Nieuwe magnetron recensie: de Inventum MN297CB combi (2023)

Mijn ervaring met de Inventum MN297CB combi magnetron: stijlvol, multifunctioneel en gebruiksvriendelijk, maar schoonmaken kan uitdagend zijn.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

6 mei 2023

Inleiding

Inventum mn297cb combimagnetron

Op zoek naar een nieuwe keukenmaatje? De Inventum MN297CB combimagnetron zou zo maar eens de kandidaat kunnen zijn die je nodig hebt. We gaan onder meer in op het ontwerp, gebruiksgemak, en natuurlijk hoe het apparaat presteert in de keuken. Ook nemen we het onderhoud en de prijs-kwaliteitverhouding onder de loep.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Vrijstaand Type oven / magnetron Combimagnetron
Inhoud 29 l Magnetronvermogen 1000 W
Gewichtssensor Nee Plaatsing apparaat Vrijstaand
Type oven / magnetron Combimagnetron Inhoud 29 l
Magnetronvermogen 1000 W Gewichtssensor Nee

Prijzen

Design en gebruiksgemak

Inventum mn297cb combimagnetron 33epj2vw4aw4 r7prvv

De Inventum MN297CB Combimagnetron valt direct op door zijn fraaie zwarte uiterlijk en het moderne design. Waar veel mensen kiezen voor standaard wit, biedt dit apparaat net even wat anders in de keuken, waardoor het zich onderscheidt van de menigte.

Makkelijk in Gebruik

De bediening van de combimagnetron is gebruiksvriendelijk. Met duidelijke draaiknoppen en druktoetsen vind je snel je weg door de menu’s en functies. Een van de grote voordelen van dit apparaat is de eenvoudige bediening die niet veel voorkennis vraagt. Daarnaast is de capaciteit met 29 liter net genoeg om een heerlijke pizza of je zelfgemaakte taart te bakken. Ideaal voor kleine huishoudens of als aanvulling in de keuken.

Functioneel Design

 • Zwart en modern
 • Handvat dat gemakkelijk opent en sluit
 • Compact van formaat, maar ruim genoeg van binnen
 • Heldere binnenverlichting

Praktische Overwegingen

Hoewel het apparaat in eerste instantie aanspreekt, zijn er wat kanttekeningen bij het gebruik die de moeite waard zijn om aan te stippen. De binnenzijde, gemaakt van roestvrijstaal, ziet er fraai uit, maar kan na gebruik van functies die veel stoom produceren vochtig worden. Hierdoor is het aan te raden de deur na gebruik even open te laten om condensvorming tegen te gaan. Ook het schoonhouden vraagt iets meer aandacht, vooral na het bereiden van gerechten die kunnen spatten, zoals vlees. Vet kan immers vastbakken.

Haperende Knoppen

Het apparaat kan over het algemeen te boek staan als betrouwbaar en degelijk, maar na enkele maanden kan het voorkomen dat de knoppen wat minder vlot draaien. Dit is echter een punt dat bij elk huishoudelijk apparaat zou kunnen optreden, en het weegt niet op tegen de vele voordelen die de Inventum MN297CB met zich meebrengt.

Het mag duidelijk zijn dat de Inventum MN297CB een combimagnetron is die uitblinkt in design en gebruiksgemak. De zwarte afwerking en het strakke design zorgen ervoor dat het apparaat in elke keuken tot zijn recht komt. Bovendien maakt de gebruiksvriendelijke interface het tot een fijne partner in de keuken. Ondanks kleine minpunten zoals het schoonmaken en de mogelijk haperende knoppen, staat het apparaat zijn mannetje en biedt het waar voor zijn geld. Ideaal voor de dagelijkse keukenavonturen en voor iedereen die niet terugdeinst voor het af en toe grondig reinigen van zijn keukenapparatuur.

Kook- en bakprestaties

Inventum mn297cb combimagnetron 42vqkrwx5bxg r7prvv

De Inventum MN297CB combimagnetron weet zich te onderscheiden door zijn veelzijdigheid in kook- en bakprestaties. Deze combimagnetron maakt indruk met functies zoals de pizzastand, waardoor je thuis kunt genieten van een krokante pizza die niet onderdoet voor die van je favoriete pizzeria. De 10 automatische kookprogramma’s bieden voor elke maaltijd een passende oplossing, of je nu vlees, vis of pasta wilt bereiden.

Belangrijke eigenschappen voor de kook- en bakprestaties:

 • Pizzastand voor die ideale knapperige bodem

 • Ontdooistand om bevroren producten vlot gebruiksklaar te maken

 • Heteluchtvermogen van 2100 W voor gelijkmatige verwarming

 • Magnetronvermogen van 1000 W voor het snel opwarmen van gerechten

Als je de keuken in loopt en zin hebt in een stukje taart, dan zit je met deze Combimagnetron goed. Hij is ruim genoeg om een flinke taart te bakken voor het hele gezin. De binnenverlichting zorgt na afloop dat je een helder zicht hebt op het eindresultaat, zodat je precies weet wanneer die kaas op de lasagne de perfecte gesmolten status heeft bereikt.

Het apparaat is gebruiksvriendelijk, en zelfs als je niet zo een techneut bent, wijs het zich allemaal redelijk vanzelf. De knoppen en functies zijn duidelijk en logisch geplaatst, waardoor je al snel je weg vindt in de veelheid van mogelijkheden.

Maar, zoals elk apparaat kent ook de Inventum MN297CB wat puntjes die voor verbetering vatbaar zijn. Bijvoorbeeld, het schoonhouden van de combimagnetron kan als lastig ervaren worden, vooral als het aankomt op vetspatten na het bakken van vlees. Deze kunnen zich wat dieper in het oppervlak branden, wat extra poetswerk vereist. Ook kan de deur na het gebruik beter open gelaten worden om het vocht te laten ontsnappen. Dit is wel iets om rekening mee te houden, maar met een beetje extra aandacht blijft het apparaat netjes.

Bij intensief gebruik zou het kunnen dat de draaiknop wat haperingen begint te vertonen, iets wat na zo’n drie maanden gebruik kan voorkomen. Dit is natuurlijk niet ideaal, maar het is ook geen dealbreaker – het is meer iets om in de gaten te houden en wellicht kan hier op termijn verbetering in komen.

Voor een combi oven die veel doet voor zijn prijs, is de Inventum MN297CB een solide keus voor iedereen die lekker en gevarieerd wil koken en bakken zonder daarbij de hoofdprijs te betalen. Hij is misschien iets minder ruim dan dat je in eerste instantie zou denken, maar voor de dagelijkse maaltijden en die heerlijke weekendpizza is hij meer dan toereikend.

Onderhoud en reiniging

Inventum mn297cb combimagnetron yzrnxvxg2g2p r7prvv

Het praktische aspect van keukenapparaten is minstens zo belangrijk als de kookprestaties zelf. De Inventum MN297CB combimagnetron staat bekend om zijn gebruiksgemak, maar hoe zit het met de schoonmaak? Laten we daar eens induiken.

Ten eerste, de zwarte metaal met coating afwerking van de Inventum MN297CB geeft het apparaat niet alleen een stijlvolle look, het is ook minder besmettelijk voor vingerafdrukken dan traditionele witte apparaten. Echter, zoals bij elk apparaat waar hitte en voedsel samenkomen, is het onvermijdelijk dat er iets van een schoonmaakroutine nodig is. Gelukkig zijn de roestvrijstalen wanden aan de binnenzijde eenvoudig af te nemen met een vochtige doek.

Een aantal punten om rekening mee te houden bij het onderhoud:

 • Regelmatig afvegen na gebruik voorkomt hardnekkige aanslag
 • De glazen draaiplateau kan makkelijk verwijderd en gereinigd worden
 • Vetspatten en ander vuil verwijder je het beste met een sopje en een zachte doek

Het is waar dat bij gerechten met veel vocht, zoals stoommaaltijden, de binnenzijde van de deur flink kan beslaan. Een handige tip is om de deur na gebruik een ajar te laten staan, zodat het apparaat kan luchten en voorkomt dat geurtjes blijven hangen.

Hoewel de Inventum MN297CB voor het grootste deel een fluitje van een cent is om schoon te maken, zijn er gebruikers die melden dat vetspatten zich na het bakken van vlees kunnen inbranden. Dit is echter meer een kwestie van regelmaat in de schoonmaak dan een specifiek probleem met het apparaat. Het direct aanpakken van spatten na gebruik zorgt voor de beste resultaten.

Een kleine kanttekening is voor de draaiknop, die na een paar maanden gebruiken soms kan gaan haperen. Dit lijkt een kwestie van slijtage te zijn, maar met de juiste behandeling en onderhoud kan de levensduur verlengd worden. Het voorkomt frustraties op de lange termijn.

Laten we niet vergeten dat dit apparaat vijf jaar garantie heeft. Mocht je dus onverhoopt problemen ervaren met het schoonmaken of functioneren, dan staat de fabrikant voor je klaar om het op te lossen.

Het schoonmaken van de Inventum MN297CB is een taakje dat zonder al te veel moeite geklaard kan worden. Het vergt enigszins een routine, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor het gemak dat deze combimagnetron dag in dag uit biedt. En laten we eerlijk zijn, met zijn chique uitstraling en veelzijdige kookopties, is het de moeite meer dan waard.

Prijs-kwaliteitverhouding

Inventum mn297cb combimagnetron zgvoxvyj3j36 r7prvv

Wanneer de knip op de beurs zit, maar je toch verlangt naar een veelzijdige keukenhulp, dan zou de Inventum MN297CB combimagnetron een schot in de roos kunnen zijn. Voor een vriendelijke prijs krijg je een apparaat dat niet alleen mooi oogt in zijn zwarte jasje, maar ook prima zijn werk doet in de keuken.

 • Mooi design; een frisse afwisseling op het alledaagse wit.

 • Makkelijk in gebruik; geen gedoe met ingewikkelde knoppen.

 • Ruim interieur; plaats genoeg voor grootse gerechten zoals een pizza of een taart.

Dat gezegd hebbende, kent de combi magnetron uiteraard ook zijn mindere kanten. Hoewel het schoonhouden een klusje kan zijn – denk aan vetspatten die niet altijd even makkelijk weggepoetst worden – is dit een bekend euvel bij vele keukenapparaten. Een tip: laat na gebruik de deur even op een kier staan om het vocht te laten ontsnappen en pak die vetspatten aan terwijl ze nog vers zijn.

Wat kracht betreft, zit je met het 1000 watt magnetronvermogen sowieso goed. De kip ontdooien voor je curry of die restjes pasta opwarmen? Het gebeurt efficiënt en gelijkmatig. Echter, na enkele maanden intensief gebruik zou de draaiknop wat stroever kunnen worden. Niet dramatisch, maar iets om rekening mee te houden.

De prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat is wat het uiterst aantrekkelijk maakt. Het is een topkeuze voor wie een betaalbare combimagnetron zoekt waarmee je niet van plan bent om een hele feestmaal voor te bereiden. Hier draait het om het gemak van alledag; een kant-en-klaarmaaltijd opwarmen of een diepvriespizza bakken wordt kinderspel met de 10 automatische kookprogramma’s.

Ja, de MN297CB is wellicht iets minder ruim dan je in eerste instantie zou denken, maar het is ruim genoeg voor de meest gangbare gerechten. Bovendien, hoe vaak bereiden we echt maaltijden die de volledige 29 liter capaciteit vereisen?

Het is wel duidelijk, de Inventum MN297CB is een combimagnetron die past bij de behoeftes van een moderne, budgetbewuste keuken. En met 5 jaar garantie laat Inventum zien dat zij ook geloven in hun product. Kleine ongemakken zijn er, maar die lijken te verbleken bij de dagelijkse handigheid en het gebruiksgemak dat dit apparaat biedt.

Concluderend: wie een praktische keukenvriend zoekt en daarbij waarde hecht aan een solide constructie en het niet erg vindt na gebruik een schoonmaakdoek te hanteren, zit met de Innovum MN297CB op de juiste plek. De beste dingen in het leven zijn tenslotte niet altijd gratis, maar sommige goede dingen zijn gelukkig wel te krijgen voor een zachte prijs.