Uitgebreide review: De Focus Fitness Senator iPlus Loopband (2024)

Uitgebreide recensie van de Focus Fitness Senator iPlus loopband: stevige bouw, brede loopvlak en uitgebreide trainingsprogrammas.
Auteur
Affiliatie
Finn van den Berg

Cartesium

Publicatiedatum

10 oktober 2023

Inleiding

Focus fitness senator iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar fitnessapparaat 1 22 km/u hardloopband voor thuis b93qvryvqygx oqkpl

De Focus Fitness Senator iPlus Loopband is een prima loopband voor thuisgebruik, geschikt voor zowel de beginnende als de doorgewinterde sporter. Met een robuust ontwerp, uitgerust met een Bluetooth-functie en tablethouder, combineert deze inklapbare loopband technologie en functionaliteit.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Lengte loopvlak 147 cm Breedte loopvlak 57 cm
Product breedte 98 cm Product hoogte 150 cm
Max. belastbaar gewicht 160 kg Maximale snelheid 22 km/h
Uitbreidbaar Ja Motorvermogen piek 6 metric hp
Motorvermogen continu 3 metric hp Aantal programma’s 12

Prijzen

Montage en Installatie

Focus fitness senator iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar fitnessapparaat 1 22 km/u hardloopband voor thuis dw3pxqvxpvrb oqkpl

Het in elkaar zetten van de Focus Fitness Senator iPlus Loopband blijkt voor veel gebruikers nogal een puzzel, maar gelukkig geen houdini-act. Je moet wel even de hersens laten kraken en wellicht tweemaal de instructies erbij pakken, wat frustraties kan veroorzaken. Deze kleine uitdaging staat echter in schril contrast met de stevige en solide loopervaring die je te wachten staat.

Voor de constructie van de machine zijn de meegeleverde gereedschappen en onderdelen voldoende. Let wel op: de montagehandleiding lijkt soms op een zoekplaatje waar zelfs Waldo verdwaald zou raken. Basis technisch inzicht en geduld zijn je beste vrienden hierbij.

Laten we de stappen van de installatie bekijken:

 • De plek: Zorg voor genoeg ruimte om het apparaat uit te pakken en te monteren. Het is geen lichtgewicht, dus een extra paar handen komt goed van pas.

 • De onderdelen: Bekijk alle stukken en sorteer ze uit. Dit voorkomt chaos.

 • Het gereedschap: Alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd, maar een eigen inbussleutel maakt het net wat makkelijker.

 • De montage: De handleiding kan cryptisch zijn, maar met logisch nadenken en een beetje doorzettingsvermogen wijst het zich vanzelf.

Eenmaal in elkaar gezet, staat de loopband als een huis en is hij klaar voor gebruik. Aan de stevigheid zal het in ieder geval niet liggen. Met een maximaal belastbaar gewicht van 160 kilogram en een loopvlak van 147 cm bij 57 cm kan bijna iedereen zijn of haar stappen zetten richting een fitter leven.

Er is echter een puntje van kritiek die niet ongenoemd kan blijven; de handleiding laat voor sommigen wat te wensen over bij de uitleg van het instellen van verschillende programma’s en de hellingshoek. Dit kan initiële frustraties opleveren, maar zodra je dit door hebt, opent zich een wereld aan mogelijkheden qua trainingsopties.

Het verrijdbare aspect van de loopband door middel van de transportwieltjes is ideaal. Je tilt hem misschien niet op als een veertje, maar je rolt hem vlotjes naar de gewenste plek. Daarbij is het inklapsysteem ideaal voor kleinere woningen – hij neemt ingeklapt veel minder ruimte in.

Een ander punt van aandacht is dat de hartslagmeting via de handsensoren misschien niet altijd even nauwkeurig is. Maar laten we wel wezen, voor een hobbysporter gaat het meer om de trend dan de exacte hartslag per seconde. Ben je toch op zoek naar precisie, dan is er de mogelijkheid een externe borstband aan te sluiten.

Hoewel gebruikers soms melden dat de loopband wat geluid kan maken bij hogere snelheden of hellingshoeken, is dit doorgaans binnen de perken en niet storend – zeker niet als je favoriete muziek door de speakers knalt tijdens de workout.

Alles op een rijtje zettend, behoeft de montage en installatie wel een beetje meer aandacht en geduld dan verwacht, maar eenmaal alles op zijn plaats, heb je een degelijke loopband met een goede prijs-kwaliteitverhouding in huis gehaald. Met een beetje oplettendheid en voorbereiding wordt de weg naar fitheid op de Senator iPlus een stuk minder zwaar dan gedacht. En onthoud: na deze kleine workout bij de opbouw, heb je die eerste calorieën er al op een andere manier af getraind!

Ontwerp en Gebruiksgemak

Focus fitness senator iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar fitnessapparaat 1 22 km/u hardloopband voor thuis ew3gyqvygvln oqkpl

Het ontwerp van de Focus Fitness Senator iPlus Loopband slaat een brug tussen professioneel en thuisgebruik dankzij de strakke zwarte afwerking en robuuste bouw. Oogt hij eenmaal gemonteerd als een krachtpatser in je sportkamer, met een loopvlak van 147 cm lang en 57 cm breed biedt deze loopband volop ruimte voor zowel rustige wandelaars als fanatieke hardlopers.

Wat gebruikers erg prettig vinden is de toevoeging van een tablethouder en Bluetooth-connectiviteit. Hiermee wordt de trainingservaring interactiever en kun je je smartphone of tablet gemakkelijk koppelen om o.a. het EHealth-applicatieprogramma te gebruiken, wat je trainingen een nieuwe dimensie geeft.

De loopband blinkt uit in de volgende kenmerken:

 • Bluetooth voor het verbinden van apparaten.

 • Inklapbaarheid die ruimtebesparing mogelijk maakt.

 • Gebruiksgemak, met sneltoetsen om direct aanpassingen te doen tijdens het sporten.

Hoewel het product op het eerste gezicht ingewikkeld lijkt vanwege zijn vele functies en stevige frame, is het gebruiksgemak een van de grootste pluspunten. Met de knoppen bereik je snel de gewenste instellingen wat bijdraagt aan een efficiënte training.

Anderzijds kan niet ontkend worden dat de beloofde airco en MP3-functie bij sommige gebruikers niet naar behoren functioneerden, wat toch als een tegenvaller wordt ervaren.

Over de stabiliteit van de loopband is men overwegend te spreken. Ondanks het gewicht dat tijdens het tillen als zwaar ervaren kan worden, staat hij als een huis en biedt een vaste ondergrond tijdens het rennen of lopen. Gebruikers hebben geconstateerd dat de loopband geenszins aan stabiliteit onderdoet voor de apparaten in de sportschool.

Daarnaast worden aspecten als de MP3-aansluiting en ingebouwde speakers die bijdragen aan het plezier van het sporten in sommige recensies als positief uitgelicht. Echter, er zijn ook geluiden dat deze niet altijd naar wens functioneren, iets wat bij de aankoop instellingen kan teleurstellen.

Het gewicht van de loopband kan het verplaatsen naar een andere etage een uitdaging maken. Maar de aanwezige transportwieltjes faciliteren het verschuiven binnen dezelfde verdieping.

Niet alle functies van de loopband zijn even duidelijk uitgelegd in de meegeleverde handleiding. Dit vraagt soms om wat puzzelwerk en boerenverstand, maar over het algemeen vinden de meeste gebruikers hun weg wel.

Tot slot, ondanks dat sommige kleinere designfouten door gebruikers worden aangemerkt, zoals de plaatsing van de bekerhouders en het afwerken van de schroeven, wordt vooral de algemene stevigheid en het mooie design hoog gewaardeerd. De Focus Fitness Senator iPlus is dus een loopband die over het algemeen voldoet aan de verwachtingen, waarbij alleen enkele functies en de assemblage voor verbetering vatbaar zijn.

Prestaties en Trainingsprogrammas

Focus fitness senator iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar fitnessapparaat 1 22 km/u hardloopband voor thuis gw3g1rvagvzy oqkpl

De Focus Fitness Senator iPlus Loopband zet nieuwe normen wanneer het aankomt op thuis trainen. Met prestaties die niet onderdoen voor semi-professionele apparaten en trainingsprogramma’s die variatie en uitdaging bieden, is deze loopband een solide keuze voor de sportievelingen onder ons.

Ondanks de intimiderende naam, biedt de Focus Fitness Senator iPlus een gebruikerservaring die zelfs beginners met open armen ontvangt. De aanwezigheid van:

 • Geïntegreerd Bluetooth systeem

 • 25 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

 • Elektronisch instelbare hellingshoek tot 15 levels

zorgt ervoor dat je training zowel uitdagend als gevarieerd blijft. Het stelt je in staat om je conditie te verbeteren, af te vallen of gewoon actief te blijven, ongeacht het weer buiten.

Het is mooi om te zien hoe technologie wordt ingezet om je training net dat tikje extra te geven. Door je tablet of smartphone te verbinden met de loopband, transformeer je deze in een persoonlijke trainingspartner. De bijbehorende EHealth app opent een wereld van routes, van het lopen van fictieve marathons tot het ontdekken van nieuwe wandelpaden.

Sommige gebruikers hebben echter wel opgemerkt dat de handleiding iets te wensen overlaat. Met name de uitleg over de vele mogelijkheden kan voor verbetering vatbaar zijn. Maar laat dit kleine minpunt je niet weerhouden; de meeste mensen vinden hun weg na enige gewenning toch wel.

Het fysieke aspect van de loopband is eveneens indrukwekkend. Dit werkpaard is belastbaar tot 160 kg en biedt genoeg ruimte met zijn loopvlak van 147 cm lang en 57 cm breed. Voor de fanatieke renners onder ons, de Senator iPlus haalt een topsnelheid van maar liefst 22 km/h. Dat is vlot genoeg om zelfs voor ervaren hardlopers een uitdagende sprint te leggen.

Alle positieve eigenschappen in acht nemend, is er één terugkerend commentaar dat niet onopgemerkt kan blijven. Het gewicht en de grootte van de loopband kunnen een uitdaging vormen bij het verplaatsen ervan naar hogere etages. Met een gewicht van 103 kg is het aan te raden om een extra paar handen te regelen bij het op zijn plek zetten.

Anderzijds getuigt dit gewicht ook van de stabiliteit en degelijkheid van de constructie, wat een groot pluspunt is tijdens intensieve trainingssessies. Daarnaast draagt de achtvoudige flex suspension vering zorg voor de nodige demping en comfort tijdens het lopen.

Om even te relativeren, geen enkel fitnessapparaat is perfect, maar de Senator iPlus komt wel gevaarlijk dichtbij voor zijn prijspunt. Met de duidelijke display, intuïtieve bediening en handige extras zoals MP3 aansluiting en ingebouwde speakers, krijg je veel voor je geld.

De Focus Fitness Senator iPlus Loopband voldoet aan verwachtingen en stijgt soms zelfs daarbovenuit. Een solide keuze voor diegenen die thuis een professionele trainingservaring wensen. Kleinere nadelen worden overstemd door de vele voordelen, waarbij de brede waaier aan mogelijkheden en sterke bouwkwaliteit niet onbenoemd mogen blijven. Voor wie fitness serieus neemt, is dit ongetwijfeld een topaankoop.

Comfort en Ervaring Tijdens Gebruik

Focus fitness senator iplus loopband incl. tablethouder en bluetooth inklapbaar fitnessapparaat 1 22 km/u hardloopband voor thuis qlyabv11gv10 68684v

De Focus Fitness Senator iPlus Loopband is een veelzijdige compagnon voor hen die hun conditie willen verbeteren of onderhouden zonder de deur uit te hoeven gaan. Of u nu beginner bent of al wat meer gevorderd, de talrijke aanwezige opties en trainingsprogramma’s bieden genoeg uitdaging voor ieder niveau.

Belangrijke pluspunten die gebruikers vaak noemen, zijn:

 • Stabiele constructie; ondanks de zware trainingen blijft de loopband stevig staan.

 • Inklapbare functie; ideaal voor wie ruimte wil besparen in huis.

 • Een ruim loopvlak van 147 cm lang en 57 cm breed, wat comfort biedt tijdens het lopen of rennen.

 • De stille en krachtige motor die geschikt is voor snelheden tot 22 km/u zonder veel lawaai.

Een uitdaging die soms wordt genoemd, is het verplaatsen van de loopband naar hogere verdiepingen door het gewicht. Maar zodra deze horde is genomen, verdienen de stabiliteit en het stevige gevoel van de band zelf de nodige lof.

Wat betreft het gebruiksgemak valt op dat de integratie met smartphones en tablets via Bluetooth een welkome functie is die de trainingservaring verrijkt. Het kunnen volgen van routes via Google maps is een slimme toevoeging die de monotonie van het binnen lopen doorbreekt. Alhoewel de geluidsopties en ventilatiesysteem niet altijd aan de verwachtingen voldoen (sommige gebruikers merken op dat deze niet functioneren zoals beschreven), zijn de meeste gebruikers te spreken over de algemene prestaties van de machine.

Nadeel is echter de handleiding die wat te wensen overlaat. Vooral bij montage kan dit voor enige verwarring zorgen, maar een beetje praktisch inzicht helpt al snel. Bovendien is de opberggemak dankzij de transportwieltjes en het inklapsysteem van de band juist weer een punt van tevredenheid.

De hartslagfunctie, die wat trager reageert dan gehoopt, wordt door sommigen als een minpunt ervaren. Echter, dit wordt vaak gecompenseerd door het gebruik van een externe hartslagmeter, wat een accuraat alternatief biedt.

Samengevat kan de Focus Fitness Senator iPlus Loopband gezien worden als een betrouwbare partner voor de thuissporter die bereid is enkele kleinere gebreken voor lief te nemen. Zijn prestaties, duurzaamheid en het uitgebreide scala aan programma’s wegen voor velen op tegen de paar verbeterpunten. Met andere woorden, een prima toestel voor wie de balans opzoekt tussen comfort, kwaliteit en een aantrekkelijke prijs. Het vormt een solide basis voor vele thuisworkouts, zolang de nadelen niet té zwaar wegen.