Mijn review van de Eurom Elektrische Infrarood Terrasverwarmer (2023)

Mijn review van de Eurom infrarood terrasverwarmer met 1300W vermogen en IP65: geschikt voor ruimtes tot 10m2.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

13 december 2023

Inleiding

Eurom elektrische kachel 1300 watt voor binnen en buiten infrarood kachel terrasverwarmer 30o9vqo5qrvx yll5xr

De Eurom Golden 1300 Comfort infrarood terrasverwarmer combineert praktische eenvoud met krachtige prestaties. Met een vermogen van 1300 watt en een robuuste aluminium behuizing biedt dit apparaat snelle en doelmatige warmteverspreiding voor buitengebruik. Dankzij de IP65-classificatie is het apparaat goed beschermd tegen water en stof, wat zorgt voor duurzaamheid en gebruiksgemak.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Eurom Type terrasverwarmer Standaard heater
Model Eurom Golden 1300 Comfort (halogeen) - Halogeen - Aluminium - Zilver Vermogen 1300 W
Kleur Grijs Materiaal Aluminium
Product lengte 38 cm Product breedte 10 cm
Product hoogte 11 cm Verpakkingsinhoud 1x

Prijzen

Warmteprestaties en efficiëntie

Eurom elektrische kachel 1300 watt voor binnen en buiten infrarood kachel terrasverwarmer 30o9vqorl51q yll5xr

Als het kwik daalt, is een behaaglijke warmtebron zoals de Eurom Elektrische Infrarood Terrasverwarmer met zijn 1300 Watt vermogen precies wat je nodig hebt. Deze infrarood kachel geeft direct warmte af aan personen en objecten in de buurt zonder eerst de lucht te verwarmen. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam comfort maar ook voor een efficiënte energiegebruik.

De infraroodstraling zorgt ervoor dat je bijna onmiddellijk de warmte voelt. Ideaal dus als je na een koude dag thuiskomt en snel wilt opwarmen. Met een maximale temperatuur van 45°C zorg je in no time voor een aangename sfeer in ruimtes tot 10 m². Dit kan je balkon zijn, maar ook de woonkamer of badkamer.

Nu zijn warmte en efficiëntie belangrijk, maar het oog wil ook wat. De Eurom kachel schittert in al zijn eenvoud met een modern en strak design. Zeker, het ontbreekt aan een geïntegreerde aan/uit-knop, maar met een beetje creativiteit - zoals een trektouwschakelaar in het ontwerp integreren - is dit gemakkelijk op te lossen.

Belangrijke kenmerken van de Eurom infrarood kachel: * Snel opwarmen met 1300 Watt infrarood warmtestraal * Bereik tot 10 m² - perfect voor kleine tot middelgrote ruimtes IP65 isolatieklasse, dus volledig stof- en spuitwaterdicht Oscillatie-functie die tot 45 graden draaibaar is voor een breed warmtebereik * Eenvoudig aan de wand monteerbaar voor een ruimtebesparende installatie

We moeten niet vergeten dat het apparaat werkt op elektriciteit, wat betekent dat je gebonden bent aan de locatie van je stopcontacten of het gebruik van een verlengsnoer. Dat kan als een nadeel worden beschouwd, vooral als je de kachel graag flexibel wilt gebruiken in verschillende buitenruimtes.

Toch is het moeilijk dit tegen te houden als je bedenkt hoe snel de kachel een gebied verwarmt. En met zijn lichte gewicht van slechts 2 kg is het apparaat relatief eenvoudig te verplaatsen, ondanks dat het in principe is ontworpen voor wandmontage.

De gebruikte golden halogeen lamp zorgt voor een lange levensduur en kan aanzienlijk besparen op energiekosten vergeleken met traditionele verwarmingsmethoden. Deze infrarood kachel is geknipt voor diegenen die waarde hechten aan zowel prestatie als efficiëntie. Het verbruik is relatief laag gezien de geboden warmteafgifte, een detail dat zowel je lichaam als je portemonnee zeker zal waarderen.

In het geheel genomen is de Eurom Elektrische Infrarood Terrasverwarmer een robuuste, betrouwbare en gebruiksvriendelijke kachel die ondanks enkele kleinigheden uitblinkt in zijn primaire functie: efficiënt en effectief verwarmen. Voor wie geïnteresseerd is in een alternatieve stijl en extra functionaliteiten, kan de Eurom Area Lounge Terrasverwarmer een uitstekende aanvulling zijn op uw buitenleven. Voor de koele dagen en avonden biedt dit apparaat precies wat je nodig hebt om comfortabel te blijven. Warmteprestaties die je niet in de kou laten staan – letterlijk.

Directe warmte en gebruiksgemak

Eurom elektrische kachel 1300 watt voor binnen en buiten infrarood kachel terrasverwarmer 3gxlnpwokdpr y0wykg

Wanneer de temperatuur begint te dalen, is het fijn om een betrouwbare warmtebron te hebben. De Eurom Elektrische Infrarood Terrasverwarmer van 1300 Watt speelt hier vakkundig op in – een hulpmiddel dat effectief de chill weet te verdrijven, of je nu binnen zit of buiten het herfstweer trotseert.

Directe warmte is wat dit apparaat onderscheidt. Zodra je de stekker in het stopcontact steekt, voel je meteen die behaaglijke warmte, precies wat je nodig hebt op kille ochtenden of tijdens frisse avonden. Daarbij is het een elegante oplossing voor de badkamer, waar je niet wilt wachten op een kachel die eerst de hele ruimte moet opwarmen.

De terrasverwarmer komt ook met een handig aspect: het is oscillerend en draait tot 45 graden. Dit betekent dat de warmte zich verspreidt over een breder gebied, ideaal voor een knusse samenzijn op het balkon of terras.

Enkele belangrijke punten op een rij:

 • Snel voelbare warmte direct na inschakelen

 • Ideaal voor badkamer of andere kleinere ruimtes

 • Oscillatiefunctie voor brede warmteverspreiding

Een klein minpuntje zou kunnen zijn dat het apparaat standaard geen aan/uit knop heeft. Dit betekent dat je ’m aanzet door de stekker in het stopcontact te doen. Sommige gebruikers lossen dit slim op door zelf een schakelaar tussen het snoer te monteren voor extra gemak. Anderen zouden dit misschien als een ongemak kunnen zien.

Wat design betreft, is de Eurom Terrasverwarmer een stijlvolle aanwinst voor je huis. Met zijn zilveren aluminium body heeft het een moderne uitstraling die in veel interieurs naadloos past. Omdat het apparaat licht in gewicht is, kun je het gemakkelijk verplaatsen naar waar de warmte het meest nodig is.

De kachel is weliswaar niet verrijdbaar en komt zonder afstandsbediening, maar dat doet weinig af aan de gebruiksvriendelijkheid. Het hangt er natuurlijk van af wat je belangrijk vindt in een verwarmingstoestel; sommige mensen prefereren een apparaat met meer besturingsopties.

Hoewel de Eurom Elektrische Infrarood Terrasverwarmer ontworpen is om aan de muur te hangen, is het goed om te weten dat er een apart verkrijgbare standaard is waarmee je ’m ook gewoon op de grond kunt plaatsen. Dit verschaft een extra mate van veelzijdigheid aan de toch al flexibele natuur van dit product.

Kortom, dit product doet absoluut wat het belooft: snel en effectief verwarmen als de temperaturen dalen. Het heeft zijn kleine imperfecties, maar niets dat je winterplannen in de weg hoeft te staan. Het is een krachtig, mooi en praktisch apparaat dat je niet in de kou laat staan.

Ontwerp en esthetiek

Eurom elektrische kachel 1300 watt voor binnen en buiten infrarood kachel terrasverwarmer 3nbqnalpvdm

Met zijn strakke zilveren look past de Eurom Infrarood Terrasverwarmer 1300W moeiteloos in elke moderne omgeving, of het nu binnen is of in de buitenlucht. Van het terras tot de badkamer, het doet zijn werk niet alleen effectief, maar voegt ook een vleugje stijl toe aan de ruimte. Laten we eens inzoomen op het design en esthetiek van deze populaire kachel.

Belangrijke designkenmerken:

 • Compacte afmetingen: Met een breedte van 10 cm en een hoogte van slechts 11 cm, is het een subtiele toevoeging aan de wand.

 • Kleur en materiaal: Uitgevoerd in grijs aluminium, waardoor de kachel een luxe uitstraling krijgt.

 • Montage: Ontworpen voor wandmontage, waardoor het op een vaste plek discreet kan opgaan in het interieur.

Deze terrasverwarmer heeft zijn esthetische kwaliteiten duidelijk op orde. De gouden halogeenlamp zorgt niet alleen voor aangename warmte, maar heeft ook een hoogwaardige uitstraling. En laten we het draaivermogen van deze kachel niet vergeten: Tot 45 graden heen en weer. Dit vergroot niet alleen de functionaliteit, maar geeft het tevens een dynamisch karakter.

Aan alles is gedacht; de kachel is licht van gewicht en daarmee makkelijk te plaatsen. Weliswaar niet verrijdbaar, maar dankzij de compactheid is verplaatsen geen grote inspanning. Echter, bij alle lofzangen is er ook een mindere kant die we niet uit het oog kunnen verliezen: het ontbreken van een aan/uit knop. Ja, voor sommigen kan dit een ongemak zijn, echter, met een kleine aanpassing, zoals de toevoeging van een trektouwschakelaar, kan dit eenvoudig worden ondervangen.

Desalniettemin, de Eurom Elektrische Infrarood Terrasverwarmer heeft een design dat gezien mag worden. Bescheiden in omvang, maar betrouwbaar in zijn presentatie. De stijl is tijdloos en dankzij de beschermingsklasse IP65 kan het apparaat prima tegen een stootje en is de weerbestendigheid gegarandeerd.

Een punt dat wellicht in verhouding tot het moderne design enigszins uit de toon valt, is het snoer van 185 cm. Functioneel, maar niet per se een lust voor het oog wanneer het afsteekt tegen een strakke wand. De eenvoudige oplossing hier is het netjes wegwerken van het snoer, zodat het niet afdoet aan de algehele esthetiek.

Kortom, als je op zoek bent naar een kachel die niet alleen zorgt voor warmte, maar ook meehelpt aan de look en feel van je woonruimte, balkon of andere favoriete plek, dan zit je met de Eurom Infrarood Terrasverwarmer 1300W goed gebakken. Mooi, modern, en met een aantal kleine aanpassingen, perfect voor de design-bewuste gebruiker.

Veiligheidskenmerken

Eurom elektrische kachel 1300 watt voor binnen en buiten infrarood kachel terrasverwarmer 4j3moqlyxv11 y0wykg

Bij het kiezen van een verwarmingsapparaat voor thuis of op het terras, staan veiligheid en betrouwbaarheid vaak hoog op het wensenlijstje. De Eurom Elektrische Infrarood Terrasverwarmer 1300W blinkt uit in beide categorieën, maar zoals bij alles, is er altijd ruimte voor verbetering. Laten we eens inzoomen op de veiligheidskenmerken die dit apparaat zo aantrekkelijk maken:

 • Oververhittingsbeveiliging: Een essentiële functie die ervoor zorgt dat de kachel automatisch uitgaat als deze oververhit raakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kachel te heet wordt en risico’s met zich meebrengt.

 • IP65-certificering: Stof- en spuitwaterdicht, een must-have voor elke kachel die buiten gebruikt wordt. Zelfs in ons wispelturige Nederlandse weer kan deze kachel gewoon buiten blijven hangen.

 • Stabiele wandmontage: Met simpel te installeren onderdelen zit deze terraswarmer goed vast aan de muur, wat de kans op vallen en daarmee samenhangende ongelukken minimaliseert.

Toch, wat je mist is een aan/uit knop op het apparaat zelf. Dit is een verbeterpunt waar gebruikers wel eens een beetje mee zitten. Het apparaat kan enkel via het stopcontact aan- of uitgezet worden, of je moet een beetje handig zijn en zelf een schakelaar tussen het snoer installeren. Maar, eerlijk is eerlijk, als dat eenmaal geregeld is, geniet je van een zorgeloze warmte.

Een ander klein puntje is de beperkte warmtestand: de kachel heeft maar één stand van 1300W. Dat is natuurlijk prima als deze past bij je behoefte, maar vermogen reguleren is hier geen optie. Toch maakt de directe warmteafgifte en de snelheid waarmee de kachel opwarmt veel goed, en de enkele stand blijkt vaak ruim voldoende voor de aangegeven ruimte van 10 m².

Wat zeker niet mag ontbreken in het rijtje van veiligheidsaspecten is het gebruikte materiaal en ontwerp. Het aluminium omhulsel is niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan de stevigheid en duurzaamheid van het apparaat.

Hoewel de terrasverwarmer niet verrijdbaar of draagbaar is, wat sommigen als een minpunt kunnen zien, draagt dit juist bij aan de veiligheid: het apparaat zal niet zomaar omgestoten worden en blijft veilig op zijn plek.

Voor veel mensen is het misschien triviaal, maar het is toch geruststellend om te weten dat de Eurom Elektrische Infrarood Terrasverwarmer 1300W met 2 jaar garantie komt. Mocht er iets mis zijn, dan sta je er niet alleen voor.

Kortom, de veiligheidskenmerken van deze terrasverwarmer zijn ronduit solide. Met de eenvoudige wandmontage en de beschermende functies zie je dat Eurom heeft gedacht aan de Nederlandse gebruiker die comfort wil, maar geen compromissen wil sluiten op het gebied van veiligheid. Het aantal warmtestanden en het ontbreken van een aan/uit knop zijn kleine verbeterpunten, maar nemen we op de koop toe - je krijgt er immers heel wat warmte en betrouwbaarheid voor in de plaats.

Installatie en technische specificaties

Eurom elektrische kachel 1300 watt voor binnen en buiten infrarood kachel terrasverwarmer 6jnoqv9zzx3n y0wykg

De Eurom Golden 1300 Comfort is een infrarood terrasverwarmer die technische finesse verenigt met functionaliteit. De installatie is een fluitje van een cent; binnen no-time hangt de kachel stevig aan de muur. Let wel, voor een optimale beleving is het bevestigen op de juiste hoogte cruciaal. Hierdoor verspreidt de warmte zich goed over de te verwarmen oppervlakte.

Belangrijke installatie- en technische gegevens op een rijtje:

 • Vermogen: 1300 W voor doeltreffende verwarming.

 • Aansluitspanning: 220-240/50 V/Hz, prima voor het Nederlandse stroomnet.

 • Isolatieklasse: IP65, dus geen zorgen over vocht en stof.

 • Montage: eenvoudig aan de wand te bevestigen.

Dankzij het compacte formaat en het geringe gewicht van slechts 2 kg, kan iedereen aan de slag met de installatie. Als je niet zo van boren en schroeven houdt, dan kan de installatie wel als een minpuntje gezien worden. Maar zodra de Eurom een plekje aan de muur heeft, is verplaatsen niet meer nodig.

Helaas beschikt de heater niet over een aan/uit knop. Dat betekent dat het aan- en uitschakelen gebeurt via het in- en uitpluggen van de stekker. In een tijd waarin gemak dient de mens, kan dit gezien worden als een gemiste kans. Echter, dit is eenvoudig op te lossen door een schakelaar in het snoer te monteren, zoals sommige gebruikers al hebben gedaan. Dit houdt het gebruik simpel en snel.

Wat betreft technische specificaties maakt de Golden Halogeenlamp indruk met zijn directe en doeltreffende warmte. Het bereik tot 10 m² is voldoende voor een kleine patio of balkon, en dat maakt de Eurom een uitblinker in zijn klasse. Het design is modern en het zilveren aluminium geeft het geheel een strakke uitstraling.

In de praktijk betekent dit dat je op een frisse avond zonder veel gedoe de kachel aanzet en binnen de kortste keren geniet van een aangename temperatuur. Dat het apparaat niet over een afstandsbediening beschikt kan voor sommigen een nadeel zijn, maar dat weegt niet op tegen de voordelen die deze infrarood terrasverwarmer met zich meebrengt.

Het geheel wordt afgerond met een garantie van twee jaar, wat nogmaals de betrouwbaarheid van dit Nederlandse ontwerp onderstreept. De Eurom elektrische infrarood terrasverwarmer mag dan wel niet alle luxe bedieningsopties hebben, de degelijkheid en de effectieve verwarmingscapaciteit staan als een huis.

In deze recensie hebben we de nadruk gelegd op de praktische kant van de installatie en de belangrijkste technische specificaties. Wellicht mist deze kachel enkele extraatjes die het leven nog makkelijker maken, maar laat dat je niet weerhouden van de aankoop. Want als het op verwarmen aankomt, doet de Eurom Golden 1300 Comfort precies wat je ervan verwacht.