Nieuwe aanbieding: Dyson Big Ball Parquet 2 stofzuiger met €100 korting (2024)

De Dyson Big Ball Parquet 2 combineert krachtige zuigprestaties met goede vloerreining - momenteel aangeboden met een korting van 100 euro.
Auteur
Affiliatie
Jesse de Jong

Cartesium

Publicatiedatum

24 december 2023

Inleiding

Dyson big ball parquet 2 1

De Dyson Big Ball Parquet 2 is nu in de aanbieding met 100 euro korting op Coolblue.

De Dyson Big Ball Parquet 2 is een geavanceerde stofzuiger die uitblinkt in zijn klasse door een combinatie van innovatieve technologieën en een doordacht ontwerp. Deze krachtpatser is uitgerust met een sterke zuigmotor en een uniek zelfoprichtend mechanisme, waardoor gebruiksgemak vooropstaat. Met een inhoud van 1,5 liter en zonder de noodzaak voor stofzakken biedt het apparaat een milieuvriendelijke schoonmaakoplossing.

Aanbieding

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Dyson big ball parquet 2 6 Dyson big ball parquet 2 7 Dyson big ball parquet 2 4 Dyson big ball parquet 2 2 Dyson big ball parquet 2 9 Dyson big ball parquet 2 1

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type stofopvang Zonder zak Zuigkracht klasse Goed
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt Wendbaarheid volgens klanten Zeer goed
Schoonmaakresultaat volgens klanten Zeer goed Type stofopvang Zonder zak
Zuigkracht klasse Goed Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Wendbaarheid volgens klanten Zeer goed Schoonmaakresultaat volgens klanten Zeer goed

Uitzonderlijke Zuigkracht en Wendbaarheid

Dyson big ball parquet 2 2

De Dyson Big Ball Parquet 2 belooft uitzonderlijke zuigkracht en een soepele wendbaarheid, en dat is geen loze belofte. Met zijn speciaal ontworpen parketborstel die uitgerust is met extra zachte haren, kun je gerust zijn dat je kostbare houten vloeren krasvrij blijven. Maar laten we eens een diepere blik werpen op de prestaties van deze machine:

 • Zuigkracht: In de klasse van de zuigkracht scoort de Dyson zeer goed. Het apparaat pikt makkelijk allerlei vuil op, van huisdierenhaar tot fijn stof.

 • Wendbaarheid: Dankzij de Dyson Ball technologie is de stofzuiger zeer makkelijk te manoeuvreren. Obstakels in de kamer zijn daarmee geen probleem.

 • Automatisch rechtop: Het innovatieve design zorgt ervoor dat de stofzuiger zichzelf weer op kan richten na omvallen – wat incidenteel kan gebeuren door zijn ietwat topzware design.

 • Leegsysteem: De stofbak is simpel te ledigen zonder dat je in aanraking komt met het vuil, een pluspunt voor de hygiëne.

Een sterke motor en slimme technologie dragen bij aan de indrukwekkende prestatie van dit apparaat. De automatische aanpassing van de combiborstel aan verschillende vloersoorten maakt dat je naadloos kan overstappen van hout naar laagpolig tapijt, zonder dat je van mondstuk hoeft te wisselen.

Echter, geen product is perfect en de Dyson Big Ball Parquet 2 heeft ook enkele puntjes van kritiek gekregen. Het apparaat heeft de neiging om soms om te vallen, wat sommige gebruikers als hinderlijk kunnen ervaren. Ook het relatief korte snoer kan als een nadeel worden gezien, omdat je mogelijk niet in één keer de hele kamer door kunt, afhankelijk van de grootte en het aantal stopcontacten.

Wat verder opvalt, is de ruime set aan accessoires die wordt meegeleverd. Dit kan zowel als voordeel als nadeel worden ervaren. Aan de ene kant biedt het veel veelzijdigheid voor verschillende schoonmaaktaken, aan de andere kant kan het een uitdaging zijn om alle accessoires een goede opbergplek te geven. En hoewel de Dyson oogt als een robuust apparaat, zou een stootrand voor een extra beschermlaag zorgen – een detail dat zeker het benoemen waard is.

Op gebied van geluid kunnen meningen verschillen. Met een maximaal geluidsniveau van 80 dB is de stofzuiger niet fluisterstil, maar deze krachtpatser maakt zijn belofte van een schoon huis met minder moeite wel waar.

Tot slot, het ontwerp spreekt tot de verbeelding en heeft iets weg van een moderne gadget in plaats van een traditionele stofzuiger. Het is duidelijk dat Dyson niet alleen inzet op functionaliteit maar ook op esthetiek.

Hoewel de Dyson Big Ball Parquet 2 aan de prijzige kant kan zijn, biedt het zonder twijfel een krachtige schoonmaakervaring en is het een duurzame keuze voor wie een allergievriendelijk, zakloos model zoekt met een lange levensduur. Het is dus zeker de investering waard voor wie zijn huis schoon wil houden met minimale inspanning en maximale efficiëntie.

Gebruiksgemak en Onderhoud

Dyson big ball parquet 2 3

Als het aankomt op het dagelijks schoonmaken van je huis, is gebruiksgemak bijna net zo belangrijk als de schoonmaakkwaliteit zelf. De Dyson Big Ball Parquet 2 scoort op beide fronten hoog, vooral dankzij de gebruiksvriendelijke kenmerken en het vrijwel onderhoudsvrije ontwerp. Deze stofzuiger is niet alleen een krachtpatser wanneer het aankomt op het verwijderen van vuil en stof, maar maakt het leven van de gebruiker ook aanzienlijk makkelijker.

Laten we beginnen met de aspecten die het gebruiksgemak verhogen:

 • Automatische vloerzuigmond: past zich aan elk vloertype aan.

 • Hygiënisch legen: vuil wordt eenvoudig geleegd zonder direct contact.

 • Self-righting-technologie: de stofzuiger zet zichzelf rechtop na te kantelen.

 • Grote actieradius: met een snoer van 6,6 meter kom je ver zonder van stopcontact te wisselen.

Een van de mooiste aspecten aan de Big Ball Parquet 2 is de zelfcorrigerende baltechnologie. Stel je voor, je bent druk bezig en de stofzuiger kiept om - geen probleem voor dit apparaat. Met een simpele beweging staat hij weer op z’n wielen. Daarnaast maakt de gemakkelijk te legen stofbak het verschonen een fluitje van een cent, en dus iets waar je echt naar uitkijkt, in plaats van opziet.

Wat het onderhoud betreft, is deze Dyson een ware zegen. De ingebouwde filters hoeven niet vervangen te worden en het legen van de stofbak gaat zonder gedoe. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld – stofzakken en filters kopen behoort tot het verleden.

Hoewel de stofzuiger veel heeft dat prijzenswaardig is, zijn er een paar puntjes waar sommigen over zouden kunnen struikelen. Het gewicht van 7,9 kg is voor sommige gebruikers aan de zware kant en de snoerlengte zou voor sommige huishoudens langer mogen zijn. Toch blijkt in de praktijk dat veel gebruikers deze minpunten accepteren gezien de voordelen die de stofzuiger verder biedt.

En alhoewel je misschien even moet zoeken naar een plek voor de vele accessoires die je ervoor krijgt, is dat een luxe ‘probleem’ te noemen gezien het feit dat je voor bijna elke schoonmaakuitdaging wel een tool bij de hand hebt.

In de stijl van een nuchtere Nederlandse huisvrouw of huisman kan zonder aarzelen gesteld worden dat de Dyson Big Ball Parquet 2 in gebruik een verademing is. Het apparaat wielt vlotjes door de kamer, pikt zonder mopperen elk kruimeltje mee en als hij dan onderuitgaat, staat hij sneller weer op dan je ‘o jee’ kunt zeggen. Het legen ervan is zo gepiept, wat je zelden een stofwolk in je gezicht oplevert.

In een huis met gladde vloeren, huisdieren of kinderen die niet gekend zijn voor hun netheid, blijkt dit apparaat z’n gewicht in goud waard te zijn. Met de toegevoegde 5 jaar garantie en een stevige bouwkwaliteit, kan men stellen dat de investering voor vele jaren schoonmaakgemak en -plezier zorgt.

De Dyson Big Ball Parquet 2 is daarmee de schoonmaakvriend die je in huis wilt halen. Ondanks de maximale inzet tijdens het zuigen, is het onderhoudsarm en simpel in gebruik – eigenschappen die in de drukte van het moderne leven meer dan welkom zijn.

Diversiteit in Accessoires

Dyson big ball parquet 2 4

Wanneer je kiest voor de Dyson Big Ball Parquet 2, investeer je niet alleen in een stofzuiger, maar ook in een arsenaal aan accessoires waarmee je elke schoonmaakuitdaging aankunt. Dankzij de veelzijdigheid van de meegeleverde opzetstukken wordt het schoonmaken van verschillende oppervlakken een fluitje van een cent. Laten we de pluspunten eens onder de loep nemen:

 • Parketborstel: Speciaal ontworpen voor houten vloeren met zachte haren om krassen te voorkomen.

 • Combiborstel: Een slimme borstel die zich automatisch aanpast aan het vloertype, ideaal voor snelle wissels tussen harde vloeren en tapijt.

 • Kierenzuigmond: Perfect voor de smalle en moeilijke hoekjes.

 • Meubelzuigmond: Maakt het reinigen van je meubels een stuk gemakkelijker.

 • Zachte afstofborstel: Voor delicate oppervlakken als boekenplanken en elektronica.

De turboborstel ontbreekt weliswaar, maar de meegeleverde opzetstukken compenseren dit ruimschoots, gezien de veelzijdigheid en de effectiviteit in de dagelijkse schoonmaak.

Nu zijn er ook kanttekeningen. Waar laat je bijvoorbeeld al die accessoires wanneer je ze niet gebruikt? Een speciale opbergtas of -koffer had niet misstaan. Toch wegen de voordelen van deze hulpstukken, die het schoonmaken soepel en efficiënt laten verlopen, vaak op tegen de kleine ongemakken die komen kijken bij de opslag ervan.

Dan een veelgehoorde gedachte: “Moet ik echt van opzetstuk wisselen voor die paar deurmatten?” Ja, dat moet. Maar dankzij de automatische vloerzuigmond is dit echter een kwestie van seconden en het resultaat is er ook naar. De zuigkracht en het gemak waarmee de stofzuiger van oppervlakte wisselt, zorgen ervoor dat die paar seconden wisseltijd snel vergeten zijn.

Een ander puntje van aandacht is de wendbaarheid van de stofzuiger en hoe deze samenhangt met de gebruikte opzetstukken. Sommige gebruik(st)ers vinden de stofzuiger wat minder wendbaar dan gewenst bij gebruik van bepaalde borstels. Maar door de Dyson Ball technologie, die het mogelijk maakt soepel rond obstakels te manoeuvreren, blijft ook dit een relatief klein bezwaar.

Vervolgens hebben we het over hygiëne: het grondig en makkelijk kunnen reinigen van de stofzuiger zelf is essentieel, en de designkeuzes van Dyson op dit gebied zijn lovenswaardig. De stofbak is eenvoudig te verwijderen en te legen zonder dat je in direct contact komt met verzamelde vuil en stof, wat bijdraagt aan een schonere stofzuigerervaring.

Kortom, de Dyson Big Ball Parquet 2 excelleert door de diverse opzetstukken, die elke schoonmaakklus aanpakken. De aandachtspunten liggen voornamelijk in de opbergmogelijkheden voor deze accessoires en de flexibiliteit van sommige opzetstukken tijdens het gebruik. Doch zijn deze kleine oneffenheden eenvoudig te overzien als je kijkt naar het schoonmaakgemak dat deze stofzuiger biedt.

Prijs en Waarde voor Geld

Dyson big ball parquet 2 5

Als je op zoek bent naar een stofzuiger die z’n geld waard is, dan is de Dyson Big Ball Parquet 2 een serieuze kandidaat. Ondanks de flinke investering, staat Dyson bekend om zijn duurzaamheid en prestaties, en met de nieuwe aanbieding van €100 korting wordt het nog interessanter. Laten we even door de kernkwaliteiten heen lopen:

 • Zonder zak: Dus geen terugkerende kosten voor stofzakken.

 • Uitstekende zuigkracht: Maakt grondig schoon, ook bij dierenharen.

 • Speciaal ontworpen voor harde vloeren: Met een parketborstel die geen krassen maakt.

 • Automatische hoogteaanpassing: Voor verschillende vloertypen.

 • Hygiënisch: Gemakkelijk leeg te maken zonder direct contact met het vuil.

 • Zelfcorrigerend: Valt hij om, dan staat hij zo weer op zijn pootjes.

De Dyson Big Ball Parquet 2 is een stofzuiger die gewaardeerd wordt om zijn gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit. Met een capaciteit van 1,5 liter en de praktische manier waarop de stofbak geleegd kan worden, is onderhoud een fluitje van een cent. In praktische zin levert Dyson hier een solide prestatie met zijn bekende Ball technologie die maakt dat de stofzuiger soepel door de kamer navigeert.

Hoewel de stofzuiger prima presteert, zijn er ook een paar aandachtspuntjes. Sommige gebruikers vinden het apparaat aan de zwaardere kant, en niet iedereen is blij met de lengte van het snoer. Bovendien kan de abundantie aan hulpstukken zorgen voor opbergtwijfels. Echter, de meeste minpunten worden in perspectief geplaatst als je naar de algemene tevredenheid van gebruikers kijkt - de meesten zouden niet terug willen naar een ander merk.

Het product heeft een garantie van 5 jaar, wat iets zegt over de betrouwbaarheid die Dyson nastreeft. Klanten geven aan dat, hoewel het een investering is, de levensduur en prestaties dit rechtvaardigen. Bovendien, de wendbaarheid en het feit dat hij zichzelf automatisch opricht bij een ongelukje worden zeer gewaardeerd.

In het licht van deze actie is het belangrijk om op te merken dat de Dyson Big Ball Parquet 2 niet alleen neerkomt op krachtige prestaties, het is ook een statement in je huishouden qua design en innovatie. Dit apparaat is niet alleen praktisch maar draagt ook bij aan het uiterlijk en gemak van je moderne huishouden.

Samenvattend, de Dyson Big Ball Parquet 2 biedt waar voor je geld, en met de huidige korting is het een slim moment om toe te slaan als je op zoek bent naar een kwalitatieve, multifunctionele en duurzame stofzuiger die zelfs de meest kieskeurige gebruiker kan bevredigen. Waar enkele kleine kanttekeningen zijn, wegen deze niet op tegen de schoonmaakervaring en tevredenheid op lange termijn die deze stofzuiger te bieden heeft.