Geen draaiplateau: ons oordeel over de Panasonic NN-DF385MEPG combi magnetron (2023)

De Panasonic NN-DF385MEPG is een veelzijdige combimagnetron die past in elke keuken.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

10 december 2023

Inleiding

Panasonic nn df385mepg 1

In de drukke keukens van vandaag de dag is een praktische en betrouwbare combimagnetron geen overbodige luxe. De Panasonic NN-DF385MEPG zegt vaarwel tegen het draaiplateau en biedt hiermee opvallend veel ruimte voor zo’n compact model. In deze recensie werpen we een blik op de prestaties, veelzijdigheid en het gebruiksgemak van deze keukenvriend.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Vrijstaand Type oven / magnetron Combimagnetron
Inhoud 23 l Magnetronvermogen 1000 W
Gewichtssensor Nee Plaatsing apparaat Vrijstaand
Type oven / magnetron Combimagnetron Inhoud 23 l
Magnetronvermogen 1000 W Gewichtssensor Nee

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Panasonic nn df385mepg 17 Panasonic nn df385mepg 24 Panasonic nn df385mepg 18 Panasonic nn df385mepg 4 Panasonic nn df385mepg 37

Ruimte en formaat

Panasonic nn df385mepg 2

De Panasonic NN-DF385MEPG combimagnetron is een echte verademing voor wie zoekt naar een compacte, maar toch ruimtelijke keukenhelper. Dankzij het ontbreken van een draaiplateau lijkt het alsof er een zee van ruimte is ontstaan in dit 23 liter apparaat. En dat terwijl het apparaat zelf bescheiden afmetingen heeft, waardoor het weinig ruimte inneemt op het aanrecht.

Laten we eens kijken naar wat dit toestel zoal in huis heeft:

 • Grote inhoud van 23 liter voor flinke maaltijden

 • Compacte buitenafmetingen: 48,3 cm breed, 31 cm hoog en 39,6 cm diep

 • Maximale oventemperatuur van 220 graden Celsius, perfect voor het bakken van bijvoorbeeld pizza

 • Magnetronvermogen van 1000 W voor effectief opwarmen

 • Combinatie van oven-, grill- en magnetronprogramma’s

Ondanks dat het apparaat prima presteert in zijn compactheid, klinken er ook geluiden over dat de interne maten niet helemaal zouden kloppen en dat het even wennen is aan de bediening met de knopjes. Echter, gebruikers geven overwegend aan dat, eenmaal vertrouwd met het apparaat, deze minpunten in het niets vallen vergeleken bij de vele pluspunten.

Een ander detail is dat de ovenstand iets trager opwarmt dan sommige gebruikers gewend zijn, maar voor de prijs-kwaliteitverhouding is dit wellicht een kleine concessie. En ondanks deze langere opwarmtijd leveren de gerechten – van croissantjes tot lasagnes – een smakelijk resultaat op, waarbij de gelijkmatige verwarming van de magnetron opvalt.

Dit toestel past niet alleen qua omvang prima in de meeste keukens, maar sluit ook qua design naadloos aan. Het strakke, zilveren uiterlijk met kunststof voorzijde en roestvrijstalen binnenkant maakt het tot een hedendaagse keukenaanwinst. De horizontaal openende deur ondersteunt de gebruikerservaring met praktische toegankelijkheid.

Een kleine disclaimer is wel op zijn plaats bij de grillfunctie; het perfectioneren van een krokante kaaskorst op een ovenschotel is wellicht een uitdaging. Toch merken gebruikers op dat dit aspect vergeleken met de totale werking van het apparaat niet zwaar weegt.

Als we het over de ruimte en het formaat van de Panasonic NN-DF385MEPG combimagnetron hebben, is er duidelijk een balans gevonden tussen groot genoeg voor het bereiden van volledige maaltijden en klein genoeg om in de keuken te passen waar elke centimeter telt. Het toestel belichaamt een slimme benutting van de beschikbare ruimte, zonder dat dit ten koste gaat van de capaciteit.

Al met al levert de Panasonic NN-DF385MEPG een sterke prestatie in termen van ruimte-efficiëntie en formaat. Het wijst op een trend waarbij apparaten intelligenter worden ontworpen om meer te doen met minder – een principe dat bijdraagt aan een praktische en gestroomlijnde keukeninrichting.

Veelzijdigheid in gebruik

Panasonic nn df385mepg 3

Het hebben van een betrouwbare combi magnetron is tegenwoordig bijna een noodzaak in de dynamische keuken. De Panasonic NN-DF385MEPG is zo’n apparaat dat zich ontpopt als een waardevolle assistent voor iedereen die geniet van het gemak van snelle opwarming en het plezier van een oven en grill in één. De afwezigheid van een draaiplateau genereert verrassend veel ruimte waardoor gebruiksvrijheid naar een nieuw niveau getild wordt.

Deze combi magnetron beschikt over 16 automatische programma’s die je helpen met een breed scala aan gerechten, van knapperige croissants tot een goed gegratineerde lasagne. Dankzij de gelijktijdige boven-en onderwarmte kun je gemakkelijk overstappen van microgolven naar het bakken van kleine ovengerechten. Het maximale vermogen van 1000 watt en de 6 vermogensstanden bieden voldoende mogelijkheden om maaltijden op het juiste tempo te bereiden.

De hete lucht van de ovenstand reikt tot 220 graden, wat betekent dat je niet beperkt bent tot alleen opwarmen maar ook meer intensieve kookprocessen kunt aangaan. Deze temperatuurmogelijkheden geven het de volgende voordelen:

 • Geschikt voor het bereiden van diverse ovengerechten
 • Ideaal voor het afbakken van broodjes en gebak
 • Gemakkelijk een krokant korstje creëren

Echter, het is opgemerkt dat gratineren soms niet tot het gewenste resultaat leidt omdat er geen prachtig bruine korst te verkrijgen is. Ook lijkt de ovenstand wat tijd te nemen om op te warmen, alhoewel dit vaak een kenmerk is van compacte ovens.

Het compacte formaat is een handige eigenschap voor wie beperkte ruimte heeft. In combinatie met horizontaal openende deur en het lichte gewicht van slechts 13,5 kg, past deze combi magnetron in vele keukentypes en -maten. De makkelijke bediening en de eenvoudige reiniging laten gebruikers weinig hoofdbrekens over en dragen bij aan het positieve gebruikersgemak.

Geluidsniveau is ook een pluspunt, aangezien het apparaat niet veel kabaal maakt tijdens het gebruik. Dit is zeker een voordeel wanneer je rustig wilt blijven tijdens de voorbereiding van je maaltijden.

En hoewel het design prijzenswaardig en strak is, zijn er gebruikers die aanmerken dat de interne maten op websites soms niet overeenkomen met de werkelijkheid. Daarnaast is er kritiek dat een normaal rooster ontbreekt en slechts een hoog exemplaar meegeleverd wordt. Dit kan enige aanpassing in het gebruik vereisen.

Samengevat biedt de Panasonic NN-DF385MEPG een grote veelzijdigheid:

 • Indrukwekkende temperatuurbereik en meerdere kookfuncties

 • Verruimde binnenkant zonder draaiplateau

 • Automatische programma’s die gemak faciliteren

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding gezien de mogelijkheden

De kleine puntjes van kritiek doen nauwelijks af aan de algemene tevredenheid en kunnen veelal als persoonlijke voorkeuren worden gezien, die niet voor iedere gebruiker van even groot belang zijn. Wat telt is dat de Panasonic NN-DF385MEPG een aanrader blijkt, zeker voor wie op zoek is naar een combi magnetron die niet te veel plek inneemt maar toch divers inzetbaar is.

Gebruiksgemak en onderhoud

Panasonic nn df385mepg 4

In de praktijk van alledag moet een keukenapparaat vooral makkelijk in gebruik en onderhoud zijn. De Panasonic NN-DF385MEPG combimagnetron vinkt deze vakjes met gemak af. Voor een startende gebruiker is deze magnetron een fluitje van een cent; de bediening is intuïtief en de automatische programma’s handelen het gros van het werk af. Je zet je maaltijd erin, kiest het juiste programma en voilà, de rest gaat vanzelf.

Een belangrijk voordeel dat direct opvalt:

 • Gemakkelijke toegang door de horizontaal openende deur

 • Soepele bediening dankzij de combinatie van draaiknoppen en tiptoetsen

 • De schoonmaak is een peulenschil door de roestvrijstalen binnenwanden

Terwijl je dus geniet van de ruime 23 liter inhoud, word je niet geconfronteerd met een onnodige rompslomp bij het schoonmaken. Dat is een groot pluspunt, vooral na het bereiden van gerechten waarbij de smurrie nog weleens wil spatten. Even een doekje erdoor en de magnetron is weer klaar voor de volgende ronde.

Hoewel de Panasonic NN-DF385MEPG niet is uitgerust met een inverter techniek, wat een nog gelijkmatigere verwarming zou geven, blijkt de verdeling van de microgolven toch efficiënt te zijn. Eten wordt gelijkmatig opgewarmd en dat is bij veel magnetrons nog altijd een heikel punt.

Er zijn natuurlijk ook een paar kleine kanttekeningen. Bijvoorbeeld, de opwarmtijd van de oven kan voor sommigen aan de lange kant voelen. En inderdaad, als je van snelle opwarming houdt, kan dit als een minpunt worden ervaren. Echter, dit lijkt een kleine concessie voor een apparaat dat zo veelzijdig en compact is. Daarnaast zul je misschien een voetje moeten ondersteunen als hij onstabiel aanvoelt. Dit zijn punten waar je even aan moet wennen.

De magnetron mist dan wel een draaiplateau - sommige gebruikers zweren erbij voor die gelijkmatige verwarming - maar door deze afwezigheid ontstaat er juist extra ruimte voor grotere schalen en komt alles alsnog goed warm uit het apparaat.

Al met al toont de Panasonic NN-DF385MEPG dat comfort niet altijd afhankelijk is van hightech snufjes. Het is de gebruiksvriendelijkheid en het onderhoudsgemak die dit apparaat doen uitblinken. Een snelle schoonmaak, eenvoudig in gebruik en een design dat niet misstaat in welke keuken dan ook, maakt deze combimagnetron een trouwe bondgenoot in het dagelijkse leven. Sure, er zijn mogelijke verbeterpunten, maar die doen weinig af aan de algemene tevredenheid. De Panasonic NN-DF385MEPG staat daarmee als een solide, betrouwbaar keukenmaatje waar je dag in dag uit op kunt rekenen.

Ontwerp en functionaliteit

Panasonic nn df385mepg 5

De Panasonic NN-DF385MEPG combimagnetron bewijst dat stijl en functionaliteit uitstekend samengaan in keukenapparaten. De strakke zilveren afwerking en het praktische design met een horizontaal openende deur passen perfect in de moderne keuken. Het ontbreken van een draaiplateau is een geniale zet, die zorgt voor aanzienlijk meer bruikbare ruimte binnenin. Dit is ruimschoots genoeg voor een diepvriespizza of een schaal lasagne, zonder dat je ruimte tekortkomt.

Belangrijke kenmerken die opvallen zijn:

 • Ruime binnenkant door het slimme ontwerp zonder draaiplateau

 • Hoge temperatuur van de oven, die tot 220 graden kan verwarmen

 • Veelzijdige programma’s, met 20 automatische functies om uit te kiezen

 • Klein en licht, eenvoudig te verplaatsen en neemt niet te veel ruimte in

Wat betreft prestaties, broodjes en croissants komen heerlijk krokant uit de oven. Dit veelzijdige apparaat maakt een heerlijk kaaskorstje op gerechten mogelijk dankzij de boven- en ondergrill. Gebruikers vinden de bediening kinderspel en de ovenstanden super. Het apparaat is stil, warmt snel en gelijkmatig op, en is eenvoudig schoon te houden.

Hoewel gebruikers positief zijn, zijn er wat kleine kanttekeningen. Zo zou de grillfunctie niet altijd de gewenste goudbruine korst leveren en lukt gratineren soms minder goed. Daarnaast lijken de specificaties qua interne afmetingen niet altijd te kloppen, een puntje om rekening mee te houden bij de aankoop. Het is ook belangrijk om op te merken dat bij hogere plaatsing het zicht op de binnenkant iets minder kan zijn, iets om over na te denken bij het inrichten van de keuken.

Echter, deze kleine minpuntjes doen niet af aan de algehele positieve ervaring. Het apparaat wordt vaak omschreven als een prima keuze voor alleenstaanden of kleinere huishoudens door de compacte buitenafmetingen en voldoende ruimte binnenin. Het is ook een uitblinker in kwaliteit voor zijn prijsklasse, met een uitstekende afwerking en duurzame materiaalkeuze.

Wat opvalt aan de Panasonic NN-DF385MEPG is dat het zowel een magnetron- als een oventoestel betreft dat zijn werk naar behoren doet. Het heeft zijn weg al gevonden in vele keukens en zal dit waarschijnlijk blijven doen. Het combineert stijl met daadkracht en dat zien we graag in een modern huishouden.

Als we alles op een rijtje zetten, staat de Panasonic NN-DF385MEPG voor gebruiksgemak, efficiëntie, en een slimme aanvulling op elke keuken. Het apparaat is niet perfect, maar het wordt geprezen om zijn ontwerp en functionaliteit, waarmee het de belofte van een veelzijdige keukenvriend absoluut waarmaakt.