De Samsung The Freestyle (2nd Gen): compacte en veelzijdige projector (2023)

Mijn gedachtes over Samsung The Freestyle (2nd Gen): Full HD 1080p, 230 ANSI lumen, LED DLP technologie en smart functies maken het een prima projector.
Auteur
Affiliatie
Lucas de Jong

Cartesium

Publicatiedatum

6 januari 2023

Inleiding

samsung-the-freestyle-2e-gen-projector-6

De Samsung The Freestyle (2e Gen) is makkelijk draagbaar: de nieuwe generatie van The Freestyle bouwt voort op de veelzijdigheid van zijn voorganger en verpakt slimme technologie in een klein formaat. Het apparaat heeft een resolutie van 1080p.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Scherpte Full HD (1080p) Hoeveelheid licht 230 ANSI lumen
Projector technologie LED DLP Contrastverhouding 300
Projectieverhouding 1,1 - 2,7 m Scherpte Full HD (1080p)
Hoeveelheid licht 230 ANSI lumen Projector technologie LED DLP
Contrastverhouding 300 Projectieverhouding 1,1 - 2,7 m

Prijzen

Ontwerp en draagbaarheid

samsung-the-freestyle-2e-gen-projector-3

De Samsung The Freestyle (2nd Gen) projector zet een nieuwe standaard op het gebied van draagbaarheid en ontwerp in de projectormarkt. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht van slechts 800 gram is deze beamer de ideale reisgenoot voor film- en serie liefhebbers. Of je nu een presentatie wilt geven bij een klant of een gezellige filmavond bij vrienden op de planning hebt staan, The Freestyle maakt het mogelijk.

De afmetingen van 17,28 cm hoog, 10,24 cm breed en 9,52 cm diep zorgen ervoor dat het apparaat gemakkelijk in een rugzak of tas past. Hieronder volgen enkele aspecten die het ontwerp van deze projector zo gebruiksvriendelijk en populair maken:

 • Draagbaarheid: Past door het miniformaat in bijna elke tas.

 • Automatische keystone: Projecteert altijd een recht beeld, ongeacht de hoek.

 • Automatische scherpstelling: Geen gedoe met handmatig scherpstellen, ideaal voor snelle opstelling.

 • Flexibiliteit: Kan 180 graden gekanteld worden, voor projectie op muren, plafonds of zelfs de vloer.

 • Projectiegrootte: Varieert van 30 inch tot 100 inch, waardoor je dat grote scherm effect overal mee naartoe neemt.

Het is onmiskenbaar dat de Samsung The Freestyle een prachtig staaltje van techniek is als het gaat om mobiliteit en vormgeving. De witte kleur van het apparaat geeft het een moderne en strakke uitstraling, waarmee het bijna in elk interieur past. De LED DLP technologie biedt daarnaast een lange levensduur van de lichtbron, tot 30.000 uur, wat betekent dat de projector je jarenlang filmplezier kan bieden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vervangen van de lamp.

Echter, geen enkel product is perfect, en de Freestyle kent ook enkele nadelen. Met een lichtopbrengst van 230 ANSI lumen is de projector het meest geschikt voor gebruik in dimlicht of verduisterde ruimtes, minder voor verlichte kamers. Daarbij is de contrastverhouding met een waarde van 300 niet de hoogste op de markt, wat betekent dat de zwarttinten soms minder diep kunnen zijn dan bij hoog-contrast projectoren.

De relatief hoge input lag van 43 ms kan daarnaast voor de fanatieke gamers onder ons een minpunt vormen, aangezien snel reageren in spelletjes hierdoor enigszins gehinderd kan worden. Toch, wanneer we deze punten in perspectief plaatsen en afzetten tegen de portabiliteit en het gemak van de beamer, vallen ze bijna in het niets.

Al met al is de Samsung The Freestyle (2nd Gen) projector een baanbrekende gadget voor wie flexibiliteit en design hoog in het vaandel heeft. Het is een toestel dat ervoor gemaakt is om op te vallen, niet alleen door zijn uiterlijk, maar ook door de vrijheid die het biedt aan de gebruikers. Met deze projector wordt elke ruimte in een handomdraai omgetoverd tot je eigen privébioscoop of presentatieruimte. En ja, dat mag best gezegd worden, dat is toch knap werk van Samsung.

Installatie en gebruiksgemak

samsung-the-freestyle-2e-gen-projector-0

Het instellen van de Samsung The Freestyle (2nd Gen) is net zo eenvoudig als het klinkt. Uitpakken, aanzetten, en je bent klaar om te gaan. Deze handige beamer herkent zijn omgeving en past zelfstandig de scherpte en het beeld aan door de automatische scherpstelling. Geen gedoe met handmatige draaiknoppen voor focus - een échte tijdsbesparing.

Een bijkomend voordeel is dat je niet een expert hoeft te zijn om de beamer te gebruiken. Dankzij het intuïtieve ontwerp kan iedereen ermee aan de slag. En dankzij het handige formaat is het geen gesjouw als je de beamer meeneemt naar een andere kamer of zelfs buitenshuis.

Hier zijn enkele belangrijke punten:

 • Automatische scherpstelling zorgt voor heldere projecties zonder gedoe.

 • Eenvoudig te verplaatsen: met een gewicht van amper 800 gram pak je hem zo op.

 • Smart platform Tizen: populaire streaming apps zijn direct toegankelijk.

De projectieverhouding van 1.1:1 is een dubbelzijdig zwaard. Aan de ene kant betekent het dat je aanzienlijk dichter bij het projectieoppervlak kunt staan dan bij sommige andere beamers. Echter, in kleinere ruimtes kan het een uitdaging zijn om het apparaat ver genoeg van de muur te plaatsen voor grotere beelden. Maar, dat is gemakkelijk op te lossen door de beamer op een andere plek of hoger te plaatsen.

Misschien voelt de 230 ANSI lumen kinderlijk aan in vergelijking met krachtpatsers die zijn ontworpen voor heldere kantoorpresentaties. Maar laten we niet vergeten dat deze beamer bedoeld is voor meer verduisterde omgevingen en persoonlijk gebruik, waarbij deze hoeveelheid licht volstaat.

Het aansluiten van de beamer is eigenlijk kinderwerk. Je hebt maar één HDMI-poort, maar dankzij de ingebouwde smart platform heb je dat extra snoer toch vaak niet nodig. En wil je wel je laptop aansluiten, dan is er een usb-c poort beschikbaar voor stroom én voor video met de juiste adapter.

Kijken we naar keystone-correctie, dan biedt dit model horizontale en verticale aanpassingen. Erg gemakkelijk voor die keren dat je de beamer net niet perfect hebt geplaatst, of wanneer je een diagonaal vlak moet compenseren.

Ondanks dat de opstarttijd ietwat traag kan aanvoelen (we leven immers in een tijdperk waar alles instant moet zijn), is dit slechts een kleine hobbel op de weg naar een avondje filmpret of binge-watchen.

Tot slot is dit apparaat toegankelijk voor iedereen - je hoeft geen techneut te zijn om optimaal gebruik te maken van The Freestyle. Het is plug-and-play, maar dan gecombineerd met een hoge mate van verplaatsbaarheid en bruikbaarheid. Het kan best eens voorkomen dat de automatische instellingen niet helemaal naar wens zijn, maar de handmatige correcties zijn zo doorgevoerd.

In het kort, het gebruiksgemak van de Samsung The Freestyle (2nd Gen) staat voorop. Zijn compactheid en slimme functies vormen een harmonieuze symbiose die vooral veel plezier en gebruiksgemak beloven. Kleinere tekortkomingen doen niet echt af aan het comfort en de vreugde die dit apparaat met zich meebrengt.

Beeldkwaliteit en prestaties

Samsung the freestyle (2e gen) projector 7kngx4vxzygq ejplgn

De Samsung The Freestyle (2nd Gen) projector biedt een Full HD (1080p) scherpte die je meevoert in de heldere en gedetailleerde wereld van je favoriete films en series. Met een lamp met een levensduur van 30.000 uur, kun je ervan op aan dat je avond na avond kunt genieten van een sterke visuele ervaring.

Belangrijke kenmerken van de beeldkwaliteit zijn:

 • Scherpte: Full HD (1080p)

 • Lichthoeveelheid: 230 ANSI lumen

 • Contrastverhouding: 300:1

 • Projectieafstand voor 100 inch scherm: 2,7 meter

 • HDR-ondersteuning: Ja

Hoewel 230 ANSI lumen voor een draagbare projector redelijk is, houd er rekening mee dat deze lichtopbrengst minder geschikt kan zijn voor zeer verlichte ruimtes. Deze lichtintensiteit kan echter ideaal zijn in een verduisterde kamer, waardoor de The Freestyle zich vooral goed leent voor avondlijke filmervaringen of presentaties in minder belichte conferentiezalen.

De projector biedt HDR-ondersteuning, wat betekent dat je meer uit je High Dynamic Range-content haalt, met diepere zwartwaarden en levendigere kleuren. Dit is een feature die echt het verschil maakt bij het kijken naar recente films en tv-series die HDR-compatibel zijn.

Toch moet worden opgemerkt dat een contrastverhouding van slechts 300:1 beduidend lager is dan wat high-end projectoren aanbieden. Dit heeft invloed op de diepte van het zwart en de algemene diepte in de projectie. Echter, in de praktijk zul je merken dat de beeldkwaliteit voor alledaags gebruik ruimschoots voldoet, en het compacte ontwerp maakt dit nadeel meer dan goed wanneer je de projector veelvuldig meeneemt.

De factor Input lag kan bij gamers enige terughoudendheid oproepen: met 43 ms kan er een kleine vertraging zijn tussen het moment van actie op de controller en de reactie op het scherm. Voor casual gaming zal dit niet snel een probleem vormen, maar competitieve gamers zouden dit kunnen overwegen.

Een ander groot voordeel van deze projector is de flexibiliteit van de plaatsing dankzij de projectieverhouding van 1,1:1. Dit betekent dat je voor een breedbeeld van 2 meter slechts iets meer dan 2 meter afstand nodig hebt van de projectiewand. Deze eigenschap, gecombineerd met de keystone-correctiefuncties (180° verticaal en 40° horizontaal), zorgt voor een breed scala aan projectieopties, waardoor je bijna vanuit elke hoek een goed beeld kunt krijgen.

De Samsung The Freestyle is een knap staaltje technologie dat uitmunt in draagbaarheid en gebruikersgemak. Ongeacht de minpunten, zoals de beperkte lichtopbrengst en lagere contrastverhouding, biedt de projector een solide visuele prestatie die inspeelt op de behoeften van gebruikers die flexibiliteit en gemak hoog in het vaandel dragen. Voor het neerzetten van een instant thuisbioscoop of voor impromptu presentaties, is deze kleine krachtpatser absoluut een overweging waard.

Smart functies en connectiviteit

Samsung the freestyle (2e gen) projector 7kngx6xwxmrg vwvgym

De Samsung The Freestyle (2nd Gen) projector maakt indruk met zijn smart functies en connectiviteitsopties. Wat direct opvalt, is het brede scala aan mogelijkheden om content te streamen en te delen. Zo komt deze beamer met een ingebouwd Tizen smart platform, waardoor apps als Netflix, YouTube en Videoland moeiteloos binnen handbereik zijn. Een ideale functie voor de moderne film- en seriekijker die graag toegang heeft tot een wereld aan entertainment zonder het gedoe met externe apparaten.

Wat betreft connectiviteit laat The Freestyle weinig te wensen over:

 • Chromecast is ingebouwd, zodat je eenvoudig je favoriete content vanaf je telefoon of tablet kunt streamen.

 • Met AirPlay ondersteuning is ook het delen vanaf Apple-apparaten een fluitje van een cent.

 • Bluetooth connectiviteit maakt het mogelijk om extern geluid zoals luidsprekers of hoofdtelefoons draadloos aan te sluiten.

 • Voor een bedrade connectie biedt de projector een Micro HDMI Type D poort.

Een klein minpuntje is dat de helderheid met 230 ANSI lumen niet de meest krachtige is, dus in een lichte kamer kan de beeldkwaliteit iets lijden. Echter, in een verduisterde kamer blijft de projector nog steeds prima presteren en blijft de connectiviteit met bronnen onberispelijk.

De projector past zich via wifi moeiteloos aan de moderne slimme woning aan. En hoewel je misschien niet de uitgebreide aansluitmogelijkheden hebt zoals bij grotere beamers, maakt de usb-C poort het laden en aansluiten van moderne apparaten mogelijk. De afwezigheid van een VGA- of traditionele HDMI-aansluiting kan voor sommigen wat omschakelen betekenen, maar de compactheid en gebruiksvriendelijkheid van The Freestyle maakt veel goed.

Een ander slim aspect van deze kleine krachtpatser is de automatische keystone-correctie, die het beeld perfect uitlijnt, ongeacht de hoek van projectie. Het feit dat je de projector tot 180 graden kunt kantelen zonder dat dit de beeldkwaliteit beïnvloedt, is vooral handig als je vanuit ongewone posities wilt projecteren.

Ook het geluidsniveau blijft laag, wat prettig is wanneer je geconcentreerd een film wilt kijken of een presentatie moet geven. Wel kan het maximale volume van 100 dB aan de hoge kant zijn in kleinere ruimtes, maar dat is vaak meer dan genoeg om een goede audio-ervaring te hebben zonder externe luidsprekers.

Uiteindelijk weegt de mobiele en veelzijdige aard van de Samsung The Freestyle (2nd Gen) zwaar en maakt deze kleine onvolkomenheden meer dan goed. De smart functies en connectiviteitsopties zijn van deze tijd en plaatsen deze beamer hoog op de lijst voor wie op zoek is naar een draagbare en gebruiksvriendelijke projector die zich niet laat intimideren door de ins en outs van moderne technologie.

Geluidservaring

Samsung the freestyle (2e gen) projector 8ln1opqkojar 23nrek

De Samsung The Freestyle (2nd Gen) is meer dan een mobiele projector; het is een verplaatsbare bioscoopervaring. Wanneer je het apparaat meeneemt, weet je dat niet alleen het beeld maar ook het geluid een belangrijke rol speelt. Laten we het eens hebben over de geluidservaring die deze projector levert:

 • 360 graden geluid: Wie had gedacht dat een compacte beamer je midden in de actie zou plaatsen?

 • Smart platform: Met toegang tot apps zoals Netflix en YouTube, brengt deze beamer je direct geluid van je favoriete content.

 • Bluetooth: Koppel eenvoudig een externe speaker voor nog meer audiokracht.

Het 360 graden geluid is eigenlijk best verbazingwekkend voor zo’n klein apparaat. Je zet de beamer neer, start je film of serie en het geluid verspreidt zich door de ruimte. Het effect is een omhullende ervaring waar je normaal een aantal losse speakers voor nodig zou hebben. De kwaliteit is ronduit indrukwekkend te noemen, zeker gezien het compacte formaat van The Freestyle.

Natuurlijk, er zijn beperkingen. De 230 ANSI lumen betekent dat dit meer een schemer- en avondapparaat is, en dat geldt ook een beetje voor het geluid. In een open veld of bij een groot feest buiten zal de beamer het waarschijnlijk afleggen tegen achtergrondgeluiden. Maar in een gemiddelde woonkamer vult de Samsung The Freestyle de ruimte met gemak.

Het Tizen smart platform werkt naadloos samen met de geluidservaring. Populaire streamingdiensten staan voor je klaar, dus je hebt direct toegang tot een schat aan content met goede audio. En dat zonder gedoe met externe mediaboxen of laptops.

Voor de audiofielen onder ons is het een plus dat je via Bluetooth een externe speaker kunt koppelen. Dit is handig als je net dat beetje extra bas of volume wilt dat inbuilt speakers nu eenmaal niet kunnen leveren. Ideaal voor een filmavond buiten of op locaties waar het geluid net wat meer punch nodig heeft.

Wat betreft de levensduur hoeven we ons niet snel zorgen te maken. Je kunt eindeloos genieten van je films en series zonder direct na te denken over vervanging van lampen.

Toch zijn er nadelen waar we niet omheen kunnen. De geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers, hoewel beter dan je zou verwachten, kan niet tippen aan een high-end home cinema set. Maar dat is het punt ook niet; The Freestyle is draagbaar en veelzijdig, geen vaste thuisbioscoop. En met een geluidsniveau van maximaal 100 dB gaat het volume hard genoeg voor een spontane filmavond, maar voor een echt diepe bas of kristalheldere hoge tonen moet je toch uitwijken naar externe opties.

De Samsung The Freestyle (2nd Gen) biedt een uitstekende balans tussen draagbaarheid en geluidskwaliteit. Met de juiste verwachtingen en in de geschikte omstandigheden trakteert deze beamer je op een verrassend rijke en ruimtelijke geluidservaring. Of je nu kiest voor de ingebouwde opties of via Bluetooth koppelt aan een krachtiger systeem, The Freestyle levert.

Prijs en levensduur

Samsung the freestyle (2e gen) projector jry0kx127znj vwvgym

Investering voor de lange termijn - dat is wat de Samsung The Freestyle (2nd Gen) projector belooft met zijn indrukwekkende levensduur van 30.000 uur. Dit betekent dat je bij gemiddeld gebruik van 8 uur per dag, de projector niet minder dan 10 jaar kunt gebruiken. Dat is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor de duurzaamheid.

Maar, zoals bij elk product, heb je ook hier wat te wikken en wegen. De lichtopbrengst van 230 ANSI lumen is niet overweldigend, wat betekent dat je in een verduisterde kamer moet zitten voor de beste beeldkwaliteit. Ook de contrastverhouding van 300:1 zou hoger mogen zijn voor dieper zwart en levendiger kleuren. Echter, dit zijn punten die je in perspectief moet plaatsen gezien de mobiliteit en flexibiliteit die de Freestyle biedt.

Laten we de kosten even onder de loep nemen:

 • De aanschafprijs ligt misschien wat hoger in vergelijking met de instapmodellen.

 • Maar, als we de levensduur en het gebruiksgemak meewegen, zien we dat over de totale levensduur de kosten per gebruik verrassend laag uitvallen.

 • Bovendien hoef je niet te investeren in dure lampvervangingen of onderhoud, dankzij de duurzame LED-technologie.

Wat betekent dit voor de gemiddelde gebruiker?

 • Economisch gezien ben je op de lange termijn goedkoper uit.

 • Je hebt jarenlang plezier zonder je zorgen te maken over vervanging of onderhoud.

 • Alles bij elkaar is de Freestyle een verstandige investering, zeker als je bedenkt hoe veelzijdig het apparaat is.

De Samsung Freestyle is natuurlijk geen bioscoop-vervanger. Het is echter wel een topmaatje voor gezellige filmavonden of presentaties onderweg, en met zijn functies en levensduur krijg je waar voor je geld.

In het kort, de Samsung The Freestyle (2nd Gen) is een verstandige keuze voor wie op zoek is naar een langdurige, veelzijdige en mobiele projectoroplossing. Het is begrijpelijk dat hij niet in elke situatie ideaal is, maar voor de juiste gebruiker kan hij een waardevolle aanwinst zijn.