Recensie: de Sharp R843INW combimagnetron review (2023)

Hoe is de Sharp R843INW combimagnetron in gebruik? Hierover meer.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

7 december 2023

Inleiding

Sharp r843 magnetron

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) combimagnetron voor dagelijks gebruik, is de Sharp R843INW zeker het overwegen waard. Deze multitasker lijkt het allemaal te kunnen: van knapperige pizza’s tot grondig ontdooide ingrediënten. We gaan op dit alles dieper in hieronder.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Vrijstaand Type oven / magnetron Combimagnetron
Inhoud 25 l Magnetronvermogen 900 W
Gewichtssensor Nee Plaatsing apparaat Vrijstaand
Type oven / magnetron Combimagnetron Inhoud 25 l
Magnetronvermogen 900 W Gewichtssensor Nee

Prijzen

Veelzijdigheid en gebruiksgemak

Sharp r843 magnetron 0lee77jyyzv

Als het aankomt op gemak en flexibiliteit in de keuken, zet de Sharp R843INW combimagnetron de toon. Deze multitasker is het perfecte hulpmiddel voor iedereen die houdt van variatie in koken zonder de complexiteit van meerdere apparaten. Je kunt erin bakken, grillen, verwarmen, en zelfs ontdooien met slechts één druk op de knop.

De combinatie van snelheid en veelzijdigheid maakt de Sharp R843INW tot een waardevolle aanvulling in elke keuken. De automatische programma’s zijn bijvoorbeeld een zegen voor de hedendaagse haastige kok; stel je voor, een complete ovenschotel gereed zonder dat je je hoofd hoeft te breken over de juiste temperatuur en tijd.

Er zijn echter enkele punten van aandacht bij deze combimagnetron:

 • Hoewel de Sharp R843INW compact van buiten is, waarderen velen de verrassend ruime binnenkant van 25 liter. Dit betekent dat zelfs een grote schaal lasagne gemakkelijk past.

 • Met een magnetronvermogen van 900 W en een maximale oventemperatuur van 230°C kun je gerechten snel en efficiënt bereiden.

 • De veelgeroemde pizzastand levert die heerlijk krokante bodem waar pizza-liefhebbers van dromen.

 • Design speelt ook een grote rol, want wie wil nu geen stijlvolle combimagnetron die naadloos aansluit bij de rest van het keukeninterieur?

Desondanks zijn er momenten waarop de R843INW een kleine uitdaging kan vormen:

 • Voor sommigen kan het wat tijd kosten om de betekenis van alle symbolen en functies onder de knie te krijgen.

 • Hoewel het niet als negatief ervaren wordt, is het gebrek aan een gewichtssensor iets om rekening mee te houden bij het bereiden van bepaalde gerechten.

Hoewel de Sharp R843INW enige moeite kan vereisen om volledig te doorgronden, is het eenmaal onder de knie een fluitje van een cent. Hij presteert consequent goed, of je nu een pizza bakt of een kip grilt. De snelheid waarmee gerechten ontdooid of opgewarmd worden, kan menig tijdgevoelige situatie redden. En hoewel elk apparaat zo haar eigenaardigheden heeft, weet de R843INW deze goed te maskeren met zijn efficiency en gebruikersvriendelijkheid.

Het is wel duidelijk dat we hier spreken over een combimagnetron die door haar basisklasse bouwkwaliteit en bereidingskwaliteit niet de absolute top is, maar wel een zeer goed evenwicht biedt tussen prijs en prestaties. Dit maakt hem een uitstekende optie voor de gemiddelde gebruiker die op zoek is naar een functionele, handige en stijlvolle keukenhulp.

Af en toe kan de prestatie afwijken van de verwachting, bijvoorbeeld doordat het gerecht niet gelijkmatig verwarmd lijkt te worden, maar dit lijkt meer uitzondering dan regel te zijn.

Kortom, de Sharp R843INW combimagnetron belooft een praktische, efficiënte en veelzijdige toevoeging te zijn aan elk huishouden, perfect voor diegenen die waarde hechten aan snelheid en veelzijdigheid zonder al te veel poespas. Met een duidelijke handleiding en wat experimentatie kun je met de R843INW de heerlijkste gerechten op tafel toveren.

Ontwerp en inrichting

Sharp r843 magnetron 3oejz7yxpqr

De Sharp R843INW combimagnetron valt direct op door het strakke design en compacte formaat, perfect voor de moderne, kleinere keuken die toch van alle gemakken voorzien moet zijn. Met een inhoud van 25 liter en de afmetingen van 30,7 cm hoog, 51,2 cm breed en 49,7 cm diep past deze combimagnetron moeiteloos op het aanrecht zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Vooral de zilveren afwerking en het gebruik van metaal met coating aan de voorzijde geeft het apparaat een sierlijke uitstraling die in veel keukenstijlen goed tot zijn recht komt.

Het feit dat de R843INW vrijstaand is, maakt plaatsing extra flexibel. Je bent niet gebonden aan inbouwafmetingen en kunt het apparaat moeiteloos verplaatsen. Desondanks, zijn er een paar punten die je aandacht nodig hebben voor je de perfecte plek uitkiest:

 • Voldoende ruimte rondom: Hoewel het apparaat niet veel ruimte inneemt, is het essentieel om rondom voldoende vrij te houden in verband met warmteontwikkeling.

 • Stabiliteit: het apparaat weegt 18,2 kg en moet op een stevige, niveau ondergrond geplaatst worden voor optimale werking en veiligheid.

 • Het is aan de grote kant qua buitenafmeting in verhouding tot de binnenruimte.

De metalen draaiplateau, met een diameter van 30,1 cm, is een stevige toevoeging die tegelijkertijd voor een gelijkmatige verwarming zorgt. Een kleine kanttekening is echter dat dit plateau niet uitgeschakeld kan worden, wat de gebruiksmogelijkheden voor bepaalde gerechten of houders kan beperken.

Opvallend is ook het gemak waarmee het apparaat schoon te houden is. De wanden aan de binnenzijde zijn volledig van roestvrijstaal, wat zorgt voor een hygiënische omgeving die met een simpele veeg schoon te maken is.

Laten we eens kijken naar de essentiële kenmerken die de vormgeving en inrichting van de Sharp R843INW combimagnetron zo bijzonder maken:

 • Vrijstaand - zet hem waar je wilt (mits de ruimte dat toelaat).

 • Strak zilveren design - past in vrijwel elke keukenstijl.

 • 25 liter inhoud - ruim genoeg voor de dagelijkse keukenbehoeften.

 • Metalen draaiplateau - voor gelijkmatige verwarming van je maaltijd.

 • Hoogwaardig roestvrijstaal interieur - hygiënisch en eenvoudig schoon te maken.

Ondanks de strakke afwerking van de voorzijde heeft de Sharp R843INW combimagnetron een enigszins plastic-achtig gevoel aan de bedieningselementen, wat sommigen misschien als minder prettig kunnen ervaren. Ook het geluidsniveau, hoewel zeker niet storend, kan in stille omgevingen iets opvallender aanwezig zijn.

De handvat-opening van de deur oogt solide en robuust, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en de levensduur van het apparaat. Het draagt ook bij aan de veiligheid doordat je niet dicht bij het verwarmingselement hoeft te komen bij het openen.

Al met al vormt de Sharp R843INW combimagnetron een praktische en stijlvolle toevoeging aan de keuken voor diegenen die op zoek zijn naar een ruimtebesparend en veelzijdig apparaat. De mindere kanten, zoals de niet-uitschakelbaar draaiplateau en het ietwat plastic gevoel van de bediening, worden ruimschoots gecompenseerd door het snelle opwarmvermogen, het strakke ontwerp en de eenvoudige schoonmaakbaarheid. Vergeet niet, zeker in een keuken waar design hand in hand gaat met functionaliteit, is de Sharp R843INW een combimagnetron die beide prachtig weet te verenigen.

Functies en prestaties

Sharp r843 magnetron yk1qlnr7aoa

Met de Sharp R843INW combimagnetron op de aanrecht is het alsof je een mini-keukenchef in huis hebt die niet alleen kan grillen, verwarmen en ontdooien, maar je ook verrast met perfect gebakken pizza’s dankzij de speciale pizzastand. Dit compacte toestel, met een inhoud van 25 liter, mag dan wel niet immens groot zijn, het leveren van grootse prestaties is geen probleem.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van deze Sharp combimagnetron:

 • Grillfunctie: met zowel boven- als onderwarmte voor die perfecte krokante laag.

 • Heteluchtfunctie: bereikt een maximale temperatuur van 230 graden Celsius.

 • Automatische programma’s: voor de juiste instellingen zonder hoofdzakelijk denkwerk.

 • Ontdooistand: met één druk op de knop snel eten ontdooien.

Elke functie is zorgvuldig ontworpen om je culinaire avonturen te vergemakkelijken. Terwijl de heteluchtfunctie je garandeert dat alle lagen van je lasagne perfect gaar worden, zorgt de grill ervoor dat je een knapperige korst op je pizza krijgt. En het gemak houdt daar niet op: dankzij de automatische programma’s hoef je niet meer na te denken over hoe lang en op welk vermogen je je maaltijd moet bereiden.

Maar geen enkel keukenapparaat is zonder zijn minder sterke kanten. Sommige gebruikers merken op dat het display bij daglicht wat moeilijk te lezen kan zijn. Anderen vinden het draaiplateau soms een beperking vanwege het niet kunnen uitschakelen ervan, wat betekent dat je beperkt bent tot ronde ovenschalen.

Dat gezegd hebbende, wegen deze kleine ongemakken niet op tegen de algemene efficiëntie van de R843INW. Snelheid is een groot pluspunt: de oven is in no time op de gewenste temperatuur, een godsgeschenk voor degenen onder ons die graag efficiënt te werk gaan in de keuken. De pizzastand biedt die echte steenovenervaring, terwijl de snel ontdooifunctie indruk maakt met de efficiency, een redder in nood wanneer je vergeten bent het vlees uit de diepvries te halen.

Hoewel het apparaat overeenkomt met een basisklasse bouw- en bereidingskwaliteit volgens de specificaties, lijkt deze Sharp combimagnetron deze labels te overstijgen met zijn prestaties. Met de capaciteit om een ovenschaal vol lasagne te verwerken zonder enige moeite, trekt hij zeker aandacht.

Het enige echte nadeel zou kunnen zijn dat je even de tijd moet nemen om vertrouwd te raken met alle functies die dit apparaat biedt. De handleiding is onmisbaar, maar eenmaal onder de knie, staat deze combimagnetron garant voor maaltijden van hoge kwaliteit. Voor mensen die houden van een snelle, betrouwbare en multifunctionele keukenhulp is de Sharp R843INW combimagnetron een slimme toevoeging aan de keuken. Kortom, dit apparaat is een sterk voorbeeld van goede waar voor je geld.

Bediening en gebruikerservaring

Sharp r843 magnetron gb2wx6gje2j

Als kersverse eigenaar van de Sharp R843INW combimagnetron kunnen we wel stellen dat deze keukenheld een solide aanvulling is op ons dagelijks koken en bakken. Het gebruiksgemak speelt hier zeker een grote rol in. Hier zijn een paar punten die ons opvielen:

 • Snelle voorverwarming van de oven.

 • Gebruiksvriendelijke pizzastand voor die perfect krokante korsten.

 • Handige ontdooifunctie met één druk op de knop.

Hoewel de bediening wat gewenning vereist vanwege het grote aantal functies, blijft het apparaat intuïtief genoeg voor dagelijks gebruik. Ja, het is waar dat we af en toe nog het boekje erbij moeten pakken, maar eenmaal gewend aan de icoontjes en knopjes werkt het allemaal vlotjes. De meer technische onder ons zullen smullen van de geavanceerde opties, hoewel deze voor de gemiddelde gebruiker wellicht wat overweldigend kunnen zijn.

De inhoud van 25 liter is verrassend ruim voor de compacte buitenmaten van het apparaat. Dit maakt het ook mogelijk grotere gerechten zoals lasagne zonder problemen te bereiden. Daarnaast heeft de Sharp R843INW ook een stil karakter, wat een fijne plus is tijdens het gebruik.

Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zo is het display op een zonnige dag wat lastiger af te lezen en blijkt het draaiplateau soms een klein struikelblok te vormen voor bepaalde schaalmaten. Dit zijn kleine ongemakken die we bereid zijn te accepteren gezien de vele voordelen die dit apparaat biedt.

De grillfunctie, met zowel boven- als onderwarmte, zorgt voor heerlijke gebraden kip of een knapperige laag kaas op je ovenschotel. Ook de magnetronfunctie doet wat hij moet doen: hij ontdooit en verwarmt efficiënt en gelijkmatig.

Wat je ook probeert, of het nu de pizzastand of de heteluchtfunctie is, de Sharp R843INW staat zijn mannetje. Toch moet gezegd worden dat de programmakeuze soms wat cryptisch aandoet. Zonder de handleiding is het voor veel gebruikers niet eenvoudig om uit de voeten te kunnen met alle symbolen en functies. Een kleine investering qua tijd in het begin, maar die betaalt zich later uit in het gemak en de smakelijke resultaten.

In conclusie, deze Sharp R843INW combimagnetron voldoet aan de hedendaagse eisen voor een moderne keuken. Met een behoorlijke inhoud, vlotte verwarmingstijden en een scala aan programma’s, biedt het apparaat veel voor zijn prijs. Kleinere minpunten, zoals een soms onduidelijk display en het missen van enkele gebruiksgemak functies, worden overschaduwd door de veelzijdigheid en de gebruikerservaring. Een compacte krachtpatser die, ondanks zijn leercurve, een waardevolle aanwinst is voor elke keuken.