Recensie: de Epson EH-TW7000 projector (2023)

De Epson EH-TW7000 thuisbioscoop beamer: 4K UHD, HDR10, 3000 ANSI lumen en Bluetooth.
Auteur
Affiliatie
Lucas de Jong

Cartesium

Publicatiedatum

11 augustus 2023

Inleiding

Epson eh tw7000 1

De Epson EH-TW7000 is een projector die ideaal is voor filmliefhebbers en gamers. Deze 4K PRO-UHD-projector maakt indruk met ondersteuning voor HDR10 (ideaal voor levendige kleuren en diepte). De contrastverhouding van 40.000:1 en helderheid van 3.000 lumen zorgen ervoor dat zowel heldere als donkere scènes heel duidelijk te zien zijn.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Scherpte 4K (UHD) Hoeveelheid licht 3000 ANSI lumen
Projector technologie 3LCD Contrastverhouding 40000
Projectieverhouding 1,32 - 2,15 m Scherpte 4K (UHD)
Hoeveelheid licht 3000 ANSI lumen Projector technologie 3LCD
Contrastverhouding 40000 Projectieverhouding 1,32 - 2,15 m

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Epson eh tw7000 35 Epson eh tw7000 20 Epson eh tw7000 23 Epson eh tw7000 25 Epson eh tw7000 2 Epson eh tw7000 5 Epson eh tw7000 7 Epson eh tw7000 9 Epson eh tw7000 14 Epson eh tw7000 17

Beeldkwaliteit en scherpte

Epson eh tw7000 2

Ervaren filmliefhebbers en gamers, opgelet! De Epson EH-TW7000 tilt jouw thuisbioscoopervaring naar nieuwe hoogten met zijn haarscherpe 4K-beeldkwaliteit en indrukwekkende scherpte. Maar hoe presteert deze projector op het gebied van beeldkwaliteit en scherpte? Deze sectie schept duidelijkheid.

Belangrijke kenmerken voor een bioscoopervaring:

 • 4K (UHD) resolutie: voor kristalheldere en levendige beelden

 • 3000 ANSI lumen: genoeg helderheid, zelfs in een verlichte kamer

 • HDR10 ondersteuning: voor verbeterde kleurdiepte en contrast

De Epson EH-TW7000 maakt indruk met zijn 4K-beeldresolutie. Je ziet de kleinste details, van de subtiele textuur in landschappen tot feilloze gezichtsuitdrukkingen. Bovendien, met een helderheid van 3000 ANSI lumen zijn de beelden ook op klaarlichte dag goed zichtbaar; een flinke prestatie.

Toch biedt de projector meer dan alleen scherpte. Met ondersteuning voor HDR10 geniet je van een breder kleurenspectrum en betere contrastverhouding, waardoor felle kleuren vibreren en donkere scènes diepte krijgen.

Echter, zoals bij elke technologie, zijn er kleine kanttekeningen. Ondanks het contrast van 40.000, zijn er concurrerende projectoren die diepere zwartwaarden leveren. Toch is de beeldkwaliteit van de EH-TW7000 voor de prijs onberispelijk.

Bij daglicht presteert de projector goed, maar hij excelleert echt in een verduisterde omgeving. Zelfs zonder projector scherm, is het beeld op een nette witte muur al van uitmuntende kwaliteit. Toch, als je investeert in een goed scherm, ervaar je pas echt het maximale potentieel van dit apparaat.

Bij het afspelen van snelle videogames stelt de projector ook niet teleur. Met een input lag van slechts 29 ms, zijn ook de snelste actiegames speelbaar zonder hinderlijke vertraging.

Houd wel in gedachten dat de Epson EH-TW7000 qua formaat aan de grote kant is. Terwijl dit voor sommige thuiscinema’s geen probleem zal vormen, kan het in kleinere ruimtes een uitdaging zijn om een geschikte plek te vinden voor dit krachtige apparaat.

Afsluitend kan gesteld worden dat de Epson EH-TW7000 projector een sterke keuze is voor degenen die een perfecte balans zoeken tussen een haarscherp beeld en helderheid, met een prijs die niet door het dak gaat. Het is een thuisbioscoopervaring die velen zal aanspreken, zeker gezien de relatief kleine compromissen die je maakt voor een beamer in deze prijsklasse.

Installatie en gebruiksgemak

Epson eh tw7000 3

Als je een thuisbioscoop wilt creëren, is een gebruiksvriendelijke projector een must. De Epson EH-TW7000 voldoet aan deze eis met zijn eenvoudige installatie en bediening. Uitpakken is een fluitje van een cent, al is het aan te raden dit met twee personen te doen vanwege de grootte van het apparaat. Zodra de beamer op zijn plaats staat of hangt, is het een kwestie van aansluiten en inschakelen.

De flexibiliteit in het positioneren is een groot pluspunt:

 • Dankzij de zoom en lens shift opties kun je het beeld makkelijk aanpassen zonder de beamer te moeten verplaatsen.

 • Of je nu kiest voor een tafelopstelling of plafondmontage, de EH-TW7000 laat zich zonder hoofdbrekers installeren.

 • De projectieverhouding van 1.32 - 2.15:1 biedt genoeg mogelijkheden voor zowel kleinere als grotere ruimtes.

Tijdens de installatie merk je dat de gebruikersinterface intuïtief is. Het aansluiten van apparaten zoals een media- of Blu-ray speler is een kwestie van plug-and-play dankzij de dubbele hdmi-ingangen. Hoewel sommige gebruikers wel rapporteren dat het instellen voor plafondmontage enig zoekwerk vereist in de instellingen, is dit nauwelijks een struikelblok.

Het geluid van de ventilator is met 32 decibel merkbaar, maar niet storend. Dit is een kleine concessie, aangezien de focus toch ligt op het grootse beeld dat deze beamer levert.

Natuurlijk is de EH-TW7000 niet volmaakt. De ontbrekende geprinte handleiding kan voor sommigen als een minpunt worden gezien, hoewel dit in het digitale tijdperk zelden een echte barrière vormt. Ook het ontbreken van een zwarte uitvoering kan voor sommige interieurs als een gemiste kans beschouwd worden. Maar ook hier geldt, de witte kleur staat velen juist weer chique en tijdloos.

Om de beleving van de Epson EH-TW7000 te ervaren, hoef je niet eens over een speciaal projectiescherm te beschikken. De beelden komen op een gewone witte muur al fenomenaal tot hun recht, wat het laagdrempelig maakt voor veel gebruikers. De installatie en het gebruiksgemak zijn ondergeschikt aan de magische ervaring die het apparaat biedt zodra je die eerste film afspeelt. Het inrichten van je thuisbioscoop met de EH-TW7000 is daarmee niet alleen een verstandige keuze, maar ook een plezierige bezigheid.

Aanpasbaarheid en plaatsingsmogelijkheden

Epson eh tw7000 4

De Epson EH-TW7000 projector is een krachtige speler op de markt van thuisprojectoren, die uitblinkt in zijn aanpasbaarheid en plaatsingsmogelijkheden. Wanneer u zich voorbereidt op een filmavond, wilt u immers niet uren bezig zijn met het precies positioneren van uw beamer. Daarom is de EH-TW7000 voorzien van diverse features die het instellen van het perfecte beeld een fluitje van een cent maken:

 • Zoomfunctie: Ideaal om de grootte van je projectie aan te passen zonder de beamer te verplaatsen.

 • Lens shift: Met horizontale en verticale lens shift pas je eenvoudig de positie van het beeld aan, wat zorgt voor een flexibele opstelling.

 • Keystone correctie: Hiermee corrigeer je vervormingen en zorg je voor een perfect recht beeld, zelfs als de beamer niet centraal staat.

Wat onmiddellijk opvalt, is de vrijheid die je hebt bij het neerzetten van deze projector. Of je deze nu op een tafel plaatst, aan het plafond hangt of wat verderop in de kamer - zijn projectieverhouding van 1.32 - 2.15:1 biedt genoeg speelruimte om een schermvullend beeld te creëren zonder kwaliteitsverlies. Ideaal voor de woonkamer die overdag als speelplaats dient en ’s avonds transformeert tot thuisbioscoop.

Ondanks de grootte van de beamer, een punt waar meerdere gebruikers op wijzen, compenseert dit ruimschoots met het gemak waarmee je de projector installeert. De EH-TW7000 maakt zich verdienstelijk met heldere beelden, zelfs bij daglicht, wat een grotere flexibiliteit in gebruikstijden betekent.

Echter, voor de liefhebbers van strak design kan de grootte van de beamer als een nadeel worden gezien. Echter blijkt uit ervaringen dat wanneer eenmaal geplaatst, de grootte snel in het niets valt tegenover de prestaties die het apparaat levert.

Hoewel de projector uitgerust is met bluetooth voor het koppelen van externe speakers, is het jammer genoeg niet mogelijk om alle types bluetooth-speakers te verbinden. Oudere modellen blijken niet altijd compatibel. Dit is een aandachtspunt voor wie zijn bestaande audio-setup wil integreren.

De veelzijdigheid van de beeldinstellingen wordt veelvuldig geprezen door gebruikers. Van plafondmontage tot tafelopstelling, de EH-TW7000 lijkt zich overal thuis te voelen. Het vereist soms wat speurwerk in de instellingen voor bijvoorbeeld plafondmontage, een kleine ongemak die in het niet valt door de verbluffende beeldkwaliteit die het biedt na installatie.

De technische mogelijkheden van deze beamer maken het mogelijk om een gepersonaliseerde beleving te creëren. Of het nu gaat om een gezellige filmavond of een indrukwekkende game-ervaring, de EH-TW7000 past zich aan uw wensen aan. Kortom, zelfs als er kleine kanttekeningen zijn bij de grootte of bepaalde bluetooth-compatibiliteiten, de Epson EH-TW7000 slaagt erin deze te relativeren door zijn prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Een topkeuze voor de thuisgebruiker die een grootse ervaring zoekt.

Geluidsniveau en audio-opties

Epson eh tw7000 5

Een belangrijk aspect van de Epson EH-TW7000 die een thuisbioscoop kan maken of breken, is het geluidsniveau van de projector zelf. Het bekijken van films of het spelen van games vereist immers een omgeving waarin je volledig kunt opgaan in de actie zonder storende achtergrondgeluiden. Gelukkig scoort deze 3LCD-projector behoorlijk goed op dit vlak. Met een geluidsniveau van 32 decibel in normale modus is de EH-TW7000 merkbaar aanwezig, maar niet dermate storend dat het de kijkervaring bederft. Zet je de beamer echter in de spaarstand, dan zakt het geluidsniveau naar een geruststellende 24 decibel.

Een kleine markering van de minpunten is echter op zijn plaats. Gebruikers die uiterst stiltegevoelig zijn, kunnen het geluidsniveau nog steeds als licht aanwezig ervaren. Maar in vergelijking met veel concurrenten houdt deze projector het rumoer aangenaam beperkt, vooral als je het volume van je film of game wat verhoogt. Voor degenen die de stilte tijdens het kijken of gamen nog meer waarderen, kan de Optoma UHD38x Beamer een geschikte keuze zijn dankzij de verbeterde ruisonderdrukkingstechnologieën.

Het ontbreken van ingebouwde luidsprekers kan voor sommige gebruikers als een minpunt worden beschouwd, maar dit biedt eigenlijk meer flexibiliteit voor audiofanaten die hun eigen hoogwaardige audiosysteem willen gebruiken. En hier gooit de EH-TW7000 hoge ogen:

 • Bluetooth-connectiviteit stelt je in staat om draadloos verbinding te maken met externe speakers.

 • De audiojacks zorgen voor bekabelde opties als een Bluetooth-verbinding niet voldoet of als je de voorkeur geeft aan een traditionele audiokabel.

Sommigen merken op dat niet alle oudere Bluetooth-speakers compatibel zijn, een punt om rekening mee te houden bij het opzetten van je systeem. Daarnaast zou een interne speaker handig kunnen zijn voor snel gebruik zonder extra apparaten, maar de meeste thuisbioscoopenthousiastelingen hebben toch wel een geluidssysteem in hun opstelling.

Wat betreft de algemene audio-ervaring; de EH-TW7000 laat zien dat Epson begrijpt dat goed beeld ook goed geluid verdient. Dankzij de Bluetooth-audio-koppeling kunnen gebruikers hun thuisbioscoopervaring eenvoudig upgraden met hun favoriete geluidssystemen, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring. Het is een gemiste kans dat er geen directe ondersteuning is voor alle Bluetooth-varianten, maar dankzij de aanwezigheid van meerdere aansluitingen is er genoeg ruimte voor flexibiliteit en persoonlijke voorkeur.

Het ontwerp van de EH-TW7000 lijkt met zijn grote formaat misschien niet optimaal voor een discrete audiobeleving, maar dit formaat doet niets af aan de mogelijkheden om een kwalitatief geluid neer te zetten. Uiteindelijk is het vinden van de juiste balans tussen geluidsniveau en audio-opties een persoonlijke afweging. Met de EH-TW7000 staan beide deuren wagenwijd open voor een rijke en gedetailleerde thuisbioscoopervaring, mits je bereid bent om zelf voor de audiobeleving te zorgen met externe apparaten.

Design en fysieke kenmerken

Epson eh tw7000 6

Epson heeft met de EH-TW7000 een projector op de markt gebracht die de thuisbioscoopervaring binnen handbereik brengt van een breed publiek. Maar wat heeft dit model nu juist te bieden op het gebied van design en de fysieke eigenschappen?

Laten we beginnen met het uiterlijk van de beamer. De EH-TW7000 is verkrijgbaar in een stijlvolle witte afwerking die naadloos aansluit bij de meeste interieurs. Ja, hij is wat aan de grote kant, maar dat is vaak het geval bij apparatuur die gericht is op een thuisbioscoop. Met zijn afmetingen van 41 cm breed, 31 cm diep, en 15,7 cm hoog, en een gewicht van 6,6 kg, is het duidelijk dat dit toestel meer vastheid verwacht dan een kleine, draagbare beamer.

De aansluitmogelijkheden zijn ruim voldoende met:

 • Twee HDMI-poorten voor het aansluiten van meerdere apparaten,

 • USB-aansluitingen voor een stroombron,

 • een hoofdtelefoonaansluiting voor privé luistersessies,

 • en zelfs Bluetooth connectiviteit voor draadloze geluidsopties.

Ondanks dat hij geen ingebouwde speakers bezit, is het aansluiten op een externe geluidsbron zo gepiept, en de meeste thuisbioscoopliefhebbers zullen toch voor een apart geluidssysteem kiezen voor de ultieme filmervaring.

Eén van de kleine minpuntjes is het geluidsniveau. Op 32 decibel is de ventilator aanwezig, al is dit niet storend tijdens het kijken van een film; de opwinding en het volume van het scherm moeten dit ruimschoots overstemmen. Bovendien kan het geluidsniveau in de spaarstand gereduceerd worden naar 24 decibel, wat de stilte flink ten goede komt.

Een andere overweging is de plaatsing van de beamer. Door zijn grootte en het ontbreken van een batterij moet je van tevoren goed nadenken over de locatie en stroomtoevoer. Maar gelukkig biedt de projector flexibiliteit in plaatsingsmogelijkheden, dankzij functies als de zoom, lens shift, en keystone correctie, waardoor je het beeld eenvoudig kan aanpassen.

Het mag duidelijk zijn dat de Epson EH-TW7000 veel in huis heeft voor wie op zoek is naar een grootschalige kijkervaring. De nadelen zijn er wel, maar voelen onbeduidend aan in vergelijking met de vele voordelen van het apparaat. Het design is weliswaar groot, maar met een doel: het ondersteunen van een krachtige projectie die zelfs in grotere woonkamers een helder en scherp beeld levert. En hoewel het gemis van een zwarte variant wat kleurkeuze betreft een lichte teleurstelling is, zullen velen het eens zijn dat de prestaties van de EH-TW7000 zwaarder wegen dan het kleurenpallet waaruit hij komt.

Prijs-kwaliteitsverhouding en samenwerking met apparaten

Epson eh tw7000 7

Als het gaat om de Epson EH-TW7000 projector, is de prijs-kwaliteitsverhouding een van de meest indrukwekkende aspecten. Voor een scherpe prijs krijg je een projector die 4K-beelden kan weergeven en ondersteuning biedt voor HDR10, waardoor je thuis kunt genieten van een professionele bioscoopervaring. De projector toont zijn ware kracht zowel in donkere als in lichtere ruimtes, wat betekent dat overdag films kijken geen probleem is.

Toch heeft de Epson EH-TW7000 ook enkele hobbels op de weg. Het apparaat is aan de grote kant, wat problematisch kan zijn als je op zoek bent naar een discrete opstelling. Ook is er sprake van een licht hoorbaar ventilatorgeluid, maar dit valt meestal weg zodra je opgaat in je film of spel.

In het kader van samenwerking met apparaten, blinkt de EH-TW7000 met name uit door zijn:

 • Twee HDMI-aansluitingen: maakt het mogelijk meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten.

 • Bluetooth-functionaliteit: eenvoudig je speakers draadloos verbinden.

 • Mini usb-B en Standaard usb-A poorten: voor stroomvoorziening aan bijvoorbeeld een Chromecast.

De EH-TW7000 heeft echter geen ingebouwde wifi of smart functies, wat betekent dat je voor streamingdiensten afhankelijk bent van externe apparaten zoals een Chromecast of laptop.

De beeldkwaliteit en mogelijkheid tot draadloos koppelen van audioapparatuur steken er bovenuit als je kijkt naar hoe de EH-TW7000 functioneert in een moderne thuisbioscoop. Bij gebruik van up-to-date apparatuur, zoals recente Bluetooth speakers, is koppelen een fluitje van een cent. Oudere technology kan echter problemen geven, dus let daar op bij aanschaf.

Over de beeldkwaliteit gesproken, die is topnotch. Zelfs zonder een projector scherm te gebruiken, is het beeld verbluffend helder en scherp. Voor de beste ervaring, is het aan te raden om gebruik te maken van een witte muur of een kwalitatief scherm.

Gezien de verschillende mogelijkheden en de uitstekende beeldkwaliteit, is de Epson EH-TW7000 een smart choice voor wie zoekt naar een betaalbare thuisbioscoopervaring. De lens shift en zoombereik bieden vrijheid in de plaatsing, al zou de horizontale en verticale shift iets uitgebreider mogen zijn.

Het gebrek aan ingebouwde speakers kan voor sommigen een tegenvaller zijn, maar dat is makkelijk te omzeilen door de projector met externe speakers te verbinden. Deze kleine onvolkomendheden doen weinig af aan de algemene indrukwekkende prestaties van de projector.

Ter afsluiting: Met de Epson EH-TW7000 krijg je veel waar voor je geld, met functies die enkele jaren geleden nog onbereikbaar waren voor deze prijscategorie. Het apparaat biedt een zee aan plaatsingsmogelijkheden en de beeldkwaliteit is geweldig, wat de beamer tot een ideale kandidaat maakt voor eenieder die graag een vleugje magie aan zijn huiselijke entertainment toevoegt. De paar kanttekeningen zijn wel aanwezig, maar die vallen in het niet bij de voordelen die deze projector biedt. Kortom, de Epson EH-TW7000 is een heldere ster aan het thuisbioscoopfirmament.