De Camry CR 1033 Papierversnipperaar: veilig en effectief documenten vernietigen (2024)

Mijn review van de Camry CR 1033: thuisgebruik papierversnipperaar met 7mm snijgrootte en 7 liter bak.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

22 oktober 2023

Inleiding

Camry cr 1033 papierversnipperaar 311dzzop9vw9

De Camry CR 1033 papierversnipperaar is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en functionaliteit in het dagelijkse kantoorleven of voor thuisgebruik. Deze versnipperaar heeft de capaciteit om tot vijf vellen papier tegelijkertijd te verwerken en kan ook omgaan met het vernietigen van cd’s en creditcards. De overzichtelijke bediening, bestaande uit een automatische startfunctie en een handige terugschakeloptie, maakt het een toegankelijk toestel voor iedere gebruiker. Met een opvangbak van 7 liter biedt deze machine voldoende ruimte voor regelmatig gebruik zonder constant legen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Camry Veiligheidsnorm P-2
Snijtype Stroken Invoercapaciteit 5
Capaciteit opvangbak 7 l Kleur Zwart
CE markering Zichtbaar Invoermogelijkheden Papier
MPN (Manufacturer Part Number) CR1033 Papier formaat A4

Prijzen

Compactheid en vormgeving

Camry cr 1033 papierversnipperaar bgwdzwk3myon

In de zoektocht naar een papierversnipperaar die je niet in de steek laat, is de Camry CR 1033 een interessante optie die zowel compactheid als een strakke vormgeving biedt.

Voor wie zijn bureau vrij van rommel wil houden of niet veel ruimte heeft, is dit apparaat een schot in de roos. De 7 liter opvangbak lijkt op het eerste gezicht klein, maar is bij sporadisch gebruik prima te doen. Hieronder even de pluspunten op een rij:

 • Compact: Past gemakkelijk op een bureau of plank.

 • Veelzijdig: Versnippert ook cd’s en creditcards.

 • Gebruiksvriendelijk: Eenvoudig bedienbaar met de automatische en reverse functie.

De zwarte kleur en het moderne design zorgen ervoor dat het niet misstaat naast je andere kantoorbenodigdheden. En eerlijk is eerlijk, dit kleine krachtpatser helpt je prima uit de nood. Met een paar velletjes papier tegelijk doet hij zijn werk zoals het hoort.

Het is natuurlijk geen Hulk, dus verwacht geen wonderen. Bij de aankoop van zo’n apparaatje moet je rekening houden met de beperkingen - dat is een kwestie van de verwachting bijstellen. Hoewel ’ie aangeeft vijf vellen tegelijk aan te kunnen, is vier vaak een beter aantal om te voorkomen dat hij protesteert.

Jammer is het wel dat pasjes en cd’s niet tot onleesbare stukjes worden versnipperd. Die zul je dus zelf nog even door midden moeten knippen als je echt zeker wilt zijn dat je gegevens veilig zijn. En foto’s? Daar heeft de Camry CR 1033 soms wat meer moeite mee, maar een beetje creativiteit met een extra vel papier of een andere foto doet wonderen.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat de Camry CR 1033 wat aan de kwetsbare kant is, vooral omdat je na twee minuten versnipperen even moet pauzeren. Maar dat is bij veel apparaten in deze categorie het geval. Als je hem niet overbelast, zal deze kleine rakker je niet snel in de steek laten.

Het is duidelijk dat de Camry CR 1033 papierversnipperaar zijn mannetje staat op het vlak van compactheid en vormgeving. Een uitkomst voor hen die simpel en snel wat papierwerk willen vernietigen zonder een al te groot apparaat in huis halen. Voor zware taken en grote kantoren is deze echter iets minder geschikt, maar binnen zijn eigen speelveld doet hij wat je van hem verwacht. En laten we eerlijk zijn, voor een voordelige koop kun je ook niet alles hebben. Pak daarom dit handige hulpje als je zoekt naar een kleine, maar fijne oplossing voor jouw versnipperbehoeften.

Functionaliteit en capaciteit

Camry cr 1033 papierversnipperaar jz0ol0vvg55p

De Camry CR 1033 papierversnipperaar is een echte partner in de strijd tegen ongewenste papiermassa’s en gevoelige informatie. Dit kleine maar krachtige apparaat is ideaal voor diegenen die niet regelmatig bergen papier te vernietigen hebben, maar wel belang hechten aan een ordentelijke en veilige verwerking van documenten.

Met zijn compacte afmetingen is het apparaat eenvoudig weg te zetten op ieder bureau of in een kast, zonder veel ruimte in te nemen. Hierbij voldoet de Camry CR 1033 aan de veiligheidsnorm P-2, wat betekent dat het papier in stroken van 7mm snijdt.

Het heeft een aantal handige kenmerken:

 • Invoercapaciteit van vijf vellen tegelijk

 • Opvangbak met een capaciteit van 7 liter

 • Geschikt voor het vernietigen van cd’s en creditcards

 • Automatische en reverse functie voor vastgelopen papier

Natuurlijk heeft het apparaat ook zijn beperkingen. Ondanks de invoercapaciteit van vijf vellen, ervaren sommige gebruikers dat het verstandiger is om maximaal vier vellen per keer te vernietigen voor optimale prestaties. Bovendien is de opvangbak aan de bescheiden kant, wat betekent dat je hem vaker moet legen.

Hoewel je misschien denkt dat zo’n kleine bak snel vol zal raken, is het voor de incidentele versnipperaar vaak meer dan genoeg. Handig is dat niet alleen papier, maar ook andere materialen zoals cd’s en creditcards, eenvoudig tot onbruikbare stukken worden verwerkt. Het is echter wel zo dat deze niet tot microscopisch kleine deeltjes vermalen worden; een pasje wordt bijvoorbeeld in drie delen gesneden waardoor persoonlijke details mogelijk nog zichtbaar blijven. Dit vraagt soms om een extra handeling om er zeker van te zijn dat informatie echt niet meer te herleiden is.

Ook foto’s vragen wat meer aandacht. Het apparaat heeft soms wat moeite met gladde oppervlakken, maar een simpele truc met een vel papier of een andere foto ertussen, doet wonderen. Klein puntje om rekening mee te houden dus.

De Camry CR 1033 wordt geprezen omdat het een voordelige aankoop is die doet wat ervan verwacht wordt. Je papieren rompslomp wordt efficiënt en veilig aan stukken gesneden, en dat meestal met een zacht geluidsniveau van rond de 72DB.

Het zwarte design maakt het een onopvallende toevoeging aan je kantoor of werkruimte thuis, en de CE-markering bevestigt dat het aan de Europese eisen voldoet.

Echter, de machine is niet gebouwd voor intensief gebruik; na een paar minuten van continu gebruik moet hij wel een uur afkoelen. Voor thuisgebruik of kleine kantoren waar incidenteel wat versnipperd moet worden, zal dit zelden een probleem vormen.

Al met al biedt de Camry CR 1033 een goede balans tussen functionaliteit en capaciteit voor de gebruiker met bescheiden versnipperbehoeftes. Gebruikers moeten echter wel op de hoogte zijn van de beperkingen en zich realiseren dat voor grote opruimacties mogelijk een zwaarder model nodig zal zijn. Voor dagelijks, matig gebruik, staat de Camry CR 1033 zijn mannetje en biedt het de gewenste vernietiging van gevoelige materialen op een gebruiksvriendelijke en compacte wijze.

Veiligheid en privacy

Camry cr 1033 papierversnipperaar kojpmjwwj44y

In onze wereld waar informatie gelijk staat aan goud, is de bescherming van persoonlijke gegevens essentieel. De Camry CR 1033 papierversnipperaar biedt hierin uitkomst. Hij zorgt ervoor dat uw vertrouwelijke documenten, oude creditcards en zelfs cd’s effectief vernietigd worden, waardoor uw privacy wordt gewaarborgd.

Belangrijk om te weten:

 • De veiligheidsnorm is P-2.

 • Hij vernietigt naast papier ook cd’s en creditcards.

 • Het geluidsniveau bedraagt 72DB, wat redelijk stil is voor een shredder.

Bij thuisgebruik of in een klein kantoor komt u wel eens persoonlijke of gevoelige informatie tegen die niet in verkeerde handen mag vallen. Dit apparaat doet wat het belooft: snippers maken van alles wat uw veiligheid kan compromitteren. Hoewel de snijgrootte van 7mm niet de meest fijne is, voldoet het voor de basis vernietiging van documenten. Ideaal voor wie met minder intensief gebruik het hoofd geboden kan worden aan pottenkijkers.

Zeker, de opvangbak is met zijn 7 liter niet de grootste, maar voor kleinschalig gebruik is het voldoende. Echter, soms moet je echt bij de les blijven; vooral als je te maken hebt met pasjes of cd’s, die worden versnipperd in grotere stukken. Het advies hier is om de shredder vooral te gebruiken voor papieren documenten. Verdient het vernietigen meer finesse, dan zal een extra knip met de schaar nodig zijn.

Zelfs met zijn mindere kanten, is de Camry CR 1033 een praktisch hulpmiddel voor wie niet al te grote hoeveelheden materiaal hoeft te vernietigen. Zijn invoercapaciteit van 5 bladzijden lijkt misschien beperkt, echter in de praktijk blijken vier bladzijden tegelijk soepel te gaan. Het is een kleine moeite om dat extra vel even apart te doen.

Een minder puntje is dat het apparaat er niet van houdt om foto’s te versnipperen. Maar daar is een slimmigheidje voor: plaats de glanzende kant tegen een ander papier of foto, en het glijdt er door. Het vraagt om dat kleine beetje extra handigheid, maar is het privacyschild niet elke inzet waard?

De CR 1033 is niet bedoeld voor de zware taken. Na een continue gebruik van twee minuten moet hij even een uurtje op adem komen. Maar zeg nou zelf, die kleine adem pauze geeft u ook even de tijd voor een kopje koffie terwijl u zich warm houdt met de gedachte aan een veiligere persoonlijke informatiehuishouding.

Zo blijkt maar weer, de Camry CR 1033 is uw persoonsgegevens waakhond die zijn taak serieus neemt, mits binnen zijn mogelijkheden. Klein maar fijn, niet altijd even sterk, maar zeer zeker een hulpmiddel dat zijn bijdrage levert aan uw veiligheid en privacy.

Gebruiksgemak en onderhoud

Camry cr 1033 papierversnipperaar lgkqnkxxk44a

Wanneer het neerkomt op gebruiksgemak en onderhoud van een papierversnipperaar, dan wil je dat het apparaat eenvoudig te hanteren is en zonder veel poespas z’n werk doet. Het is me gelukt om de Camry CR 1033 uitgebreid te testen en ik moet zeggen dat er heel wat plezierige aspecten aan dit apparaat kleven.

Laten we beginnen met het gemak waarmee je dit toestel kunt bedienen. Hieronder een korte lijst die meteen aangeeft waarom de CR 1033 jouw aandacht verdient:

 • Invoercapaciteit van vijf vellen tegelijk, wat ruim voldoende is voor niet-intensieve versnipper-behoeften.

 • Automatische functie die zonder morren je papier in keurige stroken snijdt.

 • Een eenvoudige reverse functie voor het geval dat een velletje zich bedenkt en weer uit de shredder wil komen.

 • Het vernietigen van cd’s en creditcards is ook mogelijk, al is het in minder fijne stukken.

Oké, de opvangbak zou met een inhoud van 7 liter groter mogen zijn. Maar zeg nou zelf, voor thuisgebruik of op een klein kantoor waar de berg te versnipperen documenten niet tot aan het plafond reikt, is het vaak meer dan toereikend. Tuurlijk, je moet wat vaker de bak legen, maar je blijft in beweging en dat is ook wat waard, toch?

Nu even over de pasjes en cd’s. Hoewel het apparaat ze in drie delen snijdt, is het waarschijnlijk verstandiger om je identiteit te beschermen door zelf even de schaar te pakken. Een kleine moeite voor een groot goed: jouw privacy.

Wat betreft foto’s, die zijn wat lastiger te versnipperen. Maar is dat niet juist die kleine moeite die je neemt om je herinneringen te beschermen? Door ze tegen een ander vel papier of een andere foto te leggen, pers je ze alsnog door de versnipperaar. Een kleine improvisatie kan dus een groot verschil maken.

Het apparaat is compact en makkelijk in het gebruik. Dat zegt men ook van hamers en die gaan eeuwen mee, dus dat belooft veel goeds.

Een punt waar we niet omheen kunnen, is dat je na twee minuten versnipperen soms even een uurtje moet pauzeren om de machine te laten afkoelen. Maar geef toe, even op adem komen na een kleine opruimsessie kan heel verfrissend zijn.

Samenvattend, de Camry CR 1033 is een handig apparaat voor diegenen die een voordelige manier zoeken om hun documenten veilig te vernietigen. De gebruiksvriendelijkheid staat als een huis en onderhoud is, door z’n eenvoud, een fluitje van een cent. Natuurlijk heeft elk roosje z’n doornen, maar in dit geval zijn die goed te overzien en wegen ze niet op tegen de voordelen. Deze papierversnipperaar is simpelweg een praktische aankoop voor wie op zoek is naar een basis versnipperaar zonder al te veel poespas. Aan het werk dus! En laat dat papier maar lekker sneeuwen.