Mijn elektronische schoonmaakpartner: Ecovacs Deebot N8 Pro+ (2023)

Ik ga dieper in op de voor- en nadelen van de Ecovacs Deebot N8 Pro+.
Auteur
Affiliatie
Pieter van der Laan

Cartesium

Publicatiedatum

6 december 2023

Inleiding

Ecovacs deebot n8 pro+ 1

In onze steeds drukker wordende levens zijn we continu op zoek naar manieren om tijd te besparen, en huishoudelijke klusjes zijn daarbij een bekend doelwit. Robotstofzuigers hebben de markt verovert, en vandaag zetten we de schijnwerpers op de Ecovacs Deebot N8 Pro+. Deze slimme robot belooft het huishouden een stuk soepeler te laten verlopen.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Navigatiemethode Laser Tegen dierenharen Ja
Terugkeer naar laadstation Automatisch Automatisch hervatten Ja
Turbo Power Functie Ja Navigatiemethode Laser
Tegen dierenharen Ja Terugkeer naar laadstation Automatisch
Automatisch hervatten Ja Turbo Power Functie Ja
Artikelnummer 882946 Fabrikantcode DEEBOTN8PRO+

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Ecovacs deebot n8 pro+ 8 Ecovacs deebot n8 pro+ 14 Ecovacs deebot n8 pro+ 10 Ecovacs deebot n8 pro+ 22 Ecovacs deebot n8 pro+ 19 Ecovacs deebot n8 pro+ 26 Ecovacs deebot n8 pro+ 4 Ecovacs deebot n8 pro+ 1

Gebruikerservaring en intelligentie van navigatie

Ecovacs deebot n8 pro+ 2

Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger die je leven een stuk gemakkelijker maakt, is de Ecovacs Deebot N8 Pro+ een serieuze kandidaat. Dit slimme apparaat maakt indruk met zijn efficiënte navigatie en gebruikerservaring, waardoor je bijna zou vergeten dat je huis schoonmaken een klusje is.

Het meest in het oog springende kenmerk van de N8 Pro+ is de intelligente navigatie. Dankzij de geavanceerde lasertechnologie slaat hij geen plekje over en vermijdt hij netjes alle obstakels in huis. Snoeren, stoelpoten of die drempel naar de badkamer; de N8 Pro+ lijkt voor nagenoeg alles een oplossing te vinden. Dit maakt hem bijzonder gebruiksvriendelijk:

 • Lasernavigatie: waarborgt efficiënte en systematische schoonmaakroutes.

 • Automatisch hervatten: na het opladen gaat hij verder waar hij gebleven was.

 • Dweilfunctie: voor een extra schoon resultaat zonder extra inspanning.

 • Gebruik buiten wifi: zelfs als je niet thuis bent, blijft je huis schoon.

Naast deze handige functies, is ook de dweiloptie een grote plus. Hoewel dit niet het manuele dweilen vervangt, zorgt het zonder twijfel voor net dat extra vleugje frisheid aan je vloeren. Uiteraard heeft de robot zijn beperkingen. Zo kan hij moeite hebben met het zelfledigende station; niet iedereen is fan van het geluid dat dit met zich meebrengt. En, hoewel hij aardig wat honden- en kattenharen kan opzuigen, moet je nadat de stofzak vol is handmatig even aan de slag.

Een ander licht kritiekpuntje is de app die soms een herstart nodig heeft om de meest actuele informatie te tonen. Maar, vergeleken met de tijd die je bespaart door niet meer dagelijks te hoeven stofzuigen, is dit een kleinigheid.

Dat de Ecovacs Deebot N8 Pro+ zo gewaardeerd wordt, komt door de dagelijkse gemakken die hij biedt. Zo hebben mensen met huisdieren gemerkt dat twee keer daags een rondje van de robot hun huis aanmerkelijk schoner houdt. De stilte van het apparaat is ook een punt dat vaak genoemd wordt; je zult niet eens merken dat hij aan het werk is terwijl je thuis bent.

De slimme stofzuiger is niet alleen maar een gadget; het is een daadwerkelijke hulp in het huishouden. Het vermogen om verschillende ruimtes te herkennen en daar schoon te maken waar nodig, benadrukt zijn intelligentie. En de betrouwbaarheid waarmee de N8 Pro+ zijn taken uitvoert, bedekt in feite alle minpunten met een laagje vergevingsgezindheid. Voor wie zijn smart home nog verder wil uitbreiden met effectieve schoonmaakhulpmiddelen, is de Strex Stoomreiniger een uitstekende aanvulling voor een diepe reiniging.

Is deze robotstofzuiger zijn geld waard? Duidelijk wel voor hen die gemak en efficiëntie hoog in het vaandel hebben staan en bereid zijn te investeren in huishoudelijke technologie. De Ecovacs Deebot N8 Pro+ zou weleens je nieuwe beste vriend in huis kunnen worden; klaar om je zorgen over stof en viezigheid uit handen te nemen. En dat comfort is, laten we eerlijk zijn, bijna onbetaalbaar.

Dweil- en stofzuigcapaciteiten beoordeeld

Ecovacs deebot n8 pro+ 3

De Ecovacs Deebot N8 Pro+ heeft zijn weg gevonden in de huiskamers van veel mensen die op zoek zijn naar een schoonmaakpartner die het leven net dat beetje makkelijker maakt. Wanneer het aankomt op stofzuigen en dweilen, zijn de prestaties van deze robotstofzuiger zeker het benoemen waard.

Om te beginnen zijn de dweil- en zuigfuncties van dit apparaat indrukwekkend. De dweilfunctie zorgt voor een extra laag van frisheid na het zuigen. En hoewel het geen vervanging is voor het traditionele dweilen, houdt het de vloeren tussen de grondigere schoonmaakbeurten door netjes en stofvrij. De zuigkracht is zo krachtig dat zelfs hondenharen en fijnstof probleemloos worden opgepikt. Dit is een lijst met de voornaamste voordelen:

 • Stofzuigkracht is van topniveau, waarbij zelfs dierenharen en fijne deeltjes moeiteloos worden verzameld.

 • Automatisch legen van de stofbak is een handige toevoeging, wat betekent dat je niet om de haverklap de stofbak hoeft te legen.

 • Dweilfunctie voegt een extra schoonmaakslag toe die veelal als voldoende wordt ervaren voor licht vervuilde vloeren.

 • Automatische herkenning van tapijten, waarbij de robot automatisch ophoudt met dweilen of op turbo modus gaat bij zuigwerk.

 • Gemak met huisdieren: moeiteloos verzamelt de Deebot N8 Pro+ haren en vuil dat onze geliefde huisdieren achterlaten.

Natuurlijk is geen enkel apparaat perfect. Bij de nadelen moet worden opgemerkt dat, hoewel de dweilfunctie een mooie toevoeging is, deze soms strepen kan achterlaten en je niet het ‘schrob-effect’ krijgt zoals bij handmatig dweilen. Ook kan de robotstofzuiger zich soms verslikken in de wat grotere kluwen van kabels of vastlopen op hogere drempels. Het zijn kleine hobbels op de weg, die met wat kleine aanpassingen in het huishouden vaak te omzeilen zijn.

Wat gebruikers bijzonder prettig vinden, is de betrouwbaarheid waarmee de Ecovacs Deebot N8 Pro+ te werk gaat; hij laat geen hoekje onaangeroerd en zelfs de moeilijk bereikbare plekken onder bedden en kasten worden niet vergeten:

 • Doeltreffendheid in het bereiken van ook de lastige plekjes zorgt voor all-round schoonmaakprestaties.

 • Intelligentie in het navigatiesysteem waardoor hij vrijwel nooit twee keer dezelfde plek schoonmaakt.

Dit toestel biedt echter niet alleen praktische voordelen, maar ook psychologische; weten dat je vloeren elke dag netjes worden bijgehouden, geeft een heerlijk ontspannen gevoel. De voordelen wegen dan ook absoluut op tegen de kleine ongemakken die het toestel soms kent.

Kortom, de Ecovacs Deebot N8 Pro+ doet wat het belooft: het houdt je huis schoon zonder veel gedoe. Gebruikers die een helpende hand kunnen gebruiken bij hun dagelijkse huishoudelijke taken, zullen in deze robotstofzuiger een uitstekende bondgenoot vinden. En hoewel de technologie altijd ruimte voor verbetering biedt, is het de algemene consensus dat de Ecovacs Deebot N8 Pro+ een verstandige investering is voor wie waarde hecht aan een schoon huis, maar niet de tijd of mogelijkheid heeft dit zelf continu bij te houden.

App-bediening en gebruiksgemak

Ecovacs deebot n8 pro+ 4

De Ecovacs Deebot N8 Pro+ maakt schoonmaken een stuk makkelijker dankzij de handige app-bediening. Zodra deze schoonmaakrobot uit de doos komt, is het een kwestie van installeren, je huis laten scannen en daarna simpelweg met je telefoon bepalen wat en wanneer hij schoonmaakt. Ideaal voor iemand die wel iets beters te doen heeft dan te sjouwen met een conventionele stofzuiger.

Belangrijke features die het gebruiksgemak van de app benadrukken:

 • Instelbaar tijdschema: Stel precies in wanneer de robot zijn ronde doet, zelfs als je niet thuis bent.

 • Virtuele kaart: De robot onthoudt de indeling van je huis voor een efficiënte schoonmaakroute.

 • Vuildetectie: De robot herkent vervuilde plekken en besteedt hier extra aandacht aan.

 • Virtuele muren: Bepaal met grenzen in de app waar de robot wel of niet mag komen.

De navigatie met laser zorgt ervoor dat de Deebot N8 Pro+ geen plekje overslaat. Hoe fijn is het dat je na een lange werkdag thuis kunt komen in een huis waar de vloeren al glanzend schoon zijn? Precies, ontzettend fijn.

Gebruik je de dweilfunctie, dan is het een kwestie van de waterbak vullen, een dweildoek bevestigen, en de robot doet de rest. Het is verbluffend hoe deze robot de dans ontspringt met stoelpoten en drempels. Echter, met een bundel snoeren kan hij wel eens in de knoei komen. De oplossing? Even de snoeren wat netter wegleggen voor je de robot zijn werk laat doen.

Het automatische leegstation betekent dat je het stofreservoir niet na elke ronde hoeft te legen - een uitkomst voor mensen met een druk leven. Toch is het niet allemaal rozengeur; na weken van schoonmaakactiviteit moet de stofzak verwisseld worden en daarbij kan er wel eens wat stof ontsnappen.

De app is meestal je beste vriend als het op bedienen aankomt, maar soms heeft hij even een digitaal schopje nodig via een herstart om volledig bij de les te zijn. De taalbarrière kan ook een klein struikelblok zijn; een Nederlandstalige app zou een mooie plus zijn.

Op de momenten dat het wel werkt zoals het hoort, krijg je echter een bijzonder gevoel van luxe. Stel je voor: je zit op je werk, en met een paar tikken op je smartphone stuur je jouw persoonlijke schoonmaakassistent door je huis. Je ontvangt zelfs updates en een schoonmaakkaart, dus je weet precies wat er gebeurd is terwijl jij aan het werk was.

Hoewel de prijs aan de hogere kant ligt, krijg je wel kwaliteit en gemak. En zelfs met een vol huisdierhaar en de dagelijkse rommel, levert deze robotstofzuiger consequent een schone vloer op, keer op keer.

Dus ja, de Ecovacs Deebot N8 Pro+ maakt misschien af en toe wat herrie tijdens het ledigen en struikelt hij weleens over een snoerenbundel, maar die kleine ongemakken wegen niet op tegen het grote gemak en de schone vloeren die hij elke dag biedt. Een slimme helper die zorgt dat jij je kunt focussen op de belangrijke dingen in het leven.

Automatische lediging en onderhoud

Ecovacs deebot n8 pro+ 5

De Ecovacs Deebot N8 Pro+ brengt gemak in het huishouden naar een hoger niveau met zijn automatische ledigingsfunctie. Niet langer meer gedoe met stofzakken die na elke schoonmaakbeurt geleegd moeten worden: de Deebot N8 Pro+ kiepert zijn inhoud zelf in het laadstation. Enkele voordelen hiervan zijn:

 • Weinig onderhoud: Zijn automatische leegsysteem bespaart tijd en moeite. Pas na enkele weken tot maanden moet je de stofzak verwisselen.

 • Hygiënisch: Bij het handmatig legen van de stofbak kan er stof ontsnappen, maar bij de N8 Pro+ gebeurt dit in een gesloten systeem.

 • Gebruikersvriendelijk: Het instellen van de leegfunctie gaat eenvoudig via de app, waardoor je er weinig omkijken naar hebt.

Hoewel de automatische lediging een uitkomst biedt, gaat deze gepaard met een aanzienlijk geluidsniveau. Gelukkig duurt dit maar kort en de stilte die de robotstofzuiger zelf biedt tijdens zijn werkzaamheden, compenseert dit ruimschoots.

De Ecovacs Deebot N8 Pro+ is ook slim in het omgaan met de inhoud van de stofbak. Het detecteert wanneer de bak vol raakt en rijdt zelfstandig terug naar het laadstation om zich te ledigen. Dit betekent dat de stofzuiger ook tijdens langere schoonmaaksessies efficiënt blijft werken zonder interventie. Voor meer inzichten in het kiezen van het juiste schoonmaakapparaat, kunt u ons artikel over een nieuwe stofzuiger aanschaffen: waar op te letten raadplegen.

Een klein puntje van kritiek is dat lange haren en dierenharen soms achterblijven in de stofzuiger en niet altijd in het reservoir worden gezogen. Hoewel dit niet ideaal is, weegt dit niet op tegen het gemak dat de automatische lediging biedt.

De robuustheid van de Deebot N8 Pro+ spreekt ook in zijn voordeel. Hij gaat intelligent om met obstakels zoals snoeren en drempels en komt in het algemeen niet vast te zitten, alhoewel een wirwar van draden soms een uitdaging kan vormen. Ook de dweilfunctie is een welkome toevoeging, al laat deze wel eens wat strepen achter en kan het resultaat variëren.

Het gemak wordt ook gereflecteerd in de gebruiksvriendelijke app, die ondanks af en toe een herstart, een vlotte bediening biedt. Via deze app bedien je de stofzuiger moeiteloos en stel je gemakelijk een schoonmaakschema in.

In de doos vind je naast de robot zelf een wasbare dweil en verschillende borstels, wat de veelzijdigheid van de stofzuiger ten goede komt. Bovendien zorgt het automatisch hervatten ervoor dat de robotstofzuiger zijn taken voortzet na het opladen zonder dat je hier omkijken naar hebt.

Al met al biedt de Ecovacs Deebot N8 Pro+ gemak en efficiëntie door zijn onderhoudsarme ontwerp. De stofzuiger is wellicht geen goedkope investering, maar de tijd die je bespaart en het comfort dat je ervoor terugkrijgt, zijn voor velen de moeite waard.

Prijs-kwaliteitverhouding en conclusie

Ecovacs deebot n8 pro+ 6

Wanneer we het hebben over de Ecovacs Deebot N8 Pro+, komen we direct tot de kern: dit is een robotstofzuiger die de verwachtingen over het algemeen waarmaakt. Kijkend naar de prijs-kwaliteitverhouding, wordt al snel duidelijk dat dit apparaat voor het geleverde gemak en de uitgebreide functionaliteiten een sterke speler is op de markt.

Hier zijn enkele positieve punten, vergezeld van enkele kanttekeningen:

 • Efficiëntie: met een systematische schoonmaakroute en de mogelijkheid om appart meerdere kaarten op te slaan, doet de N8 Pro+ wat het moet doen zonder veel gedoe.

 • Automatisch hervatten en opladen: vergeten om het apparaat aan te zetten, behoort tot het verleden dankzij programmeerbare tijdschema’s.

 • Stilte tijdens bedrijf: veel gebruikers melden dat de robotstofzuiger verrassend stil is tijdens zijn werkzaamheden.

Maar natuurlijk is niet alles perfect:

 • Drempelvrees: sommige gebruikers merken op dat de robot moeite kan hebben met drempels, ook al zou het volgens de specificaties geen probleem moeten zijn.

 • App-bediening: hoewel de app als gebruiksvriendelijk wordt beschreven, zijn er momenten waarop een herstart nodig is om de boel weer soepel te laten lopen.

Laten we het nu hebben over de mindere kanten en hoe we deze kunnen relativeren:

 • De dweilfunctie is functioneel, maar niet revolutionair. Het is eerder een extra’tje dat helpt bij licht vuil, als aanvulling op traditioneel dweilen.

 • Stofbak legen kan rommelig zijn. Hoewel de automatische lediging veel werk uit handen neemt, kan er toch wat stof ontsnappen bij het vervangen van de stofzak.

Toch wegen deze minpunten niet op tegen het dagelijks gemak dat de Deebot N8 Pro+ biedt:

 • Gemak: Een schoon huis zonder naar de stofzuiger om te kijken.

 • Dierenharen: Voor huishoudens met huisdieren is de robot een ware redder in nood.

 • Stofopname: De robot pakt vuil vakkundig op, waardoor de vloer elke dag een frisse uitstraling heeft.

Bovendien maakt het automatische leegstation het leven een stuk eenvoudiger. Je hoeft niet meer dagelijks of wekelijks handmatig het stofreservoir te legen, wat vooral een voordeel is voor mensen met een druk schema of die fysiek minder in staat zijn om deze taak uit te voeren.

Wat betreft het ontwerp en de bouwkwaliteit: de Deebot N8 Pro+ ziet er strak uit en voelt stevig aan. Geen fragiel speelgoed, maar een serieuze schoonmaakmachine. De witte kleur en het ronde design passen discreet in de moderne woning.

Een kleine waarschuwing voor potentiële kopers: als je woning veel hoogpolig tapijt heeft, dan is deze robotstofzuiger misschien niet de beste keuze. En ook al kan de Deebot N8 Pro+ goed omgaan met dierenharen, dikke pakken haar kunnen voor problemen zorgen.

Ter afronding: als je waarde hecht aan een schoon en fris huis zonder dat je hier zelf al te veel moeite voor hoeft te doen, biedt de Ecovacs Deebot N8 Pro+ een mooie oplossing. Minder tijd besteedt aan schoonmaken, meer tijd over voor het leven zelf. En dat, mogelijk gemaakt door een robotmaatje, is toch wel het summum van hedendaagse gemakstechnologie.