Veilig en stil versnipperen: Mijn ervaring met de Leitz IQ Office P5 papierversnipperaar (2023)

Onze ervaring met de Leitz IQ Office P5: een stille en veilige papierversnipperaar ideaal voor kleine kantoren.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

1 december 2023

Inleiding

Leitz iq p5 shredder

In een kantooromgeving waar vertrouwelijkheid hoog in het vaandel staat, is een betrouwbare papiervernietiger onmisbaar. De Leitz IQ Office P5 staat bekend om zijn geavanceerde vernietigingsmogelijkheden (‘DIN P-5 classificatie’) wat zorgt voor het versnipperen van documenten tot onleesbare stukjes. In deze recensie gaan wij op dit alles dieper in.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Veiligheidsniveau (DIN 66399) DIN P-5 (2000 snippers per A4) Inhoud opvangbak 23 kg
Maximaal geluidsniveau 55 dB Doorvoercapaciteit 10
Continue werking Ja Veiligheidsniveau (DIN 66399) DIN P-5 (2000 snippers per A4)
Inhoud opvangbak 23 kg Maximaal geluidsniveau 55 dB
Doorvoercapaciteit 10 Continue werking Ja

Prijzen

Veiligheidsniveau en vernietigingscapaciteit

Leitz iq p5 shredder 312xodl0lkqx

Met een DIN P-5 classificatie verzekert de Leitz IQ Office P5 dat documenten tot onherkenbare microsnippers worden verwerkt. Perfect voor het versnipperen van vertrouwelijke documenten.

De belangrijke kenmerken van de Leitz IQ Office P5 zijn:

 • Veiligheidsniveau: DIN P-5

 • Vernietigt: Nietjes, Paperclips, Papier

 • Capaciteit opvangbak: 23 liter

 • Doorvoercapaciteit: Tot 10 vellen tegelijk

Bij gebruiksgemak hoort ook dat je niet elke keer naar de prullenbak hoeft te lopen. Deze versnipperaar heeft een ruime bak van 23 liter, wat betekent dat je niet continu het apparaat hoeft te legen. Ook handig is dat je niet eerst alle paperclips of nietjes hoeft te verwijderen; de Leitz IQ Office P5 kan deze zonder problemen aan.

Natuurlijk, geen product is perfect en de Leitz IQ Office P5 heeft ook zijn beperkingen. Zo zal het vernietigen van meer dan 10 vellen tegelijk de machine overbelasten, wat misschien voor sommige gebruikers aan de lage kant kan zijn. Echter, de anti-vastloop technologie voorkomt dat je tijd verliest met het uithalen van vastgelopen papier, waardoor dit nadeel grotendeels wordt gecompenseerd.

Het apparaat is stevig en functioneel ontworpen, maar mist misschien de esthetische flair die sommigen wellicht zoeken in kantoorapparatuur. Maar laten we eerlijk zijn: je koopt een papierversnipperaar voor z’n functionaliteit, niet als kunstwerk. En functioneel, dat is de Leitz IQ Office P5 zeker.

Met een gewicht van 12,5 kg is hij misschien niet het lichtste model op de markt, maar hij is compact genoeg om zonder veel moeite een plekje in het kantoor te vinden. Het ontbreken van wieltjes maakt het verplaatsen wellicht minder handig, maar een vaste plek naast het bureau compenseert dat ruim.

In het digitale tijdperk blijft de behoefte aan een betrouwbare papierversnipperaar met een hoog veiligheidsniveau bestaan, en daar voldoet dit apparaat ruimschoots aan. Of je nu facturen, contracten of gevoelige informatie moet vernietigen, je kunt vertrouwen op de Leitz IQ Office P5 om te zorgen dat jouw documenten veilig uit het zicht verdwijnen.

In een notendop, dit apparaat is een trouwe kameraad in de strijd tegen informatiebeveiligingsrisico’s. Solide, effectief en betrouwbaar: de Leitz IQ Office P5 is een slimme investering voor ieder klein kantoor dat serieus omgaat met de vernietiging van documenten. Het levert waar voor je geld en biedt gemoedsrust dat je informatie veilig is.

Gebruiksduur en afkoelperiode

Leitz iq p5 shredder 491xo8mymdn6

De Leitz IQ Office P5 is een stevige papierversnipperaar die zijn werk serieus neemt en dit zonder veel poespas uitvoert. Met een continue werkvermogen om non-stop tot 2 uur lang te versnipperen — een prestatie die zeker gewaardeerd wordt in een drukke kantooromgeving — blijft deze machine opmerkelijk bereikbaar voor zijn taken. Echter, na deze intense arbeid heeft hij een afkoelperiode nodig van één uur. De snippers die het apparaat produceert zijn zo klein dat ze voldoen aan het hoge DIN P-5 veiligheidsniveau, waardoor vertrouwelijke documenten echt onleesbaar worden.

Even een lijstje om het helder te hebben:

 • Continue werking: tot 2 uur lang

 • Afkoelperiode: slechts 60 minuten

 • Veiligheidsniveau: DIN P-5 voor maximale vertrouwelijkheid

 • Capaciteit opvangbak: 23 liter, wat staat voor minder vaak legen

Sommigen zouden misschien zeggen dat de afkoelperiode storend kan zijn. Maar wacht even, het is toch ook wel sympathiek om je machine even een pauze te gunnen na hard werk? Het is alsof het apparaat ons herinnert aan het belang van een goede balans tussen werk en rust.

Stel je voor dat je een berg vertrouwelijke papieren moet vernietigen. Je stopt voordat de klok twee uur slaat en dan is het tijd voor een kopje koffie. Mooi moment om ook even zelf met de benen omhoog te gaan zitten, nietwaar? En voordat je het weet is de Leitz IQ Office P5 weer helemaal klaar voor de volgende ronde papierversnippering.

Nu moeten we eerlijk zijn, geen enkel product is perfect. Deze papierversnipperaar zou voor een aantal van ons met minder papier te versnipperen misschien iets te robuust kunnen overkomen. Maar laat dat nu net zijn kracht zijn voor degenen die hem het hardst nodig hebben. Dat hij wat ruimte inneemt en een zichtbare plek in het kantoor opeist, is geen verrassing — hij verdient als harde werker ook zijn plek onder de zon.

Daarnaast zal je ook niet vaak de opvangbak hoeven te legen, dankzij de inhoud van 23 liter. Daardoor kan je de papierbergen te lijf zonder constant te hoeven stoppen. Geen onderbrekingen voor nutteloze klusjes; dit apparaat houdt van aanpakken.

De Leitz IQ Office P5 is een duidelijk geval waar de voordelen het ruim winnen van de nadelen. Hij doet wat er wordt gevraagd en hij doet het goed. Zijn werkuur en — laten we zo zeggen — siësta, zijn te overzien gezien zijn uitstekende prestaties in de tijd dat hij actief is. Voor elk klein kantoor dat vertrouwelijke documenten goed en veilig wil vernietigen, is de Leitz IQ Office P5 een trouwe en stille kameraad in de strijd tegen rondslingerende papieren. En laten we wel wezen, een beetje rust na een flinke werksessie is zo gek nog niet, toch?

Geluidsniveau en kantoorvriendelijkheid

Leitz iq p5 shredder 81rwkkgawmz5

De Leitz IQ Office P5 papierversnipperaar bewijst dat een efficiënt kantoorapparaat niet als een olifant in de porseleinkast hoeft te klinken. Veel versnipperaars zorgen voor een hoofdpijnopwekkend lawaai, maar dat is bij de IQ Office P5 zeker niet het geval. Met een geluidsniveau van slechts 55 decibel - niet veel meer dan een gesprek tussen collega’s - is hij een discrete toevoeging aan elke kantooromgeving.

Geluidsniveau en kantoorvriendelijkheid

 • Subtiel geluidsniveau: Als we het hebben over de stilte van dit apparaat, is het echt een verademing. Je kunt werken zonder gestoord te worden door herrie.

 • Continu gebruik: De machine kan tot 2 uur achter elkaar werken zonder dat collega’s geïrriteerd raken door het geluid.

 • Anti-vastloop functie: Mocht je toch te ambitieus zijn met het aantal vellen, dan is er geen paniek. De anti-vastloop technologie voorkomt veel frustratie en geluidsoverlast.

Het ding wil soms wel eens piepen als het te veel papier moet verwerken. Dat kan vervelend zijn, maar dankzij de slimme technologie lost het apparaat dit zelf op, waardoor je geen last hebt van langdurige onderbrekingen.

Een ander puntje dat het vermelden waard is, is dat zonder wielen het verplaatsen van de versnipperaar, zwaar kan zijn. Gelukkig zal dit in de praktijk niet vaak nodig zijn, aangezien het een compact apparaat is dat prima op zijn plek kan blijven staan.

Verder is het belangrijk om te vermelden dat de papierversnipperaar niet vaak geleegd hoeft te worden dankzij de ruime opvangbak van 23 liter. Dit betekent minder onderbrekingen van je werk en ook minder vaak dat je een volle en zware bak moet dragen.

Voor de kleine kantoren waar vertrouwelijke documenten veilig vernietigd moeten worden, zonder collega’s te storen, is de Leitz IQ Office P5 een solide keuze. Het apparaat is makkelijk in gebruik en zijn stille werking maakt het tot een kantoorgenoot waar je op kunt rekenen. En, laten we eerlijk zijn, in een tijd waarin we allemaal op zoek zijn naar wat extra rust, is een stille papierversnipperaar goud waard.

De nadelen zijn er, maar wegen zeker niet op tegen de voordelen. Met dit apparaat wordt papierversnippering weer een klus waar je naar uitkijkt, in plaats van er tegenop te zien. De Leitz IQ Office P5 slaagt erin om een noodzakelijke kantoorfunctie uit te voeren met minimale overlast, en dat is een prestatie op zich.

Extra functionaliteiten en gebruiksgemak

Leitz iq p5 shredder bblmk01g6nlj

Een papiervernietiger kopen klinkt misschien simpel, maar met de Leitz IQ Office P5 gaan we een stapje verder in gebruiksgemak en slimme features. Deze snijmachine is meer dan alleen een veilige haven voor gevoelige informatie; het is een echte werkverlichting in de dagelijkse kantoorjungle.

Laten we de extra functionaliteiten eens onder de loep nemen:

 • Anti-vastloop technologie: Niemand zit te wachten op papier dat vastzit en tijd vermorst. De P5 voorkomt frustraties met een systeem dat automatisch het papier terugduwt.

 • LED-indicatoren: Helder en duidelijk communiceren ze de status van het apparaat. Of de bak vol is of de machine oververhit, je wordt direct geïnformeerd.

 • Automatische uitschakeling: Na 15 minuten inactiviteit is het rusttijd voor de P5. Goed voor de levensduur en de stroomrekening.

 • Kijkvenster: Houd in de gaten hoe snel de opvangbak vult, zonder deze elke keer te moeten openen.

Wellicht vraag je je af, wat maakt deze punten nu zo bijzonder? Het gemak zit in het niet meer handmatig vastlopers hoeven te verhelpen of te gissen wanneer je de bak moet legen. Tijd is geld, en de Leitz IQ Office P5 is ontworpen om beide te besparen.

Nu zou een recensie geen recensie zijn zonder een kritische blik. Ondanks alle positieve aspecten heeft de P5 geen wielen. Het is dus even sjouwen als je het apparaat wil verplaatsen. Maar laten we wel wezen, hoe vaak verplaats je nu eenmaal een papierversnipperaar?

Een ander puntje om te benoemen is de afwezigheid van een aparte opvangbak voor CD’s/DVD’s en creditcards. Dit is niet zo’n ramp als je voornamelijk papier versnipperd, maar het is goed om te weten als je multimediadragers veilig wilt vernietigen.

Dit gezegd hebbende, biedt de Leitz IQ Office P5 genoeg comfort met zijn handmatige papierinvoer en 250 vellen capaciteit in de opvangbak. De bak is ook nog eens uitneembaar, wat het legen ervan een fluitje van een cent maakt.

Het klinkt misschien raar om enthousiast te worden van een papierversnipperaar, maar laat dat maar aan Leitz over. Het is duidelijk dat er nagedacht is over de gebruiker. De AVG/GDPR norm compliance is een stille aanwijzing naar het belang dat wordt gehecht aan privacybescherming, zonder in te boeten aan gebruiksgemak.

Hoe dan ook, de Leitz IQ Office P5 is een echte uitblinker op het gebied van functionaliteiten die het leven makkelijker maken. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke papiervernietiger, dan heb je met de P5 een serieuze kandidaat. Wellicht zijn er wel eens mindere dagen op kantoor, maar met deze machine is het shredderen van documenten in ieder geval altijd een feestje. En zeg nu zelf, wie wil dat nou niet?