Mijn recensie van de Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband (2024)

Mijn ervaring met de Focus Fitness Jet 9 iPlus: stevig, ruime trainingsprogrammas, Bluetooth en een eenvoudige montage. Perfect voor thuis.
Auteur
Affiliatie
Finn van den Berg

Cartesium

Publicatiedatum

24 augustus 2023

Inleiding

Focus fitness jet 9 iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar hellingsfunctie 1

De Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband is een geavanceerd fitnessapparaat dat zowel voorzien is van Bluetooth als hellingsfunctie, ontworpen om te voldoen aan de eisen van zowel beginners als gevorderde lopers. Deze loopband combineert een stevige constructie met een ruim loopvlak en biedt gebruikers de mogelijkheid tot intensieve trainingen met een snelheid tot wel 20 kilometer per uur.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Lengte loopvlak 137 cm Breedte loopvlak 54 cm
Product breedte 92 cm Product hoogte 154 cm
Max. belastbaar gewicht 150 kg Maximale snelheid 20 km/h
Uitbreidbaar Ja Motorvermogen piek 5 metric hp
Motorvermogen continu 2.5 metric hp Aantal programma’s 15

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Focus fitness jet 9 iplus  loopband  incl. tablethouder en bluetooth  inklapbaar hellingsfunctie 9 Focus fitness jet 9 iplus  loopband  incl. tablethouder en bluetooth  inklapbaar hellingsfunctie 28 Focus fitness jet 9 iplus  loopband  incl. tablethouder en bluetooth  inklapbaar hellingsfunctie 13 Focus fitness jet 9 iplus  loopband  incl. tablethouder en bluetooth  inklapbaar hellingsfunctie 26

Montage en Installatiegemak

Focus fitness jet 9 iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar hellingsfunctie 2

Montage en Installatiegemak van de Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband

Het opzetten van een nieuw fitnessapparaat thuis kan nogal eens frustrerend zijn, maar bij de Focus Fitness Jet 9 iPlus is hier goed over nagedacht. De montage is simpeler dan verwacht met dank aan een overzichtelijk systeem; binnen een kwartiertje ben je klaar om je eerste kilometers te maken. Hier zijn de stappen die je doorloopt:

 • Uitpakken van alle onderdelen

 • De loopband uitklappen

 • 8 schroeven aandraaien

 • Aansluiten van de iPlus module voor Bluetooth-connectiviteit

Hoewel de handleiding wat aan de summiere kant is en weinig zegt over de instelling van de hellingshoek, spreekt de montage best voor zich. En mocht je ergens tegenaan lopen, dan is een beetje vindingrijkheid meestal genoeg om je alsnog op het juiste pad te helpen.

Een ding om rekening mee te houden is dat het gewicht van zeker 40 kg de loopband wel zwaar en wat onhandig te tillen maakt, zeker als deze een trap op moet. Maar wees gerust, eenmaal op de juiste plek biedt dat gewicht een rotsvaste stabiliteit tijdens het lopen.

Toch moet vermeld worden dat, ook al is het instellen van de vele mogelijkheden en Bluetooth-connectie een fluitje van een cent eens je bezig bent, wat extra informatie in de handleiding zeker geen overbodige luxe zou zijn. Maar zoals gezegd leent de interface zich voor een intuïtieve bediening, dus je komt er wel uit.

In termen van design en gemak van installatie zou je zeggen dat de Focus Fitness Jet 9 iPlus een goede balans weet te vinden. Ja, er zijn verbeterpunten, zoals een duidelijkere handleiding en een betere uitleg over de instelling van de hellingshoek, maar eens alles staat, staat het ook echt goed.

Het opklapsysteem is nog een punt van gemak; dit werkt soepel en maakt dat de loopband ook in kleinere woningen niet in de weg hoeft te staan.

Tot zover het gedeelte over installatie en montage. Afgezien van een paar kleine hobbels in het proces, is mijn ervaring vooral een van tevredenheid. De Focus Fitness Jet 9 iPlus staat als een huis en nodigt uit om direct van start te gaan. Het is zeker geen apparaat dat je na één keer proberen in de hoek gooit — sterker nog, het zou me niet verbazen als het je nieuwe beste vriend wordt voor binnen trainingen.

Gebruikscomfort en Stabiliteit

Focus fitness jet 9 iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar hellingsfunctie 3

Wanneer we het hebben over de Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband, draait alles om comfort en stabiliteit tijdens het trainen. Zo op het eerste gezicht staat deze loopband als een huis en geeft hij je het gevoel van een professioneel toestel, maar dan thuis. Het brede loopvlak biedt volop ruimte om te bewegen, en daarmee staat dit model bovenaan de lijst voor eenieder die thuis aan de conditie wil werken zonder beknibbeld te worden op bewegingsruimte.

Laten we de voordelen eens onder de loep nemen:

 • Ruim loopvlak: Met de afmetingen van 137 cm bij 54 cm, heb je ruimte zat om zowel te wandelen als te rennen.

 • Stevigheid tijdens gebruik: Dankzij het flinke gewicht van 89 kilo staat de loopband stabiel op de grond. Dit zorgt voor een veilig en betrouwbaar gevoel, ook op hogere snelheden.

 • Eenvoudig opklapmechanisme: Ruimtebesparend en praktisch voor kleinere woningen.

Nu is het zo dat geen enkel product alleen maar pluspunten heeft. Sommige gebruikers gaven aan dat ondanks de relatieve eenvoud van de montage, de handleiding niet altijd even helder is, vooral niet wanneer het aankomt op de fine-tuning van de machine zoals het instellen van de hellingshoek. Dit is echter met wat nadenkwerk meestal wel te overzien, en eenmaal in elkaar gezet toont de loopband geen verdere gebreken op dit vlak.

Gebruikers wegen ook de voordelen af tegen de nadelen als het gaat om gewicht en grootte. Het is een zware jongen om te verplaatsen, wat vooral opvalt als hij naar een hogere verdieping moet – een goede workout op zich! Maar zodra hij staat, wordt dat gewicht gezien als een voordeel omdat het bijdraagt aan de stabiliteit.

Hoewel de loopband breed en lang genoeg is voor de meeste gebruikers, kan de grootte van het loopvlak voor meer lange en ervaren hardlopers een aandachtspunt zijn. Voor mensen boven de 1,85 meter kan het loopvlak namelijk net iets te kort aanvoelen. Toch is dit voor de alledaagse sporter vaak geen struikelblok.

Wat wel echt een punt van aandacht is, is de duidelijkheid van de display. De informatie hiervan kan tijdens het trainen ietwat vaag overkomen. Maar nogmaals, voor de prijs waarvoor de loopband wordt aangeboden, kun je daar nog eens mild over zijn. Je krijgt tenslotte heel wat loopband voor je geld.

Een ander interessant punt is dat sommige gebruikers ervaringen delen over elektrostatische oplading tijdens de training. Dat dit vervelende schokjes kan geven, is een duidelijk minpunt. Het lijkt echter een zeldzaam probleem dat niet iedere gebruiker ervaart en wellicht met enige creativiteit op te lossen is.

Afsluitend, de Focus Fitness Jet 9 iPlus biedt een bijzonder goede balans tussen prijs, kwaliteit, gebruiksgemak en comfort. Natuurlijk zijn er kleinere punten die voor verbetering vatbaar zijn, maar het overkoepelende gevoel is dat deze loopband een waardevolle aanwinst is voor de thuissporter die niet terugdeinst voor een beetje montage en op zoek is naar stabiliteit en comfort tijdens het trainen. Kortom, een stevige loopband die doet wat hij moet doen en dat is gebruikers thuis laten sporten, weer of geen weer.

Trainingsmogelijkheden en Programmas

Focus fitness jet 9 iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar hellingsfunctie 4

De Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband verandert de manier waarop we aan onze conditie werken. Met een uitgebreid scala aan trainingsprogramma’s en de iPlus module die koppelt met je tablet of smartphone, biedt de loopband een interactieve en diverse trainingservaring voor zowel beginners als gevorderden.

De trainingsmogelijkheden zijn indrukwekkend. Om te beginnen:

 • Voorgeprogrammeerde trainingen: 25 verschillende standen, van interval tot hellingprogramma’s.

 • Maatwerk met een manueel programma waarmee je je eigen training kunt vormgeven.

 • Bluetooth connectiviteit: Koppel je apparaat en volg routes via Google Maps, alsof je de marathon van New York rent.

 • Flexibele instellingen: Snelheid tot 20 km/u en 15 niveaus van hellingshoek.

De veelvuldigheid van deze opties maakt dat je elke keer weer een nieuwe uitdaging hebt, waardoor zowel lichaam als geest geprikkeld blijft. En ja, het klinkt als muziek in de oren van de thuisatleet die zichzelf wil blijven verbeteren.

Natuurlijk kent de Jet 9 iPlus ook een enkel minpunt. De handleiding blijkt summier; nieuwe gebruikers zouden hierdoor initieel wat verdwaald kunnen raken in de veelheid aan mogelijkheden. Toch, na enige gewenning, worden de navigatie en instellingen haast tweede natuur, een stukje tech-savvy kan hierbij zeker helpen.

Een ander puntje van kritiek is dat sommige gebruikers meer duidelijkheid willen over de trainingsprogramma’s zelf. Zonder gedetailleerde beschrijving kan het even duren voordat je precies vindt welke instelling het best bij je dagelijkse looproutine past. Maar laat je daar niet door tegenhouden; de ontdekkingsreis naar het meest geschikte programma maakt je uiteindelijk alleen maar behendiger in het gebruik.

Wat de iPlus-functie betreft, verlegt dit letterlijk de horizonten van indoor trainen. Verbind je apparaat en loop door de straten van jouw gekozen stad, een innovatieve manier van trainen die de sleur van de loopband doorbreekt.

Helaas is dit alles niet vrij van technische missers. Sommige gebruikers melden dat het Bluetooth-aansluiten niet altijd soepel verloopt en je wel eens te maken kunt hebben met enige synchronisatieproblemen. Iets om rekening mee te houden, maar over het algemeen zijn de geluiden hierover positief.

Het gebruik van de loopband blijft onverminderd populair voor die dagen dat het weer niet meezit of wanneer de voorkeur naar een thuisworkout uitgaat. De Jet 9 iPlus voegt daar met zijn interactieve aspect een nieuwe dimensie aan toe. Zo laat jij de regen buiten staan terwijl je je in zonniger oorden waant.

Al met al biedt de Focus Fitness Jet 9 iPlus een compleet en effectief middel om je sportdoelen te behalen. Trainingsvariatie, gebruiksvriendelijkheid na initieel leerproces, en een sterk gevoel van progressie door zijn vele programma’s, maken deze loopband een gedegen keuze voor thuisgebruikers die hun loopervaring willen heruitvinden.

Bouwkwaliteit en Afwerking

Focus fitness jet 9 iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar hellingsfunctie 8y7wqn19djnw yymxbm

De Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband biedt wat hij belooft: een solide platform voor zowel de beginnende als de meer ervaren hardloper. Met zijn robuuste bouw en breed loopvlak is comfort tijdens het rennen of lopen praktisch gegarandeerd. Echter, geen product is perfect en dit geldt ook voor de Jet 9 iPlus waarbij de afwerking soms wat ruw kan aanvoelen.

Laten we beginnen met de positieve kanten van de bouwkwaliteit en afwerking:

 • Het frame staat als een huis en de 8-voudige Flex Suspension vering zorgt voor goede demping tijdens het trainen.

 • De krachtige 3 PK-motor maakt snelheden tot 20 km/u mogelijk, waarmee deze loopband ook voor snelle lopers geschikt is.

 • De loopband is verrassend stil in gebruik, vergeleken met sommige concurrenten.

 • Het gebruikersgewicht van maximaal 150 kg indiceert hoe steenstevig deze loopband is.

Toch zijn er enkele kanttekeningen die genoemd moeten worden:

 • Bij het in elkaar zetten kan de handleiding vaag zijn, met onduidelijke instructies voor het monteren van onderdelen.

 • De afwerking is niet overal even netjes. Gebruikers merken op dat bijvoorbeeld de bekerhouders scheef kunnen staan.

 • Beloftes met betrekking tot de ingebouwde airco en speakers die niet functioneren zijn misleidend.

Om deze review gestructureerd te houden, hier een overzicht van de belangrijkste bouwkwaliteit en afwerking punten:

 • Stevige constructie: met een focus op duurzaamheid en stabiliteit.

 • Groot loopoppervlak: met voldoende ruimte voor een comfortabele loopervaring.

 • Fluisterstille motor: maakt een training thuis goed mogelijk zonder veel geluidsoverlast.

 • Solide materialen: de loopband voelt niet goedkoop aan.

 • Afwerking: kan op sommige plaatsen slordig zijn, een aandachtspunt voor de productie.

Het moet gezegd: wanneer de loopband eenmaal staat, zal de stabiliteit en de stevigheid ervan niet teleurstellen. Dit is te danken aan het zware gewicht van de machine – wat overigens wel een nadeel kan zijn bij de plaatsing ervan. Vooral als je woont op een hogere etage of een kleinere ruimte hebt, kan het naar boven tillen van deze kolos een uitdaging zijn. Echter, eenmaal op de juiste plaats, staat deze inklapbare loopband stevig op zijn poten en is het een waardevolle aanvulling op je thuisgym.

De afwerking laat soms te wensen over en het is aan te raden de handleiding met een gezonde dosis geduld en mogelijk wat internetzoekwerk door te nemen. Maar we mogen niet vergeten dat de Jet 9 iPlus zich niet laat kennen door deze kleine ongemakken. De ervaring tijdens het hardlopen compenseert ruimschoots de montageperikelen.

De bouwkwaliteit en afwerking van de Focus Fitness Jet 9 iPlus mag dan niet onberispelijk zijn, maar in praktisch opzicht staat hij zijn mannetje. Dit beestje zal je begeleiden bij het verbeteren van je conditie en gezondheid, mits je bereid bent de initiële hobbel van montage en de afwerking te accepteren. In het juiste licht gezien, is de Focus Fitness Jet 9 iPlus een ware bondgenoot in persoonlijke fitnessdoeleinden en een vaak onderschat pareltje in zijn prijsklasse.