Review: De DESQ® 20050 Papierversnipperaar in actie (2024)

Reviwe van de DESQ 20050 papierversnipperaar: makkelijk in gebruik, vernietigt tot 11 vel per keer en heeft een 21 L opvangbak.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

3 januari 2024

Inleiding

Desq® papierversnipperaar 20050 11 vel 4 x 38 mm p4 21 liter opvangbak ook creditcards snipper model vulniveau venster 77rqarpv1rlo nw5mep

De DESQ® Papierversnipperaar 20050 is een apparaat dat ontworpen is voor het fijnmalen van documenten tot P4-niveau en biedt de veelzijdigheid om tot 11 vellen papier per keer te verwerken. Deze versnipperaar, uitgerust met een ruime opvangbak van 21 liter, is een praktische oplossing voor het vernietigen van vertrouwelijke informatie in zowel thuis- als kleine kantooromgevingen. Met een stil werkingsniveau maakt het model 20050 privacybescherming toegankelijk zonder de dagelijkse activiteiten te verstoren.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Desq Veiligheidsnorm P-4
Snijtype Snippers Invoercapaciteit 11
Capaciteit opvangbak 21 l Kleur 21 liter zwart
Anti-vastloop technologie Nee Automatisch oliën Nee
Automatische invoer Nee CE markering Zichtbaar

Prijzen

Functionaliteit en Capaciteit

Desq® papierversnipperaar 20050 11 vel 4 x 38 mm p4 21 liter opvangbak ook creditcards snipper model vulniveau venster 7wyjydkg86ry gpdkxk

Wanneer het aankomt op het beschermen van gevoelige documenten, is een betrouwbare papierversnipperaar onmisbaar. De DESQ® Papierversnipperaar 20050 belooft veel op dit gebied, maar de vraag blijft hoe hij in de praktijk presteert. Laten we eens kijken naar de functionaliteit en capaciteit van dit apparaat.

 • Vernietigingscapaciteit: Het apparaat kan tot 11 vel 70g/m² papier in één keer aan.

 • Opvangbak: Beschikt over een ruime opvangbak van maar liefst 21 liter.

 • Veiligheidsniveau: Met P-4 biedt het een veilige manier om vertrouwelijke informatie onleesbaar te maken.

 • Snippergrootte: De snippers van 4x38 mm maken het zo goed als onmogelijk documenten te reconstrueren.

Een veelgehoord compliment is het gebruiksgemak van de DESQ® 20050. De bediening is rechttoe rechtaan en de LED-indicator voor oververhitting voegt een nuttige functie toe aan het gebruik. Het valt op dat het apparaat relatief stil werkt in vergelijking met andere modellen, wat zeker een pluspunt is.

Over het algemeen voldoet deze papierversnipperaar aan de verwachtingen voor thuis- en klein kantoorgebruik. Het is zeker een stevig gebouwd apparaat dat creditcards en papier mét nietjes zonder problemen kan vernietigen.

Echter, net als elk product, heeft ook de DESQ® 20050 zijn mindere kanten. Sommige gebruikers melden dat het apparaat wel eens kan vastlopen. Hoewel het is ontworpen om tot 11 vellen tegelijk te snipperen, blijkt in de praktijk dat minder vellen tegelijkertijd invoeren een soepelere werking garandeert. Dit is geen dealbreaker, maar iets om rekening mee te houden tijdens intensief gebruik.

Wat betreft het aspect van oververhitting; de papierversnipperaar heeft inderdaad een veiligheidsmechanisme dat na een bepaalde tijd van gebruik het apparaat laat afkoelen. Dit is niet ongewoon bij papierversnipperaars en hoewel het kan aanvoelen als een onderbreking, is het een noodzakelijke functie om de levensduur van het apparaat te verlengen.

In sommige gevallen hebben gebruikers ervaren dat het apparaat ‘te warm’ wordt en even moet ‘wachten’ tot het weer te gebruiken is. Hoewel dit kan worden gezien als een beperking, moet het ook worden opgevat als een geïntegreerde beveiligingsfunctie om oververhitting te voorkomen.

De opvangbak, waar je zonder zak ongeveer 200 vellen kwijt kunt, maakt het een schone en moeiteloze taak om het vernietigde papier te legen. Dit is vooral handig voor degenen die niet te vaak het resultaat van hun versnipperwerk willen opruimen.

Concluderend, met een balans van positieve punten en enkele aandachtspunten, is de DESQ® Papierversnipperaar 20050 een solide keus voor wie een effectief en makkelijk te gebruiken apparaat voor zijn documentbeveiliging zoekt. Terwijl geen enkel apparaat perfect is, biedt dit model zeker wat het belooft, mits gebruikt binnen de aangegeven specificaties.

Gebruiksgemak en Veiligheid

Desq® papierversnipperaar 20050 11 vel 4 x 38 mm p4 21 liter opvangbak ook creditcards snipper model vulniveau venster b1xolmknv6vn bgdvgdy

In de zoektocht naar een betrouwbare papierversnipperaar die thuis of op een klein kantoor efficiënt en veilig te werk gaat, stuit je al snel op de DESQ® Papierversnipperaar 20050. Met zijn moderne design en compacte formaat is dit apparaat een slimme aanwinst voor het vernietigen van vertrouwelijke documenten. Maar hoe staat deze machine in verhouding tot gebruiksgemak en veiligheid?

Laten we eens inzoomen op een paar kerneigenschappen van de DESQ® 20050 die het gebruiksgemak bevorderen:

 • Capaciteit opvangbak: Met een ruime bak van 21 liter hoef je niet voortdurend de snippers te legen.

 • Invoercapaciteit: Het apparaat kan tot 11 vellen van 70g/m² of 9 vellen van 80g/m² aan.

 • Veiligheidsniveau P-4: Dit waarborgt dat je documenten tot onleesbare snippers van 4x38 mm verwerkt worden, in lijn met AVG wetgeving.

 • Duidelijke Led-indicatoren: Je wordt gewaarschuwd bij oververhitting, zodat de levensduur van het apparaat behouden blijft.

Deze papierversnipperaar maakt het leven gemakkelijker en geeft gemoedsrust als het gaat om het beschermen van persoonlijke en gevoelige informatie. Het veiligheidsniveau P-4 zorgt ervoor dat snippers klein genoeg zijn om herstel van de informatie vrijwel onmogelijk te maken.

Het gemak van de LED-indicator is een plus. Wanneer het apparaat dreigt oververhit te raken, geeft het apparaat dit aan. Het is wel zo dat de machine soms een afkoelperiode behoeft, zeker na continu gebruik. Maar laten we wel wezen, dat geeft je mooi even de tijd om een kopje koffie te halen en een kleine pauze in te lassen.

Sommige gebruikers geven aan dat, ondanks de claim van 11 vellen, het apparaat wat moeite heeft met grote stapels papier en zich soms verslikt in meer dan 6 vellen. Maar laten we eerlijk zijn, over het algemeen versnipper je geen bergen papier tegelijk. Het feit dat dit apparaat ook met gemak nietjes en creditcards verwerkt, weegt ruimschoots op tegen het feit dat je een paar extra seconden moet besteden aan het splitsen van je stapels.

Wat betreft de veiligheid, wordt dit model als uitermate veilig beschouwd. Het feit dat de versnipperaar alleen werkt als de opvangbak correct is geplaatst, voorkomt ongelukken. Ook is er een handmatige terugloopfunctie voor als het papier toch vastloopt – al is dit bij voorkomend gebruik niet vaak nodig.

Hoewel sommige kopers aanlopen tegen vastlopers of zelfs defecten, zien vele anderen dit apparaat als een ‘super ding’ dat vlot en snel te werk gaat. Dit is natuurlijk ook de ervaring die we het liefste horen. En gelukkig, wanneer er iets niet naar behoren werkt, lijkt de service snel en adequaat in te grijpen.

De DESQ® Papierversnipperaar 20050 slaat zeker geen modderfiguur wanneer het op gebruiksgemak en veiligheid aankomt. Voor thuisgebruikers of de kleine ondernemer die wil investeren in een apparaat dat degelijk en betrouwbaar is, kan deze papierversnipperaar zeker uitkomst bieden. Verwacht geen industriële krachtpatser, maar een solide partner in de strijd tegen papierchaos en voor gegevensbescherming.

Duurzaamheid en Onderhoud

Desq® papierversnipperaar 20050 11 vel 4 x 38 mm p4 21 liter opvangbak ook creditcards snipper model vulniveau venster b7jg8rng3pok nw5mep

Om te beginnen, de DESQ® Papierversnipperaar 20050 maakt indruk met zijn robuuste ontwerp en de ruime 21-liter opvangbak. Het is een handig apparaat voor ieder die zorgeloos vertrouwelijke documenten wil vernietigen. Toch moeten we realistisch zijn over de levensduur en het onderhoud van dit apparaat.

 • Duurzaamheid:

 • Toestel is ontworpen voor thuiskantoor en klein kantoor.

 • Gebouwd met het oog op regelmatig gebruik.

 • Led-indicator bij oververhitting is handig voor het preventief beheer.

De papierversnipperaar heeft een veiligheidsniveau P-4, wat betekent dat hij de papieren niet alleen vernietigt, maar tot nauwelijks herkenbare snippers maakt. Dit biedt een goede bescherming tegen datalekken, wat tegenwoordig niet meer dan noodzakelijk is.

Voor wat betreft onderhoud: de machine is niet uitgerust met een zelf-oliënde functie, wat betekent dat je af en toe zelf de messen moet smeren om ze soepel te laten lopen. Het is geen rocket science, maar het moet wel gebeuren, anders zit je met een piepend en krakend apparaat.

Het apparaat kan volgens de specificaties tot 11 vel tegelijkertijd aan. Echter, uit de praktijk blijkt dat wanneer je richting deze maximumcapaciteit gaat, de machine het soms zwaar kan krijgen. Mijn tip is om het op een comfortabele 6 à 7 vellen te houden.

Tijdens intensief gebruik kan het apparaat warm worden. Het is daarom aanbevolen om het apparaat na een tijd van actief gebruik even te laten afkoelen. Een pauze van 15 tot 20 minuten moet voldoende zijn om doorgaan te voorkomen dat de machine over zijn toeren gaat.

En dan is er het onderwerp van creditcards vernietigen. Hoewel de DESQ® Papierversnipperaar hier zeker toe in staat is, zou ik aanraden deze niet al te vaak door de machine te jagen, want het kan voor onnodige belasting zorgen. Zoals het gezegde luidt: beter het zekere voor het onzekere nemen.

De opvangbak is een zegen. Je hoeft niet voortdurend rond te dansen met een vuilniszak. Kieper het gewoon in de container als de bak vol is, en je bent weer klaar voor de volgende ronde.

Samenvattend, de DESQ® Papierversnipperaar 20050 is een stevige machine die gemaakt is voor het moderne kantoorleven. Met een beetje zorg en aandacht voor het onderhoud, en een voorzichtig oog op hoeveel papier je er tegelijkertijd in stopt, zal je merken dat deze aankoop een slimme zet is geweest. Niet elk apparaat is perfect, maar met de juiste verwachtingen biedt deze papierversnipperaar zeker een goede balans tussen prestatie en duurzaamheid.

Prestaties en Conclusie

Desq® papierversnipperaar 20050 11 vel 4 x 38 mm p4 21 liter opvangbak ook creditcards snipper model vulniveau venster b7yg077zpk6q j54nvd

Na uitgebreide testen met de DESQ® Papierversnipperaar 20050 valt het op dat dit apparaat een solide keuze is voor zowel het thuiskantoor als het klein kantoor. De balans tussen prestatie en incidentele tegenslagen kan, zoals bij veel apparaten, wisselend zijn, maar overwegend laat deze versnipperaar een positieve indruk achter.

Wat direct in het oog springt, is het gemak waarmee het papier versnippert wordt. Het is bewonderenswaardig stil en verandert documenten, zelfs met nietjes, en creditcards gestaag in onleesbare snippers. Een fluisterstille aanpak, waardoor de workflow in kleine kantoren ongestoord blijft.

Hier een snelle opsomming van de ervaringen:

 • Het versnipperen van papier gaat vrijwel moeiteloos.

 • De opvangbak van 21 liter is zeker ruim genoeg voor gemiddeld gebruik.

 • De bescherming tegen oververhitting met een LED-indicator is een handige toevoeging.

Echter, net als bij de meeste apparatuur, zijn er ook kanttekeningen. Gebruikerservaringen laten zien dat het apparaat soms niet de beloofde 11 vellen tegelijk aan kan en eerder neigt naar een capaciteit voor minder vellen om vloeiend te blijven werken. Bovendien wordt er soms gesproken over oververhitting na intensief gebruik, hoewel dit inherent kan zijn aan dit soort apparatuur en eenvoudig kan worden voorkomen door het niet te overbelasten.

Positief is dat de veiligheid vooropstaat en het apparaat alleen inschakelt wanneer de opvangbak correct is geplaatst. Het is een geruststelling dat er zo zorgvuldig is nagedacht over het voorkomen van ongelukken.

Ook de opmerkingen over vastlopers en een incidentele miskoop kunnen niet onvermeld blijven. Het blijft een feit dat geen enkel apparaat perfect is en de DESQ® Papierversnipperaar is daar geen uitzondering op. Gelukkig zijn dit uitzonderingen en biedt de klantenservice vaak een prima oplossing waardoor de service als ‘prima’ kan worden bestempeld.

Concluderend kan gesteld worden dat, ondanks enkele nadelen, de DESQ® Papierversnipperaar 20050 voornamelijk lof verdient. Het apparaat is gebruiksvriendelijk, vrij stil, en doet zijn werk naar behoren. Voor de normale volumes bij een thuiskantoor of klein kantoor is dit meer dan een passende veiligheidsmaatregel om te voldoen aan de AVG en je privacy te beschermen. Het machine laat zien dat kwalitatieve documentbeveiliging voor een redelijke prijs toegankelijk is. En laten we wel wezen, in een tijdperk waarin vertrouwelijke informatie goud waard is, is een betrouwbare versnipperaar geen luxe, maar een noodzaak.