Onze ervaring met de Fellowes 63Cb papierversnipperaar (2024)

Onze ervaring met de Fellowes 63Cb: een zwarte papierversnipperaar met een capaciteit van 10 vellen en 19L bak
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

22 januari 2023

Inleiding

Fellowes papierversnipperaar 63cb snippers p3, 10 vel, zwart 1

De Fellowes 63Cb Papierversnipperaar kan tot 10 A4-vellen tegelijk versnipperen. De opvangbak is ruim met 19 liter. De machine voldoet aan de P-3 veiligheidsnorm, wat aangeeft dat de snippers klein genoeg zijn om vertrouwelijke informatie goed te beschermen. Dit toestel is verder uitgerust met technologie die vastlopen tegengaat, wat bijdraagt aan een soepele werking en een lagere kans op onderbrekingen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Fellowes Veiligheidsnorm P-2
Snijtype Snippers Invoercapaciteit 10
Capaciteit opvangbak 19 l Kleur Zwart
Anti-vastloop technologie Ja Automatisch oliën Nee
Automatische invoer Ja CE markering Zichtbaar

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Fellowes papierversnipperaar 63cb snippers p3, 10 vel, zwart 6 Fellowes papierversnipperaar 63cb snippers p3, 10 vel, zwart 4 Fellowes papierversnipperaar 63cb snippers p3, 10 vel, zwart 3

Ontwerp en capaciteit

Fellowes papierversnipperaar 63cb snippers p3, 10 vel, zwart 2

De Fellowes 63Cb papierversnipperaar is een knap staaltje van ontwerp en capaciteit in de wereld van kantoorartikelen. De strakke zwarte afwerking past naadloos in vrijwel elk kantoorinterieur, waarbij zowel esthetiek als functie wordt gediend. Wat direct opvalt, is het compacte formaat van 46 x 38.5 x 27,62 centimeter, wat ervoor zorgt dat de shredder makkelijk te plaatsen is zonder dat het in de weg staat.

Een aantal belangrijke punten die het vermelden waard zijn:

 • Invoercapaciteit: Geschikt voor 10 vellen tegelijk.

 • Capaciteit opvangbak: Met een inhoud van 19 liter zit je niet na elk documentje de bak te legen.

 • Veiligheidsnorm: Met P-2 is het degelijk, al zijn er hogere veiligheidsniveaus beschikbaar.

 • Anti-vastloop technologie: Een geweldige toevoeging om frustraties op drukke dagen te voorkomen.

 • Automatische invoer: Deze functie maakt het vernietigen van documenten een stuk eenvoudiger.

Het toestel heeft echter geen automatisch oliën wat betekent dat onderhoud handmatig moet gebeuren, maar dat wordt in de handleiding goed uitgelegd en valt reuze mee.

De Fellowes 63Cb excelleert vooral in gebruiksgemak door zijn automatische invoerfunctie die het mogelijk maakt om een stapel papier af te geven, waarna het apparaat zelf aan de slag gaat. Dit bespaart tijd en moeite, vooral als je regelmatig grote documenten moet vernietigen. De versnipperaar gaat ook slim om met mogelijke papieropstoppingen dankzij de geavanceerde anti-vastloop technologie. Zo kun je ervan uitgaan dat je niet halverwege het proces vertraging oploopt of met een handvol vastgelopen papier komt te zitten.

Ondanks dat sommige gebruikers de HP shredders krachtiger vinden werken, staat de 63Cb zijn mannetje met een continue doorlooptijd die ideaal is voor regelmatig gebruik thuis of op een klein kantoor. De opvangbak van 19 liter is ruim voldoende voor dagelijkse taken en hoeft niet constant geleegd te worden. Het stijlvolle design is verder een bonus, want eerlijk is eerlijk, we houden allemaal van een mooi kantoor.

Klein nadeel is dat het toestel niet voorzien is van een fijnstoffilter, dus als je gevoelig bent voor papierstof, is het aan te raden om de bak met enige voorzichtigheid te legen. Daarnaast is de veiligheidsnorm met P-2 netjes, maar wellicht niet voldoende voor zeer vertrouwelijke documenten. Echter, voor doorsnee gebruik biedt het meer dan genoeg veiligheid.

Hoewel deze shredder niet de allerhoogste veiligheidsnormen bezit, is het een echte duizendpoot die je papieren efficiënt en betrouwbaar vernietigt. Het past perfect in de no-nonsense aanpak die veel bedrijven tegenwoordig hanteren. De Fellowes 63Cb is zeker een aanwinst voor iedereen die functionaliteit, design en capaciteit wil combineren in één handig apparaat.

Gebruiksgemak en functies

Fellowes papierversnipperaar 63cb snippers p3, 10 vel, zwart 3

Bij het uitpakken van de Fellowes 63Cb papierversnipperaar viel het me meteen op hoe stevig en robuust deze aanvoelt, zonder dat het apparaat een log gevaarte is. De zwarte kleur geeft een strakke uitstraling die in veel kantoren niet zal misstaan. Maar laten we eens verder kijken naar het gebruiksgemak en de functies van deze papierversnipperaar.

Wat deze papiervernietiger voor mij zo gebruiksvriendelijk maakt, zijn de volgende punten:

 • Anti-vastloop technologie: dit is een echte redder in nood. Geen gehannes meer als het papier vastloopt, want de machine regelt het zelf.

 • Automatische invoer: dit is een handige feature die je tijd en moeite bespaart; je legt een stapeltje papier neer en de machine doet de rest.

 • Eenvoudige bediening: geen overbodige knoppen of lastige procedures. De machine is meteen gebruiksklaar en de bediening spreekt voor zich.

Hoewel het apparaat met capaciteit voor maximaal 10 vellen per keer misschien niet de krachtpatser van de markt lijkt, is dit in de praktijk meer dan voldoende voor dagelijks gebruik op kleinere kantoren of thuis. Het kan zelfs omgaan met nietjes en creditcards, wat aantoont dat de Fellowes 63Cb meer kan dan je op het eerste gezicht zou denken.

Toch, als we het dan toch hebben over mindere kanten, is het eerlijk om op te merken dat er machines zijn zoals een aantal van HP die als sterker worden ervaren. Maar we zouden tekort doen aan deze Fellowes als we niet zouden erkennen dat deze machine een zeer solide compromis biedt tussen prijs en prestatie.

Het opvangbakje heeft een inhoud van 19 liter, dat is een aardige hoeveelheid. Je hoeft dus niet voortdurend de bak te legen, wat je efficiëntie ten goede komt. De papiersnippers zijn ook netjes volgens de P-3 norm geshred, waardoor je een goede balans hebt tussen veiligheid en de grootte van de opvangbak.

De afmetingen van de machine maken dat deze prima past onder een bureau of in een hoekje van de kamer. Zijn relatief compacte omvang maakt dat de Fellowes 63Cb een plekje kan vinden ook in de kleinere kantoorruimtes of thuiswerkplekken.

Een klein nadeel is dat de machine geen automatisch oliën heeft, wat betekent dat je zelf af en toe onderhoud zult moeten plegen om hem soepel te laten lopen. Echter, met de eenvoudige instructies die meegeleverd worden, is dit een klusje dat zelfs de meest technisch onhandige persoon zou moeten kunnen klaren.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de CE markering, die aantoont dat dit apparaat voldoet aan de Europese regelgeving en normen op het gebied van veiligheid, gezondheid, en milieu.

In het kort, de Fellowes 63Cb papierversnipperaar biedt een sterk staaltje techniek voor de dagelijkse sloop van documenten. Hij is niet alleen betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, maar ook veilig en geschikt voor een verscheidenheid aan shredding taken. Ondanks de felle concurrentie houdt deze Fellowes zijn mannetje staand met een goede balans tussen kenmerken en prijs. En dat maakt van de Fellowes 63Cb een trouwe compagnon in de strijd tegen papierberg en informatiebeveiliging.

Prestaties en papierverwerking

Fellowes papierversnipperaar 63cb snippers p3, 10 vel, zwart wpjpbg56p6re

De Fellowes 63Cb papierversnipperaar is een handige partner voor wie belang hecht aan privacy en efficiëntie op kantoor of thuis. Met een veiligheidsnorm van P-3 biedt dit toestel een goede balans tussen veiligheid en snelheid voor het vernietigen van documenten.

Dit apparaat maakt snippers van 4 x 50 mm, waardoor confidentiële informatie op een veilige manier onleesbaar wordt gemaakt. De invoercapaciteit van 10 vellen is voldoende voor de meeste kleine en middelgrote taken. Een belangrijk pluspunt is de anti-vastloop technologie, wat ervoor zorgt dat je niet halverwege een klus ineens vastzit met papier dat niet meer te redden valt.

De capaciteit van de opvangbak is 19 liter, wat betekent dat de bak niet al te snel vol is. Handig, want dat betekent minder vaak legen en meer tijd voor andere werkzaamheden. De kleur zwart zorgt ervoor dat de papierversnipperaar in vrijwel elk kantoorinterieur past zonder af te leiden.

Hier zijn de kernpunten op een rijtje:

 • Veiligheidsnorm P-3 voor zorgeloos versnipperen

 • Snijdt in snippers van 4 x 50 mm voor betere veiligheid

 • Invoercapaciteit van 10 vellen per keer

 • Opvangbak van 19 liter voor minder vaak legen

 • Anti-vastloop technologie behoedt je voor irritaties

In gebruik blijkt de Fellowes 63Cb soms iets achter te blijven bij concurrerende machines van HP, die als wat krachtiger en sneller kunnen worden ervaren. Maar laten we wel wezen, voor de doorsnee taken voldoet deze papierversnipperaar ruimschoots.

Het zou handig zijn geweest als dit model uitgerust was met automatisch oliën, maar helaas, die functie ontbreekt. Toch, met regelmatig manueel smeren, houd je de messen soepel en blijft de versnipperaar zijn werk doen. Een andere misser is de afwezigheid van een fijnstoffilter. In een kleine kamer kan papierstof toch wat irritatie geven, zowel letterlijk als figuurlijk.

De automatische invoer is daarentegen een sterk punt dat tijd bespaart. Je plaatst simpelweg de stapel papier en de machine doet de rest. Handig voor multitaskers die ondertussen graag met iets anders bezig zijn. Met zijn afmetingen van ongeveer 46 x 38.5 x 27,62 cm is hij ook niet overdreven groot en neemt dus niet te veel ruimte in.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zit je met de Fellowes 63Cb wel snor. Het is geen apparaat dat je bankrekening plundert, en voor de geboden features krijg je absoluut waar voor je geld. Zoals bij elk product, hangt veel af van wat je precies zoekt – in dit geval een solide, niet al te spectaculaire thuis- of kantoorgenoot die doet wat hij moet doen.

Toch, als we de boel op een rijtje zetten, biedt de Fellowes 63Cb een prima ervaring voor dagelijks gebruik zonder al te veel poespas. Voor wie zoekt naar een eenvoudig te gebruiken papierversnipperaar die betrouwbaar zijn werk doet, is dit best een interessante keuze.

Conclusie en eindoordeel

Fellowes papierversnipperaar 63cb snippers p3, 10 vel, zwart y7l7xkje7era elzkq4k

Na uitvoerig gebruik is het duidelijk geworden dat de Fellowes 63Cb papierversnipperaar een betrouwbare keuze is voor diegenen die orde willen scheppen in hun papieren chaos. Deze versnipperaar levert consistent goede prestaties, maar zoals met elk product zijn er momenten dat het niet helemaal op kan tegen de concurrentie. Laten we eens wat feiten op een rijtje zetten:

 • Invoercapaciteit: Je kan tot 10 vellen tegelijk invoeren, wat behoorlijk handig is.

 • Veiligheidsnorm: Valt binnen de P-3 categorie, wat betekent dat hij voor de meeste dagelijkse taken toereikend is.

 • Anti-vastloop technologie: Ja, dit maakt het proces een stuk vloeiender.

 • Automatische invoer: Een functie die helpt bij het gemakkelijk versnipperen van documenten.

 • Capaciteit opvangbak: Met 19 liter kan hij aardig wat versnipperd papier opvangen voordat deze geleegd moet worden.

De zwarte kleurstelling is stijlvol en past goed in de meeste kantooromgevingen, en de machine doet wat ie moet doen - papier vernietigen op een veilige en vlotte manier. Echter, als je ervaring hebt met andere merken zoals HP, kun je vinden dat deze machine soms iets te wensen overlaat in termen van efficiëntie en duurzaamheid.

Mocht je twijfelen tussen verschillende merken, dan is het belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften. De Fellowes 63Cb is een solide machine, maar in de wereld van de papierversnipperaars waar HP soms als de top wordt gezien, is het duidelijk dat de 63Cb een goede middenweg biedt, maar niet altijd de beste van het beste is.

De anti-vastloop technologie is een absolute plus en voorkomt dat je gefrustreerd raakt als je snel wat vertrouwelijke documenten wilt vernietigen. De automatische invoer is ook een gemak, wat inhoudt dat je niet alles handmatig hoeft te doen – een slimme toevoeging voor de drukke gebruiker.

Eén puntje wat voor verbetering vatbaar is, is dat de machine geen automatisch oliën heeft, wat betekent dat enig onderhoud wel vereist is om soepel blijven functioneren. Ook de veiligheidsnorm van P-2 zou voor sommige gebruikers wel wat hoger mogen zijn gezien de behoefte aan nog meer bescherming van gevoelige informatie.

Tot slot, als je kijkt naar de prijs en kwaliteit, is de Fellowes 63Cb een stevige kandidaat in zijn klasse. Het is niet de ultieme krachtpatser, maar zeker een werkpaard dat zijn taken serieus neemt. Minder geschikt voor hen die de absolute top zoeken en in de zwaarste omstandigheden werkzaam zijn, maar meer dan voldoende voor alledaags, veilig versnipperen van documenten in de meeste kantooromgevingen.

Concluderend kan gesteld worden dat de Fellowes 63Cb papierversnipperaar een waardige hulp is in de strijd tegen papierophoping en biedt een goede balans tussen functionaliteit en prijs. Het heeft zijn kleine tekortkomingen, maar voor alledaags gebruik is deze machine zeker het overwegen waard.