Onze indruk van de De’Longhi Inissia Nespresso EN80B (2024)

Het DeLonghi Inissia Nespresso EN80B apparaat: compact design, snel gebruiksklaar en kwalitatieve koffie.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

29 oktober 2023

Inleiding

Delonghi inissia nespresso en80b koffiecupmachine zwart 1

De De’Longhi Inissia EN80B Nespresso - Zwart is een compacte koffiemachine die de kunst van espresso bereiden toegankelijk maakt voor thuisgebruik. Met zijn strakke design en eenvoudige bediening is dit apparaat een aanwinst voor koffieliefhebbers die waarde hechten aan snelheid en gemak. De machine gebruikt Nespresso capsules, bekend om hun diverse smaken en kwaliteit, en warmt op in slechts 25 seconden voor een snelle kop koffie. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,7 liter, wat voldoende is voor meerdere kopjes. Met een druk op de knop begint de bereiding van uw favoriete Espresso of Lungo.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Soort koffie Cups Melkopschuimer Nee
Type melkopschuimer Geen melkopschuimer Aantal programma’s 2
Geschikt voor koffiesysteem Nespresso Original Verstelbaar water volume Ja
Aantal kopjes per keer 1 Temperatuur instellingen Nee
Kopje verwarmer Nee Serveert heet water Nee

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Delonghi inissia nespresso en80b  koffiecupmachine  zwart 5 Delonghi inissia nespresso en80b  koffiecupmachine  zwart 10 Delonghi inissia nespresso en80b  koffiecupmachine  zwart 11 Delonghi inissia nespresso en80b  koffiecupmachine  zwart 1 Delonghi inissia nespresso en80b  koffiecupmachine  zwart 2 Delonghi inissia nespresso en80b  koffiecupmachine  zwart 6

Prijzen

Ontwerp en compactheid

Delonghi inissia nespresso en80b koffiecupmachine zwart 2

De De’Longhi Inissia EN80B Nespresso machine onderscheidt zich door haar compacte formaat en stijlvol ontwerp, waardoor ze gemakkelijk een plekje vindt op elk aanrecht. Het mooie zwart zorgt ervoor dat de machine een elegante toevoeging is aan de keuken. Bovendien is ze niet alleen een lust voor het oog, de machine is ook bijzonder gebruiksvriendelijk.

Belangrijke punten van dit apparaat zijn:

 • Compactheid: Dit model is een uitkomst voor mensen met een kleinere keuken of voor wie efficiënt wil omgaan met de beschikbare ruimte.

 • Ontwerp: Stijlvol en modern, het apparaat zal niet misstaan in een hedendaags interieur.

 • Kleur: De zwarte kleur geeft een chique uitstraling en past bij verschillende inrichtingen.

Een ander positief aspect is de beschikbaarheid van een welkomstpakket met 14 verschillende soorten koffiecapsules, waardoor men direct kan experimenteren met diverse smaken.

Natuurlijk zijn er ook kleinere nadelen verbonden aan het apparaat. Bijvoorbeeld, het apparaat vereist het gebruik van originele Nespresso-cups voor optimaal gebruik, wat betekent dat de keuze voor cups iets beperkter is en dit heeft impact op de kosten per kopje koffie. Echter, gezien de hoge kwaliteit van de koffie, is dit voor velen een concessie die men graag doet.

Het afneembare waterreservoir met een inhoud van 0.70 liter biedt gemak tijdens het bijvullen en schoonmaken, ondanks dat het iets aan de kleine kant is. Wellicht moet men bij veelvuldig gebruik het reservoir vaker vullen, maar voor dagelijks gebruik door één of twee personen is het absoluut toereikend.

De machine gaat daarnaast automatisch in standby modus na 9 minuten, wat energiebesparend werkt en tegelijkertijd de veiligheid verhoogt. Het opvangbakje voor 9-11 gebruikte capsules zorgt ervoor dat niet na elk kopje koffie geleegd hoeft te worden, wat bijdraagt aan het gebruikersgemak.

Hoewel het apparaat wordt beschreven als soms wat lawaaierig, is dit slechts een klein nadeel en valt goed te relativeren wanneer men kijkt naar de snelheid waarmee de koffie bereid wordt.

In summary, de De’Longhi Inissia EN80B Nespresso is een prima keuze voor liefhebbers van Nespresso-koffie die zoeken naar een compacte, stijlvolle, en gebruiksvriendelijke machine. Zeker als men kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding, is het een slimme investering voor heerlijke koffiemomenten thuis. Het duurzame aspect van het AAA Sustainable Quality Programma in samenwerking met Rainforest Alliance, waar Nespresso deel van uitmaakt, is daarnaast mooi meegenomen en kan voor de milieubewuste consument de doorslag geven. Met deze machine haalt men dus niet alleen kwaliteit en design in huis, maar wordt er ook een bijdrage geleverd aan een verantwoorde koffieproductie.

Koffiekwaliteit en smaakervaring

Delonghi inissia nespresso en80b koffiecupmachine zwart 3

De De’Longhi Inissia Nespresso EN80B - een koffiecupmachine die onmiskenbaar in het rijtje van moderne huishoudelijke apparatuur behoort. Het apparaat levert een uitstekende koffiekwaliteit waar vele liefhebbers van kunnen genieten. Met 25 exclusieve koffiemelanges biedt Nespresso een diversiteit aan smaken en aromaprofielen die de smaakpapillen weten te prikkelen.

Belangrijke kenmerken van de koffiekwaliteit en smaakervaring:

Welkomstpakket: Bij aankoop wordt de machine geleverd met een welkomstpakket met 14 verschillende koffies, waardoor u direct de veelzijdigheid van Nespresso kunt ontdekken. Smaakbehoud: Het apparaat is zo ontwikkeld dat de essentie van elke koffiecapsule volledig tot zijn recht komt, voor een optimale smaakervaring. Duurzaamheid: Nespresso’s AAA Sustainable Quality Programma draagt bij aan de bescherming van zowel kwalitatieve koffie als de koffieboeren, wat de koffie nog smaakvoller maakt omdat het met zorg is geproduceerd.

Echter, net als ieder apparaat, kent ook de Inissia zijn zwaktes. Zo wordt er geraden om originele Nespresso cups te gebruiken om het risico op lekken te verminderen en wordt het waterreservoir door sommigen als aan de kleine kant ervaren.

Het design van de machine wordt gewaardeerd om zijn compactheid en stijl, waardoor het een aanwinst is voor iedere keuken. De koffie komt er op de juiste temperatuur uit, hoewel enkele gebruikers melden dat het apparaat soms te heet kan worden waardoor de koffie bitter kan smaken. Deze ervaringen lijken echter incidenteel en wegen niet op tegen de overvloed aan positieve reacties over de koffiekwaliteit.

Het inzetten van de capsules vergt soms wat extra aandacht; niet alle cups vallen even soepel in de houder, wat kan leiden tot verspilling van zo nu en dan een cupje. Maar al doende leert men, en het gebruik gaat na enige gewenning doorgaans probleemloos.

Wanneer het neerkomt op diversiteit in koffiesmaken, stelt de Inissia absoluut niet teleur. Nespresso-kenners en nieuwkomers zullen genieten van de rijke smaaksensaties die deze machine biedt, van een stevige Ristretto tot een zachte Lungo. Elke slok koffie zit vol met de karakteristieke intensiteit en nuances die je van een topmerk mag verwachten.

Sommige gebruikers hebben de machine ook met andere capsulemerken zoals Illy gebruikt en melden dat ze nog steeds van lekkere koffie kunnen genieten. Waarbij de smaakbeleving wellicht persoonlijk is, blijft het aan te raden binnen het spectrum van de Nespresso-branded cups te blijven om zo de ideale koffieervaring te garanderen.

Last but not least, het feit dat de Nespresso cups volledig recyclebaar zijn, draagt bij aan een goed gevoel bij elke kop koffie. Dit is niet alleen goed voor de smaak, maar ook voor de planeet, een aspect dat in de moderne tijd steeds belangrijker wordt.

In de kern is de De’Longhi Inissia EN80B een solide machine die een heerlijke koffie levert. De nadelen zijn niet significant genoeg om af te doen aan de algehele positieve ervaring. De machine is een ware traktatie voor de zintuigen, en een trouwe kameraad in je dagelijkse koffieritueel.

Bedieningsgemak en functionaliteit

Delonghi inissia nespresso en80b koffiecupmachine zwart 4

De De’Longhi Inissia Nespresso EN80B is een koffiecupmachine die gebruiksgemak hoog in het vaandel draagt. Met zijn eenvoudige bediening is het een toestel waar jong en oud zonder poespas een heerlijke kop koffie mee kan zetten.

Essentiële kenmerken voor het bedieningsgemak zijn:

 • Knoppenbediening: geen ingewikkelde menu’s, gewoon één druk op de knop.

 • Automatisch uitschakelen: veilig en energiebesparend, want na 9 minuten gaat het toestel vanzelf in standby modus.

 • Afneembaar waterreservoir: makkelijk bij te vullen zonder geknoei.

 • Opvangbakje voor gebruikte capsules: ruimte voor 9-11 stuks, wat betekent dat je niet na elk kopje de machine hoeft te legen.

Hoewel de machine met zijn twee programma’s misschien te simplistisch lijkt voor een koffie-aficionado, is het precies deze eenvoud waar de gebruiker van geniet. Je zet er zonder moeite een goed kopje espresso of lungo mee. De functionaliteit komt echter met een kanttekening: er is helaas geen mogelijkheid om de sterkte van de koffie aan te passen, noch de temperatuur in te stellen.

Sommige gebruikers hebben rapporten over wat ongemakken zoals problemen met niet-Nespresso cups die kunnen lekken of niet goed vallen in de houder. Dit benadrukt het advies om originele Nespresso cups te gebruiken voor een optimaal gebruiksgemak en om lekkage te voorkomen. Echter, dit lijkt een klein minpunt wanneer men denkt aan de eenvoud van het systeem en de beschikbare variëteit in Nespresso-capsules.

Zoals vaker gemeld, kan het instellen van de waterhoeveelheid in eerste instantie uitdagend zijn. Het is een leerproces: als je eens te veel water gebruikt, zal dat de standaard worden voor de volgende keer. Toch kun je dit relativeren door te bedenken dat, eenmaal ingesteld, je koffie precies naar wens zal zijn.

Wanneer het toestel onverhoopt niet naar behoren werkt of storingen vertoont, benadrukken gebruikerservaringen het gemak van retourneren en de goede klantenservice die hierbij geboden wordt. Het apparaat is over het algemeen betrouwbaar en een duurzame keuze dankzij de mogelijkheid om gebruikte capsules te recyclen.

Afsluitend, voor de prijsklasse waarin de De’Longhi Inissia Nespresso EN80B zich bevindt, biedt het een uitstekend gebruiksgemak. Het is een praktisch apparaat zonder franjes dat zijn primaire taak - een degelijk kopje koffie zetten - met verve uitvoert. Hoewel het niet de meest uitgebreide functies heeft, maakt het gebruiksgemak in combinatie met de efficiëntie dit tot een sterke keuze voor de casual koffiedrinker.

Geluidsniveau en verbeterpunten

Delonghi inissia nespresso en80b koffiecupmachine zwart 1

Een espresso-apparaat kan de ster van de keuken zijn, mits het voldoet aan de verwachtingen qua prestatie en stijl. De De’Longhi Inissia Nespresso EN80B slaagt erin om beide te combineren, maar zoals elk product kent het naast lof ook enkele kritiekpunten. Hieronder een samenvatting van wat opvalt aan het geluidsniveau en de mogelijke verbeterpunten.

Pluspunten:

 • Compactheid: Neemt niet veel ruimte in beslag.

 • Gebruiksgemak: Eenvoudig in gebruik, wat gewaardeerd wordt door gebruikers.

 • Prijs-kwaliteitverhouding: Zeker voor de budgetbewuste koffieliefhebber een aantrekkelijke optie.

Mindere kanten (en relativering):

 • Geluidsniveau: Het apparaat staat bekend om zijn luidruchtige werking. Dit zou voor sommigen een ochtendlijke wake-up call kunnen zijn, maar mogelijk onaangenaam voor anderen.

 • Gebruikersinterface: Het instellen van de waterhoeveelheid schijnt niet altijd even soepel te verlopen.

De De’Longhi Inissia Nespresso EN80B maakt indruk met snelheid en eenvoud: een knop indrukken en je koffie begint te lopen. Echter, het geluidsniveau is een terugkerend punt van aandacht. Hoewel een beetje keukengeruis niet ongebruikelijk is, kan dit apparaat wel wat uit de toon vallen. Wanneer het apparaat in werking treedt, is het duidelijk aanwezig. Dit zou je natuurlijk kunnen zien als een onderdeel van de koffiebereidingsritueel. Maar voor de vroege vogels of laatbloeiers, die hun huisgenoten niet willen wekken, kan dit een minpunt zijn.

Over de verbeterpunten gesproken, de De’Longhi Inissia heeft enkele eigenaardigheden die enige aanpassing vragen. Gewend aan een fluisterstille koffie-ervaring? Dan kan de herrie wel eens tegenvallen. Toch, met de prijs in gedachten en de kwaliteit van de koffie die het levert, wegen de voordelen vaak op tegen wat ruis. Een suggestie voor toekomstige modellen zou kunnen zijn om de machine te voorzien van een betere geluidsisolatie.

Gebruikers hebben ook hun bezorgdheid geuit over het feit dat de cups soms niet goed vallen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type cup dat je gebruikt, maar voor het optimaal functioneren van het apparaat worden de originele Nespresso cups aanbevolen. Toch zouden ontwerpaanpassingen om het gebruik van verschillende cup-merken te vergemakkelijken, een welkome ontwikkeling zijn.

Als afsluiter, hoewel de De’Longhi Inissia EN80B een vlotte en heerlijke kop koffie kan serveren, vraagt het ook om een beetje een compromis op het vlak van geluid en wat kleinere gebruiksonhandigheden. Dit zijn echter punten die voor veel gebruikers niet dealbreaker zijn, gezien de gunstige prijs en het compacte design. Bent u op zoek naar een solide, no-nonsense koffiemachine die doet wat het moet doen, dan kan de Inissia een uitstekende keuze zijn. Maar streeft u naar fluisterstille ochtenden, dan kunt u wellicht beter verder kijken. Let wel, een perfecte espresso is een kunst op zich, en wat ruis maakt deel uit van dat ambachtelijke proces.