Warm buiten zitten met de Excellent (hangende) Terrasverwarmer - 1500 W (2023)

Recensie van de Excellent Terrasverwarmer 1500 W: design, warmteafgifte, energieverbruik en waarde.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

13 december 2023

Inleiding

Excellent hangende terrasverwarmer 1500 w 7vw34llzox8g 573zb4a

De Excellent Hangende Terrasverwarmer van 1500W is een elektrische verwarmingseenheid ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik en biedt een praktische warmtebron voor kille dagen. Het apparaat, kenmerkend door zijn hangende montage en gebruiksvriendelijkheid, levert via infrarood straling een aangename warmte. Met een vermogen van 1500 watt heeft deze terrasverwarmer een behoorlijke capaciteit om kleinere ruimtes snel te verwarmen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Excellent Electrics Type terrasverwarmer Standaard heater
Model Toledo Vermogen 1500 W
Kleur Zilver Materiaal Plaatwerk
Product lengte 0 cm Product breedte 0 cm
Product hoogte 0 cm Verpakkingsinhoud 1

Prijzen

Ontwerp en installatiegemak

Excellent hangende terrasverwarmer 1500 w 8omrl2xxegdg oqwnn1a

Het eerste dat opvalt aan de Excellent Hangende Terrasverwarmer - 1500 W is het moderne ontwerp. De zilverkleurige metalen kap straalt elegantie uit en de verwarmer zelf past bij de meeste buiten- en binneninrichtingen. Laten we eens een blik werpen op een paar van de belangrijkste kenmerken:

 • Eenvoudig te installeren met een bijgeleverde ketting van 100 cm
 • Kan gebruikt worden binnen en buiten
 • Gemakkelijke Aan/Uit-schakeling via een trekkoord
 • Behoorlijke snoerlengte van ca. 150 cm

Installatiegemak is een groot pluspunt van dit product. Met de ketting hang je de verwarmer moeiteloos aan een haakje. Of het nu onder je overkapping is of in je patio, binnen enkele minuten heb je hem hangen. Geen gehannes met gecompliceerde bevestigingssystemen. Bovendien, dankzij het trekkoord, hoef je niet op zoek naar de schakelaar; een eenvoudige trek beweging volstaat om de warmte te voelen.

Het is waar, het apparaat is vooral geschikt voor gebruik onder een overkapping of binnen, omdat het zijn warmte het beste behoudt als er minimale blootstelling aan de elementen is. Het kan een beetje een teleurstelling zijn als je een verwarmer nodig hebt die je niet telkens naar binnen hoeft te slepen na gebruik. Echter, de meeste gebruikers die het apparaat gebruikt hebben onder een afdak of in een gesloten ruimte, zoals een tent of serre, waren behoorlijk tevreden over de geleverde warmte.

Als het gaat om omgevingen waar veel wind staat, dan kan het zijn dat deze terrasverwarmer niet optimaal presteert. Desalniettemin doet het apparaat wonderen voor de kleine, windvrije buitenruimtes of wanneer direct boven een zitplaats gehangen. En als de temperatuur daalt, maken vooral buiten rokers graag gebruik van de directe warmte die de verwarmer afgeeft; dat maakt de wintermaanden een stuk draaglijker.

Een enkeling heeft ervaren dat de verwarmer binnen enkele maanden onder een overkapping begon te roesten en dat de warmte soms tegenvalt. Dit lijkt echter eerder uitzondering dan regel en bovendien, elk product kan wel eens een tegenvaller hebben. Wat betreft de warmteprestaties, het blijft belangrijk om realistische verwachtingen te hebben van een elektrische heater van 1500 watt.

De Excellent Hangende Terrasverwarmer biedt zowel functionaliteit als stijl en is, ondanks een aantal kleine aandachtspunten, een aanwinst voor huishoudens die zoeken naar een gemakkelijke en elegante oplossing om de kou te verdrijven. Het apparaat is stijlvol, gebruiksvriendelijk en brengt een element van comfort naar je buiten- of binnenruimte. Als stijlvol loungen op een kille avond hoog op je lijstje staat, dan zou deze verwarmer best eens een slimme keuze kunnen zijn.

Warmtecapaciteit en effectiviteit

Excellent hangende terrasverwarmer 1500 w rwql41pvn9bw vaqgm8m

Wanneer de temperatuur daalt en je buitenruimtes minder aantrekkelijk lijken vanwege de kou, biedt de Excellent Hangende Terrasverwarmer - 1500 W een praktische oplossing. Met deze terrasverwarmer schep je een behaaglijk warme sfeer op frisse avonden. Het vermogen van 1500 W zorgt ervoor dat de warmte snel merkbaar is, en dat zonder ingewikkelde instellingen; een simpel trekkoord volstaat voor de bediening.

Hier zijn de belangrijkste positieve punten op een rij:

 • Direct merkbare warmte.

 • Eenvoudig te bedienen met een trekkoord.

 • Geeft naast warmte ook een gezellig licht.

 • Makkelijk op te hangen met de 100 cm lange ketting.

Er zijn echter ook mindere kanten. Sommigen hebben het over een tegenvallende warmteafgifte als de verwarmer buiten wordt gebruikt. Vooral in een open ruimte met wat wind, lijkt de warmte snel weg te trekken. Ideaal is deze terrasverwarmer voor gesloten of tenminste gedeeltelijk beschutte ruimtes, zoals onder een overkapping, parasol of in een tent. Hier valt de warmtecapaciteit niet tegen en zorgt de verwarmer voor een behaaglijk temperatuurtje en een sfeervolle ambiance.

De verwarmer is stijlvol met zijn zilveren metalen kap en kan, gezien zijn diameter van 42 cm, makkelijk zijn plaats vinden zonder te overheersen. Het ophangen is een fluitje van een cent, maar let op: hoewel de verwarmer binnen en buiten zijn mannetje staat, melden enkele gebruikers dat roest zijn intrede kan doen als de verwarmer continu buiten blijft hangen. Het is dus aan te raden om het apparaat na gebruik binnen te halen, een kleine moeite voor de levensduur.

Als je rookt of graag buiten zit tijdens de wat koelere momenten, bewijst de terrasverwarmer zich als een uitkomst. Voor de buitenroker of de liefhebber van buiten dineren zorgt dit toestel voor dat extra beetje comfort.

Sommige gebruikers melden problemen met de duurzaamheid, met een defect binnen enkele maanden. Hoewel dit niet representatief hoeft te zijn voor elk exemplaar, is het goed om dit in gedachten te houden. Mocht er iets misgaan, dan zijn de verzendkosten voor reparatie voor eigen rekening, iets om niet uit het oog te verliezen.

Al met al heeft de Excellent Hangende Terrasverwarmer een duidelijke plaats in het assortiment aan buitenverwarmingen. Je geniet van de voordelen van directe warmte en het gezellige licht, mits je de verwarmer binnenhaalt na gebruik en je verwachtingen afstemt op de eigenschappen van het apparaat. Gebruik je hem zoals hij het best tot zijn recht komt, dan is het een waardevolle toevoeging voor elke overdekte buitenruimte of gelegenheid.

Energieverbruik en efficiëntie

Excellent hangende terrasverwarmer 1500 w yv5ylz22l9m0

Met een vermogen van 1500W is de Excellent Hangende Terrasverwarmer ontworpen om energie-efficiënt warmte te bieden op frissere avonden. Energieverbruik is natuurlijk een belangrijk aandachtspunt als we het hebben over elektrische apparaten. Gelukkig, als we naar deze terrasverwarmer kijken, zien we dat de efficiëntie hoog is, zeker wanneer je het apparaat gebruikt in gesloten of halfgesloten ruimtes zoals een veranda of onder een luifel op de camping.

De hangende terrasverwarmer geniet van een aantal energie-efficiënte kenmerken:

 • Halogeen warmte-element: focust op het verwarmen van personen en objecten in plaats van lucht.

 • Direct voelbare warmte: geen lange opwarmtijd waardoor je snel geniet van de warmte.

 • Eenvoudige aan/uit-schakeling met een trekkoord: geen verspilde energie door een ingewikkeld besturingssysteem.

De efficiëntie waarmee de terrasverwarmer werkt, wordt door gebruikers vaak geprezen. Het apparaat geeft direct warmte af, wat geweldig is voor bijvoorbeeld rokers die buiten een sigaret willen roken zonder het koud te krijgen. Ook in de tent heeft deze verwarmer zijn waarde bewezen als het gaat om de combinatie van sfeer en warmte. Wel is de warmteafgifte op open balkons of in hele open ruimten iets minder merkbaar, wat een nadeel kan zijn als je op zoek bent naar een terrasverwarmer die daarvoor geschikt is. Toch, als je binnen 50 cm van het apparaat zit, zul je een aangename warmte voelen.

Eén aspect dat wat aandacht vraagt, is het feit dat sommige gebruikers aangeven dat de verwarming buitengebruik onder een overkapping enigszins tegenvalt. Hoewel deze geluiden er zijn, hebben andere gebruikers dit probleem niet ondervonden en melden juist een goede ervaring met de warmteafgifte in gesloten buitenruimtes. Bovendien melden zij dat het verbruik meevalt, wat de initiële angst voor een te hoog elektriciteitsverbruik wegneemt.

Het apparaat is bovendien stijlvol; het voegt niet alleen warmte, maar ook een zeker esthetisch plezier toe aan je buiten- of binnenruimte. Het mag dan misschien niet zo sterk zijn als sommige zwaardere buitenmodellen, het blijft een solide keuze voor wie op zoek is naar een multi-functionele en energiezuinige warmtebron.

Alhoewel het voor sommigen een probleem is dat de heater wat roest kan laten zien bij langdurig buitengebruik, kun je dit relativeren door het advies op te volgen dat impliceert dat het apparaat beter binnenshuis gebruikt kan worden of onder zeer goede beschutting.

In conclusie, hoewel de Excellent Hangende Terrasverwarmer enige kritiekpunten kent, voornamelijk gericht op buiten gebruik en de duurzaamheid, biedt het product voldoende warmte en efficiëntie voor veel gebruikers, met name in gesloten instellingen. Het is een handig en makkelijk te gebruiken apparaat dat zowel sfeer als comfort toevoegt aan je buitenactiviteiten, en dat zonder een enorm gat in je portemonnee te branden als het op energieverbruik aankomt.

Duurzaamheid en bestendigheid voor buiten

Excellent hangende terrasverwarmer 1500 w gmgjzvv3ylpl 573zb4a

Wanneer het kwik daalt, zoeken we naar comfortabelere manieren om buiten te blijven genieten, en de Excellent Hangende Terrasverwarmer van 1500W lijkt hier ideaal voor. Dit toestel, bedoeld voor zowel binnen als buiten, heeft al meerdere harten verwarmd. Maar hoe zit het met de duurzaamheid en de bestendigheid, vooral als deze hangende heater buiten wordt gebruikt?

Allereerst, het apparaat komt met een stevige metalen zilverkleurige kap en een handomdraai voor aan- en uitschakeling. Bovendien wordt het geleverd met een ketting van 100 cm, waardoor je het gemakkelijk kunt ophangen waar je wilt. Maar er zijn wel enkele kritische geluiden over de duurzaamheid wanneer het buiten onder een overkapping wordt gebruikt. Sommigen merken op dat het na een paar maanden tekenen van roest vertoont, wat vragen oproept over de geschiktheid voor permanent buitengebruik.

Toch, laten we de zaken in perspectief plaatsen. Dit zijn enkele punten om in overweging te nemen:

 • IPX4-bescherming betekent dat het apparaat beschermd is tegen opspattend water.

 • Ondanks dat het voor buiten is, kan herhaaldelijke blootstelling aan vocht, afhankelijk van de locatie en klimaat, invloed hebben op elk metalen product.

 • Het behouden van de heater binnen wanneer deze niet wordt gebruikt, kan een simpele oplossing zijn voor degenen die zich zorgen maken over de langdurigheid.

Aan de andere kant, melden sommige gebruikers na vier maanden al problemen, waarbij ze zelf moeten opdraaien voor de verzendkosten voor reparatie. Ondanks deze tegenvaller, lijkt de terrasverwarmer bij anderen goed te scoren als het gaat om het leveren van warmte op koudere dagen, vooral in meer beschutte buitenruimtes zoals onder luifels of parasols.

De terrasverwarmer schijnt ook een lichtpunt te zijn op de camping, waar gebruikers hem waarderen voor zowel de warmte als de gezelligheid die het licht biedt. Dit als bewijs dat in de juiste omstandigheden de Excellent Hangende Terrasverwarmer een uitstekende toevoeging kan zijn.

Natuurlijk, voor een objectieve blik, moeten we ook de ervaringen meewegen die aangeven dat deze terrasverwarmer buiten bijna geen warmte afgeeft, tenzij je er heel dichtbij zit. Maar deze feedback lijkt in de minderheid te zijn en verschilt ook sterk per individuele ervaring en verwachting.

In de kern toont dit product een goed ontwerp voor wat het moet doen: een gebied verwarmen. En ja, hoewel er enkele zorgen zijn over buitenbestendigheid, lijken de meeste gebruikers toch tevreden. Eenvoud in gebruik en voldoende warmteafgifte zijn de kwaliteiten die het vaakst positief beoordeeld worden.

In het kort, de Excellent Hangende Terrasverwarmer belooft je warm te houden tijdens de koelere momenten. Mits op de juiste manier gebruikt en opgeslagen, kan hij zeker voor veel gezellige en warme momenten zorgen. Een kleine onderhoudsinspanning lijkt een redelijke prijs voor het comfort dat het biedt.

Prijs-kwaliteitverhouding en conclusies

Excellent hangende terrasverwarmer 1500 w j6krdygqr8vy 573zb4a

Als we de prijs-kwaliteitverhouding van de Excellent Hangende Terrasverwarmer van 1500W bekijken, kunnen we stellen dat de verwarmer vooral uitblinkt in zijn gebruiksgemak en warmteafgifte. Veel gebruikers prijzen de heater voor het comfort dat het biedt tijdens de koudere momenten buiten, of zelfs binnen. Echter, zoals bij elk product, zijn er een paar aandachtspunten.

Een beknopte opsomming van wat u kunt verwachten:

Makkelijk te gebruiken: dankzij de bijgeleverde ketting hang je hem zo op. Geschikt voor verschillende omstandigheden: zowel binnen als buiten te gebruiken. Warmteafgifte: voor sommigen een gezellige warmtebron die ook nog mooi licht geeft.

Deze heater komt naar voren als een pragmatische oplossing voor wie een vleugje warmte op het terras of de camping wenst. En dat zonder te veel poespas. Bijvoorbeeld tijdens een avondje borrelen op het balkon, of voor de roker die buiten een sigaretje wil opsteken zonder te bevriezen, lijkt de terrasverwarmer een schot in de roos.

De keerzijde wordt echter ook belicht. Sommige gebruikers rapporteren dat de warmte buitenshuis tegen kan vallen, en dat is iets om rekening mee te houden. Ook de levensduur lijkt niet altijd even indrukwekkend; er zijn gevallen bekend van roesten onder een overkapping of defecten binnen een aantal maanden.

Hoewel deze punten niet direct de pret hoeven te drukken – je kunt immers niet altijd alles hebben voor een schappelijke prijs – is het wel belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Ja, de Excellent Hangende terrasverwarmer kan een goede koop zijn, als u zoekt naar een eenvoudig en makkelijk te gebruiken product. Echter, het lijkt verstandig om voor buitengebruik ook een beschermhoes te overwegen, of het apparaat na gebruik binnen te halen.

Op het gebied van kostenbesparing lijkt het verbruik van de heater redelijk mee te vallen, wat zeker een pluspunt is. Echter, in het geval van een defect, zijn de verzendkosten voor de reparatie voor eigen rekening, wat een kleine domper kan zijn op de algemene tevredenheid.

Samenvattend is de Excellent Hangende Terrasverwarmer een veelzijdig inzetbaar toestel met een vriendelijk prijskaartje. Het design zal velen aanspreken en de warmte die het biedt wordt geroemd, zolang je geen verwachtingen koestert van een intense hittebron op een winderig dakterras. Juist in meer beschutte ruimtes zoals onder een luifel, in een tent, of in de tuin op koudere dagen, komt de terrasverwarmer goed tot zijn recht. Het is niet de robuuste krachtpatser die de natuurkrachten trotseert, maar voor velen zal het de ideale middenweg zijn tussen comfort en kosten.