De Samsung MC35R8088CC/EN combimagnetron: snel en knapperig koken (2023)

Mijn ervaringen met de Samsung MC35R8088CC/EN: gebruiksvriendelijkheid, slimme functies en eenvoudige reiniging.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

10 december 2023

Inleiding

Samsung mc35r8088cc combimagnetron

Als je op zoek bent naar een alleskunner in de keuken, dan is de Samsung MC35R8088CC/EN combimagnetron wellicht je volgende aanwinst. Met een aantal slimme functies (en een strak design) lijkt de MC35R8088CC/EN een goed apparaat te zijn.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Vrijstaand Type oven / magnetron Combimagnetron
Inhoud 35 l Magnetronvermogen 900 W
Gewichtssensor Nee Plaatsing apparaat Vrijstaand
Type oven / magnetron Combimagnetron Inhoud 35 l
Magnetronvermogen 900 W Gewichtssensor Nee

Prijzen

Gebruiksgemak en Functionaliteit

Samsung mc35r8088cc combimagnetron 1w9nrzvgne9q

Bij het uitkiezen van een combimagnetron staan gebruiksgemak en functionaliteit vaak hoog op de verlanglijst. De Samsung MC35R8088CC/EN scoort op deze punten uitermate goed. Deze combi magnetron laat zien dat snelle en knapperige gerechten prima te realiseren zijn zonder in te leveren op handzaamheid en diversiteit in functies.

Gebruikers merken al snel dat deze combimagnetron een aantal sterke punten heeft:

 • Ruime inhoud van 35 liter, ideaal voor grotere gerechten.

 • HotBlast technologie verwarmt eten snel en gelijkmatig.

 • Slim Fry functie voor gezonder frituren zonder al te veel olie.

 • Crispfunctie voor die perfect krokante korst.

 • PowerGrill Duo om uitdroging van gerechten te voorkomen.

 • Uitschakelbaar draaiplateau om eenvoudig grotere schalen kwijt te kunnen.

De combimagnetron heeft het vermogen om verschillende functies aan te pakken zonder dat het gebruik ingewikkeld wordt. Warm je graag snel je restjes op, of wil je met dezelfde gemak een hele kip roosteren? Geen probleem. Dankzij de verschillende standen en het hoge magnetronvermogen van 900 W krijgt elke maaltijd de behandeling die het vereist.

Natuurlijk zijn er ook wat puntjes van kritiek, maar deze vallen over het algemeen in het niets bij de voordelen. De piep die aangeeft dat de bereiding klaar is, mag bijvoorbeeld iets luider, maar dit is eerder een klein detail dan een echt probleem. En hoewel het apparaat lof ontvangt omdat het weinig geluid maakt, vinden sommige gebruikers het toch ietwat aan de lawaaierige kant bij intensief ovengebruik.

Bij krokante gerechten als friet en snacks door de Slim Fry functie wordt vaak positief gereageerd op het resultaat: knapperig zoals beloofd. Het is ook een fluitje van een cent om grotere gerechten zoals lasagne te maken zonder dat de schaal aanloopt, dankzij het uitschakelbare draaiplateau.

De combimagnetron oogt bovendien mooi in een moderne keuken. Het strakke, zwarte design wordt als een smaakvolle aanwinst beschouwd. Ondanks de ruime inhoud is het een relatief compacte machine, waardoor deze niet te veel ruimte in beslag neemt.

Eén van de meer toegejuichte eigenschappen is het gemak waarmee het apparaat te reinigen is. Vetvlekken en gesmolten kaas hechten zich niet aan de keramische binnenkant, wat de schoonmaak een stuk aangenamer maakt.

In het kader van knapperigheid en snelle bereiding, voldoet de Samsung MC35R8088CC/EN zeker aan de verwachtingen. Ook de veelzijdigheid valt goed in de smaak: of je nu bakt, roostert, grilt of enkel de magnetronfunctie gebruikt, je resultaten zijn consistent en bevredigend.

Het gebruiksgemak is dus zeker een pluspunt. Alles wijst zich redelijk vanzelf en de meegeleverde informatie is helder. Hoewel er soms wat gemopperd wordt over het ontbreken van een uitgebreide papieren handleiding, lost de online variant dit probleem snel op.

Al met al is de Samsung MC35R8088CC/EN een betrouwbare keukenhulp waar je zonder veel gedoe een heerlijke maaltijd mee op tafel zet. Het is een apparaat dat belooft wat het doet: snel en knapperig koken op zijn best.

Ontwerp en Bediening

Samsung mc35r8088cc combimagnetron 71a04zv0lv91

Met zijn gestroomlijnde en compacte design is de Samsung MC35R8088CC/EN combimagnetron een ware blikvanger in elke keuken. Maar laten we ons niet alleen door het oog laten leiden - het gaat tenslotte om de prestaties en bedieningsgemak van dit krachtpatser in de culinaire wereld. Wat meteen opvalt, is de gemakkelijke toegankelijkheid van het apparaat met zijn handige, naar beneden klappende deur. Deze feature zorgt ervoor dat je ook in krappe ruimtes moeiteloos je ovengerechten kunt plaatsen en eruit kan halen zonder gebukt te gaan onder een hete ovenklep.

De bediening van deze combimagnetron voelt in eerste instantie als een nieuw avontuur. Een touchscreen met heldere symbolen nodigt uit tot verkennen en maakt dat je relatief snel gewend bent aan het navigeren door de opties. Cruciaal bij de vormgeving van dit model is dat het overzicht behouden blijft, ondanks het brede scala aan functionaliteiten. Hier een aantal kernaspecten van het ontwerp en de bediening:

 • Touchscreen bedieningspaneel: Intuïtief en responsief, met symbolen die voor zich spreken.

 • Horizontaal openende klep: Biedt volledige toegang tot de ruime binnenkant van 35 liter capaciteit.

 • Keramische binnenwanden: Zorgen niet alleen voor een strakke look maar zijn ook ontworpen voor eenvoudig schoonmaken.

 • Uitschakelbaar draaiplateau: Geeft de vrijheid om grotere schalen ongestoord te plaatsen - ideaal voor lasagnes of andere grote ovengerechten.

Ondanks dat de bediening gemakkelijk is, moet gezegd worden dat de afwezigheid van draaiknoppen even wennen kan zijn. Echter, uiteindelijk draagt de touchscreenbediening bij aan de moderne uitstraling en het vergemakkelijkt de reiniging van het frontpaneel. Wat ook prettig is, is de subtiele ‘ik-ben-klaar-biep’, die wellicht niet altijd over het geluid van de afzuigkap heen komt. Maar eerlijk is eerlijk, in de hectiek van een familiekeuken is een minder doordringend alarm soms best een zegen.

De Samsung MC35R8088CC/EN mag dan een vingerafdruk magneet zijn, de strakke zwarte kleur heeft iets chiques en past goed in de meeste keukenontwerpen. Het mag genoemd worden dat de kleur en het materiaalgebruik het apparaat een hoogwaardige uitstraling geven.

Deze combimagnetron is stil in gebruik, wat bijdraagt aan een aangename kookervaring. Enige opmerking kan zijn dat het geluidssignaal luider mag zijn, zodat het hoorbaar is boven de muziek of gesprekken uit. Mocht je de grote ventilator van de HotBlast-functie te luid vinden, dan weegt dat niet op tegen de snelheid waarmee je gerechten warm worden.

De Samsung MC35R8088CC/EN is een veelzijdige hulp in de keuken. De bediening is na een korte “studietijd” snel onder de knie te krijgen en biedt een mengeling van stevigheid en geavanceerde technologie. Kleinere nadelen zoals het ontbreken van een uitgebreide papieren handleiding worden bijna overbodig als je de praktische snelstartgids erbij pakt en ontdekt hoe intuïtief dit apparaat eigenlijk is.

Diversiteit aan Programmas

Samsung mc35r8088cc combimagnetron 79yx3zpelqjg

Wanneer je de Samsung MC35R8088CC/EN combimagnetron in huis haalt, komt het begrip ‘diversiteit aan programma’s’ tot leven in je keuken. Dit toestel blinkt uit in veelzijdigheid en belooft alle kookkunsten met gemak te faciliteren, of het nu gaat om het klaarmaken van een snelle maaltijd of het uitgebreid bereiden van culinaire hoogstandjes.

Het apparaat biedt een arsenaal aan mogelijkheden:

 • Crispfunctie: voor die écht krokante bite van frietjes.

 • Slim Fry: een gezondere manier om te bakken met minder olie.

 • PowerGrill Duo: zorgt ervoor dat gerechten sappig blijven vanbinnen.

 • HotBlast: een snelle manier om je eten op te warmen met een flinke dosis warmte.

 • Automatische programma’s: wel 40 verschillende functies, zodat je elk gerecht optimaal kunt bereiden.

Het is indrukwekkend dat je in deze combimagnetron met de HotBlast functie gerechten zo snel op tafel zet. Deze technologie blaast warme lucht direct op het eten waardoor je niet lang hoeft te wachten en toch smakelijke resultaten krijgt.

De Crispfunctie is een absolute winnaar voor liefhebbers van een goudbruin korstje. Denk aan pizza’s die uit de combi komen alsof ze rechtstreeks uit een steenoven komen, of aan een kippenboutje dat knispert onder je tanden. Net zoals bij een professionele keuken, biedt deze combimagnetron voor elk gerecht een juiste instelling.

Met 40 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s is het alsof je een persoonlijke sous-chef in huis haalt. Het aanpasbare draaiplateau is eveneens een slimme feature. Een grote ovenschaal of ongewoon gevormde bakvorm weerhoudt je er niet van om de oven ten volle te benutten.

Echter, elk apparaat heeft zo zijn mindere kanten, en deze Samsung vormt daar geen uitzondering op. Zo mist het een specifieke ontdooifunctie, wat als een gemis kan worden ervaren bij dagelijks gebruik. Ook maakt de combimagnetron in ovenstand meer geluid dan sommigen misschien lief is. Gelukkig vallen deze punten in het niets bij de verder stille en efficiënte werking van het apparaat.

Een ander te overwegen punt is de prijsstelling van de Samsung MC35R8088CC/EN. Het is een investering, maar dan krijg je ook een apparaat dat niet alleen veelzijdig is, maar ook een toevoeging aan het keukeninterieur. En hoewel de roosters aan de kleine kant zijn, vormt dit geen significante belemmering voor de bredere mogelijkheden die het apparaat biedt.

Wat betreft de bediening, deze is vrij intuïtief. Het kan echter even duren voordat je volledig vertrouwd raakt met de uitgebreide functies, maar eenmaal gewend, is het kinderspel. De kookresultaten zullen velen aangenaam verrassen, gezien de prijs-kwaliteitverhouding van het apparaat.

Kortom, de Samsung MC35R8088CC/EN staat voor een uitgebreide kookervaring. De diversiteit aan programma’s biedt voor elk wat wils en transformeert de dagelijkse kookroutine in een flexibele en plezierige bezigheid. Met enkele kleine aanpassingen, zoals aan de geluidsproductie bij sommige functies, zou dit model nog nipter tot perfectie kunnen rijken.

Reiniging en Onderhoud

Samsung mc35r8088cc combimagnetron e8pp34dyyrqk

De reiniging en het onderhoud van de Samsung MC35R8088CC Combimagnetron blijken in gebruik aangenaam ongecompliceerd. Dit is een factor waar je misschien niet meteen aan denkt bij de aankoop, maar die het gebruiksgemak van een keukenapparaat behoorlijk kan maken of breken. Gelukkig zit dat bij dit model wel snor.

Wat meteen opvalt:

 • Keramische binnenkant: Ideaal om aangekoekte resten eenvoudig weg te vegen.

 • Glazen draaiplateau: Deze is eruit te halen en in de afwasmachine te plaatsen, super handig.

 • Vetvlekken en gesmolten kaas: Hechten minder snel aan dan bij de standaard magnetronvoeringen.

 • Eco-vriendelijk: Minder gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen nodig.

Niemand zit te wachten op een uur schrobben na het klaarmaken van een heerlijke lasagne. Bij dit model is het vaak een kwestie van een vochtige doek pakken en even snel wegnemen. Gemorste vloeistoffen of gesmolten kaas zijn zo gepiept en vereisen geen intense arbeid.

Natuurlijk, geen enkel apparaat is perfect. Na verloop van tijd kunnen bepaalde plekjes wat hardnekkiger vuil vertonen, vooral als gerechten overkoken of spatten. Maar omdat de Samsung MC35R8088CC voorzien is van een gladde keramische binnenkant, is de afname van vuil makkelijker dan bij traditionele ruwe oppervlakten. Dit betekent ook dat je voor de dagelijkse schoonmaak geen harde borstels of schuurmiddelen nodig hebt, wat natuurlijk weer fijner is voor de duurzaamheid van de magnetron.

Een punt van aandacht is wel de binnenverlichting. Het is vervelend wanneer een lampje kapot gaat en je zelf moet gaan prutsen om deze te vervangen. Bij dit model is het vervangen van een lampje gelukkig geen hogere wiskunde, maar vereist het wel even de aandacht en wat tijd.

Een andere kleine tegenvaller kan zijn dat het geluidssignaal na het koken niet bijzonder luid is. Fijn voor wie niet schrikt van een plotselinge piep, maar wellicht een minpunt als je het eindsignaal vanuit een andere kamer wilt horen. Persoonlijk zie ik dit eerder als een voordeel: geen hardnekkige piepjes die door het huis galmen.

Qua onderhoud scoort de Samsung MC35R8088CC/EN combimagnetron dus hoog. De meegeleverde accessoires, zoals de crispschaal, houden ook rekening met eenvoudige reiniging. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de accessoires zelf, maar ook van de magnetron, aangezien het voorkomt dat voedselresten zich gaan ophopen.

In het kort, deze combimagnetron is qua onderhoud een krachtige bondgenoot in de keuken en helpt je om meer tijd te besteden aan koken en minder aan schoonmaken. En laten we eerlijk zijn, dat is toch wat we uiteindelijk allemaal willen? Een heerlijke maaltijd op tafel zetten zonder de stress van de grote schoonmaak achteraf.