Recensie van de Vileda Steam Plus Power Pad: Maakt ieder type vloer goed schoon (2023)

One recensie: de Vileda Steam Plus Power Pad kan elke vloer aan met 3 reinigingsstanden en een opwarmtijd van 15 seconden.
Auteur
Affiliatie
Maria de Waal

Cartesium

Publicatiedatum

14 december 2023

Inleiding

Vileda steam plus power pad 1

De Vileda Steam Plus Power Pad stoomreiniger is een efficiënte en gebruiksvriendelijke keuze voor de schoonmaak. Dit toestel, voorzien van een krachtige stoomfunctie, maakt gebruik van verwarmd water om de vloer schoon te maken. Hij heeft een 1550 watt motor en een opwarmtijd van slechts 15 seconden. Met de verstelbare stoomuitstoot kun je de intensiteit aanpassen aan verschillende vloertypes, van tegels tot parket.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type stoomreiniger Stoommop Toepassing stoomreiniger Badkamer en sanitair, Keuken, Vloeren
Geschikt voor vloeren (stoomreinigers) Ja Maximale stoomdruk 1 bar
Regelbare stoomkracht Ja Type stoomreiniger Stoommop
Toepassing stoomreiniger Badkamer en sanitair, Keuken, Vloeren Geschikt voor vloeren (stoomreinigers) Ja
Maximale stoomdruk 1 bar Regelbare stoomkracht Ja

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Vileda steam plus power pad 14 Vileda steam plus power pad 9 Vileda steam plus power pad 3 Vileda steam plus power pad 6 Vileda steam plus power pad 16 Vileda steam plus power pad 13 Vileda steam plus power pad 11

Veelzijdigheid van de Steam Plus Power Pad

Vileda steam plus power pad 2

Met de Vileda Steam Plus Power Pad staat schoonmaken synoniem aan flexibiliteit en gemak. Dit apparaat belooft een grondige reiniging op een verscheidenheid aan vloeren, van het frisse parket tot het zachte tapijt en de stevige tegels. De diversiteit aan reinigingsstanden is indrukwekkend:

 • Tapijtglijder voor zachte ondergronden

 • Microvezelpads met stevige borstels voor tegels en voegen

 • Zachte microvezelpads voor het kwetsbare parket

De dweilkop, met zijn puntige vorm, is een ware kunstenaar in het bereiken van lastig schoon te maken hoekjes en kantjes. De snoerlengte van 7 meter verleent je alle bewegingsvrijheid die je flink aan het schoonmaken kan zetten zonder steeds van stopcontact te moeten wisselen, een klein ongemak dat soms vervelend kan zijn maar in het licht van de schoonmaakprestaties te verwaarlozen is.

Wanneer je een oog werpt op het gebruiksgemak, zal de opwarmtijd van slechts 15 seconden je zeker bevallen. Dit snelle opwarmen zorgt ervoor dat je bijna onmiddellijk kunt starten met schoonmaken en ook als je het waterreservoir moet bijvullen blijft het wachten beperkt.

Een mogelijk punt van kritiek zou het waterreservoir van 0,4 liter kunnen zijn, dat maar een halfuur meegaat. Dit kan als een nadeel gezien worden voor grotere huizen of ruimtes, maar de reiniger is hervulbaar tijdens gebruik; je staat dus nooit echt stil.

De instelbare stoomkracht biedt meer controle over de reiniging. Met verschillende standen afgestemd op diverse ondergronden maakt de Vileda zich sterk in het aanpakken van verschillende soorten vuil en vlekken. Het gebrek aan een kinderslot zou een puntje van zorg kunnen zijn voor gezinnen, maar met de juiste voorzorgen blijft dit een randzijde.

Op het gebied van kracht en prestaties laat deze stoommop weinig te wensen over. Met een vermogen van 1550 W krijg je de pit die nodig is voor een grondige reiniging. En hoewel sommigen een afneembaar waterreservoir zouden waarderen, toont de indicator van het waterniveau duidelijk aan wanneer het tijd is voor een navulling, wat weer als een pluspunt gezien kan worden.

De microvezelpads die je na gebruik in de was kunt gooien, spreken zeker tot de verbeelding van milieubewuste gebruikers. Geen wegwerp dweildoeken maar een duurzame oplossing die de portemonnee en onze planeet spaart.

In het kort, de Vileda Steam Plus Power Pad is de partner die je zoekt als je op zoek bent naar:

 • Efficiënte reiniging

 • Gemak van gebruik

 • Snel aan de slag

Hoewel dit wonderapparaat veel op de markt overtreft, blijft het altijd belangrijk je huiswerk goed te doen voordat je zo’n aankoop doet, waarbij je jouw specifieke behoeften afweegt tegen de functies die de Vileda biedt. Maar één ding is zeker: het is een stoommop die op veel fronten indruk maakt, en alhoewel niet perfect, worden de minpuntjes makkelijk overschaduwd door de vele voordelen.

Ontwerp en Gebruiksgemak

Vileda steam plus power pad 3

Modern en moeiteloos, dat beschrijft de Vileda Steam Plus Power Pad stoomreiniger treffend. Deze stoommop is ontworpen met het oog op gemak en effectiviteit in de huishoudelijke schoonmaak.

De stoommop komt sterk uit de hoek met een slank, ergonomisch design. Dit wordt al duidelijk bij het handvat, dat comfortabel in de hand ligt voor een langdurige schoonmaakervaring. Ook de dweilkop in de vorm van een punt is doordacht, want dit stelt je in staat om moeiteloos in alle uithoeken en langs plinten te reinigen.

Belangrijke kenmerken:

 • Slank, ergonomisch design

 • Pointed dweilkop voor betere hoekreiniging

 • Lange snoer van 7 meter voor vrijheid tijdens het schoonmaken

Het 7 meter lange snoer biedt voldoende bewegingsruimte, waardoor je niet voortdurend van stopcontact hoeft te wisselen. Handige bijkomstigheid, zij het wel iets aan de korte kant als je grotere ruimtes wilt aanpakken zonder onderbreking.

Minder positief is het feit dat er geen afneembaar waterreservoir is. Je kunt het reservoir wel bijvullen terwijl je schoonmaakt, maar een afneembare variant zou het bijvullen nog praktischer maken. Toch is dit een kleine hobbel op de weg naar schonere vloeren en is de snelheid van opwarmen - een rappe 15 seconden - een krachtige tegenhanger.

Deze stoommop komt met twee typen microvezelpads: een zachtere voor kwetsbare oppervlakken zoals parket en een andere met stevige borstels voor hardnekkig vuil. Dit heeft als nadeel dat je meerdere pads moet bewaren en onderhouden, maar dit is snel vergeten als je het resultaat ziet. Het schoonmaken van de pads is bovendien eenvoudig; in de wasmachine en ze zijn weer klaar voor gebruik.

Het gewicht van slechts 2,1 kg maakt deze stoomreiniger uiterst hanteerbaar. Je tilt ’m zonder moeite op en verplaatst hem door het hele huis. Dit kan iets zijn waar je niet meteen aan denkt bij de aanschaf, maar zodra je door het huis zigzagt met de Vileda Steam Plus Power Pad, besef je het voordeel van een lichtgewicht apparaat.

De stoomkracht is regelbaar wat je de controle geeft om voor elke situatie de juiste hoeveelheid stoom te gebruiken. Bijvoorbeeld minder kracht voor een lichte opfrisbeurt en meer kracht als er serieuze vlekken aan te pakken zijn.

Dit product komt met de belofte van gemak en vervult dit door de veelvoud aan opties en een bediening die simpel is. Je bent niet bezig met onnodig technische instellingen. Het apparaat is klaar voor actie zodra je het stekker in het stopcontact steekt.

Al met al balanceert de Vileda Steam Plus Power Pad zeer goed tussen design, gebruiksgemak en functionaliteit. Natuurlijk zijn er ook minpunten, zoals een niet-afneembaar waterreservoir en de opberging van verschillende pads, maar deze wegen niet zwaar af tegen het algehele comfort en de prestaties van dit apparaat. Schoonmaken wordt bijna een fluitje van een cent en dat is precies wat je wilt van een stoomreiniger.

Opwarmtijd en Stoomkracht

Vileda steam plus power pad 4

Als je een stoomreiniger zoekt die snel klaar is voor gebruik en krachtig reinigt, dan is de Vileda Steam Plus Power Pad het overwegen waard. Wat direct opvalt is de opwarmtijd van deze stoommop; slechts 15 seconden na het inschakelen kun je aan de slag. Dit is een enorme tijdbespaarder, vooral als je even snel wilt deppen voordat de visite langskomt.

Daarnaast is het instellen van de stoomkracht een eitje. Met de drie verschillende standen kies je precies de juiste kracht voor elk type vloer:

 • Delicaat voor kwetsbare parketvloeren,

 • Normaal voor dagelijks onderhoud,

 • Maximaal voor grondige schoonmaakklussen zoals de badkamer of een vies geworden keukenvloer.

Nu is het wel zo dat bij maximale kracht je iets vaker moet bijvullen met water, de stoomreiniger gaat dan iets minder dan een halfuur mee. Maar goed, omdat je de tank niet hoeft te verwijderen om te vullen, is dit maar een klein puntje van kritiek. Het toestel is tenslotte hervulbaar tijdens gebruik, wat betekent dat je onderbrekingen tot een minimum beperkt.

Wat ook geruststellend is, is de indicator van het waterniveau. Je ziet in een oogopslag of je moet bijvullen. Het waterreservoir is met 0,4 liter niet enorm groot, maar ruim voldoende voor de meeste schoonmaakbeurten.

De lange kabel van 7 meter biedt je daarnaast veel bewegingsvrijheid, zodat je niet steeds van stopcontact hoeft te wisselen. Hoe handig dit is! Je hoeft dus geen gekke toeren uit te halen om die verre hoekjes te bereiken.

Wellicht een puntje van aandacht is dat de stoomreiniger met zijn 2,1 kg geen lichtgewicht is. Maar, zolang je hem niet voortdurend de trap op en af sjouwt, is het gewicht goed te doen.

De stoomdruk van 1 bar is voldoende voor de meeste schoonmaaktaken in en om het huis. Voor sommigen is dit misschien niet de krachtigste optie die er is, maar de balans tussen gebruiksgemak en schoonmaakvermogen is doorgaans goed getroffen.

Als ik dan een kleine kritiekpunt moet noemen, zou het de afwezigheid van een kinderslot kunnen zijn, hoewel dit bij correct gebruik niet direct een probleem hoeft te zijn.

Samenvattend zijn de snelle opwarmtijd en de regelbare stoomkracht van de Vileda Steam Plus Power Pad dan ook ware pluspunten voor wie efficiënt en effectief het huis wil schoonmaken. Het zijn deze kenmerken die het apparaat zo geliefd maken bij hen die waarde hechten aan snelheid en gemak bij het schoonmaken.

Efficiëntie op Verschillende Vloertypes

Vileda steam plus power pad 5

De Vileda Steam Plus Power Pad stoomreiniger bewijst zijn waarde op diverse vloertypes, een praktische oplossing voor de dagelijkse schoonmaak. Of je nu parket, tapijt of tegels hebt liggen, de drie reinigingsstanden zijn afgestemd op elke ondergrond:

 • Parket: Voor krasgevoelige ondergronden gebruik je de zachte microvezelpads.

 • Tapijt: Vuil in het tapijt? De tapijtglijder maakt korte metten met ongewenste vlekken.

 • Tegels: Met de microvezelpads met rode harde haren krijg je de voegen tussen de tegels goed schoon.

De Power Pad wordt je nieuwe maatje in de strijd tegen vuil en vlekken. Zelfs eigenwijze vegen in moeilijk bereikbare hoekjes pak je aan met de puntvormige dweilkop. Het 7 meter lange snoer geeft je vrij baan door de kamer, zonder steeds van stopcontact te wisselen.

Met een opwarmtijd van slechts 15 seconden is snelheid een van de grootste voordelen. Je pakt hem erbij zodra je wat morst en je kunt direct aan de slag. Ook het bijvullen van het reservoir, dat 0,4 liter water herbergt en een halfuur meegaat, is een fluitje van een cent, zelfs tijdens het schoonmaken.

Hoewel de stoomreiniger prima zijn werk doet, is het maximale stoomdruk van 1 bar niet uitzonderlijk hoog. Dit is normaliter voldoende voor huiselijk gebruik, maar voor ernstig ingetrokken vuil kan dit een beperking zijn. Toch is deze lage druk ook direct een voordeel; het maakt de stoommop veiliger in het gebruik en minder riskant voor kwetsbare vloeren.

Een klein minpuntje is dat sommige gebruikers misschien wat zullen missen aan een ingebouwde handstomer of de mogelijkheid om een strijkijzer aan te sluiten. Deze feature zou een extra laag toevoegen aan de veelzijdigheid van de Vileda Steam Plus Power Pad. Echter, wanneer we focussen op de hoofdzaken van schoonmaken, doet deze kleine machine precies wat je van hem verlangt.

Het ontwerp is eenvoudig doch effectief. Zwart van kleur en strak van vorm, zal het niet misstaan in een moderne huishouding. Met een gewicht van 2,1 kg is hij ook makkelijk te manoeuvreren en op te bergen. De aanwezige parkeerstand is handig voor snelle pauzes.

Efficiëntie is cruciaal bij schoonmaken en hier stelt de Steam Plus Power Pad niet teleur. De belofte van een schoon huis zonder al te veel inspanning is dan ook geen loze. De stoomreiniger behandelt een scala aan vloeroppervlakken met tact en laat een glanzend resultaat achter.

Hoewel we de mindere punten niet over het hoofd zien, staat de effectiviteit op verschillende vloeren voorop. De Vileda Steam Plus Power Pad is een betrouwbare hulp in het huishouden voor iedereen die wil dat hun vloeren er piekfijn uitzien zonder veel gedoe. En is dat niet wat we allemaal verlangen in de dagelijkse sleur van het schoonmaken?

Duurzaamheid en Onderhoud

Vileda steam plus power pad 6

De Vileda Steam Plus Power Pad is een trouwe partner in de strijd tegen vuil en stof in huis. De duurzaamheid van dit apparaat is van topniveau. Gemaakt van robuuste materialen zoals kunststof en metaal, kan de stoomreiniger tegen een stootje. Tel daar de tweejarige garantie bij op, en je hebt de zekerheid van een langdurige reinigingsmaatje.

Nu over het onderhoud, wat gelukkig kinderspel is. De microvezelpads die bij het apparaat horen, zijn makkelijk in de wasmachine te gooien, waardoor ze snel weer klaar zijn voor de volgende schoonmaaksessie.

 • Makkelijk te onderhouden microvezelpads: was ze en ze zijn klaar voor hergebruik.

 • Stevige materialen: kunststof en metaal zorgen voor een lange levensduur.

 • Tweejarige garantie: geeft gemoedsrust en zekerheid van een goede aankoop.

Natuurlijk is het apparaat niet perfect. De kabellengte van 6 meter geeft veel vrijheid, maar in zeer grote kamers zou je toch moeten wisselen van stopcontact. Gelukkig is dat klein bier als je ziet hoe efficiënt de stoommop te werk gaat.

Het waterreservoir heeft met 0,4 liter een beperkte inhoud, wat betekent dat je soms moet bijvullen als je een grotere ruimte schoonmaakt. Toch is dit snel en eenvoudig te doen, dankzij de functie die je toestaat te hervullen tijdens gebruik.

Een eventueel nadeel zou de afwezigheid van een afneembaar waterreservoir kunnen zijn, maar wederom is dit een kleine concessie aangezien het bijvullen op zich probleemloos verloopt.

De indicator voor het waterniveau is een handige functie die je direct laat zien wanneer het tijd is om bij te vullen. Geen verrassingen of ongewenste onderbrekingen dus.

In de praktijk blijkt dat de duurzaamheid en het onderhoud van de Vileda Steam Plus Power Pad zorgen voor een zorgeloze en plezierige ervaring. Ook als je klaar bent met schoonmaken, is het een kwestie van de pads afnemen en ze laten drogen of wassen - geen gedoe met handmatig schoonmaken. Voor een vergelijkbare ervaring met een focus op gebruiksgemak, bekijk onze ervaringen met de Karcher SC 2 EasyFix Premium.

Tot slot is de kleur zwart niet alleen stijlvol, maar ook praktisch omdat het minder snel vuil toont. Dit draagt ongewild bij aan het onderhoudsgemak. Al met al is de Vileda Steam Plus Power Pad een sterk aanbevolen toevoeging aan je huishoudelijke apparaten, zeker als je waarde hecht aan een no-nonsense aanpak bij het schoonhouden van je vloeren.