Mijn betrouwbare partner in documentvernietiging: Fellowes Powershred P-30C Review (2024)

Mijn beoordeling van de Fellowes Powershred P-30C: P-4 veiligheid, snijdt tot 6 vellen en creditcards in een 15l bak. Ideaal voor thuisgebruik.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

1 januari 2024

Inleiding

Fellowes powershred® p 30c papierversnipperaar p4 6 vel 15l 1

De Fellowes Powershred® P-30C Papierversnipperaar is een compacte en efficiënte oplossing voor het vernietigen van vertrouwelijke informatie. Dit apparaat, geschikt voor de dagelijkse behoeften van zowel thuisgebruikers als kleinschalige kantooromgevingen, biedt een snijcapaciteit van 6 vellen per keer en verwerkt eenvoudig nietjes, creditcards en paperclips. Met een snijgrootte die voldoet aan de veiligheidsnorm DIN P-4, zorgt het voor betrouwbare vernietiging van documenten tot 4 x 34 mm snippers.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Fellowes Veiligheidsnorm P-4
Snijtype Snippers Invoercapaciteit 6
Capaciteit opvangbak 15 l Kleur Zwart
Anti-vastloop technologie Nee Automatisch oliën Nee
Automatische invoer Nee CE markering Zichtbaar

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Fellowes powershred® p 30c papierversnipperaar  p4  6 vel  15l 5 Fellowes powershred® p 30c papierversnipperaar  p4  6 vel  15l 20 Fellowes powershred® p 30c papierversnipperaar  p4  6 vel  15l 7 Fellowes powershred® p 30c papierversnipperaar  p4  6 vel  15l 11

Prijzen

Productprestaties en gebruikservaring’, ‘Ontwerp en capaciteit’, ‘Prijs-kwaliteitverhouding’, ’Onderhoud en duurzaamheid

Fellowes powershred® p 30c papierversnipperaar p4 6 vel 15l 2

De Fellowes Powershred® P-30C Papierversnipperaar is een stevig apparaat dat met een handig formaat niet misstaat thuis of in een kleine kantooromgeving. Het ontwerp is modern en sober, uitgevoerd in zwarte kleur, wat het een professionele uitstraling geeft. Met een capaciteit van 6 vel per keer en een 15-liter opvangbak is deze versnipperaar prima geschikt voor gemiddeld thuisgebruik of voor de kleinere kantoorwerkzaamheden.

Belangrijke productkenmerken op een rij:

 • Merk: Fellowes

 • Veiligheidsnorm: P-4

 • Snijtype: Snippers

 • Capaciteit opvangbak: 15 liter

 • Vernietigt ook: nietjes, creditcards en paperclips

 • Gebruiksduur: 3 minuten non-stop, met een afkoelperiode

De P-30C, met een opvangbak van 15 liter, staat garant voor een handige bediening en een continue gebruikstijd van 3 minuten, gevolgd door een koelperiode.

In gebruik is de P-30C bijzonder handig. Het apparaat kan zonder problemen papier met nietjes en zelfs creditcards aan. Het veiligheidsniveau van DIN P-4 betekent dat uw documenten worden vernietigd in snippers van 4 x 34mm, wat een goede mate van vertrouwelijkheid biedt voor de meeste thuis- en kantoordocumenten.

Hoewel sommige gebruikers melden dat de shredder het soms al laat afweten na minder dan 3 minuten en dat het toestel niet meer dan 2 à 4 vellen tegelijk kan verwerken zonder te oververhitten, is het belangrijk om de verwachtingen af te stemmen op de productcapaciteiten. Het is tenslotte bedoeld voor licht tot gemiddeld thuisgebruik, en niet voor zware kantoortoepassingen.

Qua prijs-kwaliteitverhouding scoort de Fellowes Powershred® P-30C goed. Het is wat duurder dan sommige andere modellen in zijn klasse, maar door de hogere veiligheidsnorm en de stevige bouw krijgt u zeker waar voor uw geld.

Het onderhoud van het apparaat is relatief eenvoudig, maar vereist wel wat aandacht, zoals het periodiek smeren van de snijbladen voor optimale prestaties. Dit is normaal voor de meeste papierversnipperaars en mag geen dealbreaker zijn.

In termen van duurzaamheid, heeft de P-30C zich als een betrouwbare partner bewezen, met gebruikers die de machine al veelvuldig hebben gebruikt zonder noemenswaardige problemen. Dit wijst op goede bouwkwaliteit en degelijk ontwerp wat men van een merk als Fellowes mag verwachten.

Samenvattend zijn er zeker een paar kanttekeningen bij de Fellowes P-30C, maar deze moeten in perspectief worden geplaatst. Voor sporadisch gebruik, voldoet hij uitstekend aan de verwachtingen. Voor degenen die meer verwachten, zoals het non-stop vernietigen van grote hoeveelheden papier, zal moeten kijken naar een model met een hogere capaciteit en duurzaamheid. Afgezien daarvan is de P-30C een goede investering voor wie op zoek is naar een stevige, veilige en functionele papierversnipperaar voor thuisgebruik of kleine kantoorinstellingen.