De Gasolec S8: Krachtige verwarming voor op het terras (2023)

Mijn ervaring met de Gasolec S8: Een krachtige 3500W terrasverwarmer met infrarood technologie en brede warmteverdeling voor 18m² buitencomfort.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

13 december 2023

Inleiding

Gasolec s8 heater terrasverwarmer met beschermkap infrarood verwarming 3500w 50 190mbar propaan gas j7wnz5lgnbld nr68vzy

De Gasolec S8 Infrarood Terrasverwarmer 3500W met Beschermkap, werkend op propaangas, is een efficiënte oplossing voor iedereen die ook tijdens koudere periodes wil genieten van een warme buitenruimte. Dit model is ontworpen met een robuuste roestvrijstalen behuizing en biedt met zijn krachtige infraroodstraling een aangename temperatuur in openlucht settings, zoals tuinen en terrassen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Gasolec Type terrasverwarmer Standaard heater
Model S8 Propaan Vermogen 3500 W
Kleur Terrasverwarmer S8 + Beschermkap - Propaan Materiaal RVS , Gietijzer
Product lengte 46 cm Product breedte 29 cm
Product hoogte 12 cm Verpakkingsinhoud S8 infraroodstraler + beschermkap

Prijzen

Gedetailleerde productbeschrijving

Gasolec s8 heater terrasverwarmer met beschermkap infrarood verwarming 3500w 50 190mbar propaan gas j7wnq2rpznoo nr68vzy

Wanneer de temperatuur daalt, maar de behoefte aan frisse lucht blijft, biedt de Gasolec S8 een uitkomst. Deze infrarood terrasverwarmer, speciaal ontworpen voor buitenruimtes, levert 3500W aan warmte, waardoor uw buitenmomenten een aangename verlenging krijgen. Met een aan te passen verwarmingsbereik tot 18m2 is de S8 zowel functioneel als krachtig.

De terrasverwarmer komt met:

 • Stevige zwarte roestvrijstalen beschermkap

 • Gasdrukregelaar (DIN-koppeling)

 • 3 meter gasslang

 • Muurbeugel

 • Meertalige handleiding

Deze specificaties tonen aan dat de makers bij Gasolec zeker niet hebben bezuinigd op kwaliteit. Het toestel is oorspronkelijk ontworpen voor pluimveestallen, waar een ruw klimaat eist dat apparatuur robuust is. Dit zorgt ervoor dat de S8 onder alle weersomstandigheden blijft presteren.

Dat deze verwarmer origineel bedoeld is voor de agrarische sector mag hem niet tekort doen voor uw terras of veranda. Het zegt juist iets over de duurzaamheid en de kwaliteit van dit product. Echter, een kleine kanttekening is dat de heater erg heet wordt, wat vraagt om een veilige montagelocatie, ver weg van brandbare materialen.

Gebruikers zijn over het algemeen “super blij” en prijzen vooral het comfort dat de heater biedt onder een partytent. Hierdoor wordt het makkelijk om langer van het buiten zijn te genieten, ook als het koeler is. Het blijkt ook dat de verwarmer snel geleverd wordt, wat tekenend is voor de service rondom het product.

Toch, het kan voorkomen dat er leveringsproblemen zijn, wat ertoe kan leiden dat men niet tevreden is zolang het product niet ontvangen is. Dit is een uitzondering, en vaak betreft het logistieke issues die buiten de macht van de fabrikant liggen.

Gebruikers geven aan dat de S8 simpel aan een plafond of wand kan worden gemonteerd, en dat de bijgeleverde regelaar het gemakkelijk maakt om de warmte output aan te passen. De gasvoeding, waarbij het gebruik van propaan de elektriciteitsaansluiting ontlast, wordt gezien als een duidelijke plus, vooral in vergelijking met elektrische stralers.

De transitie van elektriciteit naar gas wordt als een slimme zet ervaren, zeker voor diegene met meerdere apparaten op één circuit. Daardoor verdwijnt de zorg over overbelaste elektrische systemen compleet.

Al met al blijkt de Gasolec S8 een betrouwbare keuze te zijn voor degenen die op zoek zijn naar krachtige en verstelbare warmte voor buiten, compleet met een strak design en hoge gebruiksvriendelijkheid. Het positieve overstijgt duidelijk de mindere kanten. Met deze terrasverwarmer haalt u de warmte van de zwoele mediterrane avonden naar uw eigen buitenruimte.

Gemakkelijke installatie en verstelbaarheid

Gasolec s8 heater terrasverwarmer met beschermkap infrarood verwarming 3500w 50 190mbar propaan gas j7wnqpywvyrj nr68vzy

Met de Gasolec S8 Infrarood Terrasverwarmer is het gemak van installatie en de verstelbaarheid van warmte een fluitje van een cent. Deze heater laat je niet in de steek, zelfs niet op de frissere avonden. Laten we de punten eens op een rijtje zetten:

 • Eenvoudige muurbevestiging met de meegeleverde beugel en volledige instructiehandboek.

 • Geen gedoe met elektriciteit dankzij de gebruik van propaan.

 • Afwezigheid van een afstandsbediening is geen spelbreker, want de heater is uitgerust met een gasdrukregelaar met 10 standen.

 • De terrasverwarmer is hoogte instelbaar, wat betekent dat je het warmteniveau naar wens kunt verstellen.

De installatie verliep vlekkeloos. Met de duidelijke handleiding is zelfs voor de minder technische mens onder ons de montage een koud kunstje. Hang ’m zo’n twee meter hoog voor het optimale warmtecomfort, zou ik zeggen.

De Gasolec S8 is afkomstig uit de wereld van de pluimveestallen, dus je weet dat hij gebouwd is om robuust zijn warmte af te geven. Ook al is deze oorspronkelijk niet voor ons plezier op het terras ontworpen, het toestel voldoet aan alle verwachtingen van een gezellige buitenzit.

Wel moet je jouw positionering goed in de gaten houden. Omdat de terrasverwarmer erg heet wordt, is het cruciaal om rekening te houden met veiligheidsafstanden. Het laatste wat je wilt, is dat je partytent vlam vat door onachtzaamheid.

Ook zonder afstandsbediening is de Gasolec S8 gemakkelijk in gebruik. De bijgeleverde gasdrukregelaar met 10 standen zorgt ervoor dat je niet telkens hoeft op te staan om de warmte te reguleren. Toch zou een afstandsbediening, vooral als je lekker onderuitgezakt zit, een mooie toevoeging zijn geweest.

Een ander punt van aandacht is het regelen van een gasfles. Hoewel dit slechts een kleine hindernis is, moet je er wel even aan denken voordat je achterover kunt leunen en de warmte op je kunt laten inwerken. Heb je die eenmaal geregeld, dan geniet je van de onafhankelijkheid die elektrische heaters je niet kunnen bieden.

Een klein minpuntje aan dit toestel dat ik toch even wil aanstippen: de Gasolec S8 heeft geen IP-waarde, wat betekent dat het toestel geen officiële beschermingsgraad heeft tegen indringen van stof en water. Let hier dus op en plaats de heater zorgvuldig beschermd.

Tenslotte, het verwarmingsbereik van 18 m² is niets om je neus voor op te halen. De heater doet wat hij moet doen en maakt je veranda of overkapping snel aangenaam warm, wat er voor zorgt dat je lekker buiten kunt blijven zitten en genieten van de frisse avondlucht.

Al met al is de Gasolec S8 een betrouwbare keuze voor wie zoekt naar een praktische oplossing voor de koude dagen. Makkelijk te installeren, krachtig in gebruik en met een paar kanttekeningen die in het niet vallen bij de algehele positieve ervaring. Met de S8 zit je er warmpjes bij.

Warmtecapaciteit en efficiency

Gasolec s8 heater terrasverwarmer met beschermkap infrarood verwarming 3500w 50 190mbar propaan gas n5wyookq3yzn nr68vzy

In de zoektocht naar een geschikte terrasverwarmer die zowel krachtig als efficiënt is, springt de Gasolec S8 eruit. Met een vermogen van 3500W stelt deze infrarood heater niet teleur als het aankomt op de belofte om buitenruimtes zoals een terras of veranda aangenaam warm te houden. Laten we eens kijken hoe dit apparaat in de praktijk presteert.

De warmtecapaciteit van de Gasolec S8 is indrukwekkend:

 • Door het hoge vermogen is het apparaat in staat een gebied van 18 m² vlot te verwarmen.

 • Zelfs in de overgangsperiodes van het jaar, zoals het vroege voorjaar of late herfst, blijft het genieten onder een partytent of in de open lucht.

 • De terrasverwarmer is uitgerust met 10 warmtestanden, waardoor je de temperatuur naar wens kunt aanpassen.

Een punt van aandacht is dat de heater erg heet kan worden. Dit vraagt dus om een voorzichtige omgang, vooral op plekken waar kinderen of huisdieren rondlopen. Echter, wanneer de installatierichtlijnen gevolgd worden, waarbij de heater minimaal 2 meter hoog wordt gehangen en er voldoende afstand wordt gehouden van brandbare objecten, wordt de veiligheid sterk verhoogd.

Een groot voordeel van deze terrasverwarmer is dat propaangas als brandstof wordt gebruikt, wat zorgt voor een uitstekende regulatie van de warmte. Dit is een significant pluspunt ten opzichte van elektrische stralers die vaak op één stand werken en niet zo subtiel afgesteld kunnen worden. Bovendien heb je met de Gasolec S8 geen last van overbelaste elektrische circuits, wat soms wel het geval is bij elektrische heaters van hoge wattage.

Dat gezegd hebbende, kan het gebruik van een gasheater als nadeel hebben dat je gasflessen moet aanschaffen en verwisselen. Maar laten we wel wezen, het gebruiksgemak van de meegeleverde gasdrukregelaar en de degelijke gasslang van 3 meter maken dit meer dan goed.

De efficiency van de Gasolec S8 valt ook niet te ontkennen. Het directe infrarood warmteproces zorgt ervoor dat de warmte snel gevoeld wordt en niet verloren gaat in de omgeving. Dit is vooral merkbaar in een goed afgesloten ruimte zoals een overkapping, waar gebruikers aangeven dat zelfs een ruimte van 12 m³ goed te verwarmen is.

Het snelle leveringsproces is een ander punt dat wat aandacht verdient. Niemand zit graag lang in de kou te wachten, en het is fijn om te merken dat dit apparaat vlug geleverd kan worden, soms al de dag na bestelling.

Tot slot, zo lang je geen onrealistische verwachtingen hebt van een buitenverwarmer in ijzige wintercondities, doet de Gasolec S8 een solide job. De heater levert een krachtige en doeltreffende warmte. Het kleine ongemak van het omgaan met gasflessen is een minimaal offer voor de kwaliteit en het warmtecomfort dat je ervoor terugkrijgt. Warm blijven op kille avonden is met deze terrasverwarmer geen issue meer.

Robuuste bouw en materiaalkeuze

Gasolec s8 heater terrasverwarmer met beschermkap infrarood verwarming 3500w 50 190mbar propaan gas ylqyqmoyydzw nr68vzy

De Gasolec S8 Infrarood Terrasverwarmer is echt een kanon als het aankomt op het verwarmen van je buitenruimte. Wat direct opvalt is het robuuste ontwerp. Met RVS en gietijzer als basismaterialen sta je garandeerd van een degelijkheid die je mag verwachten bij een apparaat dat buiten staat. Dit is geen verwarmer die bij de minste gure windvlaag problemen geeft; integendeel, hij geeft blijk van een duurzaamheid die je flink wat warme avonden gaat bezorgen.

Kenmerken op een rijtje:

 • Materiaal: RVS en Gietijzer

 • Vermogen: 3500 W

 • Geschikt voor: Buiten, terras, veranda tot 18 m²

 • Beschermkap: Inclusief, voor extra duurzaamheid

 • Warmtestanden: 10 instelbare standen

Wat gebruikers zeker kunnen waarderen, is de hoeveelheid warmte die dit apparaat genereert. Je krijgt er, zoals vele tevreden gebruikers aangeven, een 18 m² terras mee op een behaaglijke temperatuur. Dit maakt het zelfs lekker vertoeven onder de partytent of op de veranda, zelfs als de temperatuur buiten begint te dalen.

Installatie van het apparaat wordt als simpel ervaren, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Je hoef niet perse een professional te zijn om dit monster aan de muur of plafond te bevestigen; de handleiding leid je er goed doorheen. Het apparaat kan wel zwaar aanvoelen, dus een extra handje kan geen kwaad. Dat gezegd hebbende, zodra het hangt, hangt het ook goed.

Terwijl de meeste gebruikers dik tevreden zijn met de warmte en bouwkwaliteit van de Gasolec S8, is het wel zo dat je rekening moet houden met een gasfles. Dit extra element kan wat omslachtig zijn voor mensen die gewend zijn aan een elektrische oplossing. Ook moet je even wachten op de levering, natuurlijk, maar eens geïnstalleerd heb je meteen resultaat.

De veiligheid kan een puntje van aandacht vormen, gezien het feit dat het apparaat heet wordt. Zo moet je ervoor zorgen dat er genoeg ruimte rondom de verwarmer vrij blijft, om incidenten te voorkomen. Dit betekent dat brandbare objecten op een veilige afstand moeten blijven.

Tenslotte is de Gasolec S8 niet verrijdbaar, iets wat wel handig had kunnen zijn voor wie de warmtebron graag op verschillende plekken gebruikt. Echter met de stevige constructie en de duidelijke richtlijnen voor installatie, staat deze terrasverwarmer als een huis en biedt het een stevige, betrouwbare bron van warmte op koudere avonden.

Om het af te maken, valt het gewicht van bijna 10 kilogram op. Dit benadrukt nog maar een keer hoe stevig dit product daadwerkelijk is. De Gasolec S8 is dus eigenlijk precies wat je nodig hebt als je zoekt naar een krachtige, robuuste terrasverwarmer met een lange levensduur.

Eindoordeel na gebruik

Gasolec s8 heater terrasverwarmer met beschermkap infrarood verwarming 3500w 50 190mbar propaan gas qmp0ryynp51d oyx9yyr

Na een periode van testen en genieten kan ik met een gerust hart zeggen dat de Gasolec S8 infrarood terrasverwarmer een echte aanwinst is voor mijn buitenruimte. Met de winter op de loer was de timing perfect om deze krachtpatser eens flink aan de tand te voelen. En wat blijkt? Zelfs op koude avonden creëert de Gasolec S8 een heerlijke warmte, waardoor het buiten zitten een stuk aangenamer wordt.

Belangrijke pluspunten in het gebruik zijn:

 • De snelle levering; vandaag besteld en de volgende dag al genieten van de warmte.

 • De eenvoudige installatie; binnen een handomdraai hangt de heater waar je hem wilt en kan het genieten beginnen.

 • De warmteregulering; met 10 verschillende standen heb je altijd de perfecte temperatuur voor jouw setting.

De Gasolec S8 is ondanks zijn oorspronkelijke ontwerp voor pluimveestallen een echte buitenleven-topper geworden. De 3500W aan vermogen zorgt voor een serieuze warmteafgifte, wat menig partytent in een knusse kamer verandert. Ook onder mijn overkapping van 12m2 presteert deze terrasverwarmer uitstekend en zorgt ervoor dat de ruimte snel aangenaam warm is. Zelfs als de temperatuur daalt, is het met de S8 nog steeds mogelijk om van een gezellige avond onder de sterren te genieten.

Zeker, er zijn een paar kanttekeningen te plaatsen, bijvoorbeeld dat de heater behoorlijk heet wordt en je dus op moet letten wat je in de nabijheid plaatst. Daarnaast zal je altijd een gasfles paraat moeten hebben, wellicht een extra karweitje voor sommigen. Echter, deze puntjes doen weinig afbreuk aan het algemene gebruiksgemak van het product.

De roestvrijstalen beschermkap biedt niet alleen extra bescherming tegen de weerselementen, maar zorgt ook voor een strak uiterlijk dat niet misstaat in welke buitenomgeving dan ook. In de late uurtjes, wanneer je onder het genot van een wijntje nog even wilt nagenieten van de dag, blijkt de Gasolec S8 een trouwe bondgenoot.

Wat mij persoonlijk blij heeft verrast, is dat het gas juist zo goed regelbaar is. Waar ik voorheen met elektrische heaters vaak tegen het probleem aanliep dat de warmte niet naar wens aan te passen was, of dat ik bang was mijn stopcontacten te overbelasten, biedt de Gasolec S8 hier een uitkomst.

Voor degenen die nog twijfelen: deze gasstraler geeft een robuuste uitstraling en door de meegeleverde accessoires zoals het muurbeugel en de gasdrukregelaar, is het echt een kwestie van ophangen, aansluiten en verwarmen maar. Dit alles geleverd in een pakket waarmee je direct aan de slag kunt.

Kortom, de Gasolec S8 terrasverwarmer heeft bewezen een solide keuze te zijn voor iedereen die van het buitenleven houdt, ongeacht de temperatuur. De paar kleine nadelen worden ruimschoots gecompenseerd door het comfort en de gezelligheid die het apparaat biedt. Zeker nu de herfst haar intrede heeft gedaan en de winter voor de deur staat, kan ik stellen dat deze terrasverwarmer een trouwe vriend zal zijn tijdens vele koude avonden.