Mijn indruk van de Melitta Easy Top Timer (2024)

Het Melitta Easy Top Timer koffiezetapparaat met timer voor vers gezette koffie, gebruiksgemak en kwaliteitsdesign. Capaciteit 10 kopjes.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

4 januari 2024

Inleiding

Melitta easy top timer filter koffiezetapparaat zwart 1

De Melitta Easy Top Timer is een filterkoffiezetapparaat dat technische vernuft met gebruiksgemak combineert. Dit model beschikt over een ingebouwde timer waarmee u het koffiezetten op de gewenste tijd kunt plannen, ideaal voor een verse kop koffie bij het ontwaken. Met een capaciteit van 1,25 liter is de Melitta Easy Top Timer goed voor het zetten van ongeveer 10 koppen koffie, wat hem geschikt maakt voor zowel het individueel gebruik als voor kleine groepen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Soort koffie Gemalen koffie Melkopschuimer Nee
Instelbare maalgraad Nee Aantal kopjes per keer 1
Temperatuur instellingen Nee Kopje verwarmer Nee
Warmhoud functionaliteit Nee Afneembare waterreservoir Nee
Koffie bonen reservoir 0 Bodem met antislip Ja

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Melitta easy top timer  filter koffiezetapparaat  zwart 37 Melitta easy top timer  filter koffiezetapparaat  zwart 11 Melitta easy top timer  filter koffiezetapparaat  zwart 15 Melitta easy top timer  filter koffiezetapparaat  zwart 4

Prijzen

Efficiënte ochtendvriend met timer

Melitta easy top timer filter koffiezetapparaat zwart 2

Met de opkomst van de Melitta Easy Top Timer wordt het ochtendritueel van koffie zetten een stuk aangenamer.

De warmhoudtijd kan ingesteld worden zodat de koffie op de juiste temperatuur blijft tot 60 minuten na het zetten. Het apparaat oogt modern dankzij de zwarte afwerking met roestvrijstalen elementen, en is ontworpen om het schoonmaken te vereenvoudigen; zowel de zwenkfilter als de kan zijn vaatwasserbestendig. Een praktisch detail is de druppelstop die zorgt dat u geen koffie morst bij het wegnemen van de kan.

Dit filter-koffiezetapparaat is ontworpen met het oog op gemak en efficiëntie. Voor diegenen die de waarde kennen van een goed begin van de dag, is dit apparaat een trouwe bondgenoot. Met enkele eenvoudige instellingen kun je ontwaken met de geur van versgezette koffie, zonder dat je eerder uit bed hoeft te komen om de machine aan te zetten.

Wat direct opvalt aan de Melitta Easy Top Timer zijn de volgende features:

 • Timerfunctie: Zet de koffie op elk gewenst moment van de dag;

 • Zwenkfilter: Gemakkelijk te verwijderen en vaatwasserbestendig;

 • Glazen kan: Met duidelijke schaalverdeling;

 • LCD-display: Voorzien van klok voor het instellen van de timer;

 • Automatische uitschakeling: Bespaart energie en verhoogt de veiligheid.

Zodra je de koffie hebt geprogrammeerd om te starten wanneer je wilt, kun je de rest aan de Melitta overlaten. De 1050 watt vermogen zorgt ervoor dat je koffie snel en op de juiste temperatuur gezet wordt. De capaciteit van 10 kopjes is ruim voldoende voor een ochtend met het hele gezin of voor een kleine bijeenkomst.

Toch speelt niet alles perfect in op elke wens. Het lampje aan de aan/uit-knop kan als fel worden ervaren in een nog slaperige ochtendsfeer. Echter, dit is een klein detail dat niet afdoet aan de totale ervaring. Tevens kan de maataanduiding voor het aantal kopjes koffie wat moeilijk leesbaar zijn voor sommigen, maar ook dit is meer een kwestie van gewenning dan een dealbreaker.

Gebruikers merken op dat de koffie van de Melitta Easy Top Timer heet en smaakvol is, ongeacht of je een volle pot zet of slechts twee kopjes. De anti-druppelfunctie voorkomt geknoei en draagt bij aan het gebruiksgemak. Het strakke zwarte design met roestvrijstalen accenten past in vrijwel elke keuken en geeft het apparaat een moderne uitstraling.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het aan laten staan van het apparaat. Dankzij de automatische uitschakelfunctie wordt de machine na een bepaalde tijd van inactiviteit uitgeschakeld, waardoor het niet alleen energiezuinig is, maar ook brandveilig.

De Melitta Easy Top Timer voldoet aan de wensen van de meesten die op zoek zijn naar een betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en functioneel koffiezetapparaat zonder overbodige toeters en bellen. Of je nu het plezier van een simpel maar essentieel koffiezetapparaat wilt delen met ouders of schoonouders, of je eigen ochtenden wat comfortabeler wilt maken, deze machine lijkt de taak met vlag en wimpel te volbrengen. Het is een no-nonsense oplossing voor een dagelijks, terugkerend genoegen.

Gebruiksgemak en design

Melitta easy top timer filter koffiezetapparaat zwart 3

Met een druk op de knop en een blik op het LCD-display begint de Melitta Easy Top Timer zijn werk. Dit filter-koffiezetapparaat staat bekend om zijn gebruiksgemak en doordacht design, en dat is niet zonder reden. In de vroege ochtenduren, wanneer snelheid gewenst is, bewijst dit apparaat zijn waarde door zonder poespas een volle pot koffie te bereiden.

De belangrijkste kenmerken die gemak garanderen zijn:

 • Handige timerfunctie: stel vooraf je zettijd in en word wakker met verse koffie.

 • Uitneembare zwenkfilter: voor eenvoudig vullen en reinigen.

 • Automatische uitschakeling: na jouw gekozen warmhoudtijd, voor veiligheid en energiebesparing.

 • Druppelstop: even de kan wegnemen zonder knoeien.

 • Zichtbare waterniveau-aanduiding: zodat je nooit te veel of te weinig water toevoegt.

De glazen kan die met het apparaat komt, heeft een schaalverdeling op de handgreep die je vertelt hoeveel kopjes je kunt inschenken. Dit voelt misschien wat ouderwets, vooral omdat deze schaalverdeling niet altijd even duidelijk is, maar met een beetje gewenning kijk je er niet meer van op.

Het design van dit koffiezetapparaat heeft een moderne flair, met elementen van roestvrij staal die een strakke, bijna professional ogende uitstraling bieden. De zwarte kleurstelling past in bijna elke keuken, en de compactheid zorgt ervoor dat het apparaat niet te veel ruimte inneemt. Weliswaar mist het verlichting rondom de schaalverdeling wat het aflezen iets bemoeilijkt, maar dit is een klein minpunt in vergelijking met het totale gebruiksgemak.

Een ander detail dat niet onopgemerkt blijft, is het fel verlichte aan/uit-knop. Voor sommigen een punt van kritiek als nachtlampje, maar het duidt wel kraakhelder aan of het apparaat nog aan staat of niet. Het voegt bij aan de veiligheidsaspecten die dit apparaat rijk is, inclusief de automatische uitschakelfunctie.

De intuïtieve bediening met knoppen is een van de sterkste punten van de Melitta Easy Top Timer. Zonder een technologie-wonderkind te hoeven zijn, vindt jong en oud moeiteloos zijn of haar weg met de bediening van dit apparaat. Dit aspect draagt bij aan het gevoel van betrouwbaarheid dat dit koffiezetapparaat met zich meebrengt.

En hoewel de nadruk op de timerfunctie ligt, is het meer dan slechts een wekker die je wakker maakt met de geur van versgezette koffie. Het is het soort van huiselijk gemak dat zorgt voor dat kleine beetje extra rust in je routine. Met de programmeerbare warmhoudtijd heb je bovendien de keuze hoe lang jouw koffie perfect op temperatuur blijft.

Tot slot, de Melitta Easy Top Timer is zoals de naam al aangeeft, heel ‘easy’. Of je nu van een snelle bak troost in de ochtend geniet of een mok voor de middagbreak inschenkt, met dit apparaat is het simpele druk op de knop en klaar. Gebruiksvriendelijkheid en design in een, zonder te veel gedoe of onnodige snufjes. Perfect voor wie warme koffie en gemak waardeert boven complexiteiten en gadgets.

Smaak en temperatuur van de koffie

Melitta easy top timer filter koffiezetapparaat zwart 4

Voor veel mensen is het eerste kopje koffie in de ochtend heilig, en met de Melitta Easy Top Timer staat dit heerlijke moment al voor je klaar zodra je opstaat. De smaak en temperatuur van een goed gezet kopje koffie zijn van groot belang, en dit apparaat stelt niet teleur.

De koffie die door de Melitta Easy Top Timer wordt gezet, is consistent van hoge temperatuur, wat essentieel is voor de ontwikkeling van de fijne aroma’s in je koffie. Bovendien biedt de machine je de mogelijkheid om:

 • De timer vooraf in te stellen zodat je koffie klaar is wanneer je dat maar wilt.

 • Te kiezen uit programmeerbare warmhoudtijden, zodat je koffie na het zetten nog even op temperatuur blijft.

Toch zijn er een paar puntjes waar sommige gebruikers tegen aan liepen. De maatverdeling kan bijvoorbeeld wat moeilijk te lezen zijn, wat een beetje vervelend is, maar dit is een kleinigheid die snel went als je het apparaat regelmatig gebruikt. Daarnaast is het indicatielampje voor sommigen aan de felle kant. Echter, gezien de kwaliteit van de koffie die het apparaat levert, vallen deze kleine ongemakken in het niet.

De Melitta Easy Top Timer produceert keer op keer een lekker en warm kopje koffie, en dat is de kern van wat een koffiezetapparaat moet doen. Wat betreft de smaak, gebruikers zijn het erover eens dat de koffie die dit apparaat zet, echt smaakvol is. Er is geen sprake van compromissen; de temperatuur helpt bij de extractie van de rijke, volle smaken die koffieliefhebbers zo waarderen.

Gebruikers melden ook dat de koffie uiterst heet geserveerd wordt - een indicatie dat het apparaat de koffie op de optimale zettemperatuur bereidt en dit draagt natuurlijk bij aan de smaaksensatie. De koffie blijft ook na het zetten een redelijke tijd heet, dankzij de instelbare warmhoudtijd.

Het onderwerp temperatuur is ook belangrijk als het gaat om de levensduur van het apparaat. Sommige koffiezetapparaten kunnen door oververhitting hun einde vinden, maar de Melitta Easy Top Timer heeft een automatische uitschakelfunctie die ervoor zorgt dat het apparaat niet te heet wordt, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Tot slot, hoewel dit apparaat geen enorme reeks aan fancy functies heeft, zoals een melkopschuimer of instelbare maalgraad, slaagt het erin om de essentie van wat koffie goed maakt te leveren; heerlijke smaak en perfecte temperatuur. Het is een uitstekende keuze voor wie gewoon goede koffie wil zonder poespas. Het is compact, snel en de koffie die het zet is alles wat je nodig hebt voor een goed begin van de dag.

Prijs-kwaliteitverhouding en minpunten

Een glazen koffiekan met schaalverdeling die gevuld is met verse koffie

In de zoektocht naar een degelijk filterkoffiezetapparaat dat niet alleen een blikvanger is in de keuken, maar ook voldoet aan de eisen van de moderne koffiedrinker, lijkt de Melitta Easy Top Timer een schot in de roos. Deze machine biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en voegt met zijn timerfunctie een dimensie van gemak toe aan de dagelijkse routine.

De voordelen op een rij:

 • Timerfunctie: Stel de tijd in en word wakker met een vers gezet potje koffie.

 • Warmhoudtijd: Kies tussen 20, 40 of 60 minuten om de koffie warm te houden.

 • Druppelstop: Geen geknoei bij het weghalen van de kan.

 • Vaatwasserbestendig: Zwenkfilter en kan zijn eenvoudig te reinigen.

 • Capaciteit: Met een volume van 1,25 liter goed voor zo’n 10 kopjes koffie.

Toch is het apparaat niet zonder gebreken. Een regelmatig genoemd minpunt is de maatverdeling, die wat moeilijk te lezen zou zijn. Dit lijkt een klein detail, maar kan in de dagelijkse praktijk best vervelend zijn bij het afmeten van de juiste hoeveelheid water.

Een onderwerp dat opvalt, is de temperatuur van de koffie. Gebruikers lijken aangenaam verrast door de hete koffie die het apparaat serveert, met andere woorden, de Melitta Easy Top Timer maakt zijn belofte van optimale zettemperatuur waar. Zo blijkt maar weer dat ook een filterkoffiezetapparaat in deze prijscategorie een kwalitatieve kop koffie kan zetten.

Over de duurzaamheid van het apparaat is in de veelvoorkomende gedachtes weinig terug te vinden. Mensen lijken vooral ingenomen met het directe gebruiksgemak en de smaak van de koffie. Dit impliceert dat de machine robuust en betrouwbaar genoeg is voor dagelijks gebruik, hoewel we op dit punt niet teveel mogen speculeren.

Qua design past de Melitta Easy Top Timer met zijn zwart-roestvrijstalen uiterlijk in de meeste keukens. Het apparaat wordt gezien als compact en handzaam. Maar woorden als ‘klein’ kunnen zowel een positief als een negatief aspect benadrukken, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de beschikbare ruimte.

Is deze machine dan de perfecte ochtendvriend? Dat hangt sterk af van wat je zoekt. Hij zal waarschijnlijk niet teleurstellen als je zoekt naar een eenvoudig, goed presterend filterkoffiezetapparaat met handige extra’s tegen een redelijke prijs. Eventuele nadelen lijken klein en een aantal daarvan zijn individuele waarnemingen of voorkeuren die wellicht met wat gewenning geen issue meer zijn.

In conclusie, de Melitta Easy Top Timer scoort hoog op de lijst van filterkoffiezetapparaten wanneer je kijkt naar waar je voor je geld krijgt. Ja, er zijn kleine minpunten, maar die doen geen afbreuk aan de algehele positieve ervaring. Als drinken van goede koffie gelijk staat aan een geslaagde start van de dag, kan deze Melitta weleens je nieuwe beste vriend worden in het ochtendritueel.