Mijn oordeel over de Hendi Terrasverwarmer (2023)

Mijn beoordeling van de Hendi Terrasverwarmer: inschuifbaar RVS model, 25200W vermogen en 5m bereik. Veilig en gemakkelijk in gebruik.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

13 november 2023

Inleiding

Hendi terrasverwarmer | 770 ø x 1580 2200 mm bkoq7aq4krn

De Hendi Terrasverwarmer is stevig gebouwd en betrouwbaarheid in gebruik, essentieel voor wie de buitenruimte ook tijdens koudere dagen wil benutten. Dit model is uitgerust met een duurzame roestvrijstalen behuizing en biedt gebruiksgemak door de aanwezigheid van wieltjes. De geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder omvalbeveiliging en een gemakkelijke elektronische ontsteker, zijn ideaal voor gebruik.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Hendi Type terrasverwarmer Standaard heater
Model Hendi Terrasverwarmer inschuifbaar Vermogen 25200 W
Kleur Grijs Materiaal RVS
Product lengte 78 cm Product breedte 77 cm
Product hoogte 158 cm Verpakkingsinhoud Terrasverwarmer - inschuifbaar

Prijzen

Ontwerp en bouwkwaliteit

Hendi terrasverwarmer | 770 ø x 1580 2200 mm gx5rwwlbp76l yq48l9

De Hendi Terrasverwarmer is met zijn volledig roestvrijstalen ontwerp niet alleen een blikvanger op je terras, maar ook een teken van degelijkheid. Met een aluminium kap en de mogelijkheid om in te schuiven, biedt het apparaat een strakke en moderne uitstraling die past bij diverse buitendecors. Deze terrasverwarmer straalt robuustheid uit, en gebruikers merken op dat het materiaal en constructie een gevoel van duurzaamheid geven.

Laten we de kenmerken even op een rij zetten:

 • Materiaal: Hoogwaardig RVS en Aluminium

 • Innovatief: Inschuifbare kolom voor hoogteverstelling

 • Gemak: Verrijdbaar dankzij 2 wielen

 • Veiligheid: Voorzien van omvalbeveiliging

Het gebruik van roestvrijstaal zorgt ervoor dat deze terrasverwarmer bestand is tegen de elementen. Of het nu een zomerse avond is of een kille herfstdag, het materiaal blijft onaangetast en zorgt ervoor dat je lang van het apparaat kunt genieten. De grijze kleur en het eenvoudige design zorgen voor een neutrale uitstraling die eigenlijk overal wel past.

Het feit dat de terrasverwarmer inschuifbaar is, tot een hoogte van 160 cm, maakt het opbergen een fluitje van een cent. Maar het heeft ook een praktisch nut – je past de hoogte van de warmtebron namelijk aan op je behoeftes. Mocht je toch kritiek willen uiten, dan zou je kunnen zeggen dat het inschuifbare aspect niet helemaal tot zijn recht komt wanneer je een standaard gasfles gebruikt. Het toestel kan dan maar beperkt naar beneden worden versteld. Nu is dit niet direct een dealbreaker, want met een beetje handigheid kun je het bovenste deel van de paal verwijderen en zo toch de 20 cm winnen.

Het nadeel dat standaard gasflessen het inschuiven beperken, wordt gecompenseerd door de mobiele aard van het apparaat. Dankzij de wieltjes kun je deze terrasverwarmer zonder veel moeite van de ene naar de andere plek rijden. Handig voor feestjes of als je simpelweg van flexibiliteit houdt in de opstelling van je buitenruimte.

Bij het uitpakken valt overigens direct op dat het gewicht van 20.72 kg aangeeft dat we te maken hebben met een stevig product, maar niet zodanig dat het verplaatsen ervan een herculeswerk wordt.

Hoewel dit toestel geen afstandsbediening heeft, wat een extra plaag kan zijn voor de luieriken onder ons, wordt de bediening door de elektronische ontsteking een klein gemak. Geen gedoe met aanstekers of lucifers die door de wind worden uitgeblazen.

Kortom, de Hendi Terrasverwarmer belichaamt wat de meeste mensen van een degelijke terrasverwarmer verwachten: functionaliteit, robuust materiaal en een ontwerp dat in veel omgevingen niet misstaat. Kleinigheden, zoals de beperking bij het inschuiven door standaard gasflessen, neem je al snel voor lief wanneer je geniet van de warmte en het comfort dat dit apparaat biedt.

Warmteprestaties en bereik

Hendi terrasverwarmer | 770 ø x 1580 2200 mm g80x65vyg4xl ogm2j8g

Wanneer de avonden koeler worden, is er niets zo gezellig als lekker buiten zitten met wat extra warmte. De Hendi Terrasverwarmer komt dan als geroepen. Met z’n robuuste uitstraling en krachtige warmteafgifte is het dé uitblinker voor die momenten. Om een goed beeld te geven van de warmteprestaties en het bereik van deze verwarming, gaan we dieper in op wat dit apparaat in huis heeft.

Een van de grootste pluspunten is de warmteafgifte. Met een vermogen van maar liefst 25200 W levert deze terrasheater een behaaglijke warmte die zeker tot een afstand van 5 meter prima voelbaar is. Of je nu een kleine tuin hebt of een ruim terras bij je café, iedereen in de buurt van deze warmtebron voelt de aangename gloed op de huid. De aluminium kap zorgt daarbij voor een goede spreiding van de warmte.

Wat betreft de brandstof is de terrasverwarmer geschikt voor zowel propaan als butaangas. Het apparaat verbruikt zo’n 1048 gram gas per uur, wat redelijk economisch te noemen is voor de geleverde warmte.

We zien echter ook dat de aanpasbaarheid soms wat wensen overlaat. Wanneer je een standaard gasfles gebruikt, kun je de hoogte maar met circa 15 centimeter verstellen. Voor sommige situaties is dat misschien niet genoeg, al kun je met een beetje doe-het-zelven het bovenste deel van de paal verwijderen en zo wat extra ruimte winnen. Toch zit je dan nog met een vaste hoogte, en misschien zijn er in de toekomst kleinere gasflessen nodig om dit punt te verbeteren.

Een punt van gemak, en zeker een kers op de taart, zijn de wieltjes waarmee de terrasverwarmer is uitgerust. Dit maakt het verplaatsen van de heater over je terras of tuin een fluitje van een cent. Ook het inschuifbare ontwerp zorgt ervoor dat je hem eenvoudig kunt opbergen als het apparaat niet in gebruik is.

Wat betreft de underperformers, het moet wel genoemd worden dat de Hendi Terrasverwarmer geen afstandsbediening heeft. Dit kan voor sommige gebruikers een puntje van gemak zijn dat mist. Echter, met de eenvoudige elektronische ontsteking is de verwarming snel en eenvoudig aan te krijgen.

In een notendop:

 • Krachtige warmteafgifte van 25200 W

 • Goed bereik van ongeveer 5 meter

 • Geschikt voor propaan- of butaangas

 • Economisch in verbruik

 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen

 • Geen afstandsbediening

 • Hoogteaanpassing beperkt met standaard gasfles

Een ding is zeker, ondanks de paar kleine nadelen, de Hendi Terrasverwarmer weet de show te stelen als het gaat om het creëren van een warme en uitnodigende sfeer in de buitenlucht. Stel je voor, je zit buiten onder de sterren, een zacht briesje waait, maar geen rilling te bekennen dankzij de gloed van deze terrasverwarmer. Het is de investering zeker waard, vooral als je van plan bent veel gebruik ervan te maken. Met de Hendi aan je zijde zijn de avonden lang en behaaglijk warm.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Hendi terrasverwarmer | 770 ø x 1580 2200 mm kjzlx6erbg85 qnvym0

Voor wie de buitenlucht waardeert maar zich niet laat afschrikken door de kou, biedt de Hendi Terrasverwarmer een uitkomst. Het eerste dat opvalt is de flexibiliteit en aanpasbaarheid. Deze verwarmer is met zijn inschuifbare kolom en een movement van flink wat centimeters perfect voor wie de warmtebron graag op verschillende hoogtes benut. Ideaal voor zowel de knusse balkonhoekjes als het royale terras.

Dan het aanpassen van de hoogte. Je zult geen kil wilde gans meer voelen langs je nek, dankzij de verstelbare hoogte. Het is een kleine moeite om het ding wat lager of juist hoger te zetten - wat je op dat moment ook nodig hebt voor je gevoelstemperatuur. Natuurlijk, als je een standaard gasfles gebruikt, is de verlaging slechts ongeveer 15 centimeter. Echter, slim design laat toe dat je door het bovenste deel van de paal te verwijderen alsnog een extra 20 centimeter wint. Niet slecht, toch? Kleinere gasflessen heb ik persoonlijk nog niet gespot, maar laat dat de pret niet drukken.

Een korte opsomming van waarom deze terrasverwarmer goed scoort op aanpasbaarheid:

 • Eenvoudig inschuifbare kolom: Voor zowel lage als hoge ruimtes.

 • Verstelbare hoogte: Aan te passen aan je voorkeur.

 • Verrijdbaar: Dankzij de wieltjes nooit een gesjouw.

 • Omvalbeveiliging: Mocht ie toch een keer wankelen, je hebt een backup plan.

Natuurlijk is geen product perfect. Zo lijkt het op het eerste gezicht jammer dat je afstand moet doen van een deel van de kolom om het kleiner te maken. Maar is dat echt een nadeel? Je past het apparaat aan je behoeften aan en daarna geniet je zonder zorgen van behaaglijke warmte. De kwaliteit is, zoals je mag verwachten van Hendi, stevig en betrouwbaar. Het RVS materiaal zorgt ervoor dat je niet elk jaar een nieuwe hoeft te kopen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

De heater is grijs van kleur - neutraal, dus past bijna overal. Hij is misschien niet het middelpunt van je tuinfeestjes, maar op frisse avonden is het wel de held van de avond, die ervoor zorgt dat iedereen er warm bij zit. Geen afstandsbediening, wat op het eerste gezicht een minpunt lijkt. Maar laten we wel wezen, een paar stapjes lopen voor die warmte is toch geen wereldreis?

Kortom, deze Hendi Terrasverwarmer is een solide keuze voor wie opzoek is naar een terrasverwarmer die meebeweegt met hun behoeften. Praktisch, degelijk en met een paar kleine aanpassingen precies goed voor elke ruimte. En met een beetje creativiteit heb je de hoogte zó ingesteld dat je nooit meer met een klappertand hoeft te zitten.

Installatie en gebruiksgemak

Een roestvrijstalen terrasverwarmer op een terras met de kolom uitgeschoven

De Hendi Terrasverwarmer valt direct op door zijn praktische ontwerp waardoor het toestel in hoogte verstelbaar is. Met een hoogte van 158 tot 2200 mm kan deze verwarming handig aangepast worden aan de setting van je terras. Bij de opstelling kan je er rekening mee houden dat de warmte goed verspreid moet worden. De terrasverwarmer kan niet zo ver ingekort worden als je misschien zou willen als er een standaard gasfles onder staat, je hebt ongeveer 15 cm speelruimte.

Installatiegemak staat hoog in het vaandel bij deze terrasverwarmer:

 • Het toestel is eenvoudig op te zetten, met heldere instructies.

 • De elektronische ontsteking neemt het gedoe met lucifers of aanstekers weg.

 • Verplaatsen is een fluitje van een cent dankzij de twee ingebouwde wieltjes.

 • Voor de liefhebbers van een nette opberging kan het bovenste deel van de paal worden verwijderd, waarmee je toch ongeveer 20 cm wint.

Wat betreft het gebruik is de warmte-afgifte makkelijk te regelen, en dat maakt het comfortabel voor iedereen die van de buitenlucht wil genieten terwijl het buiten wat frisser is. De warmte voelt aangenaam en de bediening is intuïtief. Een klein nadeel is echter dat je geen afstandsbediening bij de hand hebt, het is dus opstaan en handmatig de standen aanpassen. Maar weer eerlijk, dat is nauwelijks een moeite.

Bij het gebruik van de Hendi Terrasverwarmer is het van belang te onthouden dat het apparaat op gas werkt. Dit betekent dat je altijd moet zorgen voor een gevulde fles, wat soms een kleine hindernis kan vormen als je graag een spontane avond in de tuin organiseert. Maar als je eenmaal een gevulde gasfles hebt, is de rest een piece of cake.

Ook als er kids of huisdieren rondrennen, hoef je je geen zorgen te maken. De terrasverwarmer is voorzien van een omvalbeveiliging, wat een veilig gevoel geeft. Het robuuste RVS materiaal waaruit het vervaardigd is, straalt daarnaast duurzaamheid en kwaliteit uit, wat een bevestiging is van de gedachte dat je een solide product in huis haalt.

Het artikel weegt 20.72 kg en hoewel dit voor een stevig en stabiel product zorgt, kan het ook een lichte uitdaging vormen bij het verplaatsen, ook al zijn er wieltjes voorzien. Deze zijn vooral handig op vlakke oppervlaktes, maar kunnen wat stroever zijn op ruwer terrein.

Als afronder is de aansluiting op de gasbron zo gepiept. De meegeleverde gasslang en drukregelaar zorgen ervoor dat je vrijwel meteen kunt genieten van de warmte. Het geheel zit in een praktische verpakking waarin de terrasverwarmer veilig aankomt en waardoor het opslaan in de koudere maanden eveneens makkelijk is.

Kortom, de Hendi Terrasverwarmer staat voor praktisch gebruiksgemak en flexibiliteit, iets dat iedere terrasliefhebber zal waarderen. Er zijn een paar kleine punten die voor verbetering vatbaar zijn, zoals het betrekkelijk kleine bereik van het inkorten met een standaard gasfles, maar dit heeft verder weinig invloed op de algemene positieve ervaring. Als je zoektocht naar warmte op het terras je hier heeft gebracht, dan lijkt deze weg de moeite waard.

Veiligheid en garantie

Close-up van de elektronische ontsteking van de terrasverwarmer

Wanneer het kwik daalt en je toch graag buiten wilt vertoeven, is de Hendi Terrasverwarmer een echte uitkomst. Deze robuuste vriend verzekert je van gezelligheid en behaaglijke warmte op je terras. Maar laten we het eens hebben over de veiligheid en de garantie, want dat zijn niet de minste aspecten als het aankomt op de aanschaf van een terrasverwarmer.

Belangrijke veiligheidsvoorzieningen van de Hendi Terrasverwarmer zijn niet over het hoofd gezien. Denk hierbij aan:

 • Een stevige roestvaststalen constructie; het staat als een huis.

 • Omvalbeveiliging; een gerust gevoel als de avond gezellig wordt en iemand per ongeluk tegen de heater leunt.

 • Elektronische ontsteking; makkelijk en veilig de vlam aansteken zonder gedoe met lucifers of een aansteker.

Ja, het is waar dat als je een standaard gasfles gebruikt, de hoogte maar beperkt verstelbaar is. Dat is misschien een puntje, want je zit vast aan die minimale 15 cm verlaging. Maar wees eerlijk, het gemak van een standaard gasfles heeft ook zijn voordelen. En met een beetje creativiteit in de montage kun je, mocht het nodig zijn, toch nog wat extra centimeters winnen door het bovenste stuk van de paal te verwijderen.

Met een jaar fabrieksgarantie kun je er ook vanuit gaan dat je niet in de kou staat mocht er onverhoopt wat mankeren aan je terrasverwarmer. Hendi lijkt vertrouwen te hebben in het product, en dat geeft je als koper toch weer dat beetje extra zekerheid.

De terrasverwarmer is, met een gewicht van net boven de 20 kilo, niet de lichtste, maar dat zie ik vooral als een teken van degelijke kwaliteit. Bovendien zorgen de wieltjes ervoor dat je hem toch soepel van de ene naar de andere kant van het terras kunt rollen.

Als we dan even realistisch zijn, je koopt een terrasverwarmer niet voor zijn looks, maar voor de warmte en het comfort, en dat is precies wat dit model levert. Het gebruik van gas als brandstof kan voor sommigen een drempel zijn, maar aan de andere kant biedt dit ook de flexibiliteit om niet afhankelijk te zijn van elektriciteitsbronnen buiten.

Ook is het gemis van een afstandsbediening te overzien. De Hendi Terrasverwarmer is tenslotte ontworpen om het leven te vergemakkelijken, en is dat nu niet een paar stapjes extra waarde?

Samenvattend biedt de Hendi Terrasverwarmer niet alleen warmte en gezelligheid, maar staan ook veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel bij dit model. Het is een aankoop die je doet voor de lange termijn, iets wat tegenwoordig waardevoller is dan ooit. Sure, er zijn kleinere kanttekeningen, maar geen enkel product is perfect. En wat deze terrasverwarmer betreft, de voordelen wegen ruimschoots op tegen de mindere kanten. Kortom, met de Hendi Terrasverwarmer zit je er deze winter, en nog vele winters daarna, warmpjes bij.