Recensie: Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger (2023)

Mijn ervaring: veilig documenten versnipperen met de Leitz IQ Small Office Auto+ 50 - ideaal voor ZZPers en kleine kantoren.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

21 oktober 2023

Inleiding

Leitz iq auto+ 50 p4 papiervernietiger

De Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 is ideaal voor kleienre kantoren. De automatische invoerfunctie kan tot wel 50 vellen in één keer vernietigen. Met de strikte veiligheidsnorm van DIN P-4 worden de documenten verkleind tot microdeeltjes, wat een grondige bescherming van vertrouwelijke informatie waarborgt. Daarnaast is het apparaat zeer compact en makkelijk in gebruik.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Veiligheidsniveau (DIN 66399) [DIN P-4 (421 snippers per A4)] Inhoud opvangbak 20 kg
Maximaal geluidsniveau 55 dB Doorvoercapaciteit 50
Continue werking Ja Veiligheidsniveau (DIN 66399) [DIN P-4 (421 snippers per A4)]
Inhoud opvangbak 20 kg Maximaal geluidsniveau 55 dB
Doorvoercapaciteit 50 Continue werking Ja

Prijzen

Veiligheid en vertrouwelijkheid gewaarborgd

Leitz iq auto+ 50 p4 papiervernietiger jbdrwxkde7kl kv3rkr

In de wereld van vandaag, waarin informatie snel en gemakkelijk op straat kan belanden, is de Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 een ware uitkomst. Het is een apparaat dat veiligheid biedt in het vernietigen van vertrouwelijke documenten, wat voor kleinere kantoren en zelfstandigen onmisbaar is.

Een van de grote voordelen is de autofeed-functie, waarbij je tot 50 vellen tegelijk kunt invoeren die de machine zelfstandig verwerkt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor handmatige invoer, waar je tot 6 vellen per keer kunt versnipperen. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste punten:

 • Automatische en handmatige invoer

 • Vernietigt tot 50 vellen automatisch

 • DIN P-4 veiligheidsniveau; jouw documenten worden in 421 snippers per A4 vernietigd

 • Veilig voor vingers door geavanceerde veiligheidsfuncties

Een aandachtspunt is de afkoelperiode: na 10 minuten actief versnipperen moet het apparaat 45 minuten afkoelen. Dit kan voor sommige gebruikers als een beperking ervaren worden, maar het wordt ruimschoots gecompenseerd door de voordelen. Bovendien waarborgt deze afkoelperiode de duurzaamheid van de versnipperaar op de lange termijn.

Wat een groot pluspunt is, is het feit dat naast papier ook notoir lastige items zoals creditcards, nietjes en paperclips simpelweg vernietigd kunnen worden. Geen gedoe meer met het eerst moeten verwijderen van nietjes.

De inhoud van de opvangbak is met 20 kg ruim te noemen, wat betekent dat je niet voortdurend de bak hoeft te legen. De machine is met een geluidsniveau van 55 dB relatief stil, zeker voor een vernietiger met deze capaciteit.

Zeker voor de kleinzakelijke gebruiker die de AVG/GDPR norm serieus neemt, is deze papiervernietiger een solide keuze. Hij schakelt automatisch uit na 3 minuten om energie te besparen. Ook heeft hij een automatische terugloopfunctie om vastlopen te voorkomen, en diverse LED-indicatoren die de status weergeven.

Het ontbreken van wielen kan als nadeeltje aangemerkt worden; het verplaatsen binnen een kantoorruimte kan daardoor iets lastiger zijn. Dit is echter snel te vergeten door de efficiënte en veilige werking.

De Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 voldoet aan alle eisen die je mag stellen aan een moderne papiervernietiger voor kleinzakelijk gebruik. Zijn gebruiksgemak en veiligheidsnormen maken hem tot een betrouwbaar apparaat dat bijdraagt aan het veiligstellen van vertrouwelijke informatie.

Gebruiksgemak voor de kleinzakelijke gebruiker

Leitz iq auto+ 50 p4 papiervernietiger jp21lqzk7eaw 8ggq45

Voor de drukke professional die worstelt met een overvloed aan vertrouwelijke documenten biedt de Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 een praktische oplossing. De moeiteloze manier waarop dit apparaat tot 50 vellen tegelijk versnippert is een waar genot voor iedereen die efficiëntie hoog in het vaandel heeft staan.

 • Automatische invoer: Stapel tot 50 pagina’s en laat de machine het werk doen.

 • Handmatige invoer: Heeft u slechts enkele documenten? De handmatige invoer verwerkt tot 6 pagina’s in één keer.

 • Veiligheidsfeatures: Beschermt uw vingers met directe stop bij detectie van ongewenste objecten.

Klein maar fijn is een term die bij dit apparaat past. Ideaal voor een eenmanszaak of klein kantoor waar men niet teveel tijd kwijt wil zijn aan het vernietigen van papier. Ondanks zijn compacte ontwerp, laat de ruime inhoud van de opvangbak – tot 20 kg aan snippers – u toe zonder constante onderbrekingen door te werken.

Het is niet allemaal rozengeur. Ja, na een sessie van 10 minuten continue versnipperen moet de machine 45 minuten afkoelen. Toch is dat voor veel kleinzakelijke gebruikers geen onoverkomelijk probleem, want zelden komt het voor dat men uren achtereen moet vernietigen. De afkoelperiode kan juist dienen als een natuurlijke pauze in de werkdag.

En niet te vergeten, de Leitz IQ Small Office Auto+ 50 is meer dan enkel een papiervernietiger. Hij neemt het zware werk van het vernietigen van creditcards, nietjes en paperclips uit handen zonder de messen te beschadigen. Geen tijdverspilling meer met het handmatig verwijderen van metalen onderdelen uit uw paperwork.

Voor die momenten dat u per ongeluk iets te enthousiast bent met het voeren van het apparaat, is er de anti-vastloop technologie. Deze handige functie zorgt ervoor dat u snel kunt ingrijpen en het probleem kunt oplossen zonder grote frustraties.

Dit model valt ook onder de favorieten door zijn relatief stille werking. Met een geluidsniveau van slechts 55 dB, kan men rustig doorwerken zonder afgeleid te worden door een overdreven lawaaiige machine. Dit is echter een onderwerp dat meer aandacht krijgt in een andere sectie van ons artikel.

Wat betreft het onderhoud, de versnipperaar is ontworpen om zo weinig mogelijk onderhoud te vereisen. Praktisch voor diegene die weinig tijd willen besteden aan technische zorgen.

Het blijft een feit dat de Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 niet zozeer geschikt is voor kantoren waar papieren massaal moeten worden vernietigd. Toch is dit voor het beoogde gebruik in een klein kantoor of voor de ZZP’er een betrouwbare partner.

Met zijn witte kleur en compacte formaat past het apparaat moeiteloos in elk kantoorinterieur. Het mist echter wieltjes, wat het verplaatsen voor sommigen misschien wat onhandig maakt.

Deze papiervernietiger is een slimme investering voor degene die veiligheid, gemak en betrouwbaarheid vooropstellen in hun strijd tegen de papierberg en bezorgd zijn over informatiebeveiliging. Met een garantie van 2 jaar en de service die u van Coolblue mag verwachten, wordt ook aan servicegedachte gedacht. Kortom, de Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 levert, met enkele compromissen, over zijn hele linie goed werk af.

Geluidsniveau en werkcomfort

Leitz iq auto+ 50 p4 papiervernietiger kgerxyleg9le kv3rkr

Met een geluidsniveau van slechts 55 dB biedt de Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 een werkomgeving waar je oren je dankbaar voor zijn. Vergelijkbaar met het gezoem van een koffiezetapparaat, kun je rustig doorgaan met je werk zonder gestoord te worden door een luidruchtige machine. Het draagt bij aan een prettiger werkomgeving, zeker voor degene die een stille werkplek op prijs stellen.

Belangrijke punten op een rij:

 • Een zacht geluidsniveau van 55 dB.

 • Automatische invoer voor maximaal 50 vellen.

 • Handmatige invoer voor tot 6 vellen te gelijk.

 • Veiligheidsfuncties die ongelukken voorkomen.

De Leitz IQ Small Office Auto+ 50 kan automatisch tot 50 pagina’s tegelijk aan. Stel je het eens voor: je kunt stapels oude documenten in de machine stoppen, vervolgens achteroverleunen en zien hoe het apparaat het werk voor je doet. Dit is een flinke tijdbesparing en verhoogt dus je productiviteit.

Moet er toch nog handmatig iets vernietigd worden, dan is ook dat geen probleem. Je voert eenvoudig tot 6 pagina’s tegelijk in. Dat is toch behoorlijk efficiënt voor die sporadische momenten dat automatisch vernietigen even niet uitkomt.

Ondanks het gemak en de praktische aspecten van de papiervernietiger, is er een kanttekening die we moeten maken: na een sessie van 10 minuten heeft het apparaat een afkoelperiode van 45 minuten nodig. Dit kan voor sommigen als een onderbreking gezien worden. Echter, voor een ZZP’er of een klein kantoor, zal deze limiet in de praktijk zelden een echte spelbreker zijn.

Een ander belangrijk pluspunt is dat je niet alleen papier kunt vernietigen. Deze papiervernietiger maakt moeiteloos snippers van nietjes, creditcards en paperclips. Het maakt de voorbereiding voor het vernietigen van documenten een stuk minder arbeidsintensief.

Op het gebied van veiligheid is het apparaat ook goed uitgerust. Het heeft ingebouwde functies die ervoor zorgen dat de machine onmiddellijk stopt zodra vingers te dicht bij de messen komen. Hierdoor kun je met een gerust hart werken, wetende dat je vingers veilig zijn.

Tot slot, het design van de machine is strak en de geringe afmetingen zorgen ervoor dat deze niet veel ruimte inneemt. Het apparaat heeft geen wielen, wat misschien onhandig lijkt, maar het zorgt er wel voor dat het apparaat stevig staat en niet zomaar verschuift.

De Leitz IQ Small Office Auto+ 50 is een bijzonder handige toevoeging voor iedereen die de veiligheid van sensitive informatie serieus neemt en het werkcomfort belangrijk vindt. Het kan zijn dat je even moet wachten tijdens de afkoelperiode, maar in de tussentijd geniet je van een rustige omgeving en kun je andere taken oppakken. Hierdoor blijft de nadruk liggen op de efficiëntie en het comfort dat dit apparaat biedt.

Specificaties en onderhoud

Leitz iq auto+ 50 p4 papiervernietiger mpw5grdjldqn 8ggq45

De Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 is een slimme keuze voor mensen die in een handomdraai hun documenten willen beveiligen en versnipperen. Met de mogelijkheid om tot 50 vellen automatisch of 6 vellen handmatig te vernietigen, biedt dit apparaat zowel gemak als efficiëntie voor de kleine kantooromgeving. Het is goed om te weten dat na een periode van 10 minuten continu gebruik, de machine zo’n 45 minuten moet afkoelen. Dit kan als een licht minpuntje worden gezien, maar voor de meeste kleine kantoren zal dit geen spelbreker zijn gezien het niet al te intense gebruik.

Belangrijkste specificaties op een rijtje:

 • Veiligheidsniveau: DIN P-4, met 421 snippers per A4, voor optimale vertrouwelijkheid.

 • Inhoud opvangbak: De bak kan tot 20 kg versnipperd papier aan.

 • Capaciteit: 50 vellen automatische doorvoer, 6 vellen bij handmatige invoer.

 • Geluidsniveau: Met 55 dB blijft het geluid beperkt, wat het comfort op kantoor ten goede komt.

Onderhoud is relatief simpel; houd de invoer vrij van stof en vuil, en de opvangbak consequent legen voorkomt een jam. De snijmesssen hebben wel af en toe een oliebeurt nodig om soepel te blijven werken. Met de automatische uitschakeling en veiligheidsfuncties is het onderhoud tegelijk ook een veilige onderneming.

Een puntje van aandacht is de afkoelperiode. Waar de shredder na tien minuten stopt om af te koelen, zou dit voor sommige gebruikers als een beperking kunnen voelen. Maar, dit wordt weer ruimschoots goedgemaakt door de betrouwbaarheid en veiligheid die het apparaat biedt. Het vernietigen van nietjes, creditcards en paperclips zonder moeite is ook een niet te onderschatten extra.

Ook de AVG/GDPR norm wordt niet vergeten. Met de P-4 norm weet je dat persoonlijke gegevens na vernietiging echt privé blijven. In onze huidige wereld met focus op data beveiliging kan dit gewoon niet genegeerd worden.

Dan de afmetingen van het apparaat: met een hoogte van 40,5 cm, breedte van 36,3 cm, en diepte van 43 cm, is het prima te plaatsen in een klein kantoor. Het gewicht van 11,6 kg maakt dat de versnipperaar stabiel staat, maar niet zo zwaar dat je hem nooit kunt verplaatsen.

Even kort over het design – de shredder is afgewerkt in een witte kleur die in veel kantooromgevingen nasstbijna niet opvalt. Het is dus zowel een functioneel als een esthetisch verantwoorde toevoeging aan de werkplek.

Het is wel handig om te weten dat er geen wieltjes zijn, dus verplaatsen is geen kwestie van rollen maar tillen. Maar gegeven het niet al te zware gewicht, is dit prima te doen.

In conclusie kan gesteld worden dat de Leitz IQ Small Office Auto+ 50 Papiervernietiger P4 een krachtige bondgenoot is voor iedereen die zeker wil zijn van de vernietiging van gevoelige documenten. Met zijn gebruikersvriendelijkheid en robuuste veiligheidsfeatures is dit apparaat zeker het overwegen waard voor de kleinere kantooromgevingen. De paar kleine nadelen, zoals de koelperiode, doet niet af aan het algehele positieve beeld van deze papiervernietiger.