Onze review van de VirtuFit TR-90i Loopband (2024)

Onze ervaring met de VirtuFit TR-90i: stevig design, LED-display, 15 programma’s, hellingshoek en Bluetooth connectiviteit.
Auteur
Affiliatie
Finn van den Berg

Cartesium

Publicatiedatum

23 oktober 2023

Inleiding

Virtufit tr 90i loopband inklapbaar led display 15 programmas 99% voorgemonteerd 1

De VirtuFit TR-90i Loopband is een gebruiksvriendelijk fitnessapparaat dat ontworpen is voor het thuis sporten. Met afmetingen van 158 x 72,5 x 134 cm biedt deze loopband een compact, maar effectief loopoppervlak. De TR-90i heeft een motor van 2 pk continu vermogen, wat zorgt voor een soepele loopervaring. De snelheid is instelbaar van 0,8 tot 14 km/u, waardoor deze loopband geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Met een mogelijkheid tot 15 verschillende programma’s en een inklapbaar design, combineert de TR-90i functionaliteit met gemak voor de gebruiker.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Lengte loopvlak 120 cm Breedte loopvlak 42 cm
Product breedte 100 cm Product hoogte 115 cm
Max. belastbaar gewicht 120 kg Maximale snelheid 14 km/h
Uitbreidbaar Nee Motorvermogen piek 1.25 metric hp
Motorvermogen continu 1.25 metric hp Aantal programma’s 15

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Virtufit tr 90i loopband  inklapbaar  led display  15 programmas  99% voorgemonteerd 5 Virtufit tr 90i loopband  inklapbaar  led display  15 programmas  99% voorgemonteerd 24 Virtufit tr 90i loopband  inklapbaar  led display  15 programmas  99% voorgemonteerd 6 Virtufit tr 90i loopband  inklapbaar  led display  15 programmas  99% voorgemonteerd 32 Virtufit tr 90i loopband  inklapbaar  led display  15 programmas  99% voorgemonteerd 37 Virtufit tr 90i loopband  inklapbaar  led display  15 programmas  99% voorgemonteerd 1 Virtufit tr 90i loopband  inklapbaar  led display  15 programmas  99% voorgemonteerd 20 Virtufit tr 90i loopband  inklapbaar  led display  15 programmas  99% voorgemonteerd 1

Ontwerp en opslagmogelijkheden

Virtufit tr 90i loopband inklapbaar led display 15 programmas 99% voorgemonteerd 2

Als je een loopband overweegt voor in je thuissportschool, dan speelt niet alleen het gebruik maar ook het ontwerp en de opslagmogelijkheden een belangrijke rol. De VirtuFit TR-90i Loopband laat zien dat je ook in een kleiner huis of appartement je fitnessdoelen kunt nastreven zonder in te leveren op kwaliteit en bruikbaarheid.

Zodra je de loopband uitpakt, valt het inklapbare design op. Een paar eigenschappen maken dit model bijzonder geschikt voor wie ruimte wil besparen:

 • Het soft drop systeem waarmee de loopband gemakkelijk en veilig opgeklapt wordt.

 • Transportwieltjes die het mogelijk maken om het apparaat te verplaatsen zonder zware inspanning.

 • Een relatief compact formaat met een productbreedte van 100 cm en een hoogte van 115 cm.

Het slimme ontwerp van de VirtuFit TR-90i zorgt ervoor dat je je niet druk hoeft te maken over een fitnessapparaat dat de hele kamer in beslag neemt. Na gebruik klap je het apparaat eenvoudigweg in en rol je het aan de kant. Ideaal voor als je in de woonkamer sport en na je workout graag weer ruimte wilt maken.

Een bijkomend voordeel is dat de loopband 99% voorgemonteerd geleverd wordt. Het enige wat je hoeft te doen, is het vastdraaien van een paar bouten en binnen een kwartiertje ben je klaar om de eerste kilometers te maken. Dit gemak is bijzonder prettig voor degenen die terugdeinzen voor complexe montage-instructies.

Het LED-display, eenvoudig en duidelijk, complementeert het strakke design van de loopband. Met gebruiksvriendelijke toetsen kan je door de 15 verschillende programma’s bladeren en je training personaliseren. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat sommige gebruikers het display wat aan de eenvoudige kant vinden en mogelijk meer geavanceerde opties missen.

Ondanks het compacte formaat, blijkt de TR-90i verrassend stevig en kan een gewicht van maar liefst 150 kg dragen. Toch zijn er geluiden dat bij intensief gebruik het apparaat kan gaan piepen en kraakgeluiden kan maken. Hoewel deze geluiden storend kunnen zijn, lijken ze de stabiliteit of de werking van de loopband niet te beïnvloeden.

Het is belangrijk om de volgende punten in beschouwing te nemen:

 • Er is sprake van een maximale snelheid van 14 km/h, wat voor de gemiddelde gebruiker toereikend moet zijn, maar wellicht voor doorgewinterde hardlopers aan de lage kant kan uitvallen.

 • Een enkele gebruiker merkte op dat de band na een tijdje wat scheef kon lopen, hoewel dit met enkele aanpassingen te corrigeren was.

Het gebruik van ruimtebesparende fitnessapparatuur zoals de VirtuFit TR-90i toont aan dat je ook in beperkte ruimtes effectief aan de gang kunt gaan met je conditie en gezondheid. Het slimme ontwerp en de opklapbaarheid zijn specifieke kwaliteiten die dit model zeer aantrekkelijk maken voor de thuissporter die naast een goede workout ook de woonkamer niet permanent wil omtoveren in een sportschool.

Gebruikerservaring en programma’s

Virtufit tr 90i loopband inklapbaar led display 15 programmas 99% voorgemonteerd 3

Wanneer je de VirtuFit TR-90i Loopband in huis haalt, stap je in een wereld van gemakkelijke en effectieve thuisworkouts. Deze loopband maakt het mogelijk om ongeacht het weer of tijdstip je conditie op peil te houden. Met 15 verschillende trainingsprogramma’s kun je je routine constant verfrissend en uitdagend houden - perfect voor zowel beginners als meer ervaren hardlopers.

De programma’s van de TR-90i zijn divers en omvatten onder andere:

 • Loop- en joggingprogramma’s voor een rustig tempo

 • Renprogramma’s om de snelheid op te voeren

 • Programma’s voor sportieve en afstandslopers

 • Speciale programma’s gericht op vrouwen

Een van de grote voordelen van de TR-90i is het LED-display, dat niet alleen eenvoudig te bedienen is, maar ook alle relevante informatie overzichtelijk weergeeft. Je ziet in een oogopslag je afstand, calorieverbruik, tijd, snelheid en hartslag, die je nauwkeurig kunt meten met de sensoren in de handvaten.

De loopband is daarnaast inklapbaar, wat betekent dat je hem na gebruik gemakkelijk kunt opbergen. Dit is ideaal voor wie klein behuisd is. Het belastbaar gewicht van 150 kg getuigt van een solide bouw, waardoor je er zeker van kunt zijn dat de loopband tegen een stootje kan. Ook niet onbelangrijk, de montage neemt met een beloofde 15 minuten weinig tijd in beslag zodat je vrijwel direct kunt beginnen met je training.

Toch zijn er enkele minpunten die het noemen waard zijn. Gebaseerd op diverse gebruikerservaringen lijkt het bijvoorbeeld dat het toestel kan piepen en kraken bij gebruik. Dit kan het gevoel van kwaliteit en duurzaamheid enigszins ondermijnen. Tevens wordt vermeld dat de loopband na een tijdje wat aanpassingen nodig heeft om ervoor te zorgen dat de band niet scheef loopt.

Desondanks merken gebruikers op dat het eenvoudige bedieningspaneel het gebruiksgemak hoog houdt en dat de diversiteit aan programma’s het apparaat aantrekkelijk maakt voor uiteenlopende trainingsdoelen en -niveaus.

Hoewel het loopvlak voor sommige gebruikers wat aan de korte kant bevonden wordt, lijkt dit niet af te doen aan de algemene tevredenheid over het apparaat. De TR-90i biedt een goede mix tussen functionaliteit en compactheid, iets wat zeker wordt gewaardeerd door degenen die wat minder ruimte tot hun beschikking hebben.

In de context van gebruikerservaring met de programma’s krijgt de TR-90i veel lof voor de verscheidenheid en het gebruiksgemak. Men waardeert de eenvoudigheid waarmee je kunt wisselen tussen programma’s, en de countdown modus voor tijd, afstand en calorieën voegt nog een extra dimensie toe aan de trainingen.

Samenvattend, hoewel de VirtuFit TR-90i Loopband niet perfect is - met enkele gebruikers die nadelen ervaren in termen van piepen of de noodzaak voor occasionele afstelling - zijn de reacties overwegend positief. De loopband is een hit voor diegenen die zoeken naar een praktisch, compact en veelzijdig fitnessapparaat voor thuisgebruik. Het is een investering in je gezondheid die zijn waarde bewijst door de variatie aan programma’s en gebruiksgemak.

Compatibiliteit en connectiviteit

Virtufit tr 90i loopband inklapbaar led display 15 programmas 99% voorgemonteerd 4

In het digitale tijdperk is de connectiviteit van fitnessapparatuur een steeds groter wordende factor in de besluitvorming van consumenten. De VirtuFit TR-90i Loopband speelt hier slim op in met zijn geïntegreerde bluetooth-ontvanger, die ervoor zorgt dat je loopband een verlengstuk wordt van je digitale leven. Met een druk op de knop koppel je je loopband aan populaire trainingsapps zoals Zwift en FitShow.

Belangrijke features van deze loopband zijn:

 • Ingebouwde bluetooth-ontvanger voor app-koppeling

 • Compatible met trainingsapps zoals FitShow en Zwift

 • Optie voor koppeling met Apple Health Kit

De combinatie van de praktische LED display, die eenvoudig te bedienen is, en de connectiviteit met smartphone of tablet, maakt deze loopband tot een toegankelijk en interactief fitnessapparaat. Hierdoor is het makkelijker en leuker om een dagelijkse looproutine te volgen en je voortgang in de gaten te houden. Bovendien maakt de samenwerking met apps als Zwift je workout een stuk dynamischer en sociale door de mogelijkheid om in virtuele omgevingen te lopen en met anderen te concurreren of samen te trainen.

Op het vlak van connectiviteit is het echter jammer dat de loopband niet compatibel is met een borstband voor hartslagmetingen. Hierdoor ben je aangewezen op de sensoren in de handvaten, wat tijdens het lopen soms minder praktisch is. Ook melden enkele gebruikers dat de FitShow app soms beperkt aanvoelt in zijn mogelijkheden. Toch is de toegevoegde waarde van de apps voor veel gebruikers een groot pluspunt en een reden om tot aankoop over te gaan.

Een klein minpuntje is dat ondanks de 99% voorgemonteerdheid en de gemakkelijke bediening, het installeren van de loopband soms wat stroef kan verlopen, vooral bij het uitlijnen van de loopband. Dit lijkt een klein fabrieksmatig verbeterpunt, maar eenmaal opgesteld, krijg je een stabiel en goed werkend apparaat.

Het mag duidelijk zijn: De VirtuFit TR-90i heeft zijn zaken goed op orde als het gaat om de digitale integratie. Het toegankelijke karakter en de compatibiliteit met diverse apps zorgen ervoor dat je, ook tijdens de donkere en koude dagen, gemotiveerd blijft om thuis te sporten en je doelen te behalen. Het duurzame en inklapbare design maakt de loopband verder tot een praktisch en ruimtebesparend fitnessapparaat voor elke thuisomgeving.

Voor hen die een stap verder willen gaan dan een basismodel en waarde hechten aan digitale connectiviteit, biedt de VirtuFit TR-90i legt de mogelijkheden letterlijk aan je voeten. Een stevig stap vooruit in de wereld van thuisfitness waarbij connectiviteit centraal staat, zonder daarbij overigens een online marathon aan budget uit te geven.

Prijs-kwaliteitverhouding en conclusie

Virtufit tr 90i loopband inklapbaar led display 15 programmas 99% voorgemonteerd 5

Wanneer het aankomt op de VirtuFit TR-90i Loopband, staat één ding als een paal boven water: je krijgt waar voor je geld. In de wereld waar fitnessapparatuur de neiging heeft om je portemonnee leeg te trekken, biedt dit apparaat een solide middenweg tussen kwaliteit en prijs. Zelfs als we de mindere kanten onder de loep nemen, blijkt de TR-90i een sterke kanshebber in zijn segment te zijn. Laten we eens kijken naar de samenvatting van deze loopband:

 • Prijs-kwaliteitverhouding: Goede balans tussen kosten en functies.

 • Stabiliteit en sterkte: Met een belastbaar gewicht van 150 kg meer dan stevig.

 • Compact en inklapbaar: Handig voor thuisgebruik, zelfs in kleinere ruimtes.

 • Gebruiksklaar: 99% voorgemonteerd, eenvoudige montage binnen 15 minuten.

 • Trainingsmogelijkheden: Met 15 programma’s is variatie ruimschoots aanwezig.

Hoewel er enkele opmerkingen zijn over het wat plastiekerige gevoel van de bovenkant en het piepen is dit in de regel eenvoudig te verhelpen met wat routine-onderhoud. Het feit dat de loopband na gebruik veilig en eenvoudig ingeklapt kan worden, maakt hem ideaal voor wie klein behuisd is. Ook het lichte kraakgeluid dat sommige gebruikers ervaren, wordt vaak als een bijzaak gezien gezien de overige stabiele prestaties van de loopband.

Vooral de LED-display en het gebruiksgemak worden geprezen. Geen ingewikkelde menu’s, maar een overzichtelijke en intuïtieve bediening die bijdraagt aan een prettige trainingservaring. Het enkele minpuntje dat het loopvlak voor sommige gebruikers te smal of te kort lijkt, wordt vaak gecompenseerd door de algemene tevredenheid over het product.

Een belangrijk voordeel van de TR-90i is zeker de snelheidsvariëteit, die met een maximum van 14 km/u ook de meer ervaren lopers kan bekoren. Het apparaat maakt het ook mogelijk voor beginners en diegenen die revalideren om op een veilige en comfortabele manier aan hun conditie te werken. De noodstop met veiligheidssleutel onderstreept nogmaals het belang dat gehecht wordt aan veiligheid.

Laten we ook niet het feit vergeten dat de loopband geschikt is voor frequent gebruik, zelfs voor sessies die meer dan 2 uur duren. Dit ondersteunt de duurzaamheid van het apparaat en stelt gebruikers in staat om hun trainingsregime zonder zorgen te intensiveren.

Concluderend kan worden gesteld dat de VirtuFit TR-90i een betrouwbare keuze is voor de thuisgebruiker die zoekt naar een eerlijke deal tussen kosten en kwaliteit. Het is een loopband die zijn mankementen heeft, maar deze worden vaak overschaduwd door de positieve trainingservaring en gebruiksgemak. Perfect voor degenen die zonder al te veel poespas hun fitnessdoelen willen nastreven. Een aanrader dus, met een knipoog naar diegenen die de zolderkamer of het hoekje in de woonkamer willen omtoveren tot hun eigen kleine sportschool.