Aanbieding: Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Papierversnipperaar P-4 - 50 Vellen - voor 172 euro. (2024)

Onze indruk van de Rexel Optimum AutoFeed+ 50X met P-4 snippers, automatische invoer tot 50 vellen en een opvangbak van 20 liter.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

11 januari 2024

Inleiding

Rexel optimum autofeed+ 50x fluisterstille papierversnipperaar p 4 snippers voor thuiskantoor/thuiswerkplek invoer tot 50 vellen zwart 1djlq1eqqokr vnngav

De Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Papierversnipperaar P-4 - 50 Vellen - Zwart is nu in de aanbieding op Bol.com.

De Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Papierversnipperaar staat garant voor efficiëntie en veiligheid bij het vernietigen van documenten. Dit moderne apparaat kan tot 50 vellen in één keer automatisch verwerken en voldoet aan de P-4 veiligheidsnorm, waardoor het uitermate geschikt is voor de bescherming van gevoelige informatie. De zwarte versnipperaar biedt gebruiksgemak met functies zoals een anti-vastloop systeem en kan probleemloos nietjes en paperclips verwerken.

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Rexel Veiligheidsnorm P-4
Snijtype Snippers Invoercapaciteit 50
Capaciteit opvangbak 20 l Kleur Zwart
Anti-vastloop technologie Ja Automatisch oliën Nee
Automatische invoer Ja CE markering Zichtbaar

Ontwerp en gebruiksgemak

Rexel optimum autofeed+ 50x fluisterstille papierversnipperaar p 4 snippers voor thuiskantoor/thuiswerkplek invoer tot 50 vellen zwart 2ermo42orplk vnngav

Met de Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Papierversnipperaar heeft de moderne kantooromgeving of thuiswerkplek een echte hulp in de hand bij het versnipperen van vertrouwelijke documenten. Dankzij het innovatieve ontwerp kun je tot 50 A4 vellen tegelijk in de automatische invoer plaatsen en gewoon verder gaan met je werk, terwijl dit slimme apparaat alles netjes versnippert. Dit gebruiksgemak is een van de sterkste punten van de Rexel versnipperaar.

Laten we eens kijken naar de kenmerkende aspecten van het ontwerp en het gebruiksgemak:

 • Automatische invoerfunctie voor stapels papier tot 50 vellen.

 • Een uittrekbare opvangbak van 20 liter, wat best handig kan zijn.

 • Eenvoudige bediening met tiptoetsen.

 • Een stijlvolle, zwarte uitstraling die in elk kantoor niet misstaat.

Daarnaast is het vermogen om niet alleen papier, maar ook creditcards, nietjes en paperclips te versnipperen bijzonder praktisch. Niemand zit te wachten op het verwijderen van nietjes voor het versnipperen, toch?

Natuurlijk zijn er ook kanttekeningen. Het apparaat heeft soms moeite met grote hoeveelheden papier, hoewel het ontworpen is voor een stack van 50 vellen. Gebruikers melden dat als je er te veel papier in één keer probeert door te halen, de kans bestaat dat het vastloopt. Echter, met een beetje zorg en door niet continu op de maximale capaciteit te leunen, presteert de versnipperaar vaak naar behoren.

Een ander punt van feedback gaat over de opvangbak. Hoewel het een royale 20 liter is, lijkt de positie van de snippers soms te suggereren dat de bak vol is terwijl er nog ruimte over is. Een beetje schudden en herschikken kan dit probleem meestal verhelpen. En ja, bij het legen kunnen er snippers naast vallen - een kleine hinder tijdens een verder nogal naadloos proces.

Wat echt opvalt aan dit model is het gebruiksgemak. De versnipperaar is ontworpen voor een kleine kantoor- of thuiskantooromgeving. Hulpstukken zoals indicatielampjes en een fluisterstille werking van 55 dB(A) zijn hierbij een bonus, omdat ze ervoor zorgen dat de papierversnipperaar doet zijn werk doet zonder veel aandacht te vragen of voor overlast te zorgen.

In het kader van de designfilosofie van Rexel is er ook aandacht besteed aan veiligheid. Met een P-4 veiligheidsniveau kun je erop vertrouwen dat je documenten tot onleesbare snippers worden verwerkt. Dat betekent dat gevoelige informatie goed beveiligd is tegen nieuwsgierige ogen.

Samenvattend maakt de Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Papierversnipperaar indruk met zijn makkelijke bediening en strak design. Door enkele aandachtspunten in de praktijk te herkennen en ernaar te handelen, kan dit apparaat een waardevolle aanwinst zijn voor wie veilig en efficiënt documenten wil vernietigen. En voor een prijs van 172 euro biedt het apparaat een goede balans tussen prestaties, comfort en veiligheid voor iedereen die zijn papierwerk serieus neemt.

Verwerkingscapaciteit en anti-vastloop

Rexel optimum autofeed+ 50x fluisterstille papierversnipperaar p 4 snippers voor thuiskantoor/thuiswerkplek invoer tot 50 vellen zwart bnldpvl57bpx

Bij de zoektocht naar een papierversnipperaar die zowel functioneel als efficiënt is, kan de Rexel Optimum AutoFeed+ 50X uitkomst bieden. Deze machine belooft ons kantoorleven een stuk gemakkelijker te maken met zijn automatische invoerfunctie voor maximaal 50 A4-vellen tegelijkertijd, en adverteert met een P-4 veiligheidsniveau voor de vernietigde documenten.

Wat direct opvalt aan dit apparaat:

 • Automatische invoer van maximaal 50 A4 vellen

 • Handmatige invoer tot 6 vellen tegelijk

 • Anti-vastloop technologie

 • Uittrekbare opvangbak van 20 liter

Hoewel de machine op papier indrukwekkende specificaties heeft, wijzen sommige gebruikerservaringen op enkele punten van aandacht. Bijvoorbeeld, het lijkt dat het apparaat niet altijd zonder problemen de beloofde 50 pagina’s aankan. Dit lijkt voornamelijk een kwestie te zijn wanneer het papier wat dikker is of als de snippers zich ophopen in de opvangbak. Wel is het zo dat in die gevallen waar de machine minder vellen aankan, het nog steeds een respectabele hoeveelheid papier zonder morren versnippert.

Een ander punt om in overweging te nemen is dat hoewel de anti-vastloop technologie een welkome functie is, die in veel gevallen naar behoren werkt, er incidenteel toch sprake kan zijn van een jam. Mocht dit gebeuren, dan is het vaak een kwestie van het apparaat even laten rusten of voorzichtig de vastgelopen vellen verwijderen.

Het legen van de opvangbak kan volgens sommigen nog wel eens wat rommel opleveren, met snippers die naast de bak belanden in plaats van erin. Dit is iets om rekening mee te houden, maar het is niet bepaald een dealbreaker. Het blijft natuurlijk een versnipperaar, en een beetje uitkijken doet vaak al wonderen.

Zelfs met deze overwegingen hebben vele gebruikers gemeld dat de versnipperaar doet wat hij moet doen: efficiënt papier vernietigen. De aanpak van “stapel papier erin en klaar” werkt in de praktijk vaak goed en bespaart aanzienlijk tijd, vooral in vergelijking met handmatige feed versnipperaars.

Deze machine lijkt dus vooral een goede keuze voor wie zoekt naar gemak en efficiëntie, zonder al te veel gedoe. Ja, er kunnen zich af en toe wat hobbels op de weg voordoen, maar deze zijn over het algemeen goed te overkomen met wat geduld en attentie. De 50X is een goede assistent in een druk kantoor waar niet alles perfect glad verloopt, maar waar wel efficiënt door gewerkt wordt.

Samenvattend, de Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Papierversnipperaar kan voor sommigen aanvoelen als een gemengde ervaring, maar het biedt zeker voordelen in termen van verwerkingscapaciteit en heeft features die het leven makkelijker maken. Hou de machine schoon, hanteer realistische verwachtingen qua invoercapaciteit en dan kan deze papierversnipperaar een waardevolle aanwinst zijn voor de kleinere kantooromgevingen of het thuiskantoor.

Geluidsniveau en energieverbruik

Rexel optimum autofeed+ 50x fluisterstille papierversnipperaar p 4 snippers voor thuiskantoor/thuiswerkplek invoer tot 50 vellen zwart jpqoaje2rwy2

Bij het kiezen van een papierversnipperaar zijn een paar dingen super belangrijk: hoeveel geluid maakt het apparaat en wat slurpt ’ie aan energie? De Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Papierversnipperaar belooft op beide vlakken goed te scoren.

Laten we beginnen met het geluidsniveau. Er is weinig zo vervelend als een herrie producerende machine op je werkplek. Deze Rexel is met een geluidsniveau van 55 dB(A) gepromoot als fluisterstil. Wat betekent dat concreet?

 • Je kunt ’m aan hebben staan terwijl je rustig doorwerkt zonder gek te worden van het lawaai.

 • Een telefoongesprek voeren in dezelfde ruimte? Geen probleem.

Maar hé, een enkeling vond ’m toch nét iets te rumoerig. Echter, als we dit afzetten tegenover andere versnipperaars, blijft het een fluisteraar.

Dan het energieverbruik. Niemand wil een energievretend monster in huis. Dit slimme apparaat schakelt automatisch uit na een periode van inactiviteit. Hierdoor blijft het energieverbruik binnen de perken. Pluspunten voor de portemonnee en moeder natuur.

Natuurlijk, we horen je denken, klinkt allemaal leuk en aardig, maar zijn er ook minpunten? Zeker, geen enkel product is perfect. Bij intensief gebruik kan de Rexel wat sneller opwarmen dan je lief is. Toch, met een continue looptijd van 10 minuten met ventilatorkoeling, is oververhitting meestal geen issue.

Even alles wat je moet weten op een rijtje:

 • Geluidsniveau: 55 dB(A) - lekker rustig.

 • Energiezuinig door automatische shutdown - fijn voor de energierekening.

 • Stevige constructie - voelt degelijk en bestendig.

Sommigen melden dat het apparaat niet altijd even goed presteert met een volle lading van 50 pagina’s. Maar, laten we wel wezen, als je binnen die specificaties blijft en niet te overmoedig wordt, dan doet de Rexel wat ’ie moet doen.

Houd in gedachten dat dit apparaat gemaakt is voor het kleinere kantoor of de thuiskantooromgeving. Dus vragen of het apparaat een stortvloed aan papierwerk in één keer kan verwerken, is niet helemaal eerlijk. Het is ontworpen voor bescheidener taken en daar blinkt het in uit.

Afgesloten recensies praten soms over vastlopers, maar vergeet niet de zelfcorrigerende technologie die achter het relatief zelden voorkomen van vastlopers zit. De anti-vastloop technologie van Rexel is immers niet voor niets toegevoegd.

Dus, voor de prijs van 172 euro krijg je een machine die je niet laat schrikken door plots lawaai en die dankzij automatische uitschakeling geen energie verspilt. Voor iedereen die zonder gedoe wat A4’tjes tot confetti wil verwerken, is deze Rexel een prima deal.

Onderhoud en duurzaamheid

Rexel optimum autofeed+ 50x fluisterstille papierversnipperaar p 4 snippers voor thuiskantoor/thuiswerkplek invoer tot 50 vellen zwart v9mrlpolrm1x vnngav

Met de Rexel Optimum AutoFeed+ 50X Papierversnipperaar haal je een sterk staaltje technologie in huis voor een scherpe prijs van 172 euro. Maar hoe zit het met de onderhoud en duurzaamheid van dit apparaat? Laten we eens een blik werpen.

Om te beginnen is de papierversnipperaar ontworpen met gemak in gedachten. Het automatisch invoeren van papier bespaart flink wat handelingen en tijd. Nietjes en paperclips? Geen probleem, die eet ’ie gewoon op. Een uittrekbare opvangbak van 20 liter maakt het legen van de machine een fluitje van een cent, alhoewel sommige gebruikers aangeven dat er wel eens wat snippers naast de bak kunnen vallen. Een kleine troost is dat dit een veelvoorkomend verschijnsel is bij vele versnipperaars en met een beetje oplettendheid prima te hanteren valt.

Een puntje van onderhoud is dat de Rexel niet automatisch zichzelf smeert. Regelmatig olie gebruiken is dus wel een aanbeveling om te zorgen dat de messen soepel blijven lopen. Dit lijkt me niet meer dan een kleine moeite voor de bescherming van je data.

Over duurzaamheid gesproken, de machine komt met een garantie van 2 jaar; dat zegt wel iets over de betrouwbaarheid die Rexel voor ogen heeft. Mocht er iets zijn binnen die tijd, dan staat de service klaar om je te helpen.

Een klein minpuntje is de melding van sommige gebruikers over de anti-vastloop technologie; zoals bij elk technologisch apparaat, is de Rexel niet onfeilbaar. Een enkeling heeft problemen ondervonden met vastlopen, zelfs bij minder dan de maximale capaciteit. Hier komen we bij het inherent lastige van elke papierversnipperaar: hoe goed de techniek ook is, papier kan soms onvoorspelbaar zijn. Gelukkig blijft dit probleem bij de meeste gebruikers uit.

Wat betreft onderhoud en duurzaamheid van de Rexel Optimum AutoFeed+ 50X, zijn hier een paar tips voor langdurig plezier van je aankoop:

 • Regelmatig olie aanbrengen om de messen in topconditie te houden.

 • Controleer het papier op ongewone dikke nietjes of andere objecten die problemen zouden kunnen geven.

 • Houd de opvangbak in de gaten en leeg deze voordat hij signaleert dat hij vol is om te voorkomen dat snippers overlopen.

Tot slot, laten we niet vergeten dat dit apparaat fluisterstil zijn werk doet. Bij het vernietigen van je vertrouwelijke documenten, veroorzaakt het dus niet die irritante herrie die je van andere machines gewend bent.

In conclusie, voor een prijs-kwaliteitverhouding van 172 euro krijg je een solide apparaat dat met de juiste aandacht voor onderhoud en enkele kanttekeningen bij de duurzaamheid, het leven op kantoor een stuk veiliger en handiger kan maken. De Rexel Optimum AutoFeed+ 50X is, ondanks de kleine verbeterpunten, een slimme aanschaf voor iedereen die een stapel papier snel en veilig wil veranderen in onleesbare snippers.