Recensie: De Dreaver S310 Loopband (2024)

De Dreaver S310 loopband: een compacte loopband zonder armsteunen, makkelijk op te bergen en tot 6 km/u.
Auteur
Affiliatie
Finn van den Berg

Cartesium

Publicatiedatum

23 september 2023

Inleiding

Dreaver s310 loopband wandelband walking pad 1 6km/u inclusief beschermmat treadmill walkingpad loopband elektrisch 3gqoj3v2ge4r wo14rm

De Dreaver S310 Elektrische Loopband - Walking Pad met Beschermmat is een betrouwbare keuze voor iedereen die thuis aan zijn conditie wil werken. Deze loopband valt op door zijn eenvoudige bediening en compacte vormgeving, waardoor het apparaat in vrijwel elke ruimte past. Met een stevige bouwkwaliteit en een snelheid die instelbaar is tot 10 kilometer per uur, biedt de Dreaver S310 de basis voor een effectieve loop- of wandeltraining. Het meegeleverde beschermingsmat zorgt ervoor dat de vloer niet beschadigt en het apparaat stabiel staat.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Lengte loopvlak 103 cm Breedte loopvlak 40 cm
Product breedte 50 cm Product hoogte 12 cm
Max. belastbaar gewicht 120 kg Maximale snelheid 6 km/h
Uitbreidbaar Nee Motorvermogen piek 2.5 metric hp
Motorvermogen continu 0.5 metric hp Aantal programma’s 6

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Dreaver s310 loopband  wandelband  walking pad  1 6km/u  inclusief beschermmat  treadmill  walkingpad  loopband elektrisch 9 Dreaver s310 loopband  wandelband  walking pad  1 6km/u  inclusief beschermmat  treadmill  walkingpad  loopband elektrisch 10 Dreaver s310 loopband  wandelband  walking pad  1 6km/u  inclusief beschermmat  treadmill  walkingpad  loopband elektrisch 2

Ontwerp en Opslag

Dreaver s310 loopband wandelband walking pad 1 6km/u inclusief beschermmat treadmill walkingpad loopband elektrisch 2

In het hedendaagse drukke leven zoeken we naar manieren om fit te blijven zonder daarvoor te veel offers te brengen. De Dreaver S310 loopband lijkt in deze behoefte te voorzien met een ontwerp dat zich richt op compactheid en gemakkelijke opslag. Hier zijn een paar kernpunten die opvallen:

 • Afmetingen: met een loopvlak van 103 cm lang en 40 cm breed, biedt het genoeg ruimte voor een comfortabele wandeling zonder te domineren in de kamer.

 • Opberggemak: De hoogte van slechts 12 cm laat toe dat je hem praktisch onder elk bed of bank schuift.

 • Gewicht: Met 18 kg is de loopband niet te zwaar om te verplaatsen, wat verder geholpen wordt door de handige wieltjes.

Als het aankomt op het design van de loopband, valt direct op dat de S310 zijn belofte nakomt qua vormgeving. Strak, modern en zonder de vaak in de weg zittende armsteunen, wat het gebruik onder een bureau mogelijk maakt. Echter, sommigen zouden de afwezigheid van armsteunen kunnen zien als een minpuntje voor de stabiliteit tijdens het lopen. Gelukkig is de loopband breed genoeg om een steunpunt binnen handbereik te houden.

Het pluspunt van de loopband is dat deze zonder montage komt, een zeldzaamheid in de wereld van thuis-fitnessapparatuur. Dit betekent dat je letterlijk binnen een paar minuten na de levering al aan je wandeling kunt beginnen, zonder frustraties van een complexe opbouw.

Natuurlijk is alles niet perfect. Men zou zich kunnen afvragen of de maximale snelheid van 6 km/u voldoende is voor iedereen. Hoewel dit prima is voor wandelen of een snelwandelpas, is het niet geschikt voor een looptraining met hogere intensiteit. Maar laten we realistisch zijn, als je meer wilt dan een comfortabele wandelpas, dan is de S310 misschien toch niet wat je zoekt.

Een ander punt van aandacht is de afstandsbediening die essentieel is voor het bedienen van de loopband. Hoewel dit bijdraagt aan het strakke design, is het ook weer een extra ding om bij te houden – en wie is er niet eens wat kwijtgeraakt in huis?

Wat betreft het ruimtebesparende ontwerp, de Dreaver S310 is een uitblinker. Het kan een grote meerwaarde zijn voor degenen die in een appartement wonen of simpelweg een hekel hebben aan grote, logge apparatuur die kostbare woonruimte inneemt. Ook voor kantoorruimtes is het een ideale oplossing - even een pauze nemen van het zitten en wat stappen zetten zonder dat het apparaat in de weg staat.

Het komt neer op het volgende: de Dreaver S310 spreekt met name de wandelliefhebber aan, die een degelijke loopband zoekt zonder al te veel poespas. Perfect voor wie tussen de bedrijven door thuis of op kantoor in beweging wil blijven, zonder dat de loopband een permanent zichtbare plek in de ruimte inneemt. Schoonheid en efficiëntie gaan hand in hand in dit snuggere ontwerp, al zijn er altijd verbeterpunten mogelijk. Desondanks levert dit apparaat waar voor zijn geld en belooft het vele actieve uren met minimaal ruimtebeslag.

Gebruiksgemak en Functionaliteit

Dreaver s310 loopband wandelband walking pad 1 6km/u inclusief beschermmat treadmill walkingpad loopband elektrisch 3

De Dreaver S310 elektrische loopband heeft in korte tijd veel aandacht gekregen vanwege zijn gebruiksgemak en functionaliteit. Met een simpel en rechttoe rechtaan ontwerp is de loopband bij uitstek geschikt voor mensen die hun stappen willen zetten zonder poespas. Wat direct opvalt:

 • Gebruiksgemak: Plug & play zonder ingewikkelde montage.

 • Functionaliteit: Basisfuncties voor snelwandelen tot maximaal 6 km/u.

Het gemak waarmee je deze loopband in huis haalt en direct kunt gebruiken, is een van de grootste pluspunten. Zonder frustrerende montage wordt de loopband een ongecompliceerde aanvulling op de dagelijkse routine, of je nu lekker voor de tv wilt wandelen of beweging wilt invoegen tijdens de werkuren.

De loopband is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar heeft ook praktische elementen die bijdragen aan de gebruikservaring. Voor de bediening is een afstandsbediening meegeleverd, waardoor je niet hoeft te bukken of je wandeling hoeft te onderbreken om instellingen te wijzigen. De afstandsbediening, weliswaar zonder batterijen geleverd, is een kleine investering in comfort die je graag maakt.

Qua snelheid is de limiet van 6 km/u voldoende voor de gebruiker die wil snelwandelen. Toch is het voor de meer fanatieke hardlopers wellicht een beperking. Het apparaat is primair bedoeld voor wandelen en niet zozeer voor intensieve looptrainingen.

Een mogelijk minpunt is dat de loopband, bij zwaardere belasting, soms net wat meer van de motor vraagt. Echter, binnen de grenzen van het maximaal belastbare gewicht werkt de motor goed mee. Een kwestie van binnen de specificaties blijven voor de beste ervaring.

Voor gebruik in appartementen is het meeleveren van een beschermmat een doordacht extraatje. Deze mat zorgt voor extra demping en beschermt de vloer. Het vermindert ook nog eens geluidsoverdracht naar onderburen, dus je bent direct een attente bovenbuur.

Het apparaat is verplaatsbaar, dankzij de geïntegreerde wieltjes. Dit is ideaal voor wie de loopband na gebruik liever uit het zicht heeft. Toch kun je de compactheid en het relatief lage gewicht niet zien als een vervanging voor een stevige sportschoolloopband. Het is een trade-off tussen portabiliteit en robustheid.

De loopband biedt een soepele en stabiele wandelervaring, alhoewel sommige gebruikers rapporteren dat de band soms verstel moet worden om scheeflopen te voorkomen. Dit vraagt om wat aandacht en onderhoud, maar het blijft een eenvoudige handeling die snel is geleerd.

In het kort, de Dreaver S310 loopband is een betaalbare, no-nonsense optie voor degenen die gewoon willen opstaan en wandelen. Het gebruiksgemak en de functionalisaties zijn praktisch en voldoende voor het bevorderen van een actieve levensstijl, zelfs binnenshuis. Let wel op je verwachtingen bij aanschaf; dit is geen high-end sportapparaat, maar een degelijke middenweg die je helpt actief te blijven.

Prestaties en Geluidsniveau

Dreaver s310 loopband wandelband walking pad 1 6km/u inclusief beschermmat treadmill walkingpad loopband elektrisch 4

De Dreaver S310 Elektrische Loopband is een solide keuze voor wie thuis aan de slag wil gaan met wandelen. Wat meteen opvalt, is het stil functioneren van de loopband. Dit komt goed uit als je ondertussen ook een serie of film wilt kijken. Natuurlijk, helemaal zonder geluid is de band niet, zeker bij hogere snelheden hoor je de machine wel werken. Denk aan het geluidsniveau van een loopband in de sportschool. Maar met een koptelefoon op, heb je daar al snel geen omkijken meer naar.

Wat betreft de prestaties, hier de belangrijkste punten op een rij:

 • Snelheid instelbaar van 1 tot 6 km/u, wat prima is voor wandelen en snelwandelen.

 • De motor levert 0,5 pk continu, en klimt even op naar 2,5 pk piekvermogen om de band soepel te laten draaien.

 • Met een gebruikersgewicht tot 120 kg kan vrijwel iedereen aan de slag.

Deze specificaties laten zien dat de Dreaver S310 uitstekend geschikt is voor een goede wandelsessie. De band reageert goed op aanpassingen in snelheid en de afstandbediening maakt het extra gemakkelijk om tijdens het wandelen de bediening in de hand te houden.

Een minder punt kan zijn dat de loopband niet geschikt is voor hardlopen door de maximale snelheid van 6 km/u. Dit kan voor sommigen als een beperking worden ervaren, maar laten we niet vergeten dat het apparaat nadrukkelijk gepositioneerd is als een ‘walking pad’.

Ook noemenswaardig is dat de loopband bij hogere belasting en snelheid wat meer geluid produceert, wat logisch is gezien de compactheid en het motorvermogen. Dit merk je vooral bij een gebruikersgewicht dicht tegen de bovengrens van 120 kg. Het hoeft echter geen probleem te zijn als je, zoals gezegd, een koptelefoon gebruikt of het geluidsniveau in de ruimte iets hoger is.

Dan is er nog het gegeven dat de loopband zelf geen geheugen heeft. Als je even pauzeert, en je zet de machine uit, dan reset de training. Hierdoor moet je zelf je voortgang bijhouden als je geïnteresseerd bent in je totaal afgelegde afstand of andere gegevens over meerdere sessies.

Tot slot, het kan incidenteel voorkomen dat de band wat afstelling nodig heeft en bij aanvang een beetje scheef loopt. Dit is een kwestie van even afstellen met het meegeleverde gereedschap, wat doorgaans niet ingewikkeld is.

Al met al levert de Dreaver S310 wat je ervan mag verwachten: een betrouwbare en conveniële manier om thuis aan je stappen te komen. Het apparaat doet zijn werk stil en efficiënt, waardoor het een vriend is voor zowel je fitheid als je woonplezier.

Klantenservice en Ondersteuning

Dreaver s310 loopband wandelband walking pad 1 6km/u inclusief beschermmat treadmill walkingpad loopband elektrisch nkm4na6wydvd eqygy0

In deze review duiken we in de wereld van klantenservice en ondersteuning, een essentieel aspect van elke aankoopervaring. Het aanschaffen van de Dreaver S310 loopband gaat namelijk gepaard met uitstekende klantenzorg, iets wat vaak net zo belangrijk is als het product zelf. Laten we eens kijken naar de verschillende ervaringen van klanten:

Klanten zijn over het algemeen zeer te spreken over de reactiesnelheid en de hulpvaardigheid van de klantenservice. Problemen worden snel aangepakt en oplossingen worden vlot aangeboden. Zo blijkt uit de ervaringen dat:

 • Bij een productiefout of defect wordt er kosteloos een nieuwe loopband opgestuurd.

 • De klantenservice vraagt actief naar feedback en ervaringen om de kwaliteit te waarborgen.

 • Ook buiten reguliere werktijden blijkt de klantenservice bereikbaar en hulpvaardig.

Er zitten echter soms wel wat haken en ogen aan, maar deze worden relatief makkelijk rechtgezet. Zoals bij elk product kunnen er uitzonderingen zijn waar dingen misgaan met de levering of er technische problemen opspelen. In dergelijke gevallen wordt er melding gemaakt van een snelle reactie van de klantenservice om het probleem recht te zetten.

Het is weliswaar jammer als je net die ene pechvogel bent met een haperend apparaat, maar het lijkt erop dat Dreaver haar best doet om snel met een passende oplossing te komen. Tevreden klanten melden ook dat Dreaver proactief contact opneemt om te controleren of alles naar wens is. Een mooi gebaar dat de betrouwbaarheid van het bedrijf ten goede komt.

Belangrijk is ook om te vermelden dat de Dreaver S310 loopband zonder poespas aankomt. Het is een kwestie van uitpakken en meteen aan de slag gaan. En mocht je dan toch tegen een probleem aanlopen, staat de klantenservice voor je klaar, gesteund door een twee jaar durende garantie.

Het is wel zo dat deze loopband niet uitblinkt in hypermoderne functies – hij is basic en doeltreffend, wat voor sommigen een nadeel kan zijn. Echter, deze eenvoud draagt bij aan minder potentiële technische problemen en daardoor ook minder contact met de klantenservice.

Kortom, de Dreaver S310 loopband lijkt gepaard te gaan met een degelijke klantenservice die de gebruikerservaring verbetert. Kleine minpuntjes worden door Dreaver schijnbaar vakkundig omgebogen naar tevredenheid van de klant. Daarmee toont Dreaver dat ook na de aankoop zorg en aandacht voor de klant niet ophoudt. En dat is een geruststellend idee voor iedereen die overweegt de Dreaver S310 loopband in huis te halen om de dagelijkse stappen comfortabel binnenshuis te kunnen zetten.