Onze recensie van de Fellowes Powershred 73Ci papiervernietiger (2024)

Ideaal vernietigingsapparaat voor kleine kantoren: Powershred 73Ci snijdt tot 12 vel tegelijk met DIN P-3 veiligheid.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

22 juli 2023

Inleiding

Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 1

De Fellowes Powershred 73Ci Papiervernietiger is een geavanceerd en betrouwbaar apparaat voor het vernietigen van documenten op kantoor. Met zijn krachtige versnippercapaciteit en het veiligheidsniveau DIN P-3, levert dit apparaat stukjes papier zo klein dat herstel van informatie onmogelijk is. De innovatieve technologie voorkomt dat het apparaat vastloopt, wat zorgt voor een vlotte werking en bespaart energie door automatische uitschakeling. Dit toestel is niet alleen geschikt voor papier, maar vernietigt eveneens moeiteloos nietjes, paperclips, creditcards en cd’s.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Fellowes Veiligheidsnorm P-2
Snijtype Stroken Invoercapaciteit 12
Capaciteit opvangbak 23 l Kleur Zwart
Anti-vastloop technologie Ja Automatisch oliën Nee
Automatische invoer Ja CE markering Zichtbaar

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 2 Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 4 Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 8 Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 1 Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 17 Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 12

Robuustheid en vermogen

Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 2

De Fellowes Powershred 73Ci Papiervernietiger staat als een huis met zijn robuuste ontwerp en krachtige vermogen om door te werken, zelfs bij lastige klussen. Het apparaat schept zonder moeite en met de grootste betrouwbaarheid, stapels vertrouwelijke documenten om in minuscule snippers. Hierbij enkele van de meest sprekende punten:

 • 12 vel per keer
 • Vernietiging in snippers van 4x38mm voor veiligheidsniveau DIN P-3 100% Jam Proof technologie die vastlopers tegengaat

Dat je met deze shredder zowel nietjes, paperclips, creditcards alsook cd’s aan stukken kunt rijten, is zowel handig als efficiënt. Geen voorafgaand uitsorteerwerk; alles kan erin.

De Powershred 73Ci geeft je non-stop een performance van 10 minuten lang, genoeg om ook tijdens drukke opruimmomenten bij te blijven zonder steeds te pauzeren. Voeg daarbij de 23 liter opvangbak en je kunt flink doorwerken voordat de bak geleegd moet worden.

Soms kan de opvangzak wel eens een uitdaging vormen; de bijbestelde zakken bleken te groot. Een tip voor Fellowes: zet gewoon even duidelijk op de doos welke maat zakken de perfecte match zijn.

Qua geluid laat de machine wel van zich horen, maar dat neem je voor lief bij een apparaat dat zoveel vermogen te bieden heeft. Bovendien staat de Powershred 73Ci stevig op zijn wielen, dus je rolt hem gemakkelijk even naar een minder gehoorintensieve plek als het geluid je te veel wordt.

Een minuscuul minpuntje dat werd genoemd, is de kwetsbaarheid. Echter, dit lijkt niet iets te zijn dat de sterke prestaties beïnvloedt; het gaat hier vooral om de perceptie van stevigheid. En laten we wel zijn, met 5 jaar garantie op de snijmessen, heb je een stevige back-up van de fabrikant mocht er toch iets misgaan.

De Powershred 73Ci mag dan geen automatisch oliën hebben - iets wat je wel bij sommige high-end modellen ziet - hier is te stellen dat dit een kleine moeite is in ruil voor de robuustheid en kracht die je ervoor terugkrijgt.

Een laatste noot, hoewel het apparaat natuurlijk prima zijn werk doet, zou de prijs misschien iets scherper kunnen. Toch, gezien het gemak, de betrouwbaarheid en het veiligheidsniveau, is de Fellowes Powershred 73Ci wat je noemt ‘waar voor je geld’.

Voor een klein kantoor of voor de gedreven privégebruiker die met regelmatige tussenpozen bergen papier wil verwerken, biedt dit apparaat plezier voor de komende jaren. Robuust als hij is, zal deze shredder niet gauw voor hete vuren komen te staan. En zo heb je dus een echte kameraad naast je bureau staan die je persoonlijke en zakelijke documenten veilig en gestaag naar de papierhemel helpt.

Gebruiksgemak en functies

Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 3

Bij het uitkiezen van een papiervernietiger zijn gebruiksgemak en functies van onmiskenbare waarde. De Fellowes Powershred 73Ci stelt niet teleur en komt tegemoet aan de behoeftes van een klein kantoor tot drie gebruikers. Met zijn 100% Jam Proof systeem zijn frustrerende papieropstoppingen verleden tijd; het systeem heeft genoeg kracht om ook de lastige taken aan te pakken.

Laten we eens kijken naar wat deze machine te bieden heeft:

 • Invoercapaciteit: Het apparaat kan 12 vel papier tegelijk aan, wat een goede doorloopsnelheid oplevert voor de dagelijkse vernietigingsopdrachten.

 • Veiligheidsniveau: Met snippers van 4x38mm bereikt het de DIN P-3 veiligheidsnorm, wat betekent dat het voldoende veiligheid biedt voor vertrouwelijke documenten.

 • Energiebesparing: Het Energy Savings systeem drukt de energiekosten en is ook nog eens goed voor het milieu, want het schakelt de shredder uit na periodes van inactiviteit.

 • Gebruiksduur: De shredder kan tot 10 minuten achter elkaar gebruikt worden, wat voor de meeste kleine kantooractiviteiten voldoende moet zijn.

Alles wordt opgevangen in een 23 liter bak, die gemakkelijk te verwijderen is vanaf de voorkant. Dat maakt het legen een fluitje van een cent. Een klein nadeel is echter dat de aanbevolen opvangzakken soms te groot kunnen zijn; je moet dus even opletten welke maat je bestelt.

Ook het vernietigen van creditcards, CD’s, en documenten met nietjes of paperclips vormt geen enkel probleem. Dit bewijst de multifunctionaliteit van dit apparaat en bespaart je de moeite om deze eerst te moeten verwijderen.

Hoewel de 73Ci robuust is, is het opmerkelijk dat hij toch relatief compact blijft en zonder problemen in de meeste kantoorruimtes past. Dit compacte formaat doet geen afbreuk aan de inhoud van de opvangbak. Echter, door dit formaat kan het apparaat ook wat luider zijn dan sommige gebruikers prefereren, maar dit is een kleine tegenhanger tegen de efficiëntie waarmee het werkt.

De Fellowes Powershred 73Ci is duidelijk ontworpen met de gebruiker in gedachten. Geen hoogtechnologische snufjes waarvoor je een hele handleiding moet bestuderen. Je rolt hem op zijn degelijke wielen naar de juiste plek en hij is klaar voor gebruik. Gebruiksvriendelijkheid staat duidelijk centraal.

Dan is er nog de kwestie van voordeligheid. Is het de investering waard? Deze shredder kan best als voordelig worden beschouwd, zeker als je kijkt naar het brede scala aan mogelijkheden en de ingebouwde optimalisatie qua energieverbruik.

De Fellowes Powershred 73Ci is een trouwe kameraad voor degenen die waarde hechten aan privacy en snelle verwerking van vertrouwelijke documenten, zonder hoofdbrekens. Ja, hij mag misschien een tikje minder kosten, en ja, het geluidsniveau kan als storend worden ervaren, maar als je het grotere plaatje bekijkt, zijn dit details die niet wegen tegen het totale plaatje van efficiëntie en gemak. Een veilig gevoel en een opgeruimd bureau zijn immers onbetaalbaar.

Design en capaciteit

Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 4

Het eerste wat opvalt aan de Fellowes Powershred 73Ci Papiervernietiger is het moderne design dat niet misstaat in een eigentijdse kantooromgeving. De shredder is compact en heeft ondanks zijn kleinere formaat toch een ruime opvangbak van 23 liter, wat hem uitermate geschikt maakt voor zowel thuisgebruik als voor een klein kantoor met maximaal 3 gebruikers.

Belangrijke design en capaciteitskenmerken zijn:

 • Formaat: Ondanks dat de productafmetingen ontbreken, blijkt uit de verpakking dat de machine een prettige grootte heeft.

 • Kleur: Uitgevoerd in stijlvol zwart past hij goed in verschillende interieurs.

 • Capaciteit opvangbak: Een 23 liter bak volstaat prima voor regelmatige shredder-sessies.

Een kleine kanttekening bij het design is dat de geadverteerde zakken van 34 liter te groot kunnen uitvallen voor dit model, dus let op bij het bestellen hiervan. Dit detail doet weinig af aan het totaalplaatje waarbij gebruikers erg te spreken zijn over de handige papierbak die aan de voorzijde te verwijderen is voor gemakkelijk legen.

Qua capaciteit kan de 73Ci tot 12 vel papier tegelijk aan en vernietigt deze in snippers van 4x38mm. Hiermee voldoet de machine aan een P-3 veiligheidsniveau en biedt voldoende bescherming voor het vernietigen van vertrouwelijke documenten. De 100% Jam Proof technologie is een duidelijk pluspunt, want het elimineert frustraties rondom papieropstoppingen en zorgt ervoor dat de machine moeiteloos doorwerkt, ook bij zwaardere taken.

Het apparaat kan verder zonder problemen creditcards, cd’s, nietjes en paperclips aan, wat het een veelzijdige optie maakt voor de meeste kantoorbehoeften. De vernietiger kan tot 10 minuten non-stop functioneren, wat ruim voldoende is voor de dagelijkse vernietigingsbehoefte.

Echter, sommige gebruikers geven aan dat de machine meer geluid maakt dan verwacht of gehoopt. Deze ervaring is sterk persoonlijk en sommigen zullen dit niet als een groot minpunt ervaren, maar het is iets om rekening mee te houden bij de aanschaf.

De Powershred 73Ci staat stevig op zijn goede wielen, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Dit komt de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid binnen een dynamische werkruimte ten goede.

Al met al is deze papiervernietiger door zijn combinatie van slank design en robuuste verwerkingscapaciteit een kosteneffectieve en betrouwbare keuze voor hen die vertrouwen op een veilige vernietiging van gevoelige documenten. De enkele aantekeningen doen weinig af aan de algemeen positieve gebruikerservaringen. Gebruikers melden dat ze erg blij zijn met hun aanschaf en de kwaliteit van de vernietiging prijzen. De iets hogere aanschafprijs wordt dikwijls gerelativeerd ten opzichte van de degelijkheid en lange levensduur van het product.

Veiligheid en energiebesparing

Fellowes powershred 73ci papiervernietiger snippers 5

In een wereld waar veiligheid een hot topic is, biedt de Fellowes Powershred 73Ci Papiervernietiger een geruststellend gevoel op de werkvloer. Dit is geen gewone shredder; dit apparaat knipt en snijdt ons oude papierwerk tot onherkenbare confetti, waarmee vertrouwelijke informatie veilig onder het mes gaat. Bent u bezorgd over papieropstoppingen? Dat is verleden tijd, dankzij het 100% Jam Proof systeem. En qua energieconsumptie zit u ook gebakken, aangezien het slimme systeem de shredder uitschakelt na een paar minuutjes stilte.

Laten we de highlights op een rijtje zetten:

 • Veiligheidsniveau DIN P-3: niets dan snippers, uw gegevens zijn veilig.

 • Energiebesparing: het apparaat denkt met uw portemonnee mee.

 • Lange runtijd: tien minuten non-stop vernietigen – een echte werkpaard.

Toch is geen enkel product perfect. Gebruikers moeten rekening houden met een hoger geluidsniveau vergeleken met sommige eerdere modellen. Echter, dit relatief kleine minpunt wordt makkelijk overstemd door de voordelen. Het apparaat versnippert niet alleen papier, maar ook nietjes, paperclips, creditcards en cd’s; een all-rounder dus.

Een ander puntje van aandacht zijn de zakken voor de opvangbak; deze moeten met een beetje speurwerk worden gevonden – 23 liter zakken zijn namelijk de match. Een kleinigheidje, maar voor de volgende keer zou een kleine tip hierover op de doos niet misstaan.

De Fellowes Powershred 73Ci biedt echter veel meer dan deze kleinigheden. Zoals de uitneembare opvangbak en het Energy savings systeem laten zien, is dit apparaat bij uitstek geschikt voor diegenen die zowel veiligheid als duurzaamheid belangrijk vinden. Het is een win-win: je beschermt niet alleen je data, maar ook je portemonnee en de planeet.

Dit apparaat kan gezien worden als een trouwe collega naast je bureau, eentje die weliswaar iets meer geluid maakt, maar nooit klaagt en altijd klaarstaat om je te helpen je vertrouwelijke vellen weg te werken. De ingebouwde beveiliging is van topniveau, waardoor je zonder zorgen je oude administratie of dat ene contract waar niemand meer naar kraait, kunt vernietigen.

Een kanttekening is de prijs, die misschien nog een scheutje scherper mag. Maar wie prijs stelt op kwaliteit en veiligheid, die vindt hier een apparaat waar je u tegen zegt. Samengevat: de Fellowes Powershred 73Ci staat als een huis, met wat kleine punten ter verbetering die ons niet weerhouden van een goede aanbeveling. Het is een prima investering voor wie zijn kantoor veilig en efficiënt wil houden. En laten we wel wezen, in deze tijden is dat geen overbodige luxe.