Mijn Warme Ervaring met de Evolar EVO-HD55 Elektrische Heater (2023)

Mijn beoordeling van de Evolar EVO-HD55: mobiel, veilig, en energiezuinig met een aangename stralingswarmte tot 10 m².
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

13 december 2023

Inleiding

Evolar evo hd55 elektrische heater 600/1200w zwenkbaar 120/360º cool touch raster ipx4 spatwaterdicht anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling zwart 1

De Evolar EVO-HD55 Elektrische Heater is een modern en praktisch verwarmingstoestel dat zich richt op energiebesparing en gebruiksgemak. Met zijn vermogen om te schakelen tussen 600W en 1200W past dit apparaat zich aan de verwarmingsbehoefte aan en biedt een energie-efficiënte werking. De heater voldoet aan de IPX4-norm en beschikt over een anti-kantelfunctie, wat de veiligheid ten goede komt. Zijn zwenkbaarheid tot 360 graden maakt het mogelijk de warmte effectief door de ruimte te verspreiden, terwijl het compacte design en de lichte constructie zorgen voor eenvoudige verplaatsbaarheid.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Evolar Type terrasverwarmer Tafelheater , Loungeheater , Standaard heater , Heatstrip
Model EVO-HD55 Vermogen 1200 W
Kleur Zwart Materiaal Kunststof
Product lengte 22.40 cm Product breedte 22.40 cm
Product hoogte 55.80 cm Verpakkingsinhoud 1x Evolar EVO-HD55 elektrische patio heater

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Evolar evo hd55 elektrische heater  600/1200w  zwenkbaar 120/360º  cool touch raster  ipx4 spatwaterdicht  anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling  zwart 2 Evolar evo hd55 elektrische heater  600/1200w  zwenkbaar 120/360º  cool touch raster  ipx4 spatwaterdicht  anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling  zwart 11 Evolar evo hd55 elektrische heater  600/1200w  zwenkbaar 120/360º  cool touch raster  ipx4 spatwaterdicht  anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling  zwart 10 Evolar evo hd55 elektrische heater  600/1200w  zwenkbaar 120/360º  cool touch raster  ipx4 spatwaterdicht  anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling  zwart 13 Evolar evo hd55 elektrische heater  600/1200w  zwenkbaar 120/360º  cool touch raster  ipx4 spatwaterdicht  anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling  zwart 9

Ervaringen met warmteafgifte en bereik

Evolar evo hd55 elektrische heater 600/1200w zwenkbaar 120/360º cool touch raster ipx4 spatwaterdicht anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling zwart 2

De Evolar EVO-HD55 Elektrische Heater heeft mij vooral verrast met zijn warmteafgifte en bereik. In een tijd waarin energiekosten een steeds groter deel vormen van onze maandelijkse uitgaven, zijn we allemaal op zoek naar efficiënte manieren om onze huizen te verwarmen. Deze heater steekt met kop en schouders uit boven veel van zijn concurrenten.

Wat direct opviel aan dit apparaat:

 • Onmiddellijk warmtegevoel: Zodra je de heater inschakelt, straalt hij binnen enkele seconden een behaaglijke warmte uit.

 • Zwenkbare functie: Met een bereik dat instelbaar is tussen 120 en 360 graden, biedt het apparaat een flexibele verspreiding van de warmte.

 • Twee vermogensstanden: Je kunt kiezen tussen een lager vermogen van 600W of de meer intensieve stand van 1200W.

Hoewel sommige gebruikers melden dat zij dichtbij de heater moeten zitten om de warmte echt te voelen, is mijn ervaring dat de infrarood technologie voldoende warmte levert op koudere dagen. Het is wel zo dat het warmtebereik natuurlijk beperkt blijft tot een specifieke zone. Zo kun je, als je het apparaat op een tafel plaatst, de warmte direct en daarom sterker voelen – ideaal voor een avondje op het terras.

Een aantal gebruikers heeft bezorgdheid geuit over de plaatsing op een vloerkleed vanwege potentieel brandgevaar. Dit is een valide punt, maar als je het apparaat op een solide en brandveilige ondergrond plaatst, zou dit geen zorg moeten vormen. Daarbij komt dat de heater een kantelbeveiliging heeft, waarmee de energietoevoer direct wordt afgesloten bij omvallen.

Hoewel de warmteafgifte voor sommige gebruikers tegen lijkt te vallen, is het relatief gezien juist een krachtig toestel, vooral als je overweegt hoe compact het apparaat is. Bovendien benadrukken tevreden klanten de stilte tijdens het gebruik – een welkome afwisseling van de soms lawaaierige verwarmingsoplossingen.

De duurzaamheid en de oscillatiefunctie lijken echter nuances te hebben. Er zijn meldingen van een haperende draaifunctie, wat duidt op mogelijke zwaktepunten in het mechanisme. Ondanks dat dit een kritiekpunt is, biedt de fabrikant van Evolar een fabrieksgarantie van twee jaar aan, waardoor reparaties of vervanging binnen de garantieperiode opgelost moeten kunnen worden.

De Evolar EVO-HD55 is niet perfect, maar heeft over het algemeen een sterke performance als het gaat om warmteafgifte binnen de verwachte gebruiksomgeving - kleinere ruimtes of buiten zitten binnen het bereik van de heater. De warmte voelt aan “als een warm zonnetje” – met de juiste verwachtingen is het een solide keuze voor bijverwarming of voor wat extra comfort op koudere dagen. Het belangrijkste is dat deze elektrische heater doet wat hij moet doen: het leveren van directe warmte, waar en wanneer je dat nodig hebt.

Mobiliteit en plaatsingsmogelijkheden

Evolar evo hd55 elektrische heater 600/1200w zwenkbaar 120/360º cool touch raster ipx4 spatwaterdicht anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling zwart 3

De Evolar EVO-HD55 Elektrische Heater onderscheidt zich door zijn mobiliteit en de veelzijdige plaatsingsmogelijkheden. Het eerste wat opvalt, is hoe gemakkelijk dit apparaat te verplaatsen is. Dankzij het lichte gewicht en handige handvat is het geen probleem om de heater van de woonkamer naar het terras of zelfs naar de badkamer te brengen, vooral vanwege zijn spatwaterdichte IPX4-klassificatie.

Door de flexibiliteit qua plaatsing wordt dit apparaat gezien als een veelzijdige oplossing voor verschillende situaties:

 • Compact formaat voor eenvoudige plaatsing op tafels of in kleine ruimtes.

 • Mobiel, met een praktische handgreep voor snelle verplaatsing.

 • Kantelbaar ontwerp om warmte richting specifieke plekken te leiden.

Sommige gebruikers melden echter dat ze dichtbij het apparaat moeten zitten om de warmte goed te voelen. Dit kan vooral merkbaar zijn in grotere ruimtes waar de heater niet de hele kamer kan verwarmen. Het plaatsen op een tafel lijkt echter voor de meesten een goede oplossing te bieden - zolang het maar direct in de nabijheid staat.

Veiligheid is een ander positief punt van dit apparaat. Voor gezinnen of huishoudens waar men bezorgd is over brandgevaar, biedt de automatische uitschakelfunctie bij het omvallen een aanzienlijk veiligheidsvoordeel. Er moet wel aandacht aan worden besteed bij het plaatsen op vloerkleden, aangezien deze te warm kunnen worden en de veiligheid kunnen compromitteren.

Een mogelijk nadeel is dat de oscillatiefunctie soms defect kan raken, iets wat een hinder kan zijn voor wie hoopt op een gelijkmatigere warmteverdeling door middel van rotatie. Een defect in de mechaniek kan vervangings- of reparatieprocessen met zich meebrengen, wat als omslachtig ervaren kan worden.

Ondanks dit minpunt lijkt de Evolar EVO-HD55 te voldoen voor diegenen die op zoek zijn naar een heater met een eenvoudige bediening en voldoende warmteafgifte voor persoonlijk gebruik en kleinere ruimtes. Het gemak waarmee het kan worden toegepast in verschillende situaties en instellingen wordt als een groot pluspunt gezien, en compenseert enigszins de genoemde onvolkomenheden.

Het apparaat beschikt over vier standen voor variabel gebruik. Of je nu een zachte gloed nodig hebt voor een kille avond onder de veranda of een sterker vermogen voor een frisse ochtend in de werkkamer, de EVO-HD55 past zich aan de behoeften aan.

De mobiliteit en plaatsingsmogelijkheden van de Evolar EVO-HD55 Heater zijn over het algemeen pragmatisch en gebruikersvriendelijk. Het is duidelijk dat dit product ontworpen is om warmte te brengen waar jij dat wilt, en dit doet het zonder veel moeite. Kleinere ongemakken worden opgewogen door het eenvoud en de mobiliteitsaspecten, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor mensen in zoek naar een zowel praktische als mobiele verwarmingsoplossing.

Veiligheidskenmerken en betrouwbaarheid

Evolar evo hd55 elektrische heater 600/1200w zwenkbaar 120/360º cool touch raster ipx4 spatwaterdicht anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling zwart 4

Wanneer veiligheid en betrouwbaarheid voorop staan bij de keuze voor een elektrische heater, dan biedt de Evolar EVO-HD55 stevige argumenten. Laten we de voornaamste veiligheidsaspecten eens onder de loep nemen:

 • Kantelbeveiliging: Een onmisbare functie die ervoor zorgt dat het apparaat direct uitschakelt wanneer het kantelt;

 • Cool-touch: Door deze eigenschap blijft de metalen grill koel, wat brandwonden voorkomt;

 • IPX4-classificatie: Deze mate van spatwaterdichtheid maakt het apparaat veilig voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Dat de Evolar EVO-HD55 een veilige keuze is, blijkt ook uit gebruikerservaringen. Velen prijzen de instant stop-functie als de heater anders dan rechtop staat. Dit geeft een extra veilig gevoel, zeker wanneer kinderen of huisdieren nabij zijn. De cool-touch metalen grill is ook een geruststellend kenmerk, aangezien je je geen zorgen hoeft te maken over onbedoelde aanrakingen wanneer het apparaat in bedrijf is.

Er is wel iets op te merken over de plaatsing van dit apparaat. Het vereist wat aandacht, vooral in ruimtes met vloerkleden, om oververhitting en eventueel brandgevaar te voorkomen. Gebruikers adviseren om de heater op een tafeltje te plaatsen, wat enerzijds het warmtebereik kan beïnvloeden, maar anderzijds de veiligheid ten goede komt.

De zwenkfunctie die deze heater wat aantrekkelijker maakt qua verwarmingsverdeling, heeft zo zijn uitdagingen gehad. Sommige gebruikers melden problemen met de tandwielen van deze functie. Dit is minder wenselijk en kan afdoen aan de algemene betrouwbaarheid. Desalniettemin, als het gaat om de garantie, staat de fabrikant met een termijn van 2 jaar achter zijn product en wordt er verwacht dat reparatie, indien nodig, onder deze voorwaarden valt.

Hoewel er af en toe een mindere ervaring over de warmteafgifte of functionaliteit wordt gedeeld, overheerst toch het positieve sentiment. Het merendeel ervaart de Evolar EVO-HD55 als een trouwe bron van warmte en comfort. De beveiligingskenmerken zijn zonder meer een hoogtepunt, en deze dragen bij aan de overweging om dit apparaat in huis te halen.

De infrastructuur van de heater zelf, waarbij ventilators ontbreken, biedt niet alleen een stille en stofvrije werking, maar ook een energiezuinige verwarmingsoplossing, die verder besproken zal worden in andere secties van het artikel.

Gebruikers wijzen ook op de gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat; met een simpele druk op de knop geniet men al van de weldadige warmte. Blijf evenwel attent: wanneer de heater op een kortere afstand dan 50-80 cm wordt geplaatst, is de warmte het meest voelbaar.

Samengevat, de Evolar EVO-HD55 elektrische heater is zorgvuldig ontworpen met de veiligheid van de gebruiker in het achterhoofd. En hoewel het apparaat niet zonder gebreken is, lijken de robuuste veiligheidskenmerken en over het algemeen betrouwbare werking de kleine ongemakken te relativeren.

Ontwerp en gebruiksgemak

Evolar evo hd55 elektrische heater 600/1200w zwenkbaar 120/360º cool touch raster ipx4 spatwaterdicht anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling zwart 5

De Evolar EVO-HD55 Elektrische Heater is een voorbeeld van hoe modern design samensmelt met praktisch gebruiksgemak. Het compacte formaat en de zwarte afwerking geven het apparaat een stijlvolle uitstraling die in vrijwel ieder interieur of buitenomgeving past. Maar hoe scoort deze terrasverwarmer op het gebied van gebruik?

Laten we enkele van de functies bekijken: Algemeen Ontwerp: De heater is met zijn strakke lijnen en neutrale kleur eenvoudigweg een sieraad te noemen. Gebruiksgemak: Het aanzetten met één druk op de knop en de mogelijkheid om het apparaat naar wens te richten, vergroten het comfort. Instelbare hoek: Met de keuze uit een hoek van 120° tot zelfs 360° biedt het apparaat veelzijdigheid in warmteverdeling.

Het klopt dat sommige gebruikers verwachten dat de warmte zich meer zou verspreiden en dat het apparaat op grotere afstand nog steeds voldoende warmte biedt. Echter, gezien het ontwerp met gerichte infraroodstralen, is dit een kwestie van plaatsing en persoonlijke voorkeur.

Een minder punt dat opviel, is dat de heater, hoewel ontworpen om veilig op diverse ondergronden te staan, niet ideaal is voor plaatsing op vloerkleden. Dit lijkt in eerste instantie een beperking, maar als we bedenken dat de heater primair is bedoeld voor gebruik op harde stabiele oppervlakken, zoals terrastafels, wordt dit nadeel in perspectief geplaatst. Bovendien kan dit als een ingebouwde voorzorgsmaatregel beschouwd worden voor het behoud van veiligheid en de verlenging van het leven van zowel de heater als uw vloerbedekking.

Het apparaat is helaas niet geheel vrij van technische mankementen; een enkele keer wordt melding gemaakt van een defecte oscillatiefunctie. Gelukkig is er een tweejarige fabrieksgarantie voor zulke situaties, al erkennen we dat het in zulke gevallen soms wat moeite kan kosten om reparaties geregeld te krijgen.

In de praktijk betekent dit dat de Evolar EVO-HD55 misschien niet iedere verwachting overtreft—afstand tot het apparaat speelt een rol bij warmtebeleving, en technische perfectie wordt gestreefd doch niet altijd bereikt. Toch is het, wanneer we het hebben over het design en het gemak waarmee het apparaat zich laat bedienen, zeker een toevoeging aan de markt. Het cool-touch ontwerp en de mobiele aard dankzij de handige handgreep geven gebruikers de mogelijkheid om de heater eenvoudig en veilig te verplaatsen.

Samengevat is de Evolar EVO-HD55 een esthetisch aangename en over het algemeen gebruiksvriendelijke oplossing om ruimtes en buitenplekken van een comfortabele temperatuur te voorzien. De enkele kritiekpunten vallen in het niet bij de algemene tevredenheid van gebruikers die de weldaad van de directe infraroodwarmte hebben ervaren. Het apparaat maakt zijn claims waar, zolang de plaatsing en de verwachtingen in overeenstemming zijn met zijn ontwerp en capaciteiten.

Energiezuinigheid en efficiëntie

Evolar evo hd55 elektrische heater 600/1200w zwenkbaar 120/360º cool touch raster ipx4 spatwaterdicht anti kantel beveiliging met automatische uitschakeling zwart npo8jjeemqn4 zkpykr

De Evolar EVO-HD55 Elektrische Heater is een toestel dat efficiëntie met energiezuinigheid combineert en een oplossing biedt voor die kille dagen waarop een vleugje warmte welkom is. Deze heater schittert vooral door zijn gemakkelijke werking; één druk op de knop en je kunt al gauw genieten van de uitgestraalde warmte. Zeker met stijgende energieprijzen is de zuinigheid van dit apparaat een niet te onderschatten voordeel.

Voordelen van de Evolar EVO-HD55:

 • Directe Warmte: De infrarood technologie zorgt ervoor dat je niet te maken hebt met een opstarttijd; de warmte is onmiddellijk voelbaar.

 • Energiezuinig: Gezien de keuze tussen twee standen, 600W en 1200W, kun je afhankelijk van de behoefte energie besparen.

 • Zwenkfunctie: Met een draaibereik van 120 tot 360 graden kan de warmte breed verspreid worden in de ruimte.

Ondanks deze positieve punten mogen we de nadelen niet uit het oog verliezen. Zoals enkele gebruikers ervaren hebben, is het bereik van de heater op sommige momenten beperkter dan gewenst. Je dient dichtbij het apparaat te zitten om de warmte optimaal te voelen, wat soms een uitdaging kan zijn. Echter, voor een persoonlijke verwarming is dit juist een passende eigenschap. Voor wie een breder bereik zoekt in terrasverwarming, kan de Eurom Area Lounge Terrasverwarmer een uitstekende keuze zijn, zoals besproken in ons artikel.

Enkele klanten merkten op dat bij plaatsing op de vloer, in de nabijheid van vloerkleden, er brandgevaar zou kunnen ontstaan. Dit is zeker iets om aandacht aan te schenken, maar gezien de kantelbeveiliging en de cool-touch grill, zijn er voldoende veiligheidsmaatregelen die dit risico minimaliseren. Bovendien, het feit dat dit apparaat spatwaterdicht is en aan de strenge IPX4-norm voldoet, verhoogt het veiligheidsaspect nog meer.

Hoewel de heater gemaakt is van kunststof, is het design van de Evolar EVO-HD55 voldoende stevig en stijlvol. Hij komt met een mobiliteit die het mogelijk maakt hem naar verschillende ruimtes te verplaatsen, en het gewicht van slechts 3 kg maakt deze heater verplaatsbaar voor bijna iedereen.

Er zijn wat klachten geweest over de duurzaamheid, met name de oscillatiefunctie, die bij sommigen te wensen overliet. Maar laten we niet vergeten dat het hier gaat om een mechanisch onderdeel waarbij incidenteel iets mis kan gaan, wat helaas bij elk product kan gebeuren. Bovendien biedt de fabrikant een garantie van 2 jaar, waardoor een defect niet meteen een financiële strop hoeft te zijn.

Samenvattend, de Evolar EVO-HD55 is een kleine krachtpatser voor persoonlijke verwarming met:

 • Een stevig ontwerp

 • Geruisloze werking

 • Zwenkbaar voor optimale warmteverspreiding

 • En een gebruiksvriendelijke bediening

Tenslotte, de Evolar EVO-HD55 is een prima keuze voor wie zoekt naar een betaalbare, gebruiksvriendelijke en energie-efficiënte heater. Verwacht echter geen mirakels van dit apparaat; het is perfect voor persoonlijk gebruik of als bijverwarming, maar zal geen grote ruimtes kunnen verwarmen zoals een centraal verwarmingsysteem dat zou doen. Toch, als je eenmaal de luxe van directe warmte zonder lange opwarmtijden hebt ervaren, is de kans groot dat de Evolar EVO-HD55 een geliefd item in je huis wordt.