Warme Avonden met de Eurom Q-time 1800 Golden Terrasverwarmer (2023)

Ons oordeel over de Eurom Q-time Golden 1800 terrasverwarmer: krachtige 1800W verwarming en weerbestendige IP65-classificatie.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

13 oktober 2023

Inleiding

Eurom q time 1800 golden terrasverwarmer terrasverwarmer elektrisch aluminium zwart 4j3moqwdxg47 34mxr9

De Eurom Q-time 1800 Golden is een elektrische terrasverwarmer die uitblinkt in efficiëntie en stijlvol design. Deze wandmodel verwarmer, uitgevoerd in robuust zwart aluminium, biedt een krachtig vermogen van 1800 Watt en is ontworpen om middelgrote buitenruimtes zoals terrassen en balkons aangenaam te verwarmen. Met zijn eenvoudige bediening en sproeidichte constructie is dit apparaat zowel praktisch als betrouwbaar voor gebruik in diverse weersomstandigheden.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Eurom Type terrasverwarmer Standaard heater
Model Golden 1800 Comfort Vermogen 1800 W
Kleur Zwart Materiaal Aluminium
Product lengte 48 cm Product breedte 10 cm
Product hoogte 11 cm Verpakkingsinhoud Muursteun, ketting en 1,80 meter kabel

Prijzen

Ontwerp en bouwkwaliteit

Eurom q time 1800 golden terrasverwarmer terrasverwarmer elektrisch aluminium zwart jggyby4zv62

De Eurom Q-time 1800 Golden Terrasverwarmer valt direct op door zijn strakke design en stevige bouwkwaliteit. Vervaardigd uit robuust aluminium en afgewerkt in een elegant zwarte kleur, misstaat deze verwarmer zeker niet op een modern terras of balkon.

Belangrijke kenmerken die direct in het oog springen zijn:

 • Model: Golden 1800 Comfort

 • Vermogen: 1800 W

 • Materiaal: Aluminium

 • Kleur: Zwart

 • IP waarde: IP65 (spuitwaterdicht)

De bouwkwaliteit zorgt ervoor dat dit apparaat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook de belofte van duurzaamheid waarmaakt. Het is meteen duidelijk dat de terrasverwarmer gemaakt is om vele seizoenen mee te gaan, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over roest of slijtage.

Ondanks dat de heater een vaste warmtestand heeft, zorgt het vermogen van 1800 Watt ervoor dat een middelgroot terras snel en effectief verwarmd wordt. Dit kan voor sommigen juist een gemak zijn, omdat je niet hoeft te rommelen met verschillende standen. De warmte is intens en direct voelbaar, wat natuurlijk het belangrijkste is op een frisse avond.

Een potentieel nadeel kan zijn dat er geen afstandsbediening bij zit, waardoor je op moet staan om de heater aan of uit te schakelen. Toch, de simpele bediening en de mogelijkheid tot kantelen maken het gebruik van de terrasverwarmer wel heel gebruikersvriendelijk.

De terrasverwarmer is eenvoudig te bevestigen aan de muur. Hij neemt dankzij zijn afmetingen weinig ruimte in beslag en door de kantelbaarheid kan de warmte naar wens gericht worden. Het montageproces zelf wordt in een andere sectie van het artikel besproken, maar het is goed om te weten dat dit zonder veel moeite gedaan kan worden.

Hoewel het design vrij standaard en functioneel is, kan de afwezigheid van snufjes zoals led-verlichting of een ingebouwde timer voor sommigen als een gemiste kans worden gezien. Toch, wanneer functionaliteit en betrouwbaarheid voorop staan, voldoet deze verwarmer meer dan prima.

De IP65-classificatie van de Eurom Q-time 1800 Golden betekent dat hij goed bestand is tegen sproeiwater, zodat hij zelfs tijdens een onverwachte regenbui buiten kan blijven hangen. Dit detail onderstreept de kwaliteit en het gebruikersgemak van deze terrasheater.

Kortom, deze terrasverwarmer van Eurom is een solide keuze voor wie op zoek is naar een no-nonsense warmtebron met een sterke bouw en makkelijke bediening. Zijn looks kunnen weliswaar basic zijn, maar onder de motorkap zit alles wat je nodig hebt voor warme en gezellige avonden buiten. Een klein minpuntje zoals het ontbreken van een afstandsbediening valt in het niet bij het gebruiksgemak en de prestaties die de Q-time 1800 Golden levert.

Installatiegemak

Eurom q time 1800 golden terrasverwarmer terrasverwarmer elektrisch aluminium zwart jggypmnmjaj

Met de Eurom Q-time 1800 Golden terrasverwarmer is het installeren een fluitje van een cent. Zonder al te veel moeite hangt het apparaat aan de muur en zorgt het voor een aangename warmte op je terras of balkon. De verwarmer is kantelbaar en dit maakt het mogelijk om de richting van de warmte aan te passen aan de zithoek die jij wilt verwarmen. Dit installatiegemak zorgt dat je zonder stress snel kunt genieten van extra warmte tijdens de koelere avonden.

De terrasverwarmer wordt geleverd met een:

 • Muursteun

 • Ketting

 • Kabel van 1,80 meter

Hierdoor heb je alles bij de hand om de verwarmer snel en stevig vast te maken. De lengte van de kabel geeft enige vrijheid in de plaatsing, al kan het soms voorkomen dat je de kabel moet verlengen om het stopcontact te bereiken. Dit is een klein nadeel dat echter met een verlengsnoer simpel op te lossen is.

De muursteun maakt montage aan zowat elke wand mogelijk, en dankzij de hoogte-instelbaarheid vind je snel de perfecte positie voor het toestel. Het robuuste aluminium design van de verwarmer past naadloos in vrijwel elke buitenomgeving, en omdat het apparaat spuitwaterdicht (IP65) is, hoef je je geen zorgen te maken over de elementen.

Let op: hoewel het apparaat relatief licht is met zijn 2,60 kg, is het wel handig om tijdens de installatie een helpende hand te hebben. Zo kun je er zeker van zijn dat de terrasverwarmer waterpas hangt en stevig vastzit.

Als het aankomt op bedieningsgemak, zou een afstandsbediening een welkom extraatje zijn geweest, maar helaas, dit model wordt hiermee niet geleverd. Dit betekent dat je de verwarmer handmatig moet aandoen en uitzetten, wat geen enorm probleem is, maar wel een klein puntje van aandacht.

Het installatieproces van de Eurom Q-time 1800 Golden blijkt dus gebruiksvriendelijk te zijn. Snelle montage, een duidelijke handleiding en het eenvoudig kunnen kantelen van de heater maken het een zeer toegankelijk product. Een paar kleine verbeterpunten daargelaten, levert dit product een sterk pluspunt als het gaat om het gemak waarmee jouw buitenruimte een flinke warmteboost krijgt.

Warmteprestatie en efficiëntie

Eurom q time 1800 golden terrasverwarmer terrasverwarmer elektrisch aluminium zwart nmqljjr1jl6

De Eurom Q-time 1800 Golden elektrische terrasverwarmer bewijst dat een kille avond geen reden is om binnen te blijven. Deze terrasheater, met een robuuste bouw van aluminium en strakke zwarte afwerking, zorgt ervoor dat je zelfs wanneer de temperatuur daalt, lekker buiten kunt genieten.

Een cruciaal aspect van de Q-time 1800 Golden is degouden halogeenlamp. Dit type lamp staat bekend om zijn efficiënte warmteoverdracht, waardoor je snel het verschil voelt. Het voordeel van deze lamp is ook dat de warmte minder gevoelig is voor wind, een eigenschap die vooral in Nederland waar de wind vrij spel heeft, niet onderschat moet worden.

Laten we een aantal belangrijke punten op een rijtje zetten:

 • Warmtebereik: Met een vermogen van 1800 watt is dit toestel in staat om een gerieflijke sfeer te creëren op een middelgroot terras of balkon.

 • Wind: In tegenstelling tot veel andere verwarmers heeft de wind minder vat op de warmte die de Golden 1800 uitstraalt.

 • Bescherming: Dit model is IP65 gecertificeerd, wat betekent dat hij het hele jaar door buiten kan blijven hangen zonder schade te ondervinden van regen of spatwater.

 • Bevestiging: De heater klemvast aan de muur hangen is een fluitje van een cent en het is kantelbaar, waardoor je de warmtestraal kunt sturen.

Natuurlijk, geen product is perfect. Een minder punt dat aangehaald kan worden bij deze terrasverwarmer is dat hij slechts één warmtestand heeft. Toch is dit in veel gevallen geen groot probleem, omdat de intensiteit van de lamp vaak precies is wat nodig is voor die frisse avonden.

Een ander aspect dat soms als minder kan worden ervaren, is dat er geen afstandsbediening bij zit. Dat betekent dus dat je op moet staan om het apparaat aan en uit te zetten. Echter, eenmaal lekker zittend onder de heater, zal dit slechts een kleine moeite zijn.

Het toestel is niet verrijdbaar, wat betekent dat je een goede plek moet kiezen waar de warmte optimaal is. De kantelbare beugel helpt hierbij, maar het betekent ook dat je niet zomaar je setting kunt veranderen zonder opnieuw te moeten boren.

Zoals je leest, is de Eurom Q-time 1800 Golden geen toestel zonder nadelen, maar het zijn nadelen die in de praktijk niet zwaar wegen. De efficiëntie van het verwarmen, de warmte die comfortabel aanvoelt zonder weg te waaien en de kwalitatieve bouw maken dit product tot een sterke speler in zijn klasse.

Het gemak waarmee je dit toestel gebruikt en de functionele kenmerken ervan, zorgen ervoor dat de warmteprestaties van de Q-time 1800 Golden menigeen aangenaam zal verrassen. Het is een investering die zich terugbetaalt in vele gezellige en warme avonden, buiten in de frisse lucht.

Specifieke kenmerken

Eurom q time 1800 golden terrasverwarmer terrasverwarmer elektrisch aluminium zwart pzkryrngxwdn

Als we kijken naar de Eurom Q-time 1800 Golden terrasverwarmer, valt meteen op dat deze aan een aantal specifieke kenmerken voldoet die hem onderscheiden van andere modellen. Een van de meest aansprekende eigenschappen is dat de warmte-intensiteit nauwelijks wordt beïnvloed door de wind. Dit betekent dat je ook op wat winderige avonden kunt genieten van de behaaglijke warmte die deze terrasverwarmer verspreidt.

De technische details laten zien dat Eurom veel aandacht heeft besteed aan gebruiksgemak:

 • Windbestendige warmte: Waar bij sommige heaters de warmte snel verloren gaat bij wind, blijkt dat bij dit model een non-issue.

 • Sproeidicht IP-65: Geen zorgen bij een onverwachte regenbui of sproeiend water, de heater is beschermd.

 • 1800 Watt vermogen: Krachtig genoeg om een middelgroot terras te verwarmen.

 • Muurbevestiging en kantelbaar: Installatie is een fluitje van een cent en de heater is eenvoudig te richten waar de warmte het meest nodig is.

Naast deze indrukwekkende kenmerken, is het ook het vermelden waard dat de heater er stijlvol uitziet met zijn zwarte aluminium body. Een nadeel is dat je maar uit één warmtestand kunt kiezen, iets wat flexibeler instellingen zouden in sommige situaties voorkeur kunnen hebben. Maar laten we eerlijk zijn, in de meeste gevallen zet je een terrasverwarmer aan om warmte te krijgen en daar slaagt de Golden 1800 met vlag en wimpel in.

Het apparaat is niet verrijdbaar, wat betekent dat je van tevoren goed moet nadenken over de beste plek voor installatie. Aan de andere kant draagt dit bij aan de veiligheid—eenmaal gemonteerd, staat de terrasverwarmer stevig en is er geen risico op omvallen.

Een ander licht nadeel is het ontbreken van een afstandsbediening. Toch, gezien het eenvoudige gebruik, is dit geen groot gemis. Je zet de terrasverwarmer aan en kunt direct genieten van de warmte zonder gedoe met instellingen.

In de doos vind je alles wat je nodig hebt voor de montage, inclusief de muursteun, een ketting en een kabel van 1,80 meter. Met een productgewicht van 2,60 kg is hij niet te zwaar, wat de montage ook vergemakkelijkt.

Ondanks zijn kracht en bouwkwaliteit, is deze terrasverwarmer verrassend betaalbaar. Dit maakt hem toegankelijk voor een breed publiek dat wil investeren in wat extra comfort tijdens de koelere dagen en avonden.

Tot slot, misschien wel het meest opvallende voor veel gebruikers: de Eurom Q-time 1800 Golden maakt het mogelijk om langer van je buitenruimte te genieten, ongeacht of dit nu een terras of een balkon is. Dit zonder dat de gezelligheid onderbroken wordt door het moeten verplaatsen van de heater of het continu moeten aanpassen van de warmtestand. Het gebruiksgemak waar deze terrasverwarmer om bekend staat, is dan ook een zeer significant pluspunt.

Prijs-kwaliteitverhouding

Eurom q time 1800 golden terrasverwarmer terrasverwarmer elektrisch aluminium zwart r7j3q0r6zary 34mxr9

Wanneer je een terrasverwarmer zoekt die zowel de portemonnee als de avonden behaaglijk houdt, dan is de Eurom Q-time 1800 Golden misschien wel wat je nodig hebt. Deze verwarmer biedt zonder twijfel een goede prijs-kwaliteitverhouding, met een aantal eigenschappen die hem bijzonder maken.

Allereerst is de eenvoud in gebruik niet te onderschatten. Het apparaat is rechttoe rechtaan; je zet het aan en je hebt warmte, zonder allerlei ingewikkelde instellingen. Dat, gecombineerd met de enkele warmtestand, maakt dat je hier geen rocket scientist voor hoeft te zijn.

Laten we eens kijken naar wat je voor je geld krijgt:

 • Vermogen tot 1800 Watt, genoeg voor een middelgroot terras of balkon

 • Sproeidicht (IP-65), dus een Hollands regenbuitje deert hem niet

 • Makkelijke montage aan de muur en kantelbaar voor de juiste hoek

 • Stijlvol zwart aluminium ontwerp dat in elke buitenomgeving past

Echter, het is geen verrassing dat bij een product in deze prijsklasse niet alles perfect kan zijn. Zo is er bijvoorbeeld geen afstandsbediening. Maar laten we eerlijk zijn, voor de meeste van ons is dat slechts een klein gemis. Je loopt naar de verwarmer toe, schakelt hem in, en voilà: je kunt weer genieten van een warme avond buiten.

Ook de wind zal je avond niet ruïneren. Deze terrasverwarmer heeft een Golden Halogeen lamp die erom bekend staat dat de warmte goed blijft hangen, ook als het wat waait. Het is duidelijk: voor een niet te dure en functionele bijverwarming van je buitenruimte, zit je gebakken.

Natuurlijk, zoals met elk product zijn er altijd puntjes voor verbetering. Je kunt stellen dat deze verwarmer niet verrijdbaar is, wat inhoudt dat je hem niet zomaar even naar een andere plek rolt. Maar gezien het feit dat hij ontworpen is om aan de muur bevestigd te worden en daarmee permanent klaar is voor gebruik, is dit nauwelijks een nadeel te noemen.

En het gewicht? Met 2,6 kg is hij zeker niet de zwaarste jongen in het park. Dit maakt de installatie een fluitje van een cent – iets waar je bij andere zwaardere modellen nog eens goed over na zou moeten denken.

Concluderend, de Eurom Q-time 1800 Golden terrasverwarmer biedt wat je nodig hebt: warmte voor je buitenruimte zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten. Hij doet wat hij moet doen en ziet er daarbij goed uit. Het gebrek aan extra functies neem je voor lief, omdat de basis zo verdomd goed is. Beter dan verwacht? Zeker. En laat dat nu net zijn wat we zoeken in een wereld vol met overvloed en keuzestress. Gewoon een goede, eerlijke terrasverwarmer die doet wat hij belooft.