Review: Krups Dolce Gusto GENIO S Plus KP3405 voor espresso en meer (2024)

Mijn ervaring met de Krups Dolce Gusto GENIO S Plus KP3405: Compact ontwerp, 15 bar druk, espresso boost en gebruiksgemak.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

27 december 2023

Inleiding

Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405 koffiecupmachine rood 1

De Krups Dolce Gusto GENIO S Plus KP3405 maakt prima koffie in een compact en opvallend rood design. Dit model, dat gemak combineert met technologie, heeft functies zoals een intuïtief LED-bedieningspaneel, XL functie voor grote koffie en Espresso Boost technologie voor de echte espresso liefhebbers. Vanwege de druk van maximaal 15 bar geniet je van koffie van professionele kwaliteit met een rijke crèmelaag.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Soort koffie Cups Melkopschuimer Nee
Type melkopschuimer Geen melkopschuimer Aantal programma’s 9
Geschikt voor koffiesysteem Dolce Gusto Verstelbaar water volume Ja
Aantal kopjes per keer 1 Temperatuur instellingen Ja
Kopje verwarmer Nee Serveert heet water Nee

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405  koffiecupmachine  rood 7 Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405  koffiecupmachine  rood 4 Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405  koffiecupmachine  rood 10 Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405  koffiecupmachine  rood 3 Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405  koffiecupmachine  rood 9

Prijzen

Ontwerp en Gebruiksgemak

Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405 koffiecupmachine rood 2

Met het oog op design en gebruiksgemak springt de Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3405 koffiecupmachine eruit. Het apparaat, gehuld in een opvallende rode kleur, weet zowel door zijn compactheid als door de intuïtieve bediening te scoren in de hedendaagse keuken. Hieronder enkele opmerkelijke kenmerken:

 • Compact formaat: past moeiteloos in kleine keukens.

 • Eén-kop-systeem: ideaal voor een snelle, persoonlijke koffie.

 • Gebruiksgemak: met de intuïtieve LED-bedieningsring en automatische stopfunctie kan iedereen zonder moeite een koffie zetten.

 • Instelbaarheid: het aanpassen van de koffie hoeveelheid en temperatuur biedt flexibiliteit voor ieders voorkeur.

Het gebruik van de machine is een fluitje van een cent. Vul het waterreservoir, plaats een koffiecup, en met een simpele draai aan de LED-bedieningsring zet je jouw gewenste koffie, zoals een kleine espresso of een grote XL koffie. De aangepaste Espresso Boost Technologie en de keuze uit diverse warmte-instellingen tillen de koffie-ervaring naar een hoger niveau.

Ondanks de vele voordelen, kent de GENIO S Plus ook wat mindere kanten. Het waterreservoir van 0,8 liter is aan de kleine kant, waardoor je bij meerdere kopjes snel moet bijvullen. Ook de afwezigheid van een melkopschuimer kan voor sommige koffieliefhebbers als een gemis worden beschouwd. Een ander punt van kritiek is het nalekken van de cups, al kan dit makkelijk opgelost worden door de cup direct na gebruik weg te gooien.

De rode kleur, inclusief snoer, geeft het apparaat een opvallend en modern uiterlijk. Echter, niet iedereen zal gecharmeerd zijn van deze kleurstelling. Het past perfect in een keuken waar rood als accentkleur dient, maar in een meer neutraal of traditioneel keukenontwerp kan de kleur als te dominant worden ervaren.

De GENIO S Plus onderscheidt zich door zijn kleine voetafdruk op het aanrecht en door de intuïtieve bediening, waardoor het voor nagenoeg iedereen toegankelijk is. Zelfs gebruikers met beperkt gebruik van één hand vinden de machine eenvoudig te bedienen.

Grote mokken of thermosbekers passen mogelijk niet onder de uitloop, ietwat onhandig voor de grootgebruiker die onderweg nog van een goede kop koffie wil genieten. Je moet dus soms creatief zijn in het vinden van een oplossing. Een bijkomend voordeel is echter dat het apparaat energiezuinig is; de eco-stand schakelt de machine automatisch uit na slechts één minuut van inactiviteit.

Ondanks enkele nadelen biedt de Krups Dolce Gusto GENIO S Plus een gebruiksvriendelijke ervaring met een sterk aandacht voor persoonlijke voorkeuren bij het zetten van koffie. Het design is fris en modern; de machine blinkt uit in gemak en past daardoor perfect in het hectische leven van de moderne consument. Het is een koffiecupmachine die, met zijn aantrekkelijke uitstraling en duidelijke functionaliteit, garant staat voor een lekkere en snelle kop koffie iedere keer weer.

Koffiekwaliteit en Smaakbeleving

Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405 koffiecupmachine rood 3

De Krups Dolce Gusto GENIO S Plus KP3405 is een koffiemachine die snel zijn weg vindt naar de harten van velen. Met een diversiteit aan koffiecreaties en een eenvoudige bediening, staat deze machine garant voor een smaakvolle koffie-ervaring. Het is zeker de kracht van Nescafé® Dolce Gusto® dat zij een systeem bieden waarbij de koffieliefhebber kan kiezen uit zowel sterke espresso’s als volumineuze lungo’s.

Laten we eens kijken naar de koffiekwaliteit en smaakbeleving:

 • Espresso Boost Functie: Een kenmerk dat espresso-aficionado’s zullen waarderen. De espresso krijgt hierdoor een extra intensiteit en concentratie, wat leidt tot een uitgesproken smaakervaring.

 • Temperatuuraanpassingen: Voor die ochtenden dat je haast hebt en snakt naar een heet kopje koffie, of die avonden dat je rustig aan wilt doen met een wat minder hete lungo, de drie temperatuurinstellingen van de machine maken personalisatie mogelijk.

 • Hogedruksysteem: Een druk van maximaal 15 bar zorgt voor een crèmelaag die bijdraagt aan de uiteindelijke kwaliteit en genot van elke slok.

Het hogedruksysteem imponeert door elke koffiecapsule tot zijn recht te laten komen, waarbij smaak en aroma’s maximaal worden benut. Pluspunt is ook de variëteit in koffieformaten, van espresso tot een grote kop van 300 ml, ideaal voor die ochtenden wanneer de tijd dringt maar de behoefte aan koffie groot is.

Gebruikers hebben gemeld dat de lungo een verrassend schuimlaagje heeft en smaken stabiliteit kennen. Dit betekent consistentie in je koffiemomenten, iets wat nog weleens gemist wordt bij andere koffiezetapparaten. De automatische stopfunctie lijkt misschien een klein detail, maar het is juist die aandacht voor gemak en detail die veel gebruikers weten te waarderen.

Toch zijn er enkele aandachtspunten. Het nadruppelen van de machine na gebruik van een cupje kan als hinderlijk worden ervaren. Dit kunt u echter makkelijk ondervangen door de cup snel te verwijderen en te deponeren in de prullenbak. Ook het formaat kan een tweesnijdend zwaard zijn; het is een pluspunt voor een kleine keuken, maar kan een minpunt zijn voor wie mokken of thermosflessen direct wil vullen.

De kwaliteit van de gebruikte koffie speelt een grote rol en dat is goed merkbaar bij gebruik van de NESCAFÉ® Dolce Gusto® capsules. Deze hermetisch afgesloten capsules houden koffie vers en vol van smaak. Het prijskaartje van deze capsules ligt hoger dan die van gemalen koffie, maar u krijgt er wel gemak en consistentie voor terug.

Alles bij elkaar genomen levert de Krups Dolce Gusto GENIO S Plus KP3405 een soepele koffie-ervaring met gevarieerde en rijke smaken. Kleinere handigheidspunten, zoals het handige waterreservoir dat onder de kraan kan blijven staan bij het vullen, ronden het positieve plaatje af. Vrees niet om deze koffiemachine aan te raden aan diegenen die met één hand de machine willen bedienen - het is werkelijk een fluitje van een cent.

Functionaliteiten en Eigenschappen

Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405 koffiecupmachine rood 4

De Krups Nescafé® Dolce Gusto® GENIO S Plus KP3405 is een parel voor in de keuken zowel qua ontwerp als de rijke hoeveelheid aan functionaliteiten. Wat meteen opvalt, is het compacte formaat waardoor het toestel op elk aanrecht of in iedere nis een plekje vindt zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Essentiële kenmerken van dit model zijn onder andere:

 • Automatische technologie voor het bereiden van koffie.

 • 9 verschillende programma’s voor diverse koffiecreaties.

 • Aanpasbaar water volume, tot 300 ml voor een XL koffie.

 • Temperatuurregeling met 3 instellingen voor de perfecte warmtegraad.

 • Een afneembaar waterreservoir van 0,8 liter, gemakkelijk voor onderhoud.

Gebruikers ervaren de gebruiksvriendelijke intuïtieve LED-bedieningsring en de Espresso Boost Technology als ware pluspunten. De machine is snel in gebruik, ideaal voor zij die ’s ochtends haast hebben, maar toch niet willen inboeten op een smaakvolle kop koffie.

Het design is niet alleen modern, maar blijkt ook in praktisch opzicht doordacht. Zo zijn de cups met één hand te verwisselen, wat het apparaat toegankelijk maakt voor personen met een beperkte handfunctie. Verder wordt geprezen dat het apparaat onthoudt hoeveel water er nog bij moet als het reservoir tijdens het zetten leegraakt, wat aanzienlijk scheelt in kleine ergernissen.

Een minder puntje is dat de cups na gebruik kunnen nadruppelen, wat rommel kan geven. Echter, dit is eenvoudig te verhelpen door het cupje direct na gebruik weg te gooien. Ook de grootte van het waterreservoir kan voor sommigen een uitdaging vormen, zeker als er meerdere kopjes koffie achter elkaar gezet worden.

Het hogedruksysteem van maximaal 15 bar zorgt ervoor dat elke koffie liefhebber geniet van een koffie van professionele kwaliteit, compleet met een fluweelzachte crèmelaag. Het systeem benut optimaal de aroma’s van de koffie, wat resulteert in een heerlijke smaakervaring.

Hoewel het apparaat geen melkopschuimer heeft, wat als een gemis kan worden beschouwd door cappuccino- en latte macchiato-liefhebbers, biedt de diverse selectie aan Dolce Gusto-melkcapsules een eenvoudig en snel alternatief.

Het energiebesparende facet van de Genio S Plus, die automatisch uitschakelt na 1 minuut van inactiviteit, benadrukt de inzet van Krups op duurzaamheid zonder aan gemak in te boeten. Hiermee scoort het apparaat ook goed op het gebied van energieverbruik.

Mogelijk zal de prijs van de capsules een overwegingspunt zijn; deze liggen aan de hogere kant, maar men kan vaak profiteren van aanbiedingen. De kwaliteit van de koffiecompensatie lijkt dit wel te rechtvaardigen.

In het licht van de bovenstaande eigenschappen valt het te zeggen dat de Krups Dolce Gusto GENIO S Plus KP3405 een aanwinst is voor de snelle koffiegenieter. Het compacte, stijlvolle apparaat maakt verschillende soorten koffie en andere warme dranken met gemak en biedt de gebruiker tijdbesparende en gebruiksvriendelijke functies.

Prijs en Duurzaamheid

Krups nescafé® dolce gusto® genio s plus kp3405 koffiecupmachine rood 5

In de wereld van koffiecupmachines is de Krups Dolce Gusto GENIO S Plus KP3405 een ware uitblinker als het gaat om de verhouding tussen prijs en duurzaamheid. Het apparaat, in een opvallende rode kleur, biedt een verscheidenheid aan koffie-opties zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt of concessies doet aan de kwaliteit. Bovendien spreekt de energiezuinigheid en het gemak van reparatie en onderhoud in het licht van duurzaamheid sterk in het voordeel van dit model.

Prijsvoordelen:

 • Koffieliefhebbers komen geheel aan hun trekken zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

 • Het startpakket met diverse smaken biedt direct een goede ervaring zonder extra kosten.

 • De lange levensduur en de mogelijkheid voor reparaties maken de GENIO S Plus een economisch slimme keuze.

Duurzaamheidsaspecten:

 • Het apparaat is energiezuinig en behaalt een A+ klasse energielabel.

 • Een automatische uitschakelfunctie voorkomt onnodig energieverbruik.

 • Krups heeft een netwerk van 6200 reparatiecentra, wat betekent dat onderdelen en reparaties 15 jaar lang beschikbaar zullen zijn.

Met deze punten in het achterhoofd kunnen we concluderen dat je met de aankoop van de Krups Dolce Gusto GENIO S Plus niet alleen kiest voor kwaliteitskoffie, maar ook voor een kostenbewuste en duurzame investering.

Natuurlijk zijn er enkele aandachtspunten. Het gebruik van koffiecups kan op lange termijn prijzig uitpakken en het is van belang de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Daarnaast is het wel zo dat de cups na gebruik kunnen nadruppelen, wat mogelijk een kleine ergernis kan zijn. Echter, dit is een kleine overweging wanneer we het hebben over gebruiksgemak en het lekkere kopje koffie dat de machine produceert.

Een ander punt waarover je zou kunnen struikelen, is de afmeting van het apparaat. Dit compacte formaat is perfect voor kleine keukens, maar voor sommigen kan het waterreservoir net iets te klein zijn, met als gevolg dat je iets vaker moet bijvullen. Dit kan als onhandig worden ervaren, vooral tijdens drukke gelegenheden. Toch staat hier tegenover dat het minimalistische design en de compactheid ervoor zorgen dat de machine op elke keukentafel past zonder in de weg te staan.

Overweeg ook de kleur van het apparaat. Dat felle rood met bijpassende kabel is een statement en trekt zeker de aandacht in een neutraal interieur, wat mogelijk niet voor iedereen de voorkeur heeft. Maar dit is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak.

Samenvattend verdient de Krups Dolce Gusto GENIO S Plus KP3405 het om genoemd te worden als een solide, budgetvriendelijke koffiecupmachine die daadwerkelijk levert op het gebied van duurzaamheid. Het apparaat maakt koffiezetting tot een dagelijkse gemak en plezier, en is zeker een aanwinst voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar kwaliteit tegen een redelijke prijs. Met een oog voor de toekomst en de planeet, levert Krups hiermee een keukenapparaat af dat zijn waarde behoudt op zowel korte als lange termijn.