Aanbieding: Fellowes LX85 Papierversnipperaar P4 Cross-Cut 12 vel 19L voor €145. (2024)

De Fellowes LX85 papierversnipperaar review: P4 cross-cut beveiliging, 12 vel capaciteit en 19L opvangbak voor een efficiënte vernietiging van documenten - afgeprijsd.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

3 januari 2024

Inleiding

Fellowes lx85 papierversnipperaar p4 cross cut 12 vel 19l 3vomaallay2n jmkj5k

De Fellowes LX85 Papierversnipperaar P4 Cross-Cut 12 vel 19L is nu in de aanbieding op Bol.com.

De Fellowes LX85 Papierversnipperaar is een hoogwaardig kantoorapparaat dat betrouwbaarheid en geavanceerde functies samenbrengt. Ontworpen voor zowel kleinschalige als grotere vernietigingsopdrachten, kan deze machine tot 12 vellen per keer aan en zorgt voor een snippergrootte volgens de P-4 veiligheidsstandaard. Met een ruime opvangbak van 19 liter en handige wieltjes voor gemakkelijke verplaatsing, biedt dit model een uitstekende mix van prestatie en gemak.

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Fellowes Veiligheidsnorm P-4
Snijtype Snippers Invoercapaciteit 12
Capaciteit opvangbak 19 l Kleur Zwart
Anti-vastloop technologie Nee Automatisch oliën Nee
CE markering Zichtbaar Inclusief fijnstoffilter Nee

Ontwerp en gebruiksvriendelijkheid

Fellowes lx85 papierversnipperaar p4 cross cut 12 vel 19l 7zvq56v89gqy jmkj5k

Met de Fellowes LX85 Papierversnipperaar haalt u een stijlvol stukje kantoorapparatuur in huis of naar het kleine kantoortje aan huis. Het zwart strakke design zorgt ervoor dat dit apparaat niet misstaat naast het bureau of in de hoek van de woonkamer. Hieronder enkele uitgesproken kenmerken van het ontwerp en gebruiksvriendelijkheid:

 • Elegant uiterlijk: strakke lijnen en een intens zwarte kleur.

 • Gebruiksgemak: heldere knoppen en eenvoudig te bedienen.

 • Veiligheidsfeature: SafeSense®-technologie die de versnipperaar stopt bij aanraking van de invoeropening.

De versnipperaar is gemakkelijk verplaatsbaar dankzij de soepel rollende wieltjes, een niet te onderschatten voordeel wanneer u regelmatig de inrichting van uw werkruimte wijzigt. Ook het relatief lichte gewicht van het apparaat draagt bij aan de mobiliteit.

Het apparaat is verder zo ontworpen dat niet alleen papier, maar ook creditcards, paperclips en nietjes zonder problemen worden vernietigd. Zo bespaart u tijd, omdat voorwerk zoals het verwijderen van nietjes niet nodig is. Het makkelijk te ledigen opvangvak van 19 liter is een ander punt wat overduidelijk bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van dit model.

Nu is geen enkel product perfect en de Fellowes LX85 Papierversnipperaar heeft ook zijn kanttekeningen. Sommige gebruikers merken op dat het snoer van het apparaat wat aan de korte kant is, waardoor u beperkt kunt zijn in de plaatsing. Dit is echter eenvoudig op te lossen met een verlengsnoer en doet verder weinig af aan de kwaliteiten van de versnipperaar.

Er zijn opmerkingen over de deksel die los kan zitten en ietwat onhandig kan zijn bij het verplaatsen of optillen van het apparaat. Dit valt echter weg tegen het feit dat het design mooi en compact is. Bovendien waarborgt de deksel de veiligheid, wat uiteraard van groot belang is bij een papierversnipperaar.

Gebruikers melden dat het apparaat niet te zwaar is en prijzen de stille werking, wat vooral prettig is in een thuiskantoor setting waar een lawaaiige versnipperaar al snel als hinderlijk kan worden ervaren.

Tot slot heeft de LX85 een duidelijke en brede invoeropening, wat de invoer van papier vereenvoudigt. Sommige gebruikers melden dat ze in het begin even moesten wennen aan de manier van invoeren, maar dit is snel geleerd en levert verder geen problemen op in het dagelijks gebruik.

Al met al biedt de Fellowes LX85 Papierversnipperaar een uitstekende balans tussen vorm en functie. Gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik, dit maakt de versnipperaar een goed doordachte aanschaf voor degenen die vertrouwelijke informatie veilig willen vernietigen. En voor een prijs van slechts €145 bent u verzekerd van een apparaat dat doet wat het moet doen, met de degelijkheid en de garanties die u van Fellowes kunt verwachten.

Veiligheidskenmerken

Fellowes lx85 papierversnipperaar p4 cross cut 12 vel 19l bpkg58ovo4pn jmkj5k

Bij het beschermen van vertrouwelijke informatie is niets zo belangrijk als een goede papierversnipperaar. De Fellowes LX85 Papierversnipperaar biedt een uitstekend niveau van veiligheid dankzij de P-4 Cross-Cut versnippering. Maar het zijn de veiligheidskenmerken die dit apparaat onderscheiden van andere versnipperaars op de markt. We zetten de belangrijkste veiligheidskenmerken op een rijtje:

 • SafeSense®-technologie: Deze slimme functie zorgt ervoor dat de versnipperaar automatisch stopt als handen te dicht bij de invoeropening komen. Een must-have als er kinderen in de buurt kunnen zijn.

 • Automatische uitschakeling: Na een bedrijfscyclus van 20 minuten heeft de LX85 een afkoelperiode nodig. Dit voorkomt oververhitting en verlengt de levensduur van het apparaat.

 • Veiligheidsslot: Voor extra beveiliging tegen onbedoeld gebruik of nieuwsgierige kinderhandjes.

De term ‘veiligheid’ wordt in dit geval niet alleen gebruikt om te spreken over de mate waarin documenten onleesbaar zijn na het versnipperen. Natuurlijk, het eindresultaat van 4x40mm snippers maakt elke poging tot reconstructie praktisch kansloos, maar Fellowes neemt hier met de LX85 ook de fysieke veiligheid tijdens het gebruik serieus. En dat wordt gewaardeerd door gebruikers met kleine kinderen of huisdieren.

Er is echter ook een klein puntje van aandacht. Hoewel de SafeSense®-technologie een fantastische toevoeging is voor het verhogen van de veiligheid, betekent dit ook dat de papierversnipperaar gevoelig kan reageren op nabije objecten. De sensor is soms iets té enthousiast, wat betekent dat je goed op moet letten hoe je het papier invoert.

Het is belangrijk om te beseffen dat deze versnipperaar automatisch uitgaat na 6 minuten onafgebroken versnipperen. Voor de gemiddelde gebruiker zal dit geen probleem zijn, maar voor diegenen onder ons met een stapel documenten kan dit betekenen dat je af en toe even moet wachten. Het apparaat heeft een afkoelperiode van 20 minuten, maar laat dit je niet ontmoedigen, het is een veiligheidsfunctie die de duurzaamheid van de machine dient.

Als we het hebben over de fysieke veiligheid van de gebruiker, dan scoren de veiligheidskenmerken van de Fellowes LX85 Papierversnipperaar hoog. Een verstandige investering voor wie veilig en efficiënt gevoelige informatie wil vernietigen. Het apparaat mag dan wel een kleine pauze nodig hebben na gebruik, maar dat is een kwestie van plannen. De betrouwbaarheid en veiligheid van de versnipperaar maken dit meer dan goed.

Dus laat deze recensie een gids zijn bij het afwegen van de veiligheidsvoordelen tegenover de lichte ongemakken. De Fellowes LX85 is een veilige haven voor je documenten en biedt je een gerust hart in een druk kantoorleven.

Capaciteit en prestaties

Fellowes lx85 papierversnipperaar p4 cross cut 12 vel 19l javko4nxnm1y jmkj5k

De Fellowes LX85 Papierversnipperaar blinkt uit in zijn vermogen om flinke stapels papier in kleine snippers te veranderen. Met deze machine hoef je niet meer voorzichtig vel voor vel te versnipperen, zoals bij vele andere papierversnipperaars nog wel eens het geval is. Hier zijn een paar duidelijke pluspunten:

 • Invoercapaciteit: Maximaal 12 vellen tegelijk, waardoor je snel meerdere documenten kunt vernietigen.

 • Opvangbak: Een ruime bak van 19 liter, waardoor je niet continu het apparaat hoeft te legen.

 • P4 Cross-Cut: Papiersnippers van 4x40mm zorgen voor een goede beveiliging van vertrouwelijke informatie.

Hoewel de LX85 indrukwekkend is met het versnipperen van flinke stapels papier, zul je soms een pauze moeten inlassen. De machine schakelt namelijk uit na 6 minuten intensief gebruik om af te koelen, wat 20 minuten kan duren. Dit kan wat onhandig zijn wanneer je veel moet versnipperen, maar aan de andere kant draagt het bij aan de levensduur van het apparaat en daarmee ook aan de duurzaamheid.

Naast het versnipperen van papier kun je met dit veelzijdige apparaat ook met gemak nietjes, paperclips en creditcards vernietigen. Afval scheiden is daarbij niet nodig, want de LX85 maakt korte metten met deze kleine metalen en plastic onderdelen, wat een hoop tijd bespaart.

Het apparaat heeft een krachtige bedrijfscyclus van 20 minuten, ideaal voor wie regelmatig grote hoeveelheden documenten moet vernietigen. Dit komt goed van pas in zowel kleine kantoren als thuiswerkplekken waar veiligheid van vertrouwelijke informatie een must is.

Een mogelijk klein minpuntje is dat de deksel los zit, wat soms onhandig kan zijn bij het verplaatsen of optillen van de machine. Maar laten we wel wezen, hoe vaak verplaats je nou een papierversnipperaar? Daarnaast is het design mooi en de zwarte kleur zorgt ervoor dat het apparaat in elk kantoor of woonkamer niet misstaat.

Al met al biedt deze papierversnipperaar een goede mix van capaciteit en prestaties. Voor een apparaat in deze prijsklasse valt er weinig te klagen. De Fellowes LX85 is zeker een aanwinst voor wie een betrouwbare, snelle en veilige manier zoekt om documenten te vernietigen.

Extra functies en garantie

Fellowes lx85 papierversnipperaar p4 cross cut 12 vel 19l nxyxpqoqgzj8 mob1nkr

Naast de robuuste basisfuncties van de Fellowes LX85 Papierversnipperaar, maakt dit apparaat indruk met een aantal extra’s die vooral in de praktijk hun meerwaarde tonen. Zo biedt de SafeSense®-technologie niet alleen veiligheid, maar ook gemoedsrust voor iedereen met nieuwsgierige kinderhanden of wat onhandige collega’s in de buurt. Deze functie schakelt de machine automatisch uit bij te dichtbij komende vingers.

Wat direct opvalt, is de garantie van 5 jaar op de snijmessen. Dat is een flinke periode en onderstreept de duurzaamheid en het vertrouwen dat de fabrikant in dit product stelt. Mocht er toch iets mankeren aan de snijmessen binnen deze periode, dan geeft dit extra zekerheid op het gebied van de investering.

De LX85 is niet alleen krachtig in gebruik maar ook praktisch dankzij de rolwieltjes. Deze maken het eenvoudig om het apparaat te verplaatsen van de ene naar de andere plek, zonder het risico op onhandige til-momenten. Zeker in een klein kantoor of thuissituatie, waar ruimte vaak kostbaar is, komt deze mobiliteit goed van pas.

Echter, geen product is perfect. Hoewel deze papierversnipperaar een continue doorwerktijd heeft van 20 minuten, moet het apparaat erna even pauzeren om af te koelen. Dit is overkomelijk, maar kan een klein struikelblok vormen wanneer men echt grote hoeveelheden papier in één keer moet versnipperen.

Laten we de specificaties niet vergeten:

 • Veiligheidsnorm P-4: voor fijne snippers die de privacy garanderen.

 • Verwerkt tot 12 pagina’s: tijdbesparend bij grotere volumes.

 • Opvangbak van 19 liter: om frequent legen te vermijden.

 • Mobiliteit dankzij wieltjes: maakt het verplaatsen een makkie.

Belangrijk om te noemen is dat dit apparaat – ondanks zijn geavanceerde kenmerken – heel down-to-earth blijft in gebruik. Bij het beoordelen van gebruiksvriendelijkheid is het altijd prettig als technologie intuïtief werkt. En dat doet de LX85 goed.

Over het algemeen schommelt de balans flink richting de positieve kant, met een klein beetje tolerantie voor de afkoelperiode. En daar kunnen we mee leven, zeker als we de extra beveiligingskenmerken en mobiliteit in overweging nemen.

Kortom, de Fellowes LX85 Papierversnipperaar onderscheidt zich door zijn extra’s en betrouwbare garantie voor diegenen die op zoek zijn naar een veilige en handige oplossing voor hun versnipperbehoeften. Hij combineert functionaliteit met veiligheid op een manier die past in een wereld waarin de bescherming van informatie en gebruiksgemak hand in hand moeten gaan. Het moge duidelijk zijn: wie kiest voor deze Fellowes, kiest voor de lange termijn.