Recensie: MaxxGarden Terrasverwarmer voor knusse avonden (2023)

Onze review van de MaxxGarden terrasverwarmer: instelbare hoogte, 3 warmtestanden en quartz verwarmingselement voor sfeervolle verlichting.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

13 december 2023

Inleiding

Maxxgarden terrasverwarmer elektrische verwarming terrasverwarmer in hoogte verstelbaar 3 warmtestanden wandmodel max 2000w 59x58x21cm 3vyo4baz3nkn qbqxo7

De MaxxGarden Elektrische Terrasverwarmer, met een vermogen van 2000W en de mogelijkheid tot wandmontage, biedt een praktische oplossing voor de kille avonden buiten. Dit model, uitgerust met drie verschillende warmtestanden, zorgt voor optimaal comfort op uw terras of in uw tuin. Door het verstelbare ontwerp kan deze verwarming op diverse hoogtes worden geplaatst, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid en het gebruiksgemak.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk MaxxGarden Type terrasverwarmer Standaard heater
Model HTPA120EBK Vermogen 2000 W
Kleur Zwart Materiaal Metaal
Product lengte 40 cm Product breedte 25 cm
Product hoogte 210 cm Verpakkingsinhoud Terrasheater geleverd in doos met staande voet en handleiding.

Prijzen

Design en installatiegemak

Maxxgarden terrasverwarmer elektrische verwarming terrasverwarmer in hoogte verstelbaar 3 warmtestanden wandmodel max 2000w 59x58x21cm 4wzp5eba2ol0 qbqxo7

De MaxxGarden Elektrische Terrasverwarmer is het onderwerp van veel gesprekken wanneer het gaat om het creëren van een aangename buitenomgeving op kille avonden. Dit model straalt direct uit wat je van een moderne verwarming mag verwachten; strak zwart metaal en een vormgeving die niet misstaat in de buitenlucht. Het installatiegemak spreekt bovendien voor zich; het toestel is, met een beetje handigheid, snel op te zetten of aan een muur te bevestigen. En hoewel de montage-instructies soms te wensen overlaten, zijn de meeste gebruikers tevreden over de montage van de verwarming.

Belangrijke kenmerken:

 • In hoogte verstelbaar van 1,20 tot 2,10 meter

 • Drie warmtestanden, eenvoudig in te stellen

 • Spatwaterdicht, wat handig is voor het onvoorspelbare Nederlandse weer

 • Kan aan de muur bevestigd worden om ruimte te besparen

Helaas zijn er ook wat kanttekeningen. Zo wordt het snoer van 1,80 meter vaak als te kort ervaren, waardoor je al snel een verlengsnoer moet gebruiken. Desondanks behoudt de terrasverwarmer zijn belofte van gemak; veel gebruikers merken op dat het apparaat met minimale moeite te verplaatsen is, ondanks het gebrek aan wieltjes.

Bij sommige ontvangen pakketten lijkt het echter alsof de verwarmer al een leven achter de rug heeft, met verpakkingen die beschadigd zijn of zelfs open arriveren. Dit doet natuurlijk af aan de eerste indruk, maar over het algemeen zijn de beschadigingen meer cosmetisch dan functioneel. Al betekent een deukje in de voet wel dat je misschien wat extra aandacht moet besteden aan het recht zetten van het apparaat tijdens de installatie.

Het design van de MaxxGarden Terrasverwarmer wordt vaak positief beoordeeld. De zwarte metalen afwerking maakt het tot een stijlvol toevoeging aan iedere buitenruimte, en de warmte-intensiteit knop is zeker handig voor het regelen van de sfeer. Ook leuk meegenomen is dat het verwarmingselement wat sfeervolle verlichting biedt, zodat je niet alleen warmte maar ook een beetje licht hebt tijdens de donkere uurtjes.

Gebruikers geven aan dat het apparaat over het algemeen solide aanvoelt, maar soms zorgt de stabiliteit wel voor wat hoofdbrekens, vooral wanneer de terrasverwarmer niet helemaal recht staat. De tip-over bescherming wordt daarentegen hoog gewaardeerd, vooral bij gezinnen met kinderen of huisdieren; de verwarming schakelt meteen uit wanneer hij kantelt.

Laten we het hebben over de mindere kanten: sommige klanten melden dat het monteren van de MaxxGarden Terrasverwarmer lastig kan zijn vanwege een onstabiele verankering aan de voet en dat de kop van het apparaat soms neigt naar beneden te vallen. Deze problemen kunnen echter vaak met een beetje vindingrijkheid en wat extra schroeven worden verholpen.

Ondanks deze imperfecties, komt de MaxxGarden Terrasverwarmer nog steeds naar voren als een gebruiksvriendelijke en functionele toevoeging voor diegenen die op zoek zijn naar een tikkeltje extra warmte en gezelligheid op hun terras. Het is geen perfect product, maar het biedt zeker wat het belooft: warmte en comfort op de momenten dat je die het meest nodig hebt.

Warmteafgifte en comfort

Maxxgarden terrasverwarmer elektrische verwarming terrasverwarmer in hoogte verstelbaar 3 warmtestanden wandmodel max 2000w 59x58x21cm ny24vln5lmzd

Warmte en comfort zijn twee essentiële factoren die de MaxxGarden Terrasverwarmer naar voren schuift. Dit apparaat, met zijn drie warmtestanden, zorgt ervoor dat je terras een aangename plek blijft, zelfs wanneer de temperatuur buiten daalt.

De warmteafgifte van de MaxxGarden Terrasverwarmer is absoluut een van de grootste pluspunten. Met een:

 • Lage stand van 650W,

 • Middelste stand van 1350W,

 • Hoge stand van 2000W,

is er controle over hoeveel warmte er nodig is, afhankelijk van de grillen van het Nederlandse weer. Of het nu gaat om een frisse lenteavond of een kille herfstdag, dit apparaat biedt net die extra warmte die het verschil maakt tussen binnen zitten of nog even genieten van de buitenlucht.

Het comfort is mede te danken aan de in hoogte verstelbaarheid, van 1,20 tot 2,10 meter, wat betekent dat de warmtebron kan worden aangepast aan zowel een zittende als staande positie. Ideaal voor een feestje waarbij sommigen graag aan de statafel leunen terwijl anderen gezellig in een loungestoel willen ontspannen.

Nu moet wel worden vermeld dat sommige gebruikers het snoer van 1.80 meter aan de korte kant vinden, wat betekent dat je mogelijk het toestel moet plaatsen op plekken waar je liever geen verlengsnoer wilt zien liggen. Ook is de plaatsing van de aan/uitknop misschien niet altijd even praktisch, vooral als je wat kleiner van stuk bent, maar dit zijn kleinigheden die met enige voorbereiding en een goed geplaatste stoel te verhelpen zijn.

Er zijn feedbackpunten die suggereren dat de warmteafgifte soms tegenvalt, vooral als men wat verder van de verwarming af zit. Echter, op een kleiner terras of in een intiemere setting, presteert de MaxxGarden naar behoren en zorgt het voor die aangename warmte die men zoekt.

Ondanks enige negatieve opmerkingen die ontvangen zijn, spreken veel gebruikers ook hun tevredenheid uit over de warmte-capaciteiten van het apparaat. Het is gebleken dat in de meeste gevallen, zeker op de hoogste stand, de terrasverwarmer een oppervlakte van 20 m² goed kan verwarmen. Dat maakt dit model een prima keuze voor een doorsnee terras.

In termen van gebruiksgemak is het duidelijk dat de MaxxGarden Terrasverwarmer punten scoort. Het plaatsen en bedienen van het apparaat is eenvoudig, en de meeste klusjesmannen en -vrouwen zullen geen moeite hebben met de installatie.

Afsluitend is het belangrijk om te benadrukken dat, hoewel er af en toe mindere punten naar voren komen, de overwegend positieve feedback laat zien dat de MaxxGarden Terrasverwarmer een solide keuze is voor wie buitenwarmte zoekt. Het brengt comfort en warmte naar je terras, zodat je langer en aangenamer buiten kunt zijn, zelfs als de natuur anders beslist.

Stabiliteit en bouwkwaliteit

Maxxgarden terrasverwarmer elektrische verwarming terrasverwarmer in hoogte verstelbaar 3 warmtestanden wandmodel max 2000w 59x58x21cm yeevmb9krnn9

Stabiliteit en bouwkwaliteit vormen de fundamenten van een goede terrasverwarmer en de MaxxGarden Terrasverwarmer stelt op deze vlakken niet teleur. Deze robuuste verwarmingskrachtpatser bewijst dat je voor een plezante avond niet langer afhankelijk hoeft te zijn van de grillen van het weer. Ja, hij heeft zijn gebreken, maar laat dat de pret niet drukken.

Laten we de pluspunten eens onder de loep nemen:

 • De terrasverwarmer is in hoogte verstelbaar van 1,20 tot 2,10 meter, wat zorgt voor een flexibele warmtebeleving.

 • Voor extra gemak kan de unit aan de muur bevestigd worden, waardoor hij ook op kleinere terrassen of balkons past.

 • De oververhittingsbescherming draagt bij aan veilig gebruik en gemoedsrust.

 • Met 3 warmtestanden, toegankelijk via een handig koord, vind je altijd de juiste ambiance.

Maar zoals opgemerkt, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een aantal gebruikers merkt op dat het snoer aan de korte kant is. Dit vraagt om wat improvisatie met een verlengsnoer, maar laten we eerlijk zijn, in de meeste tuinen is er toch al behoefte aan die handige snoerextensions. Een andere opmerking betreft de stabiliteit; sommige exemplaren lijken wat scheef op hun voet te staan. Dit vereist mogelijk wat extra aandacht tijdens de montage, maar is geen onoverkomelijke horde.

Het ontwerp is strak in zijn zwart metalen jasje en zal zeker niet misstaan op je terras. De afmetingen van het apparaat zorgen ervoor dat hij niet al te veel ruimte inneemt. En hoewel het toestel niet verrijdbaar is, kan de stabiele voet veelal een klein zetje tegen weerstaan.

Op het gebied van veiligheid zit je goed. De MaxxGarden Terrasverwarmer heeft een TIP-OVER schakelaar protectie, wat betekent dat hij automatisch uitschakelt als hij toch om mocht vallen. Dit is een gemoedelijke gedachte, vooral wanneer je kinderen of huisdieren in de buurt hebt.

Dan is er de verpakking en levering. Er zijn meldingen van pakketten die aankwamen met deuken en krassen, of zelfs missende onderdelen. Frustrerend, natuurlijk, maar meestal snel op te lossen door de goede klantenservice of de retourperiode die nog actief is.

Hoe zit het met die warmte? Er zijn commentaren dat de warmteafgifte tegenvalt en dat je binnen een meter van het apparaat moet blijven om iets te voelen. Nu moet wel gezegd worden dat dit afhankelijk is van vele factoren zoals de buitentemperatuur en de plaatsing van de verwarming.

Het apparaat heeft een goed gewicht waardoor omvallen niet direct een probleem is, een pluspunt dat wordt gewaardeerd door bezitters met kinderen of huisdieren. De lamp geeft naar zeggen op stand 1 al een behaaglijke warmte en dat is een prima toevoeging aan de positieve kant van de balans.

Kortom, de MaxxGarden Terrasverwarmer is een solide keuze voor hen die zoeken naar een warmere beleving op koelere avonden. Ja, je kan stuiten op een paar kleine aanloopproblemen, maar deze zijn veelal snel recht te zetten. Met wat aandacht voor detail bij de installatie, geniet je al snel van die extra warme gloed over je terras of balkon. En is dat niet precies waarvoor je een terrasverwarmer koopt?

Energieverbruik en efficiëntie

Maxxgarden terrasverwarmer elektrische verwarming terrasverwarmer in hoogte verstelbaar 3 warmtestanden wandmodel max 2000w 59x58x21cm yxyk2okzzgpk qbqxo7

Wanneer het aankomt op het optimaliseren van comfort tijdens kille momenten op je terras, is de MaxxGarden Terrasverwarmer een solide keuze. Dit staande model, dat elektrisch van aard is, presenteert zich als een vlotte partner in het bestrijden van de kou. De terrasverwarmer is voorzien van:

 • Een kwarts verwarmingselement dat directe warmte levert.

 • Drie warmte-instellingen, waarmee je de warmteafgifte kunt aanpassen: 650W op stand 1, 1350W op stand 2 en 2000W op stand 3.

 • Een verbruikscijfer dat aangeeft wat het je kost op elke stand, wat handig is voor de bewuste gebruiker.

De efficiëntie van dit apparaat is merkbaar bij het eerste gebruik. Op de laagste stand kun je rekenen op een milde warmte die perfect is voor die momenten dat het net even wat frisser is, terwijl de hoogste stand genoeg power heeft om je aangenaam warm te houden op echt koude avonden. Desondanks, sommige gebruikers melden dat de warmteafgifte wat tegenvalt, met name op zithoogte of op grotere afstand van de heater. Deze feedback is toch wat zorgelijk voor de koukleumen onder ons.

Een belangrijke overweging blijft enerzijds het energieverbruik; niemand wil immers een torenhoge energierekening. Bij gebruik van de MaxxGarden Terrasverwarmer zit je met een kostenplaatje van ongeveer 48 cent per uur wanneer je deze op de hoogste stand zet. Afhankelijk van het gebruik kan dit snel optellen, maar in vergelijking met sommige andere verwarmingsmethoden blijft het binnen de perken.

Het snoerlengte issue is iets waar diverse berichten over gaan. Met een snoer van slechts 1,80 meter moet je wel echt dicht bij een stopcontact zitten of je toevlucht nemen tot een verlengsnoer. Deze beperking kan enigszins frustreren, maar is met wat planning te overbruggen.

Dan hebben we het over de bouwkwaliteit, waar hier en daar krakende noten over gekraakt worden. De heater lijkt bij sommigen niet optimaal stabiel, een punt dat uiteraard belangrijk is voor zowel veiligheid als gebruiksgemak. Gelukkig biedt de terrasverwarmer wel een valbeveiliging, die uitschakelt bij omvallen – een technisch pluspuntje dat geruststelling geeft.

Al met al, wanneer je kijkt naar wat deze terrasverwarmer je biedt tegenover de investering, kun je spreken van een redelijk aanbod. Het apparaat is geschikt voor degenen die een praktische warmtebron zoeken zonder te diep in de buidel te tasten. De MaxxGarden Terrasverwarmer staat klaar om je terrasavonden te verlengen, met de gepaste dosis warmte en een acceptabel energieverbruik. Weliswaar zijn er wat kanttekeningen die genoemd moeten worden, maar deze doen niet volledig afbreuk aan de algemene voordelen en functionaliteiten van dit apparaat. Kort gezegd, voor een bescheiden bedrag kun je toch rekenen op een extra dosis gezelligheid in je eigen buitenlucht-woonkamer.

Prijs-kwaliteitverhouding

Maxxgarden terrasverwarmer elektrische verwarming terrasverwarmer in hoogte verstelbaar 3 warmtestanden wandmodel max 2000w 59x58x21cm zyzl3qlagjoj qbqxo7

Wanneer het aankomt op een avondje gezellig vertoeven op het terras, dan vraagt een kille Nederlandse avond al snel om wat extra warmte. De MaxxGarden Terrasverwarmer lijkt dan ook een veelbelovende optie voor wie op zoek is naar een praktische oplossing met een gedegen prijs-kwaliteitverhouding. Maar hoe scoort deze elektrische verwarming daadwerkelijk als we de rekening maken?

Eerst en vooral, de MaxxGarden levert zeker enkele sterke prestaties:

Drie warmtestanden: Of je nu een lichte bries of de vrieskou trotseert, er is een stand die aan de behoefte voldoet. In hoogte verstelbaar: Zowel de zittende genieter als de staande borrelaar komt aan zijn trekken. Veelzijdige plaatsingsmogelijkheden: Zijn zowel staande als wandbevestiging opties niet genoeg redenen om deze terrasverwarmer aantrekkelijk te vinden?

Echter, niets is perfect en dat geldt ook voor de MaxxGarden. Een aantal gebruikers melden dat de lengte van het snoer te kort is, wellicht een kleine misser in het ontwerp. Echter, in de meeste gevallen is dit probleem met een simpele verlengsnoer te fixen. Ook de stabiliteit laat naar verluidt weleens te wensen over, een punt dat gauw relatief geacht mag worden, mits je een beetje handig bent met het vastzetten.

Wat betreft het esthetisch aspect, de terrasverwarmer oogt misschien niet als het paradepaardje onder de heaters, maar hij doet wat hij moet doen: warmte leveren. Aan de andere kant, een enkeling had issues met een scheefstaande constructie of minder perfecte afwerking. Een detail dat in het niet valt als je geniet van de behaaglijke warmte die dit apparaat verspreidt.

Een enkele keer kwam naar voren dat de verpakking en/of het product beschadigingen vertoonde bij levering. Dat is natuurlijk niet wat je verwacht bij een nieuw product. Gelukkig benadrukt constant de mogelijkheid tot retourneren binnen de geldende retourperiode.

De warmteopbrengst leidt tot gemengde gevoelens: sommigen vinden het tegenvallen, anderen ervaren een aangename warmte. Het is trouwens aanbevelenswaardig om de locatie en de omstandigheden af te wegen tegen wat je van een 2000W heater mag verwachten. Realisme is de sleutel.

Als we de lijn doortrekken naar de kosten, dan scoort de MaxxGarden goed. Een prijskaartje dat niet al te zwaar drukt op de portefeuille, gekoppeld aan een vermogen om die frissere avonden toch aangenamer te maken. Een correcte prijs voor een degelijke warmtebron, zou je kunnen stellen.

Samengevat, de MaxxGarden Terrasverwarmer vraagt misschien hier en daar om een creatieve oplossing of een lichte aanpassing, maar uiteindelijk levert het apparaat een prima prestatie voor wat het waard is. Met een weloverwogen aankoopbeslissing en juiste verwachtingsmanagement is de MaxxGarden een aanwinst voor menig terrasbewoner die de kou wil trotseren. Gewapend met warmte en een tevreden glimlach kan de avond dan misschien beginnen - en wie weet, zelfs iets langer duren.