Sportief met de VirtuFit TR-200i Loopband (2024)

De VirtuFit TR-200i: een stabiele loopband met 18 trainingsniveaus, hartslagfunctie en BlueTooth verbinding.
Auteur
Affiliatie
Finn van den Berg

Cartesium

Publicatiedatum

8 maart 2023

Inleiding

Virtufit tr 200i loopband inklapbaar fitness 18 trainingsniveaus inklapbaar hartslagfunctie 1

De VirtuFit TR-200i Opvouwbare Loopband is een thuisfitnessapparaat dat uitblinkt in gemak en functionaliteit. Met zijn 18 verschillende trainingsniveaus en ingebouwde hartslagfunctie voorziet de loopband in een uitgebreid scala aan trainingsmogelijkheden, passend bij zowel beginnende als gevorderde lopers. Dit model, dat ook nog eens in te klappen is voor efficiënt ruimtegebruik, staat garant voor een stevige en betrouwbare trainingsoptie in de eigen woonomgeving. Door de aanwezigheid van een vaste lichte helling wordt elke training net iets uitdagender gemaakt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Lengte loopvlak 141 cm Breedte loopvlak 50 cm
Product breedte 78 cm Product hoogte 135 cm
Max. belastbaar gewicht 140 kg Maximale snelheid 18 km/h
Uitbreidbaar Ja Motorvermogen piek 5.5 metric hp
Motorvermogen continu 2.5 metric hp Aantal programma’s 36

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Virtufit tr 200i loopband  inklapbaar  fitness  18 trainingsniveaus  inklapbaar  hartslagfunctie 13 Virtufit tr 200i loopband  inklapbaar  fitness  18 trainingsniveaus  inklapbaar  hartslagfunctie 11 Virtufit tr 200i loopband  inklapbaar  fitness  18 trainingsniveaus  inklapbaar  hartslagfunctie 14 Virtufit tr 200i loopband  inklapbaar  fitness  18 trainingsniveaus  inklapbaar  hartslagfunctie 3 Virtufit tr 200i loopband  inklapbaar  fitness  18 trainingsniveaus  inklapbaar  hartslagfunctie 8 Virtufit tr 200i loopband  inklapbaar  fitness  18 trainingsniveaus  inklapbaar  hartslagfunctie 1

Ontwerp en montagegemak

Virtufit tr 200i loopband inklapbaar fitness 18 trainingsniveaus inklapbaar hartslagfunctie 2

Als je van plan bent om je hardlooproutine naar een hoger niveau te tillen, dan is de opvouwbare VirtuFit TR-200i Loopband een interessante kandidaat. De montage van deze loopband is schrikbarend eenvoudig; je bent binnen twintig minuutjes klaar om de loopband te bestormen.

Laten we eens kijken naar de volgende punten:

 • Compact en opvouwbaar: De TR-200i loopband kan eenvoudig worden opgevouwen, wat hem perfect maakt voor diegenen met beperkte ruimte.

 • Stabiel: Ondanks dat de loopband inklapbaar is, staat hij stevig. Er zijn geen aanwijzingen voor wiebelen of instabiliteit tijdens het gebruik.

 • Eenvoudige montage: Met slechts een paar schroeven staat de loopband zo. Je hebt niet eens een technische knobbel nodig om deze in elkaar te zetten.

 • Duidelijke handleiding: De meegeleverde Nederlandse handleiding navigeert je moeiteloos door het montageproces.

Echter, niets is perfect. Zo merken sommige gebruikers op dat het plastic rond de console wat goedkoop aanvoelt en dat het apparaat bij bepaalde snelheden een piep of kraak kan laten horen. Echter, deze kleine kritieken doen niet af aan de algemene stabiliteit en het gemak van montage.

Comfort is ook een belangrijk aspect bij de TR-200i. Het loopvlak is met zijn 141x50 cm*ruim genoeg om je in volle sprint veilig te voelen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je naast de band stapt. De combinatie van het stevige design en de viervoudige demping zorgen voor een aangename loopervaring** zonder te veel impact op je gewrichten.

Een ander pluspunt is hoe gemakkelijk de loopband kan worden opgeklapt en opgeborgen. Met de transportwielen verplaats je hem snel naar een hoekje. Dit is ideaal voor mensen die niet altijd een sportcentrum in hun woonkamer willen hebben.

De TR-200i loopband is niet alleen geschikt voor ervaren sporters, maar ook voor beginners of mensen die revalideren. Door de verscheidenheid aan trainingsniveaus (kop in totaal 18) kun je eenvoudig op je eigen niveau beginnen en jezelf steeds verder uitdagen.

De constructie en het ontwerp van de VirtuFit TR-200i Loopband zijn indrukwekkend wanneer je de prijs-kwaliteitverhouding in acht neemt. De duurzaamheid lijkt ook in orde te zijn, waarbij gebruikers opmerken dat hij gebouwd is om langdurig en frequent te worden gebruikt. Dit brengt gemoedsrust, wetende dat je investering bedoeld is voor veelvuldig gebruik.

Niet te vergeten, het montagegemak verlaagt ook de drempel voor velen om hun fitnessreis vanuit huis te beginnen. Het is een kleine maar significante psychologische overwinning als je een groot fitnessproduct zoals deze zelf gemakkelijk kunt opzetten.

De achilleshiel van de TR-200i lijkt toch vooral esthetisch van aard te zijn. Er is sprake van “plastic” gevoel, maar dit lijkt de positieve ervaring niet wezenlijk te beïnvloeden.

Samenvattend, de VirtuFit TR-200i Loopband steekt met kop en schouders uit boven veel van zijn concurrenten in termen van gebruiksgemak en constructiekwaliteit. Kleine minpunten lijken in het niet te vallen bij het gemak waarmee je het apparaat monteert en weer opbergt. Ook de robuustheid ondanks de inklapfunctie is een vermelding waard. Voor hen die thuis aan hun conditie willen werken, biedt de TR-200i een betrouwbare en praktische oplossing.

Functies en gebruikservaring

Virtufit tr 200i loopband inklapbaar fitness 18 trainingsniveaus inklapbaar hartslagfunctie 3

Als je thuis wilt werken aan je conditie of fitnessdoelen, biedt de VirtuFit TR-200i loopband een uitstekende balans tussen functionaliteit en gebruiksgemak. Laten we de kernfuncties op een rij zetten:

 • Inklapbaarheid, waardoor de loopband na gebruik gemakkelijk kan worden opgeborgen.

 • 18 trainingsniveaus bieden voldoende variatie voor zowel beginners als gevorderden.

 • Hartslagfunctie om tijdens het trainen uw hartslag in de gaten te houden.

De stabiele constructie en het solide loopvlak met viervoudige demping dragen bij aan het loopcomfort en verlagen de kans op blessures. Zelfs wanneer je de maximale snelheid van 18 km/u test of de hellingshoek aanpast tot 12%, voelt het apparaat betrouwbaar en stabiel aan. Dit is vooral merkbaar bij langere loopsessies, waarbij blijkt dat de geruisloze motor perfect geschikt is voor intensief thuisgebruik.

Hoewel de montage vrij eenvoudig is, kan de grootte van het pakket bij levering voor sommigen een uitdaging zijn. Het is aan te raden om hier een tweede paar handen bij te hebben. Eenmaal opgezet, is het een kwestie van aansluiten en je bent klaar om te gaan.

Gebruikers hebben het gemak van de sneltoetsen op de handvaten geprezen, die het mogelijk maken om snel de hellingshoek of snelheid te wijzigen. De hartslagsensoren op diezelfde handvatten bieden een makkelijke manier om tijdens het lopen de hartslag te monitoren. Overigens zei een gebruiker dat het loopvlak wat kort en smal kan aanvoelen, zeker voor langere personen.

Aan de negatieve kant moeten we noemen dat sommige gebruikers opmerkingen hadden over het piepen en kraken van het apparaat, met name bij zwaardere belasting. Hoewel het niet opweegt tegen de positieve aspecten, zou het voor sommige gebruikers een punt van zorg kunnen zijn.

De trainingsprogramma’s in de app worden als enigszins beperkt ervaren. Dit is iets om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een breed scala aan voorgeprogrammeerde routines. Maar met zo veel positieve feedback, lijkt dit slechts een kleine hindernis in een overigens soepele loopervaring.

Een interessant punt is hoe de loopband stress vermindert en als een remedie tegen lichte depressie kan dienen. Zoals een tevreden gebruiker aangaf, kan deze loopband een consistent trainingsregime in het comfort van je eigen huis ondersteunen, wat een positief effect op het welzijn kan hebben.

Naast de functionaliteiten, hebben gebruikers ook melding gemaakt van een gemakkelijke opberging dankzij de inklapbaarheid. Vergeleken met andere fitnessapparatuur lijk je met de VirtuFit TR-200i in de meeste gevallen minder ruimte op te offeren, een groot voordeel voor wie beperkte ruimte heeft.

Samenvattend, de VirtuFit TR-200i is een uitblinker wat betreft zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Het biedt genoeg uitdaging voor een breed publiek en de mogelijkheid om van een thuisloop-ervaring te genieten zonder dat je het huis hoeft te verlaten. Kortom, deze loopband lijkt een solide keuze voor wie zijn fitness serieus neemt binnen de eigen vier muren.

Programmas en connectiviteitsopties

Virtufit tr 200i loopband inklapbaar fitness 18 trainingsniveaus inklapbaar hartslagfunctie 4

De VirtuFit TR-200i loopband is een veelzijdig toestel dat specifiek ontworpen is om sportfanaten een breed scala aan trainingsmogelijkheden te bieden. Of je nu een beginnende loper bent of een ervaren sporter, de 18 verschillende trainingsniveaus zorgen ervoor dat iedereen uitgedaagd wordt. Hierdoor blijft elke training interessant en kun je steeds weer nieuwe doelen stellen.

De loopband is uitgerust met een 5 inch verlichte display waarop je alle belangrijke informatie tijdens je training kunt zien. Dit varieert van snelheid en afstand tot calorieverbruik en hartslag. Dit zijn enkele van de voordelen van de programma’s en connectiviteit:

 • Programmakeuze: Met 36 verschillende programma’s heb je een ruime keuze aan trainingsopties, of je nu interval, lange afstand of specifieke conditietrainingen wilt.

 • Hartslagmeting: De handvaten zijn uitgerust met sensoren die je hartslag meten, een essentieel onderdeel om je vooruitgang te monitoren.

 • FitShow app: Via Bluetooth kun je jouw smartphone of tablet koppelen om met de FitShow app te trainen. Het maakt je workouts interactiever en stelt je in staat om eenvoudige analyses van je prestaties te doen.

Echter, zoals bij elk product, zijn er ook nadelen. Hoewel de connectiviteit met de FitShow app een pluspunt is, vinden sommige gebruikers het aanbod binnen de app beperkt. Dit kan ervoor zorgen dat je na verloop van tijd minder variatie in je trainingen ervaart. Toch biedt de loopband zelf nog genoeg diversiteit om de meeste sporters tevreden te stellen.

Het gemak van het verbinden met je smartphone of tablet kan ook niet onderschat worden. Hiermee kun je jouw eigen muziek of podcasts beluisteren, wat kan helpen om je gemotiveerd te houden tijdens je looptraining. Bovendien maakt de AUX aansluiting het mogelijk om zonder gedoe je favoriete tracks af te spelen via de geïntegreerde speakers.

Een ander puntje van kritiek van sommige gebruikers is het geluid van de speakers; hoewel het een leuke toevoeging is, moet je geen high-end geluidskwaliteit verwachten. Voor de echte audiofielen is het wellicht beter om een eigen headset of externe speakers te gebruiken.

Wat betreft duurzaamheid en stabiliteit, de VirtuFit TR-200i krijgt over het algemeen goede beoordelingen. Hij kan tot 140 kg belasting aan en blijft stabiel, zelfs op hogere snelheden of de maximale hellingshoek van 12%. Hierdoor voelt lopen comfortabel en veilig, een belangrijk aspect voor regelmatige lopers.

In het kort, de programma’s en connectiviteitsopties van de VirtuFit TR-200i bieden:

 • Een ruime keuze aan trainingsprogramma’s.

 • Handige hartslagmeting voor effectieve training.

 • Bluetooth-connectiviteit voor meer interactie tijdens je workout.

Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals beperkingen in de app en basisgeluidskwaliteit, weegt dit niet op tegen de vele voordelen die de loopband te bieden heeft. De VirtuFit TR-200i is een praktische keuze voor wie thuis aan zijn conditie en gezondheid wilt werken. Het is een degelijk apparaat dat voor zijn prijsklasse een verrassend complete ervaring biedt, perfect voor die donkere avonden of regenachtige dagen waarbij je liever niet buiten gaat rennen.

Conclusie en eindoordeel

Virtufit tr 200i loopband inklapbaar fitness 18 trainingsniveaus inklapbaar hartslagfunctie 5

Na een grondige analyse en meerdere trainingssessies met de VirtuFit TR-200i loopband kan ik vol vertrouwen zeggen dat dit apparaat een uitstekende aanwinst is voor iedereen die thuis aan zijn of haar conditie wilt werken. Het mooie aan deze loopband is dat hij, ondanks zijn inklapbare ontwerp, verrassend stabiel en robuust aanvoelt; een belangrijk aspect voor wie bang is dat inklapbare modellen vaak minder stevig zijn.

Belangrijke pluspunten zijn onder meer:

 • Ruime keuze in trainingsmogelijkheden dankzij de 18 niveau’s;

 • Hartslagfunctie voor een betere monitoring van de workouts;

 • Compact op te vouwen, waardoor de loopband weinig ruimte in beslag neemt.

Ondanks deze positieve eigenschappen zijn er een aantal gebruikers die de loopband als wat luidruchtig ervaren en melden dat hij na enige tijd iets kraakt of piept tijdens het lopen. Ook zijn er opmerkingen over de handleiding die niet altijd even duidelijk is. Echter, met wat handigheid en geduld lijken deze kleine ongemakken snel opgelost en doen ze geen afbreuk aan de algehele positieve ervaring.

Een vaak gehoorde loftuiting is dat de TR-200i makkelijk monteerbaar is, zelfs voor mensen die normaal gesproken twee linkerhanden hebben. De geringe montagetijd wordt gewaardeerd en draagt bij aan het enthousiasme om snel met de training te kunnen starten.

De kwaliteit-prijsverhouding is ook een sterk punt van de VirtuFit TR-200i. Voor een middenklasse budget verkrijg je een loopband die diverse gebruiksopties biedt en die door verschillende gebruikers wordt gezien als een apparaat dat voldoet aan de verwachtingen. De lessen uit de eerste ervaringen zijn vooral dat het raadzaam is om de loopband direct op de juiste plek uit te pakken, aangezien hij best zwaar is.

Voor mensen die kampen met stress of depressieve gevoelens, blijkt deze loopband een waardevolle aankoop. De beweging en de mogelijkheid om weer op ieder gewenst moment te kunnen trainen, bieden ontspanning en verbetering van de gemoedstoestand. Dit aspect mag zeker niet onderschat worden in een wereld waarin emotionele en fysieke gezondheid hand in hand gaan.

Wel is het goed om te realiseren dat deze loopband een helling heeft die niet vlak ingesteld kan worden, wat voor sommigen een nadeel kan zijn. Het is belangrijk om ermee rekening te houden dat je dus altijd met een lichte helling loopt.

Samengevat, de VirtuFit TR-200i is een prima keuze voor wie thuis wil werken aan zijn conditie, maar niet de hoofdprijs kan of wil betalen voor een professionele loopband. De combinatie van stabiliteit, functionaliteit en eenvoudig design zorgt ervoor dat deze loopband zich onderscheidt in de markt. De voordelen wegen aanzienlijk zwaarder dan de kleine ongemakken, waardoor ik deze loopband zeker kan aanbevelen voor regulier thuisgebruik.